Autor: Blic

Info
21.11.2020.
21:37
"I dalje imamo dovoljan broj nastavnika za neometano funkcionisanje. Školske uprave koordiniraju sa lokalnim kriznim štabovima i spram toga se donose i određene mere u posebnim pojedinačnim slučajevima", kaže ministar prosvete Branko Ružić.
  • Lana

    23.11.2020 21:37
    UZAS
    Ovi nas teraju da izadjemo na ulice i krenemo ka skupstini... bezobrazluk i sramota. Deca ukljucujuci i mene NE TREBA da idu u skolu. Ako se mi zarazimo ne mora da bude pogubno za nas koliko moze da bude pogubno za nase starije. Ali ne u skolu ce da se ide pa ko se zarazi zarazi se, nosice se maske, smanjice se muzika u klubovima, smanjice se radno vreme i samim tim i broj zarazenih, da vazi kako da ne...
  • X

    23.11.2020 21:22
    U mojoj školi je više od 20 zaraženo (ja živim u malom mestu tako da ni ta škola nije prevelika). U školi se ćuti o tome ko je zaražen iako svi to znamo ali nam je "zabranjeno" da pričamo o tome. Ja do moje škole moram putovati autobusom, taj autobus je uvek prepun što se kaže "dobro ne sedimo jedni drugima na glava". I sad će meni ministar prosvete da kaže ako se ja zarazi da se nisam zarazila u školi ili na putu do škole već kući.
  • Dragan

    23.11.2020 12:30
    ne igrajte se sa decom
    Neophodno je odmah preci na on-lina nastavu i tako spreciti da se prosiri vec alarmantno stanje dece koja idu u skolu, prevozeci se autobusom i druzeci se izmedju sebe. Samo slep covek koji ne ode da obidie par osnovnih i srednjih skola moze da prica gluposti i pominje neke brojke kao sto to rade politicari i ministri koji citaju neke izmisljene i unapred pripremljene izvestaje kao da smo mi roditelji slepi sta se radi!
    Cinjenica da imamo odredjeni broj ili procenat neodgovornih roditelja pa samim time i decu koja ne postuju predvidjene mere i ne nose maske ni u autobusu, na stanici, ne drze rastojanje izmedju sebe, ne posutuju neopkupljanja vec suprotno posecuju privatne zurke itd neko mora to da sasece dok jos nije kasno! Kako cela Evropa vodi racuna o svojoj deci tako moramo i mi a ne da cekamo do poslednjeg trenutka kao obicno i uvek da smo zadnji u svemu. Ovo je opasno vreme i nemozete se kocakti sa zdravljem i zivotima nase dece. S druge strane ta ista nasa deca su prenosnici virusa kasnije i dalje izmedju sebe, na roditelje itd...i tu nema kraja! Skola koju sada pohadjaju i nastavu koju sada imaju to je tek posebna prica za sebe i ista je daleko od nastave i necega gde ce deca nesto nauciti. Casovi koji traju po 25min, svake druge nedelje, i kvalitet svega toga moze se pogledati u cinjenici da su deca popustila i da svi imaju lose ocene, losije od prosle godine! Pitali se neko zasto? Zasto je bitnije da se ide u skolu od necijeg zivota?
  • Jelena

    23.11.2020 01:14
    Na sta je spalo skolstvo kad mu je ministar ruzic. Bilo bi gore samo da je ministar nulin.
  • Jovan

    22.11.2020 20:57
    Ovde se lepo instruisala poluga interesa....jednostavno bolestan mozak je iskoristio priliku i na uštrb zabrane zapošljavanja hiljade ljudi uslovio članskom kartom i radom na određeno koji je uvek tu negde na ivici...a narod ko narod...daj ćuti, čekaj i tako u krug...kad ne može da se ispuni neki od bezbrojnih zahteva i pritisaka...šut kući...pa sledeći...a saglasnost, saglasnost od komisije dobiju samo odabrani...i tako uz šarenu lažu...biće...e usled svih tih manipulacija i imate manjak kvalitetnog kadra u svim segmentima društva...pa sad...glasajte opet da bi vas Ružići ovako savetovali...već...20...30 godina...
  • Maja

    22.11.2020 16:07
    Korona
    Prestanite vise da serete da se deca zarazavaju kod kuce a ne u skoli.Prvo deca se voze autobusom.Nastavnici takodje.Nema sanse da se dete zarazi kod svoje kuce vec samo u skoli.Sta lupeta ovaj Ruzic
  • NNunited

    22.11.2020 13:22
    ...
    Prosvetari su potrosna roba, pa je ovo nacin da ih vlast nauci pameti.
  • Corona

    22.11.2020 12:04
    Šta je vajni ministar, osim laži, drugo mogao da izjavi?
    Nemaš ti pojma novonastali ministre da li si obisao neku školu? Sedi jedan za tebe!

  • Sanja

    22.11.2020 11:57
    Roditelji...samo spremite keš i deca će vam biti...doktori nauka, nema brige...
  • Mozga bez

    22.11.2020 11:46
    Izjave ovih likova kojima nija stalo do nikoga,sem vlasti,izazivaju samo gadjenje.Cekate nasa vlastelo da oboli bar 50% decije populacije??

  • smrdijestina

    22.11.2020 11:26
    Ocekivali ste drugacije?
  • Maja

    22.11.2020 11:07
    Vama su i deca i profesori samo brojevi. SRAM VAS BILO!!!

  • Ja

    22.11.2020 10:59
    Skole
    Moje dete ide u gimnaziju u kojoj je toliko haos...pola ucenika je na online od njih 15 u grupi u skoli je po njih 8 9, jer neki roditelji nece da prebace svoje dete na online, profesori pola njih ne dolazi da predaje pa imaju sve neke zamene ili ih puste kuci. Ucenika ima previse zarazenih, od 4 godine oni su poslali samo 2 godine na online da idu a 2 kombinovano (te 2 godine sto su online imaju po 2 ucenika zarazena u odeljenju, a ove druge 2godine po jednog).... a i to sto govore da ce deca imati rupe u znanju, gledajuci imace ih i sa kombinovanom nastavom jer sve jedno nista ne postizu u skoli
  • Pedja

    22.11.2020 10:48
    Moze li neko da objasni Ruzicu kako se od 2% stize do 100% sa eksponencijalnim funkcijama? Danas 2%, sutra 4%, prekosutra 8% - za 6 dana 64% pod uslovom da jedno dete zarazi samo dvoje dece.

  • Žika

    22.11.2020 10:38
    Neko je napisao da ih škola nije obavestila o ne čijoj izolaciji.. A zašto bi? Roditelji treba da obaveste školu, povuku dete u izolaciju. Osim toga, zar niste primetili da se sve krije,po direktiva.. Neće da testiraju.. Sve tačno.. I, što bi se samo prosvetari bunili? Treba svi zajedno, ako je u interesu svih.. Sad se svi plaše za svoje poslove.. Pa vidite samo kako drhte zdravstveno radnici.. Sve rade što im se odgore kaže.. Kao, zovu ih herojima a gaze ih najstrašnije.. Gaze nas sve.. I nastaviće... Jer to tako može sa ovim narodom.. Ništa novo.. Pa, ko živ, ko.... Jel..
  • Majka, prosv.radnik

    22.11.2020 10:36
    Procenat ili broj
    Kada se barata ovim jednocifrenim brojevima deluje da nije mnogo. Bilo bi dobro da je ministar rekao o kom broju dece i prosvetara se radi, ali u odnosu na to da je taj broj OGROMAN, nije baš popularno izgovoriti ga. Sve je ovo jako strašno i tužno!
  • Srednjoskolci su

    22.11.2020 10:34
    Superkliconose
    Sindikat liječnika HR: "Srednje škole su fokus iz kojih se zaraza širi"
    "Oni budu pozitivni i infekciju prenose u vlakovima, autobusima, javnom prijevozu, prenose između sebe u kafićima prije nastave i nakon nastave, kada čekaju prijevoz". oni se ili slabo pridržavaju mjera ili ih se uopće ne pridržavaju. Zatim zarazu prenose ukućanima, braći i sestrama, pa tu dolazi do eksponencijalnog širenja zaraze. Zbog tih razloga predlažu da sve srednje škole prijeđu na online nastavu
  • Gugi

    22.11.2020 10:26
    Kreteno
    Ma oni nas prave budalama. Svi znaju o čemu se radi u školama samo oni nisu obavešteni. Ma jeli? Ne znaju da se deca ne testiraju i kao takvi vraćaju nazad u učionice. Ne znaju da učiteljice ne prijavljuju svu decu koja su bolesna zbog papirologije. Ništa oni ne znaju.... A onlajn ucenje je katastrofa. Mi smo u novembru prešli na onlajn učiteljica nam samo mahnula i rekla ćao,nikakvo objašnjenje , odakle se uči i kako. Maltretiramo decu po razredu da šalju domaći.pola ni ne dobiješ. Super su ovo učenje organizovali. Ih što ne moze da se psuje
  • Idiote

    22.11.2020 10:25
    Bolesni
    Cujes li ti sebe ?
    Jbt gde samo rastu ovakve budaletine
  • XyX

    22.11.2020 10:23
    Prosto je, ne saljite dete u skolu. Recite mu u kakvom sistemu i neuredjenoj drzavi zivi i pojasnite im od cega da zive i koliko im treba da prezive..to ie najveca skola

  • Pekar

    22.11.2020 10:12
    Morate da razumete ovog čoveka. S obzirom da u životu nikada nije radio, on MORA da se bavi politikom. Tako da nije on kriv. Situacije i barabe ga naterale, a on zbog egzistencije mora da prihvati ovo.
    Kao i 700.000 članova SNS-a.
  • Teča

    22.11.2020 09:10
    @Igor
    Ali nije bezopasna za roditelje i nastavnike.
  • BOLE

    22.11.2020 09:02
    Nemojte traziti krivca u drugima vec se pogledajte u ogledalo.Ja sam na prvi simptom zabranio deci da idu u skolu dok se ne testiram
    Imate roditelja koji imaju neke blaze simptome i salju decu u skolu.Ja sam se zarazio od koleginice koja je krila nedelju dana da joj suprug ima temperaturu a dolazila je na posao.Deca treba da idu u skolu,ne saljite decu u skolu ako imate neke simptome,treba da sacuvamo i te ljude (nastavnike)koji rade u skoli.
  • Novosađanka

    22.11.2020 08:46
    Ta nemojte kasti
    Kad je moje dete u pitanju, ja sam Krizni štab. Preporučujem isto i drugim roditeljima koji shvataju da nas ovi žrtvuju u trenutku kad se zdravstveni sistem već raspao. I to oni koji su pokupovali diplome ali brinu da će nam deca ostati glupa ako u jeku pandemije ne budu pohađala nastavu. Toliko.
  • Dragan

    22.11.2020 04:33
    Oh
    Ovaj dok nije ugrabio fotelju nije se skidao sa tkzv nezavisnih medija N1,Noa s da "pljucka" na vlast.Ah kako je obraz jeftin.Najbolje strance birati u vladu izgleda da 100% Srba je spremno da se prida jedino je cena različita.U Vojvodini je AU monarhija demokratski vladala.
  • Prosvetar

    22.11.2020 01:33
    I prosvetni radnici su nečiji roditelji, nečija deca. Do juče je bilo da deca ne mogu da se razbole, danas ih ima i u vrtićima, i u osnovnim, i u srednjim školama. Čeka se da broj zaraženih prosvetara bude toliki da drže nastavu iz covid bolnica?
  • Igor

    22.11.2020 01:30
    Korona je bezopasna za decu , valjda ste toliko naucili
  • gonzo

    22.11.2020 00:35
    srednjoskolci su superklicoše. ne poštuju mere zbog puberteta i nevaspitanja, intenzivno se druže, a raspalo društvo, parovi i zadruga su ih instrukovali da mare samo za sebe.
  • Ana

    22.11.2020 00:25
    Predlažem
    Da svi prosvetni radnici odu na bolovanje 10 dana.

    Kakva je ovo sramota izjava!
  • Mama

    22.11.2020 00:18
    Pitanje
    Sve je besmisleno.
    Deca po autobusima.
    Roditelji koji rade od kuce.
    Radnje rade do 18h.
    Sta ce oni zaustaviti?
  • stop kovid19

    22.11.2020 00:17
    Ako ne zatvorite skole mislim da je više nego izvesno da ce se protokom vremena sva deca na kraju i zaraziti. Ostaje dilema da li ce zaražena deca i oboleti (oko 10 posto obolelih su deca) kao i da li ce preneti virus roditeljima, babama i dedama...nazalost, nastavnicima ce svakako preneti. to je neizbežno. Nemate ni najobičniji protokol da niko sa kijavicom ne sme da dolazi u skole. ni deca ni nastavnici. posle se ispostavi da je korona. tako korona ulazi u skole. i dok shvatite o cemu je rec, pola skole je zarazeno. ovo važi za sve kolektive.
  • Julio

    22.11.2020 00:00
    Cezar
    Zatvaraj vidis da je digitalno doba nije problem na daljinu ....
  • Smrdijestina

    21.11.2020 23:56
    Junior Koferce ili Dacic v2.0.
  • goran

    21.11.2020 23:53
    nema ovaj pojma niti,treba da se kvarcuje pod hitno
  • Nikola

    21.11.2020 23:31
    Sta reci na ovo? A da, posto se radi o skolama onda TABULA RASA
  • hm

    21.11.2020 23:26
    mmmmm
    I bi onaj Naprednjak iz Beograda u pravu kad mu je rekao da je podguzna muva.....čovek bi u pravu
  • Kosta

    21.11.2020 23:26
    Ajmo u školu
    Škole su najsigurnije mesto...ajmo tamo da se sačuvamo .... nastavnici ne smeju da prijave koronu već da je gripa u pitanju...Bože baci ciglu i budi precizan!!!
  • Ahab

    21.11.2020 23:24
    Zemlja kretena
    Potpuno suvišan lik, baš kao i kompletna vlada. Kao i fikus.
    Buljuk beskićmenjaka i neznalica paradira dok sve odluke donosi jedan čo....
    Jedna ista osoba.
  • Djole

    21.11.2020 23:09
    Koronica
    Vise nije bitno, dosla večeras hitna da voze komisiju kom je pozlilo i ciljem komentar od sestre da nemaju vise kombinezona i sada idu pa sta im Bog da
  • Daca

    21.11.2020 23:08
    Roditelji drugara iz razreda imaju Covid, dete NIJE testirano, samo je poslato na dvonedeljnu online nastavu. Mi ostali roditelji nismo ni obavešteni od strane škole NI O ČEMU-sami smo saznali .Svi ti silni ljudi koji su bolesni, po bolnicama, na kućnom lečenju-većina njih ima decu i tu decu NIKO NE TESTIRA. Otud mali broj obolele dece. Nemojte se zavaravati da je drugačije.
  • Budala

    21.11.2020 23:07
    Ja sam valjda budala jer čitam ovo: "ne radi o produženju zimskog raspusta, već o predlogu da se zimski raspust pomeri, s obzirom na to da su kalendari raspusta u Vojvodini i ostatku Srbije drugačiji. Pa da raspust bude u intervalu od 21. decembra do 20. januara na teritoriji čitave zemlje"

    Znači raspust će biti duži, ali ne zato što je produžen, nego zato što je POMEREN.

    Sigurno sam ja budala, pošto on ne može biti.
  • Mama

    21.11.2020 23:00
    Konačno Ministar koji neće deci da uskraćuje obrzavanje! Ko se boji korone imate opciju da pređete na TV nastavu, a nemojte drugima govoriti šta da rade!
  • pera pekar

    21.11.2020 22:56
    predlog
    Ako su roditelji dovoljno odgovorni neka ne šalju svoju decu u školu, a nastavnici neka budu jedinstveni i kažu mu da je dosta. Neka se on igra svojim, a ne tuđim životima.
  • Kokan

    21.11.2020 22:43
    Sarcevicu vrati se
    Kvarcovani je za ovog nesrecnika avion u boji.
  • Milan

    21.11.2020 22:41
    Nedostatak ozbiljnih mera i izmisljanje da se nekom magijom u skolama ne siri korona je jasan znak da je drzava presla na strategiju tihog prokuzavanja. U ovoj fazi za pojedinca je skoro nemoguce da se ne zarazi ako primenjuje samo uobicajne mere zastite (obicna maska i izbegavanje kontakata u zatvorenom prostoru) i samo je pitanje kada i gde ce pokupiti virus. Zelim nam svima srecu, trebace, posto nam u ovoj fazi preopterecenosti zdravstveni sistem ne moze previse pomoci ako/kada se razbolimo.
  • Struka

    21.11.2020 22:33
    Pored Vrbasa, i Paracin i Zajecar od ponedeljka onlajn. U Novom Sadu nema potrebe, ima jos par slobodnih bolnickih kreveta. Kad i njih popunimo, onda cemo i mi.
  • Ministar

    21.11.2020 22:29
    Sacuvaj me boze ovakvog ministra. Sarcevic je bar imao dodir sa osnovnom i srednjom skolom. Ovaj nista. Taraba. A kad se svi nastavnici razole, sta cemo onda?
  • Telep

    21.11.2020 22:22
    Bezlični karijerista
    Jedna od najružnijih pojava na domaćoj političkoj sceni.
  • Naroz

    21.11.2020 22:10
    Srpska posla
    Broj zaraženih raste, ali se o zatvaranju škola ne razmišlja. Čeka se da deca raznesu virus pa će onda da se bace na traženje krivca. Omiljena igra vlasti.
  • zgjjj

    21.11.2020 22:07
    Cuvena srpska hladnokrvnost.
  • Ploča-klin

    21.11.2020 22:03
    Samo reprodukcija
    Deca nemaju tešku kliničku sliku, to vrapci znaju u ovoj fazi.
    Odrasli,stariji imaju i oni mogu dobiti od svoje dece koja se do obrazovne ustanove voze javnim prevozom zajednos sa virusom.
    Donesu kući virus i roditelji su u problemu. Lakša, srednja, teška klinička slika ili nestanak.
    Zato MINISTRE, ČUVAJ DECU DA BI DECA IMALA RODITELJE.
    TO JE POENTA, A NE DA SAMO REPRODUKUJEŠ TUĐI STAV.
    IMAJ SVOJE MIŠLJENJE
    Nemaš? Normalno, vi ste političar u odlasku, kao i garnitura.
    Ovo je dovoljno.
    Za sada. Odmah, deluj O N L I N E!
    KRAJ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna