Menu 021

Vučić: Frilenseri mogu da prete rušenjem institucija i sajtova, ali porez moraju da plate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da frilenseri mogu da prete "rušenjem institucija i sajtova" ali da će porez morati da plate.
Info 14.01.2021. | 14:14 > 18:14
 • Kada
  18.01.2021 18:25
  Vulin
  I Mali i Veliki......plate barem poštansku markicu.....na koverte sto im "tetke" šalju svaki mjesec......onda neka svi plate porez kao ONI gore navedeni
 • /
  16.01.2021 13:20
  Sve je naopako
  Pročitakte botovi Zakon o porezu i poreskoj administraciji (ako ste dovoljno obrazovani da pročitano shvatite).
  Poreska uprava nije alfa i omega.
  Da, sve je naopako, sumanuto i trulo, jer nam je kadar u poreskoj upravi (i dr.)partijski, a ne profesionalan, obrazovan i stručan.
  Ja sam za plaćanje poreza - ali svih kategorija gradjana bez izuzetaka (pa i botova) u skladu sa Zakonom. Da,da, po Zakonu o porezu na dobit, plaća se porez i na dobit u robi - čitaj sendviči.
 • Bojan
  15.01.2021 16:16
  @neko

  "To sto se freelancer razboli pa nema plate, bolovanja i sl.se upravo resava uplatom za zdr.osiguranje putem doprinosa."

  I uplata zdravstvenog osiguranja ti automatski obezbedi prihode tokom bolovanja? Ajde otrezni se prvo pa onda ostavljaj komentare.
 • Pan5er
  15.01.2021 14:22
  Malo mi je trebalo ali sam shvatio, vi svi što kenjate po frilenserima ste zavidni nikogovići, koji nikad ništa sami i bez tuđe pomoći niste uradili. Zaposlili ste se preko veze u državnoj firmi, ili ste se učlanili u vladajuću stranku i umesto da ovog časa sedite i radite vi lepite komentare po portalima. Pa kakva je to firma koja dopušta ovakvu lenjost? Kakvi su to poslovi i kakvi ste vi ljudi? Hej?!
 • Jug Bogdan
  15.01.2021 14:18
  @neko
  Za tvoju informaciju, Vučić traži da platim doprinos za zdravstveno i penziono osiguranje, koje mi ne dozvoljava da koristim. Ne ide staž i nemam zdravstvenu knjižicu. Porez o kojem ti pričaš sakuplja se kad kupiš akciznu robu, benzin, piće, cigare, čak i kad kupiš kilu hleba, kad platiš porez na nekretnine. A vidiš sve to ja plaćam. Ne grade se se autoputevi i mostovi od doprinosa za penziono osiguranje, moj brale.
 • neko
  15.01.2021 11:07
  Milanka
  Milanka to sto pricate naprosto nije tacno i ne izvrcite cinjenice na svoju vodenicu. To sto se freelancer razboli pa nema plate, bolovanja i sl.se upravo resava uplatom za zdr.osiguranje putem doprinosa. Kazete klijent ce otici drugome. Pa to je u svakoj bransi, nista vi po tome niste posebni i ne znam zasto bi se to uopste navodilo. Dalje, koristite puteve, parkove, igralista za decu... to je placeno od poreza, ako slucajno niste znali. Idemo dalje, neko kaze "freelanceri unose novac iz inostranstva i ovde trosi novac"???!!! Pa kakve to ima veze sa porezom tj. porez na zaradu se mora platiti a odakle novac to je vasa licna stvar. Vecu nebulozu nisam cuo, i to samo govori da osobe koriste te argumente ne znaju osnove poreske politike i samo funkcionisanje poreza. Savet: prvo se naucite cemu sluzi porez i kako se obracunava isti, pa onda komentarisite jer ovo sto pisete uopste nije tacno!
 • Da
  15.01.2021 10:58
  Da
  Dabih placao porez drzava "mora" dati omoguci sve dabih radijo i zaradio! Ovde drzava samo otima i jos se sa time hvali,kako je najveci neprijatelj svojim gradjanima. Podrska i nemojte ni dinara da platite. Svi treba da tuze ovu drzavu u Strazburu. Podrskaaaaa!.
 • @Sve je naopako
  15.01.2021 10:48
  Opet pisete a necete nista da proverite. Poreska uprava kontrolise naplatu poreza. U okviru poreske postoji i poreska policija koja se bavi krivicnim delima. Kada vas obrati obicna poreska inspekcija i poreska policija tek onda krivicni predmet ide u tuzilastvo i sud.
  Sto se tice utvrdjivanja obaveze to radi poreska kao sto je radila i pre 100 godine.
  Gde si video poreznika koji nema pravo da obracuna i prinudno naplati porez.

  Porez plati da ti se dobrim vrati ;)
 • Smrdijestina
  15.01.2021 10:37
  Dva su cilja ovog PREVISOKOG poreza:
  - oterati pametne sa integritetom i finansijskom nezavisnoscu iz zemlje
  - ostatak naterati da rade u STRANIM motacnicama kablova.

  Vucicev cilj je da SVI zavise od NJEGA I SNS-a. Da on kontrolise sav NOVAC u Smrdiji!
 • Krsta
  15.01.2021 10:28
  @@Milanka
  Koji si ti NE COVEK. Kada se tvoje dete bude davilo jer nije znalo da je duboko, treba svi da ga puste da umre? Zasto im nije na vreme receno? Ovo je klasican REKET!
 • Ancic
  15.01.2021 10:16
  jasno je
  Jasno je da nema pregovora da li ce placati porrz i ta je odluka potpuno zakonita i legitimna..
 • Podrška
  15.01.2021 10:08
  Postalo je besmisleno komentarisati, s obzirom da botovi imaju zadatke da upravo to učine. Tačno se vidi koji su komentari botova, dosadni su i svi liče jadan na drugi. Zagovaraju plaćanje poreza bez pogovora, upravo kako oni slušaju šta im partija naredi. Bolje da frilenseri energiju usmere na ostvarenje svojih prava, a da ignorišu ovakve članke, jer svađanje sa osobama koje su gluve i slepe za vaše probleme samo vam odnosi energiju, što botovi i žele da postignu.
 • Joka
  15.01.2021 09:59
  Nije fer...
  Dobijaju pomoc kao socijalno ugrozeni, a zaradjuju po par hiljada eura mesecno, neka izmire svoje obaveze prema drzavi, jer zive na racun drugih...
 • :(
  15.01.2021 09:01
  Sve je naopako
  Poresko rešenje se donosi po podnetoj poreskoj prijavi. Ima li poreska uprava te prijave?
  Neko posumnjao u utaju poreza...tu nastupaju druge institucije...poreska policija, tužilaštvo, sud. .
  E, tek onda po pravosnađnoj odluci suda plaćaš utvrdjeno i plaćaš kamatu.
  Po kom propisu poreska uprava sve ostale institucije zamenjuje?
  Na osnovu čega donosi rešenja?
  Molim da mi neko pravosudja ovo objasni.
 • Freelance
  15.01.2021 08:55
  Samo pitam?
  A jel moraju porez da plate fabrike za motanje kablova kojima poklanjamo zemljiste, sagradimo fabriku i oslobodimo ih 10 godina poreza? Bitno je da se sendvicari popale na freelance, iako im se znanje na internetu zavrsava sa castle.rs sajtom.
 • Dzoni
  15.01.2021 08:54
  > Da porez mora da se plati ali ne retroaktivno nego od dana kada zakon stupi na snagu

  Zakon postoji odavno! Mislim od 2001.
  Elem, ajmo ovako, jedno po jedno:
  1. kako da platim porez ako nisam dobio resenje - tvoja obaveza je da prijavis prihod. Na osnovu toga ti poreska razreze porez koji moras da platis. Dakle, logika je necu da prijavim prihod, onda ne moram da platim porez jer nemam resenje? I kad ti sedne poreska kontrola za vrat, onda kao ne moze retroaktivno?!?!
  2. Svi ste vi znali vrlo dobro ovo... dok sam bio pausalac, pricao sam sa par drugara. Tada sam ja bio budala sto sam pausalisao, sto sam imao knjigovodju. Moglo se ako si hteo... pausalac, knjigas, doo van pdv-a i slicno. Moglo se, naravno neisplativije nego sve na crno bez poreza ali se moglo. Placao sam i eko taksu. Naplacao sam se gluposti ali za tih 8 godina imam i staz (osnovica nikakva), i zdravtsveno.
  3. Upljuvao se objasnjavajuci drugaru koji je radio sto i vi... Poreska i NBS imaju pregled vaseg deviznog racuna. Sve se vidi! Kad ti legnu pare iz inostranstva na privatni devizni, to oni sve vide! To se mora prijaviti kao prihod pa ti odvale porez! Kad tad!
  4. Za takve povremene poslove online, sad je teze preci na pausal - ima test samostalnosti, pausal je veci... E za to se borite! Umesto sto ovaj preti rusenjem sajtova (mislim stvaaarno), trazite nacin da se ovo uvede u legalne tokove... Kao advokati sto imaju, ako vas ima dosta legnite na tu stranu. Olaksati pausal za IT i uvesti u legalne tokove
 • Milovan
  15.01.2021 08:47
  Plati porez
  Smatram da frilenseri treba da placaju porez ali da je drzava napravila veliki propust po pitanju toga u prethodnom periodu, jeste, zato mora da se sedne za sto i dogovorom dodje do resenja prihvatljivog za obe strane.
 • Svetlana
  15.01.2021 08:37
  @Milanka - Stop diskriminaciji
  Odličan komentar, to je suština problema
 • Грађанин
  15.01.2021 08:36
  Нисам фриленсер, радим у државној фирми али ово је стварно пљачка људи који поштено уносе чист новац у државу а да им притом апсолутно али апсолутно ништа држава није омогућила.
  Проклети били и државници и ботови који овде лупате минусе.

  ПОДРШКА ФРИЛЕНСЕРИМА!
 • Dejan
  15.01.2021 08:23
  Dilw
  Miskovic jos i tada pa do sad ima sediste firme na Kipru, ovo u srbistanu je da bi platio manji porez !
 • Zbogom pameti
  15.01.2021 08:21
  Ej predsednice a da nateras clanove sns koje ste zaposlili u jp,jkp, drzavne organe da dolaze na posao?
  Brate kucaju ih, firme nisu videli i nisu prijavljeni na minimalac.
  A za njihove zarade se placaju strasno veliki porezi na zarade, zdravstveno, penziono....
 • s
  15.01.2021 08:19
  s
  Frilenseri moraju da plaćaju porez kako bi se finansirao Toma Nikolić i ostali Naprednjački paraziti.
 • @Milanka
  15.01.2021 08:17
  Komentari jednostavno nisu tacni. Nema diskriminacije frilensera. Poreske stope su cak veoma povoljne. Porez je oko 20% koji se umanjuje za normirane troskove. Doprinos za pio se placa na prihod i ako se plati na vreme i podnese prijava racuna se u prosek za penziju. Kada se ostvari prihod propisano je da se na isti plati doprinos za zdravstvo. Neko ko je nezaposlen kao frilenser ionako ima pravo na zdravstveno osiguranje ili ima osiguranje po drugom osnovu.
  Svako bira nacin organizacije posla da bi optimizovao stope poreza.
  Krivica je potpuno na frilenserima, krali su porez i mislili su da ce to biti tako zauvek. Sada je doslo do otreznjenja. Nema nikakvog placanja rektroaktivno, porez je propisan decenijama.
  To sto su doziveli poresku kontrolu, nije obracun poreza vec kontrola i nije uobicajen postupak za obveznike koji rade savesno. Poreske kontrole su veoma retke.
 • Garison
  15.01.2021 08:11
  Sami ste glasali ili ste se pravili pametni da ne izadjete. Sada trpite....
 • rale
  15.01.2021 07:44
  U državi u kojoj je svaki tender preko 1000 eur namešten, gde javnim preduzećima upravljaju nesposobni ljudi koji prave milionske gubitke, gde crkva ne plaća nikakve poreze i dadžbine i drži se kao malo vode na dlanu, gde se pravi spomenik od milione eura usred centra prestonice ali se ne zna stvarna cena - neko dođe jednom mladom čoveku koji je našao priču da drži časove engleskog kinezima preko interneta da mu obračuna poreze i tretira ga kao prevaranta.
 • Ddd
  15.01.2021 06:58
  Hoces da primas lovu od preko?
  Lepo otvoris d. o. o. Prijavis racunar tastaturu misa i angazujes onlajn knjigovodju.
  Placas dadzbine kao i svi privatnici. Nemas lokal nemas komunalnu struju nemas smece 5000 mesecno a lokal 5 kvadrata... I tako
 • DachaNS
  15.01.2021 06:48
  Ja plaćam porez
  Kad ja plaćam morate i Vi,tačka!inače prezirem ovu vlast!
 • Milanka
  15.01.2021 03:53
  Stop diskriminaciji
  Osnov tog zakona treba da se ogleda u poštovanju građanskih prava. Ne treba frilenseri da budu diskrimisana grupa ljudi koja će morati da plaća dvostruko veće poreze od ostalih i da plaća doprinose a da nikada ne stekne uslov za penziju ili osiguranje a da ne može da ga koristi. Diskriminatorno je i to što se traži da doprinosi frilensera budu jednakima doprinosima koji se plaćaju iz radnog odnosa jer frilenser jednostavno ne uživa prava koja imaju zaposleni - nema regresa za godišnji odmor, nema plate ako se razboli, nema topli obrok, ne priznaju mu se troškovi radi nabavke sredstava za rad, obuke, utrošak el. energije, interneta, telefona (ono što zaposlenom poslodavac obezbeđuje).

  Prvo treba obezbediti jednakost svih građana pa onda obračunati koliki je to porez pravedan, kada se uračunaju svi troškovi koje zaposleni nema.

  O tome da porez ne sme da bude veći od ekonomske moći dužnika, drugom prilikom.
 • Milanka
  15.01.2021 03:41
  @Pera
  Pero, Pero,
  niko ne naziva radnike magarcima jer njihov poslodavac poštuje obavezu da im uplati poreze i doprinose i time im omogućava da jednog dana steknu uslov na penziju ili imaju plaćeno bolovanje koje država preuzima na sebe. U slučaju bolesti frilensera, nema ko da plati bolovanje, nema posla, nema novca, nema zaštite. Klijent odlazi drugom frilenseru a ovaj koji se razboleo može slobodno i da umre, ukoliko nije uštedeo za troškove lečenja.

  To što vi verujete da su su svi frilenseri imali po 1500 evra mesečno, to neko drugi pokušava da širi dezinformacije jer većina frilensera ima zarade od 200-300 evra mesečno , i to ne svakog meseca. I još uz to, sve ove godine nije postojao osnov po kom bi se za tako male uplate naplatili porezi i doprinosi a ni da se osnuje preduzetnička radnja. Zarada je ipak bila mizerna.

  Nije lepo, Pero, da budete pakosni jer je vama država obezbedila makar minimalnu mesecnu platu koja je veća od 500 evra. Da vaša plata je 500 evra, ne 350, kako vi to smatrate, jer se računa bruto iznos. Država frilenseru nije garantovala ni polovinu od toga.


  Ko je ovaj genije što ima platu 350 evra neto i poreze i doprinose 200 evra? Može li sa nama da podeli tajnu svog uspeha? Jel to on ima neki iznos na koji se ne plaćaju porezi i doprinosi, kao dodatak? Za ovoliku neto zaradu, frilenseru idu doprinosi od 280 evra. Za mene, koja u proseku zaradim 200 evra po mesecu, ova razlika nije zanemarljiva.
 • Milanka
  15.01.2021 03:30
  Ko je ovaj genije što ima platu 350 evra neto i poreze i doprinose 200 evra? Može li sa nama da podeli tajnu svog uspeha? Jel to on ima neki iznos na koji se ne plaćaju porezi i doprinosi, kao dodatak? Za ovoliku neto zaradu, frilenseru idu doprinosi od 280 evra. Za mene, koja u proseku zaradim 200 evra po mesecu, ova razlika nije zanemarljiva.
 • Milanka
  15.01.2021 03:23
  Da porez za frilensere i zaposlene ne može da bude jednak, govore primeri država u okruženju koje su status frilensera odavno rešile, poput mnogih civilizovanih zemalja. Zašto očekivati od frilensera da imaju jednake obaveze prema državi ako nemaju jednaka prava - prava iz radnog odnosa koja ostvaruu zaposleni.
  Uz sve to, veliki broj frilensera je svoh ovih godina radio za izuzetno nisku nadoknadu i pristajao na to jer je bio obmanut. Najpre od države, kada su poreski službenici rekli da ne treba da se plati, kada su novine pisale da frilenseri ne plaćaju i kada niko nije reagoavo na to. Drugi put su frilenseri obmanuti kad su pristajali da rade za minimalne naknade jer su im platforme koje nude poslove obecavale da će zarađivati mnogo više kad jednom steknu reputaciju. A to više nikada nije stiglo. Onaj ko je prošle godine pokušao da istraži načine da zaradi kao frilenser imao je priliku da mesecima gleda kako mu iskaču reklame sa tekstom "počnite da radite kao frilenser, zaradite do 700 dolara mesecno". Ovo je značilo max, nema šanse da pređete više i to tek nakon više godina poslovanja. I danas je tako. Platforme koje su se reklamirale kod nas i koje meni i danas salju mejlove samopromocije nude poslove za inženjere za "neverovatan" iznos od 100 dolara po projektu koji se radi mesec dana. Moje kolege u Srbiji uzmu toliko za dan!
 • Ani
  15.01.2021 01:48
  Ns
  Sam sebe rusis, jadnice! Ima svi da ustanemo protiv zla koje nas okruzuje!
 • Oki Doki
  15.01.2021 01:41
  Ja sam otisao iz zemlje u kojoj sam zeleo da zivim. Da frilenser. Bolje zaradjujem, bolje zivim, imam super osiguranje, penziono itd. Onima koji podrzavaju rezim zelim da im on sto duze traje i da sto duze "posteno" placaju danak za truo sistem sve dok ni jedan zdrav biznis ili preduzetnik ne ostane u zemlji - pa da gledam njihovu naprednu radioaktivnu ekonomiju iz daljine.
 • Sramota
  15.01.2021 01:16
  Svi građani su magarci što ćute na tolike poreze decenijama i druge nebuloze, izvršne postupke za 30posto, trudnice, prava radnika itd
  Državu samo porezi interesuju.
  Ni ne trudi se da to sakrije.
 • Nepravde
  15.01.2021 01:14
  bezveze je što se u Srbiji jedna nepravda pravda drugom. Nepravde su jako stresna pojava. Država nije zaslužna za postojanje frilensera osim utoliko što su joj najbolji bili nepotrebni.
  Namagarčila ih je i učinila budala što su ostali u zemlji.
  Oni mogu otići u drugu zemlju i napraviti tamo sebi malu komunu.
  Posledice vlasti nisu odmah uočljive.
  Ne naplaćaje svima toliko državi i to to ne znači da je veliki procenat dobar i da država njime treba da se diči.
 • Tesa
  15.01.2021 00:56
  @@Misa
  Samo se ti nadaj, do tada ce ova radikalska bitanga sigurno morati da sidje sa vlasti, osim ako ima zelju za 400 000 ljudi u BG-u, pa da se reprizira 5.Oktobar. Ljudima je pukao film od radikala, kradje izbora, ugnjetavanja, ponizavanja...
 • Ivan
  15.01.2021 00:46
  Kako je nalozio masu, pa ovaj Vucic je majstor ratnog huskacenja, nije ni cudo sto je palio ljude da ginu za dzabe po RSK.
 • Gloginje
  15.01.2021 00:45
  Ima jedan kućerak...
  E tako lepo botovi ispucajte se :D
  I na pijaci je bilo reči da će da plaćaju paaaa... Plaćaju samo pijačarinu... Ajde mrš lepi moj...
 • Pera
  15.01.2021 00:14
  Dragi utajivaci poreza. Postoje razna poreska opterecenja.
  Kada nemate preduzece imate obavezu placanja poreza na prihod koji je prilicno slican evropskom proseku, na to placate PIO i ako ste podneli prijavu ulazi vam u prosek za penziju. Postoji obaveza da na takav prihod platite i doprinos za zdravstvo jer je tako propisano i to je vasa obaveza. Ovo je veoma povoljno kada imate male prihode. Kada prihodi narastu manje je poresko opterecenja ako otvorite agenciju ili preduzetnicku radnju a u nekim slucajevima i preduzece.
  Neplacanje poreza je bilo veoma lukrativno jer je zarada bila maksimalna (krali ste porez i zadrzavali ga za sebe). U R Srbiji vazi princip samooporezivanje sto je standardno u Evropi. Ide se na to da poreski obveznik bude savestan. Smanjuje se broj poreskih inspektora i mozda znate a mozda ne znate ima ih manje od 30% od broja od pre 15 godina. Nekada su inspektori dolazili u svaku firmu 2-3 puta godisnje a sada ne dodju ni po 5-6 godina osim ako se posumnja na nesto ili se otkrije nepravilnost, pa ulazite u sistem redovne kontrole.
  Da bi sistem funkcionisao, kazne za utaju/kradju poreza su drakonske. Dok ste krali porez bilo vam je lepo. Kada krene kontrola vise nije lepo. Ovlascenja inspektora su velika i mogu prilicno realno da utvrde koliko ste poreza ukrali. To sto niste imali kontrolu neko vreme nije nista neobicno. Ko je krao moze ocekivati i posledica za to ako se obavi kontrola.
  Da vas ne bi kontrolisali, placajte porez.
 • Bombon
  15.01.2021 00:01
  Predsedniče bio vam batica danas u Promenadi kupovao neke lepe stvari. Kad ćete i vi malo da svratite do naše varoši? Ima divnih stvari za opljačkati što još vaša i bratovljeva ruka nije dirala. Valjalo bi to promeniti. Šta kažete? Može sl subota?
 • Frilenserka
  14.01.2021 23:40
  Predsednik moze da preti rusenjem frilensera, ali duel na tv-u sa Djilasom makar mora da omoguci
 • Vodja botova
  14.01.2021 23:38
  Svima duple dnevnice!
  Hoce li sad i nas SNS botove da oporezuju? I mi smo frilenseri, snasli smo se i lupamo minuse i pisemo narucene tekstove, frilenseri, uz vas smo! Ako treba precicemo kod vas u pola cene ni ovi nam ne placaju pio zdr porez..
 • novosađaninDE
  14.01.2021 23:34
  Botovi su naša najveća sramota
  Nakon pada Vučića i njegovih dahija, imperativ bi morao da bude, da svi koji su zaposleni u javnim/državnim preduzećima, a botuju za SNS, budu momentalno otpušteni sa trajnom zabranom zaposlenja u svim javnim/državnim entitetima.
 • Botinaš
  14.01.2021 23:32
  U manjini ste
  Ima nas više nego što možete da zamislite, naše vreme tek dolazi, gledaćete još dugo ovaj film, AV Cezar!
 • Misa
  14.01.2021 23:32
  @@Misa
  Odredjenim slucajevima oslobodjena poreza: Brada 20cm + Kombinezon i suknja + serpa na glavi? Jel to preduslov za oslobadjanje poreza? U pravoslavnoj dzamahiriji sigurno!

  Stanodavci? Da pogotovo ce policija da ide u Veliki Trnovac sa 100% albanskim stanovnistvom da naplacuje porez za stanodavce :) Te price mozes nekome pred spavanje da pricas.
 • Nisam freelancer
  14.01.2021 23:27
  Puna podrška freelancerima
  Podrška freelancerima, dole lopina!
 • Beba P
  14.01.2021 23:06
  AV: - Halo Bebo
  Beba P: - Zdravo Aco
  AV: - Imam problem, kako da prikrijemo Jovanjicu?
  Beba P: - Pada ti rejting? Bice to sve dobro. Kako da ti pomognem?
  AV: - Da, drasticno, pomagaj nemam ideja vise. Imas li neke predloge?
  Beba P: - Povecaj nenormalno porez freelancerima i nateraj ih da izadju na ulicu. Imaces publicitet 2 meseca. Posle cemo smisliti novu aferu.
  AV: - E hvala ti.
  Beba P: - Racun znas i svrati kod mene na Institut da popijemo neko dobro vino. Prijatan dan.
 • Blok 22
  14.01.2021 23:01
  Neozbiljno!
  Kako neko može da pomisli da ne treba da plaća porez?!
 • Tanana
  14.01.2021 22:59
  A ja se pitam
  Kad ce Mitrovic da plati porez???
 • Bagra Nazadnjacka
  14.01.2021 22:55
  Kad god hoces nesto da sakrijes ti isceniraj rat. U proslosti su protivnici bili Ustase, Siptari, Crnogorci,.... sada su freelanceri.
  I u to ime da se vratimo na najvazniju mafijasku temu:
  Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...Jovanjica...
 • Cvikeraš
  14.01.2021 22:50
  Protest
  Pa što ne naplatite sezonskim radnicima u poljoprivredi i građevinarstvu retroaktivno pet godina unazad? Već ih uvodite polako u legalne tokove. Prvo možda bi ih pukli kao frilensere ali oni ne prometuju preko računa već na ruke. Drugo mislili ste oni će se dići, a radnici na internetu će ćutati i okrenuti obraz da prime šamar. Ćeraćemo se još!
 • Niksa
  14.01.2021 22:47
  Xaxaxaxaxa.... Njegova SvetLost princ od Bugojna gubi kompas. Pad sa vlasti ce biti bolan, sam je kriv svome padu. PatriJote ce nam tada biti u depresiji, obavezno bensedine u sendvice.
 • Jug Bogdan
  14.01.2021 22:45
  @Pera
  "A mi sto placamo smo magarci. Da li frilensri misle da su bolji od prosecnog radnika koji dobije 350 evra neto, a 200 mu ode na PIo i ZO. "

  Utuvi u glavu, Vučić traži da platim sve što i ti plaćaš, ali da mi ne ide ni zdravstveno ni penziono osiguranje, a porez je još veći od tvog!
 • Beli Preletačević
  14.01.2021 22:41
  @Pera
  Pero šećeru poreski organ je dužan da ti da tačnu i besplatnu informaciju vezano za porez. Tačka. Pero šećeru na svoj zaradu imaš neoporeziv deo od 18300 dinara. Ide ti staž, imaš penzijsko i zdravstveno. Mi to nismo imali ništa ali plaćamo kao da jesmo. Shvataš li šizofreniju Pero? Što se tiče proseka od 1500 eura. Sve zavisi čime se baviš ali moj prosek je preko dvesta eura. E sve i da je taj što si ti naveo ne treba da budeš zavidan. Pero ja sam plaćao časove PHP programskog jezika i gledao u kodove dok si ti šećeru botovao. Svako dobro ti želim.
 • G pen
  14.01.2021 22:35
  Frilenseri jesu intelektualci. I sami su se skolovali jer u Srbiji nije bilo ko da te nauci animaciji, pa trci trazi ko ide preko da ti nadje literaturu, nije bilo ko da te nauci modelovanju pa trazi softvere, tutoriale, knjige. Nekada nije bilo Youtube-a, internet je bio dial up... I pored svega sami su postali konkurentni, nasli klijent, nemaju zemaru, nisu clanovi, nisu beskimenjaci kao vi clanovi... Mislim da ove dve zadnje stavke smetaju i da proteruju iz ove ciste naci ljigave sredine. Jer oni mogu doci do para i ako bi kaznjavali ne nosenje i nosenje do nosa maski, idiotizme u saobracaju i sl. Inace, banka uzima proviziju i namiruje obaveze drzavi, jel? I Drzavi nije dosta. Sendvicari, kako je krenulo ostacete bez njega.
 • @Misa
  14.01.2021 22:35
  SPC je u odredjenim slucajevima oslobodjena poreza. Kada ti slucajevi nisu zadovoljeni SPC placa porez kao i svi ostali poreski obveznici.
  Zamislite da se krene u kontrolu placanja poreza i podnosenja PP OPO prijava za izdavanje stanova. Svi znaju da porez postoji i znaju kako se prijavljue i placa. Porez placa nekoliko procenata stanodavaca. Kakvo li bi ovde bilo kukanje da se krene u kontrolu placanja ovog poreza?
  Posle frilensera, ide se na stanodavce :)
  Kada obuhvat naplate bude veci, stopa poreza ce se smanjiti.
 • marija
  14.01.2021 22:31
  opa bato
  Opa bato, ljuska se brod, vidim vec kukaju ovi sto im sendvici mokri.
  vuna kico, sada ce da otpisuju i jos da dodaje kintu da se smiri
  eeee bato, negde mora da pukne , a sendvicari prelaze na pasulj i hleb
 • Dejan
  14.01.2021 22:31
  Srb-i
  Ja ne razumem tu digitalnu pamet, radis za nekog napolje preko kabela, ovde jedes,spavas,trosis i ostalo. Uradi sebi akaunt negde izvan ove rupčage srbistan, gazda za kog radis te pita ( kao kulturan covek) gde da ti uplatim, stavis racun u stranskoj banci, odes preko kad se stvore prilike, dignes kes, umotas ga u alu foliju, kupis kobasice,sira,vajkrema, batake, nesto pojedes i vratis se u nedodjiju ( kuci) ! Kakav porez, nikakav trag ne ostavljas, radis posao, zivis svoj zuvot. Sad su gluperde ostavile ,,kuki,, i u poreskoj to vide,sad jasu da bi uzeli svoj deo ! Idemooo mamara, samo široko šmekeri, neka vas oderu do koske ako treba
 • 123
  14.01.2021 22:27
  @Hej
  Pa postani kadar SNS-a i tvoje želje će biti ispunjenje
 • novosadjanka
  14.01.2021 22:23
  Da porez mora da se plati ali ne retroaktivno nego od dana kada zakon stupi na snagu,, ah da zaboravih ovde takve stvari uvek idu retroaktivno jer sve funkcioniše na uredbama. Ovako ćemo vrlo brzo ostvariti Tarabićevo proročanstvo " Biće nas toliko da stanemo pod jednu šljivu ". Dakle deco ako želite pristojno da živite put pod noge to vam poručuje država.
 • Misa
  14.01.2021 22:21
  @Pera
  Uveo je porez freelancerima a SPC nije? Zasto? Ako si tako pametan. Jesmo li mi pravoslavna dzamahirija? Te price o ravnopravnom placanju poreza u Smrdiji su jadne!
 • posmatrac
  14.01.2021 22:16
  minusi
  Izgleda ovi freelanceri, što znaju posao, prešli na stranu botova pa lupaju ovolike pluseve i minuse. E sad za ovaj moj komentar, dal lupiti plus ili minus, pitanje je sad?
 • wefewf
  14.01.2021 22:11
  Umesto sto prete bolje da plate porez
 • Pera
  14.01.2021 22:09
  A mi sto placamo smo magarci
  Da li frilensri misle da su bolji od prosecnog radnika koji dobije 350 evra neto, a 200 mu ode na PIo i ZO. Nazalost, oni misle da su nesto posebno, i bilo im je lepo da 6 godina ubiraju po 1500 evra mesečno, bez dinara placenog poreza, ..Svakoj bajci jedno dodje kraj.Jedino su sigurni porezi i smrt, i nista vise, svuda u svetu.
 • Pera
  14.01.2021 22:05
  Frilenseri se predstavljaju kao intelektualci a stalno govore kako im Poreska nije dala pravu informaciju. Ako niste znali Poreska uprava ne daje savete oko poreza to rade poreski savetnici koji te usluge naplacuju. Na sajtu poreske uprave, preko call centra i kod sluzbenika koji se zove Moj poreznik uvek mozete dobiti tacnu i potpunu informaciju i nacinu obracuna poreza. Porez na koji se zalite je u grupi onih gde se samo oporezujete i sami podnoste prijave elektronski preko sistema e-porez, lako i jednostavno sa par klikova iz fotelje. Samo treba platiti porez.
  Dokaz da su informacije bile jasne je to sto postoji desetine hiljada ljudi koji su placali propisan porez, upisali penziono osiguranje i slicno.
  Stvar je samo bila u tome da li zelite ili ne zelite da platite porez. Sada je nastalo kukanje jer je masovnije krenula kontrola zbog velikog obima kradje poreza.
  Pitajte stare knjigovodje kako izgleda kada dodje poreska kontrola, svi su ljubazni, pregledaju papira i posle naprave zapisnik. Poznanica mi kaze da kada dodju i pored ljubaznosti ima utisak da ju je posetio Gestapo i verovatno je u strahu jer se bave kreativnim knjigovodstvom da bi platili manji porez.
 • Mirko
  14.01.2021 21:58
  Frilenseri
  Sekretar Pravnog fakulteta je postao milioner na muci frilnsera dajući kao konsalting usluge.
 • Pera
  14.01.2021 21:57
  Moze on da hapsi i preti ali ne doveka. Tako je i Sloba mislio da moze doveka da hapsi narod, a onda dosao djavo pod svoje. Ovakav podanicki polozaj prema narodu ce SNS morati da plati, a mislim da mnogima od njih se to nece svideti.

  Mozes kako hoces ali ne i dokle hoces.
 • krcko
  14.01.2021 21:55
  treba da placaju kad ja placam
  tako je kad mogu ja da placam mogu i ostali
  podrska AV 100% samo tako
 • Bili Kid
  14.01.2021 21:47
  Svi mi smo svedoci da je od nas oteta, silovana i pokradena Republika.
  Mi gledamo coveka nedoraslog funkcije koju obavlja. Na ovim prostorima vec decenijama nismo imali drzavnike, vecinom su to politikanti da nekazem politicari. Politicar moze da bude svako, politikant narocito, ali drzavnici su retki. Politika je jedna vestina gde svoju moc pokazujete tako sto ne naredjujete drugima. Ako naredjujete izazivate otpor/protest (kao i u 3 Njutnovom zakonu). Vucic je u sustini predsednik svoje stranke i nista vise. On je predsednik svoje stranke, koji je uspeo da razori sve ustanove/institucije republike. Prvo je skupstinu sveo na jednu rijaliti prcvarnicu, Ustav takodje (kad god se svadja sa nekim gradjaninom pa bio to i Pogacar sa pasosem Srbije on krsi Ustav), vladu je sveo na potpuno nebitan organ (recimo da li je vazno ko je predsednik vlade? Mogao je i svog psa da dovede na to mesto isti efekat). On se covek igra nasom Republikom, oteo je od naroda i igra se njome. On je i samo mesto koje trebutno obavlja predsednika unistio/obesmislio/razorio. I kako on misli kad jednoga dana sidje sa vlasti da ce proci? Tu vidite jednog coveka koji je pomislio da je svemocan i koji se potpuno izgubio. Izgubio je podrsku u Rusiji, Bajden ce tek da mu/nam zavrce m*da u osmicu, svom sefu Makronu i Merkelovoj se takodje predvidjaju smene i protesti. Njegova pozicija u ovom trenutku je pozicija izgubljenog coveka koji je izgubio kompas i polako klizi u haos, a on svega toga nije svestan.
 • NS
  14.01.2021 21:45
  @SB
  Tako je. I tvoj sef Djilkos da kaze bati da mora platiti porez na 35 stanova koje ima
 • *
  14.01.2021 21:41
  On nosi masku po vejavici ,na otvorenom, na Zlatiboru!?On nikada ili gotovo nikada, ne nosi masku u zatvorenom prostoru!?....?
 • Milica
  14.01.2021 21:24
  Mica
  Porez mora da se uredno placa!
 • Neoplanta
  14.01.2021 21:23
  Botovi, vi ste sledeci, DA LI PLACATE POREZ NA BOTOVANJE, s obzirom da ste za to placeni?
 • Bot
  14.01.2021 21:20
  Plata
  Hocemo li i mi botovi onda morati placati porez???
 • Ana
  14.01.2021 21:16
  Podrska frilenserima.Vidimo se u subotu!
 • Drveni advokat
  14.01.2021 21:15
  Pro bono savet
  Niste radili preko interneta, već vam je tetka iz inostranstva pozajmila novac!
  Kod tužilaštva to prolazi, dokazano! Pitajte ministra policije!
 • Gola
  14.01.2021 21:14
  Istina
  Ti isti RADNICI na internetu su trosili pare u vasim radnjama, na vasim tezgama, kod vasih sinova, cerki, zena i muzeva. Oni su deo istog naroda kao i vi. Bez njih, Srbija bi bila u srednjem veku, pogotovo sto se tice stranih odnosa.


  Drzava Srbija, isto kao i Makedonija, su pustile da se stvori frilens scena bez ikakvog ulaganja sa njihove strane, privlacile strane investitore, uzimale kajmak, a sad hoce i te jadne radnije koji su celu industriju SAMI digli na noge da opeljese.

  E, pa, kako je bilo u Makedoniji, tako ce biti i ovde. NAROD SOLIDARNO NA PROTESTE, da se krene za pregovaracki sto i dogovori se lepo sta da se radi, tj. koliko ce frilenseri morati da placaju od stupanja odluke na snagu.

  Nemojte za sitno da se prodajete! Bolje podrzite frilensere i oni ce vam pomoci da se bolje snadjete u zivotu, umesto da pucate lajkove za sendvic.

  Pamet uglavu ti koji citas
 • Deni
  14.01.2021 21:12
  Šta bi bilo kad bi bilo
  Da sam frilenser i influenser, ne bih mu dao mirno da spava do kraja života. Pomerao bih mu spokoj i treće oko dok je živ, u snu i na javi. Po zakonima biologije bih ga inače morao nadživeti, osim ako ne umrem ranije iz nekog trećeg razloga, pa bih ga zato ludački maltretirao na svom jutjub kanalu nekoliko puta dnevno. Ali nisam jutjuber, ne znam mnogo o kompijuterima, fizički rintam ko konj, nekad i po 10 sati, a subote radne.
 • Mrzim nepravdu
  14.01.2021 21:11
  Odgovor
  Frilenseri žele da plate porez ali nije normalno da država uzima više od polovine zarade. P.S. Botovi, toliko ste providni sa tim minusima da je jadno.
 • Steva
  14.01.2021 21:01
  botine smrdijske
  uskoro uredba o plaćanju poreza na sendvič sa podrigušom.
 • Mile
  14.01.2021 20:44
  ma nemoj
  Svi oni koji propairaju da je sistem loš, da nema para, da se ništa ne gradi sad podržavaju ove mufjuze da ne plate porez. Pa kako, odakle onda para u državnoj kasi ako mali broj plaća, a veliki broj ne!
 • PEtar
  14.01.2021 20:42
  svi nek plate
  Nek plate porez i ljudi koji po selima uzgajaju stoku i bave se poljoprivredom za svoje potrebe.
  I ovi ljudi se bavili poslom online, da bi pokrili svoje potrebe, jer ih država nije zaposlila u državne jasle.

  Osloboditi plaćanja svih koji rade online, dal su zaposleni ili ne do iznosa prosečne plate.
  Poseban račun u banci za frilensing. Tako registrovane ljude koji to hoće skinuti sa biroa i sa zdravstvenog osiguranja!

  Ti ljudi su radili sa strancima na stranim platformama, ja ne vidim šta država tu hoće.... isto kao i gastarbajteri.
  Državi ako se ne sviđa taj novac koji je uzela kroz poreze i akcize, nek uplati u humanitarne svrhe ili u neki fond za razvoj internet poslovanja.

  Treba plaćati porez ali ZAKON NE VALJA.
 • Hej
  14.01.2021 20:40
  Porez
  Ja bih da dobijem bruto platu, hocu auto i stan bez poreza, hocu u radnju ali necu da placam pdv!!! Hocu i ja u novcaniku moj novac! Jel to tako moze?
 • Maja
  14.01.2021 20:36
  Hvala sto cemo dobiti idealni scenario - 10% porez (iz pouzdanih izvora znamo), bez obaveznog PIO i zdravstvenog i od tih 10% mogu slobodno da nastave da plaćaju botove. Takodje nista retroaktivno, nego tek od februara 2021. Bravo za predsednika!!!!
 • Jug Bogdan
  14.01.2021 20:21
  Kako je baja pre neki dan rekao? "Ako nećete da radite nedeljom idite u druge zemlje!"

  Pa vidi, ako hoćeš da ti platim penziono i zdravstveno koje mi nećeš obračunati, idi u drugu zemlju i budi tamo predsednik!
 • SB
  14.01.2021 19:59
  Siniša Mali, jesi li čuo? Moraš da platiš porez na ona 24 stana u Bugarskoj! Vuline, čuješ? Mora porez na poklon od tetke iz Kanade! Slušajte šta vam šef govori.
 • Eto
  14.01.2021 19:59
  Po javnim preduzećima
  Postoji mnoooogo fantomskih radnika. Dotični sede kod kuće, po plate daju zvončicinoj partiji, po plate odrađuju kao botovi. Eto svima radosti! Treba razmisliti o tome ko je bankama dozvolio da bez sudskog naloga (da sam narko diler ili terorista npr.) daju na uvid moj devizni račun. Zar to nije kršenje mojih prava? To znači da svaka budala ima uvid u moje finansije. Tužiti banke iz sve snage. Svi da pozatvaraju račune, pre da toga podignu novac. Pa hajte onda jašite po narodu.
 • vojvodjanka
  14.01.2021 19:53
  Legenda
  Legenda kaže da su Istina,Pravda i Demokratija prošle pored Vučića i rekle,dobro veče Predsedniče.Ko su ove nepoznate budale što mi se javljaju,kažu da je pitao obezbeđenje.Posle je otpustio šefa obezbeđenja jer je dozvolio da se neko potpuno nepoznat,toliko približi Predsedniku.

  S K
 • mire
  14.01.2021 19:53
  botici
  Jaoj, nikad bolje industrije mesa nisu radile. Biju sendvicari samo tako. Povecavaju BDP
  a glupaci ne znaju da se skeniraju IP adrese, gde cete vi crni kad dodje Vase na naplatu. nesposobni i neuceni, ovi se ljudi mogu snaci i svakoj zemlji, ali sta vi da radite za god dve kad vam ukinu zvanje :-)
 • Džoni Vajsmiler
  14.01.2021 19:51
  KOLONIJALNA VLAST
  Prodali su zemlju i narod kao belo roblje. E sada nemaju oklen da se namire Dahije.
  DANAK U KRVI -JANIČARI.
 • Patriota
  14.01.2021 19:49
  Porez svi
  Prvo da čujemo gde se troše naše pare i kako, mnoge stvari su sakrivene (pošto vakcine, oprema u vanrednom stanju, Telekom, koga sve plaćamo iz budžeta, pošto botovi, ...). Kada bi zloupotreba budžeta bila izjednačena sa veleizdajom, mogao bih se složiti. Ovim ljudima ništa niste dali, tražite nerazuman porez i nema dijaloga. Predsednik se uživeo u ulogu strogo oca i predsednika stranke, ali predsednik svih građana nije.
 • Sanja
  14.01.2021 19:45
  Ma blefira Vučić. Ide na halabuku i dobro zna šta freelanceri traže. U prevodu, frka mu je pa glumi ludilo..
 • Sanja
  14.01.2021 19:44
  Kako
  Prva sam otisla u poresku da se raspitam da li treba nesto da platim. Receno mi je da ne treba nista ako ne prodjem onu sumu od 2+ miliona. Kad me neko kudi sto nisam usla u preduzetnicke vode, kako objasniti nekome da meni ne odgovara taj nacin jer ja zaradjujem 150-200eur mesecno kao dodatak plati.
 • Mirko
  14.01.2021 19:37
  I Andrej je frilenser
  Podrska za batu
 • Luj
  14.01.2021 19:36
  Vucic : "Drzava to sam ja"
 • Milan Krstic
  14.01.2021 19:31
  Genijalci
  Zemlje regiona: 10% porez i opcionalni doprinosi ili progresivno oporezivanje
  Srbija: 56% bez ikakvih bez prava, bez neoporezivog dela na zarade srazmerne prosecnim srpskim neto platama (30-60 hiljada), vise stope poreza i doprinosa nego sto placaju zaposleni i preduzetnici. Plus, drzavne ustanove ne rade svoj posao, dovode ljude u zabludu, i sad kad im fali para bi da jure unazad s kamatama.

  Jesu li vlasti u drugim zemljama lude, a samo ovi nasi pametni? Svuda u svetu gledaju kako da privuku digitalne nomade i podsticu razvoj frilens sektora, samo nasi pokusavaju da ga uniste sada kada je bitniji nego ikad u vreme krize.

  'Ajmo sad botine lupajte minuse kao da sam rekao nesto netacno, mora sendvic da se zaradi. Ali, stedite, mozda cete za koju godinu morati da im vratite 56% svih sendvica sto ste pojeli, i to sa kamatama :)
 • Čola
  14.01.2021 19:22
  Porez
  Jeste, svi trebaju da plate porez, ali ne od 50-80%, već normalnu sumu!
 • Mak N
  14.01.2021 19:18
  Frilenseri ŽELE da plate porez
  Država mi NIJE DALA DA PLATIM POREZ kada sam se interesovao jer niko u poreskoj upravi NIJE ZNAO kako platiti, a sad za to isto što nisu znali kako se plaća traže 80% od zarade! Pa jel to normalno?
  A ne mogu ostvariti penziono jer nemam poslodavca, iako bih platio nemam knjižicu jer nemam poslodavca u Srbiji. A radim na internetu. Jel to normalno?
  ŽELIM PLATITI POREZ, ali normalan, kao u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji, do 10%, a ne 56% i sa kamatama je oko 80%. Zamislite da zaradite 100 evra a država vam uzme 56 evra, a ako zakasnite jer niste znali kome i kako platiti jer su vas uveravali ti isti da ne treba platiti onda da na 100 evra platite 80 evra, pa jel to normalno? Ljudi su od zarađenog novca preživljavali a država sada želi da ih porobi, da postanu dužnički robovi.
  Ko je ovde lud, predsednik Vučić koji je kazao da su frilenseri u pravu, ili poreska uprava koja želi da od najpismenijeg naroda koji postoji u Srbiji napravi dužničke robove i da ih otera iz Srbije?!
  Frilenseri neće da ruše državu već hoće da se dogovore sa državom, ali država ne želi dodogovor. Zahtev frilensera da se razgovara je poslat još u oktobru 2020, puno puta ponovljen, ali niko ne želi da razgovara a pozivi i poreska rešenja i dalje stižu.
 • Alisa
  14.01.2021 19:17
  Prvo donošenje zakona koji reguliše ovu oblast i koji se odlaže od 2013, pa ćemo svi uredno da plaćamo poreze
 • Oto
  14.01.2021 19:13
  Sendvicari
  Molim botove da kazu koliko ih placaju i da li ce njima retroaktivno obracunati porez ?
 • Moreeee!
  14.01.2021 19:06
  "Levicarski fanatici iz Novog Sada"?
  Ljudi, rusite sajtove, ubacite se u njihove komunikacije, raskrinkajte ih, bar ste vi sposobni!
  Ovakvo omalovazavanje i vredjanje gradjana, nikad nije postojalo!
 • Novosadjanka
  14.01.2021 18:56
  Botovi neka plate potez na crvenu i sendvic!
 • U
  14.01.2021 18:36
  U
  Srusices ti sebe AV vrlo brzo!
 • Filip
  14.01.2021 18:25
  Vucic se pogubio vidi mu se kraj vlasti, i njemu je jasno da nece jos dugo moci sa ovim huskackim izjavama da pere mozak.
 • Mire
  14.01.2021 18:04
  Blokirati zgradu poreske uprav
  Svi ti kojima se stiglo neustavno resenje za porez imaju pravo traziti ostavku svih celnih ljudi poreske uprave.Doci ispred sedista poreske uprave u Beogradu ODAKLE SU I NAPISANA RESENJA i ne dati nikom ni da udje ni da izadje iz zgrade dok ne daju ostavke.

  Ogroman je bes u narodu samo se ceka kapisla a to ovi botovi u kancelarijama nisu svesni.Misle narod glup kao sto je bio pre 10 ili 15 ili 20 godina.

 • Miloš
  14.01.2021 17:49
  Ubačen
  Pogačar je deo vladajuće garniture. Da nije, odavno bi bio uhapšen zbog terorizma, izazivanja nereda i ko zna čega još.
 • Pedja
  14.01.2021 17:48
  Ajde
  Za 8 godina uništavanja Srbije urušio je apsolutno sve institucije. I sad on drži govore. Zaista smo kao društvo dotakli dno.
 • Posmatračica
  14.01.2021 17:43
  Vuna mićo
  Bravo neMiran!
 • neko
  14.01.2021 17:35
  ostali
  Trebali da plate i taskisti, pa su blokirali Beograd i ostali paušalci i plaćaju manji porez. Isto tako štrajkovali i advokati pa i oni plaćaju manji porez nego svi ostali. Sve u svemu, svi koji su se borili su i izborili da plaćaju manji porez, pa što ne bi i freelanceri.
 • Ranko
  14.01.2021 17:17
  Ja podržavam poštenu naplatu poreza.
 • Zeljko
  14.01.2021 17:12
  porez
  I frilenseri moraju da plate porez, zašto da budi oni izuzeti od plaćanja, pa nisu crkva.
 • Vanja
  14.01.2021 17:01
  Opozicija i protesti. Kad ćete shvatiti da time ništa ne postižete i ne radite u korist narodu? Porez mora da se plati, to je u skladu sa zakonom.
 • Stefan Kumbaric
  14.01.2021 16:54
  Ja ti kazem
  Nije Vucicu ovo tvoja dedovina da se tako ponasas! Treba platiti porez al na jedan potpuno drugaciji nacin od onog na koji ti hoces da naplatis! Valjevo stize u Subotu u Bg pa da vidimo koliko nas ima.
 • More
  14.01.2021 16:48
  More
  More nemoj dase narod odazove na gradjansku neposlusnot sto je svakodnevno sve vise pristalica. Pa date vidim tada mora se u zivotu samo umreti ovo je sve ostalo stvar dogovora,interese...itd. Ti ces nekog da prisiljavas koji u zivotu nikada nisi platio nista od kada si postao radikal. Sram te bilo.
 • Lalla
  14.01.2021 16:45
  popovi !?,,,,
  popovi i crkva ne da ne placaju porez vec im se i dodaje iz budzeta,,koji stvaraju poreski obveznici,,,,,!?,,,
 • Pera
  14.01.2021 16:44
  Frilenseri koji su utajivali tj. krali porez uz raznorazne izgovore imaju pravo na odlaganja ili reprogram duga uz odredjene uslove.
  Ukoliko ovaj put lopovi budu losije prosli od postenih to ce biti prava stvar. Svaki put kada se grupa lopova pritisne, oni se pobune i na kraju prodju bolje od onih koji su posteno radili.

  Posto ste krali porez, nama naknadnog upisa doprinosa u PIO. Da ste placali a ne krali imali bi pravo. To vam je jedna od kazni kada kradete.
 • Coravi Desk
  14.01.2021 16:42
  A crkve, njih si/ ste oslobodili poreza i svih nameta, popovi se kao pravi demoni valjaju u svili,kadifi i zlatu, a vi povecavate poreze, otimate, ali neka kroz istoriju bili su mnogi takvi na kraju svoje vladavine.

  Vise treba da se brinu ovi sitni, male duse, koji su za svaku stranku radili kao uvlakaci, takvi su nastradali u mnogim istoriskim momentima.
 • Vlada
  14.01.2021 16:23
  Jel ovaj opet gilja po snegu i trazi nekog da spase pred kamerama?
 • SRB
  14.01.2021 16:21
  Botine su paraziti ove nacije.
 • Ana
  14.01.2021 16:20
  Moraju svi
  Ako moramo mi da plaćamo porez na zaradu, što ne bi morali oni.
 • Pićuka
  14.01.2021 16:17
  Predsedniče, imate spisak firmi koje duguju 15 milijardi za poreze, imate spisak firmi koje duguju milijarde za struju. Da ste to uzeli lakše bi se dogovorili sa "frilenserima". Ipak u ovoj državi neko može da ne plaća a neko mora odlukom preko kolena. Posle dovoljno godina životnog iskustva mogu da poručim da u ovom društvu, narodu, državi, kako god hoćetete, najgore prolaze pošteni.
 • PEtar
  14.01.2021 16:14
  Glavni raspirator
  Umesto da im kaže "Hvala što niste na socijali", on bi da udara harač.
  1. Nek plate odmah porez i dugovanja 100 najvećih firmi dužnika u Srbiji
  2. Nek plate porez i oni kinezi što štrajkuju
  3.Nek se tim frilenserima isplati socijala za zadnjih 5 godina, uvećana za kamate koliko i njima obračunavaju
 • Ns
  14.01.2021 16:12
  Naravno da hocemo da platimo
  Niko to ni ne negira da porez treba da se plati kao npr poreze na prihode, slazemo se da platimo ali kamate zbog neazuurnosti i nedefinisanosti naseg statusa u poreskom zakonu te pio i zdravstveno cije povlastice i prava koje ostali sticu placanjem poreza a koje mi i kad platimo nemamo red je da se odbaci dok se ne ne sredi status i nacin kako mozemo ta prava koristiti ako placamo ko i svi ostali
 • Odin
  14.01.2021 16:08
  Deco
  Gospodo draga, na vama je. Svede se sada na to ko ima hrabrosti da nesto uradi povodom svega ovoga. Ako mi nastavimo da trpimo pljacke ce biti sve vise i vise, jer ce on shvatiti da moze bukvalno da ubija ljude a da niko mrdnuti prstom nece.
 • Tinkerbell
  14.01.2021 16:03
  Pa kad ste se zalepili za ovdašnje banke i kojekakve transfere, kao da ne znate gde živite. Jel treba priprosti gastarbajter da vas uči kako se to radi?
 • Ilo
  14.01.2021 15:56
  Tako ti zadržavaš mlade u zemlji...Lopino!!!
 • Ana
  14.01.2021 15:42
  Sram ih bilo
  Frilenseri i hoce da placaju porez kao sto je u drugim drzavama ali ne da ga placaju retroaktivno i ne da placaju nenormalne namete za penzijsko na koji nemaju pravo kao ni za zdravstveno.Hajde ko si ti da nam vise govoris sta da radimo.Nisi nas gospodar niti ces zauvek biti to sto si sada.
 • Šetač
  14.01.2021 15:28
  Za frilensere
  Nisam frilenser ali podržaću ih na protestu. Jer u ovoj državi zakoni i porezi važe samo za obične smrtnike ali ne i za povlašćene.
 • Steva
  14.01.2021 15:16
  M. Pogačar je samoproglašeni predstavnik frilensera koji šteti interesu frilensera zarad svoje političke promocije.
 • Analiticar
  14.01.2021 15:15
  A kad frilenseri plate porez ko ce kontrolisati tok novca ?
  Da li ce taj novac biti uzrosen na placanje autobusa sendvicara za naredne izbore i placanje fudbalera i navijaca Zvezde i Partizana?
  Tokovi drzavnog novca trebaju biti vidljivi javnosti
 • Milanče
  14.01.2021 15:11
  crkva
  Svi treba da plate porez državi pa i sve crkvene organiyacije počevši od SPC pa nadalje. Zašto u crkvenim prodavnicama ne dobijamo fiskalne račune? Zašto ne plaćaju porez na ogromnu imovinu i nekretnine? Svi apsolutno svi treba da plaćaju porez.
 • Free
  14.01.2021 15:10
  To je tvoj kompromis
  Prvo si rekao porez mora da se plati, zatim si rekao napravice se kompromis, pa opet porez mora da se plati. Uvek si vesto izbegao da kazes koliko. Dali ti to zastupas poreske sluzbenike koji su svojim neradom doveli postene gradjane u zabludu i tako ih ucinili poreskim duznicima?
  Nista tebe ne razlikuje od Slobe, on nas je kupovinom deviza sve ucinio dilerima a ti od nas proizvodis poreske duznike. Kako to, da ti i tvoja ekipa nikad nikome ne podnosite ni jedan ugovor na uvid a velike svote su u pitanju?
 • Nikola Radovanovic
  14.01.2021 15:09
  a struja?
  Mora li i struja da se plati? Pitam za JP.
 • Piško
  14.01.2021 15:04
  ...
  Zna on da nećete na ulice.
 • Alicia
  14.01.2021 15:00
  Mozete da oprastate javnim preduzecima i "jakim" privatnicima stotine miliona dinara dugova za struju, poreze, da oprastate teske zlocine i zaboravljate greske na internacionalnom levelu, ali ne mozete freelancerima koji rade da prezive.
 • Detelinarac
  14.01.2021 14:52
  Slazem se ali isto tako moraju i FK PARTIZAN I FKCZ DA PLATE POREZE???????????
 • Lale
  14.01.2021 14:50
  A ko si ti Vucicu da odredjujes ko placa a ko ne? Jel ti Srbiju ostavila baba i deda iz Bugojna? Grdno se varas ako mislis da ovo stanje ce da ostane. Pasces sa vlasti samo tako zbog inacenja sa narodom.
 • Penzioner
  14.01.2021 14:47
  xx
  Oslanjajući se na predsednikovu rečenicu da ia prostora da se govori o tome otkada da se plati porez, predlažem da se tzv. retroaktivni dug anulira, budući da je bilo propusta za koje je država bila odgovorna. Takođe mislim da treba oporezovati frilensere uzimajući u obzir mnogo činjenica, između ostalog doprinos koji daju državi unoseci čist devizni priliv. Porez ne bi trebalo da frilensere uvede u dužničko ropstvo. U najboljoj veri da predsednik razume kako razmišljam, pozdrav.
 • dino badjo
  14.01.2021 14:44
  .
  Tako je.
  Moze Zeljko Mitrovic da bude ljigav koliko god hoce, ali porez mora da plati.
 • Frelenser mafijas
  14.01.2021 14:44
  Jelda
  Vazi. Dogovoreno. Samo teraj narod u ocaj. U cosak. Ti si jedan, nas je vise.
 • Miloš
  14.01.2021 14:39
  obavezno
  Neka ide na Kosovo kod naših ljudi da im pomogne posle poplave, može i gondolom do tamo.
 • Nomad
  14.01.2021 14:32
  Njemu su stalno potrebni neprijatelji da bi bio srećan i da bi funkcionisao. Ne daj Bože da popriča sa ljudima i da uvidi gde je i šta problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
O nama Oglašavanje Kontakt Impresum Uslovi i pravila korišćenja Pošalji vest