Autor: 021.rs

Info
04.12.2020.
22:24
EU neće otvoriti nova poglavlja u pregovorima o članstvu sa Srbijom zbog pogoršanja stanja demokratije u Srbiji, navela je evroposlanica Viola fon Kramon.
  • Lune

    05.12.2020 20:43
    1. Putujem tamo poslom od 1992
    2, Nemaš pojma o čemu pričaš
    3. Po pismenosti se vidi ko je na sendvičima
    4. Lekcija završena
  • Branko

    05.12.2020 17:22
    Treća generacija vizionara
    Lepo je govorio drug Stari: ”Čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”, i bio je u pravu. Da smo mirno i bez konflikata sledili put izlaska iz Jugoslavije braće Hrvata i Slovenaca, jedinstveno smo mogli biti još 2004. godine u EU. Ali ne, nas su Sloba i Mira kao pravi vizionari odveli u bolju budućnost. Elem, dok jedni tek što su završili svoje prvo predsedanje EU, već dobili status da za malo više od dve godine uvedu evro,drugi za 24 meseca jedva su uspeli 2 poglavlja da otvore, postaju lideri u Malom Šengenu-Velikoj Šeg(v)i, i moraju da prihvate novu metodologiju pregovaranja prema kojoj u svakom času možeš biti opet na početku pregovaranja. Uz sve to moraju da trpe svog najnovijeg vizionara AV koji mašta (u junu otvoreno izjavio) kako će za godinu-dve privredno i finansijski da „zgazi“ susednu državu kojoj je propala turistička sezona, pošto je on najbolji u Evropi, a možda i u svetu. Evo njegove šanse da uđe u istoriju, ako već nije.
  • socko

    05.12.2020 14:02
    @Lune i pametnjakovići
    Poznato je da se stanje ljudskih prava u državi 2007 godine pouzdano utvrđuje putovanjem u tu državu 2020 godine i zaključivanjem na osnovu "drumskih razbojnika".
    I mačku o rep okači priču u stranačkim sastancima, pošto ad hominem napadi na nekog ko ne znaš ko je i šta je, 100% promašuju metu. Ali nepogrešivo otkrivaju ustajali sendvič sa druge strane.
  • Lune

    05.12.2020 12:47
    @Socko i ostali ignoranti
    Ne komentariši nešto što ne znaš. Stanje ljudskih prava, mafija, drumski razbojnici i slično ni dan danas u Bugarskoj nije bolje nego kod nas danas a prilično se popravilo. Kao neko ko je minimum 3 puta po desetak dana u bugarskoj (i rumuniji i grčkoj) godišnje znam šta pričam a te botovske fore čuvaj za stranački sastanak pa pričaj nekom ko ti veruje.
  • Nikola

    05.12.2020 12:05
    Naravno da nema otvaranja novih poglavlja. To ne zeli ni sadasnja vlast u Srbiji. Oni samo govore da hoce u EU, stvarno to nikako je zele. Nece se lako odreci totalitarne vladavine i bogatstva koja im ona donosi.
  • socko

    05.12.2020 11:13
    @lune i paušalni pljuvači
    U Bugarskoj stanje ljudskih prava pred ulazak u EU nije bilo u stanju u kome je u Srbiji.
    Paušalna relativizacija ne pije vodu. Sedi, 1.
  • Lune

    05.12.2020 08:35
    Kada Vam 5 puta gora situacija u Bugarskoj nije smetala a ne smeta Vam ni danas onda je potpuno besmisleno bilo šta pričati. Kad neko odluči da nas uvuče u EU to će uraditi pa da nam je Idi Amin na čelu države a ako neće potpuno je svejedno i mediji i vlast i inflacija i kriminal sve je dozvoljeno.
    Tako da sva priča oko ulaska u EU je potpuno besmislena.
  • Pera

    05.12.2020 08:18
    Zaboravila je jos nesto
    Zaboravila je da napise i klasican respresija i zulum nad svojim stanovnistvom, bez trunke solidarnosti drzave prema svojim gradanima, podela gradjana za one koji su clanovi SNS i one koji nisu, smanjena prava manjina. Manjine ne učestvuju u rasporedu funkcija u javnom životu. Gušenje institucija, nuikad teže nije bilo doći do građevinske dozvole kako oni kažu za 28 dana a u relanoti godinu! mešanje vlasti u rqad tužilaštva, policije i sudova. Stvaranje lažne opozicije. Sve ovo treba napisati u jednom ozbiljnom rezimeu i razgovarati sa ljudima koji trenutno predstavljaju "legitimnu" vlast. Oni nisu legitimni jer ne dozvoljavaju drugoj strani da kaže bilo šta i da daju šansu pravičnim izborima. Nikad gore stanje nije bilo po demokratiju nego sada. Nadam se da će pobeda Bajdena promeniti neke stvari i da će ojačati stranke opozicije ili da će se formirati neko realno telo koje će parirati ovoj lopovskoj hunit koja je na vlasti.
  • dole

    05.12.2020 07:51
    3 režimska bota
    Ovaj režim nek konačno počne da odgovara za svoj nerad i zlo koje čine.

    Izabrani su jer su obećavali evrointegracije.
    Obećanje nisu ispunili, niti to žele.

    Ne treba čak ni da se sam režim pokaje, treba da građani shvate da sa ovima u EU nećemo ući.
    A neulazak u EU znači jako puno propuštenih prilika, dalje nazadovanje u odnosu na svet i susedstvo, getoizaciju države...
    Neulazak u EU će nas i buduće generacije ekstremno puno koštati.
  • ns

    05.12.2020 02:13
    Samo ruke dalje od nas!!!
  • V

    05.12.2020 00:01
    Dobro je, sva sreća pa se zeleni ne pitaju ništa oko otvaranja poglavlja, inače nam možda stvarno i ne bi otvorili. Vest koja bi možda mogla da prođe kod Đilasovih botova eventualno.
  • Jovan

    04.12.2020 23:01
    Znali smo mi i ranije sa kime imamo posla, ne treba nama EU da objašnjava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna