Autor: 021.rs

Info
27.01.2021.
06:55
Spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu biće svečano otkriven danas, 27. januara, na Svetog Savu.
  • Marko

    27.01.2021 19:57
    Žao mi je kad vidim koliko je komentara (i pozitivnih i negativnih) koji su obrazloženi potpuno besmislenim stvarima. Recimo, to što drži mač a ne krst se tumači kao izdaja tradicije, srpskog identiteta, u interesu komunista, Arapa ili ko zna koga. Stefan Nemanja je, pre svega, bio vladar i vojskovođa i njegov značaj vezuje se nastajanje prve ozbiljne srpske države u istoriji. Samostalnost srpske crkve zasluga je njegovog sina, Rastka Nemanjića (Svetog Save). Stefan Nemanja je čovek koji je veći deo života posvetio BORBi za stvaranje jake i nezavisne srpske države, tako da nema apsolutno ništa nenormalno u tome da jedan vojskovođa i vladar drži mač u ruci. To nije nikakva izdaja tradicije, već naprotiv, zbog tog mača i imamo tradiciju koju možemo da čuvamo. Kritike koje se tiču toga da on nije značajna ličnost i da niko ništa i njemu ne zna, neću ni da komentarišem, one govore o ogromnom neznanju koje je prisutno u našem društvu. S druge strane potpuno je u redu da građani postavljaju pitanja u vezi sa cenom ili usklađenošću sa okruženjem u urbanističkom smislu. Takve stvari su podložne diskusiji u svakom demokratskom društvu. Samim tim, optuživanje svakoga ko ima neku kritiku prema izgradnji ovog spomenika koja se tiče finansijske opravdanosti ili estetike, da je komunista, ili da je izdajica i radi protiv interesa države, osim što je ružno, glupo i pogrešno je i opasno. Različiti stavovi o jednom spomeniku nas ne čine automatski patriotama ili izdajnicima.
  • LIMAN2

    27.01.2021 17:12
    SVA SREĆA
    Čuvar,stare Željezničke stanice,
    u SVIM GODIŠNJIM DOBIMA!
  • Vitez

    27.01.2021 14:54
    Sta porucuje Nemanja
    Meni lici kao da mu je neko u fotosopu prepravio krst u mac. Mac izgleda neprirodno i Nemanja sa njim izgleda bezopasno.
  • Veverac

    27.01.2021 14:07
    Ko je tužan?
    Ko negoduje zbog spomenika Stefanu Nemanji? Najveći stepen histerije pokazuju ljubitelji lika&dela počivšeg maršala Jožeka, kojem su se svojevremeno zaklinjali (da sa njegovog srbomrziteljskog puta neće skrenuti). Tu su i mlade i perspektivne NVO brigade, koje - umesto nekadašnjih radnih akcija - upražnjavaju razne autošovinističke discipline, kao što su čitanje svetislavovih i teofilovih pisanija. Crveni drugovi i drugarice - ovo je samo početak! Nići će novi spomenici sa tematikom iz srpske istorije (a ne marksističko-globalističke "istorije").
  • Nemanja

    27.01.2021 12:22
    @Лиманац

    Kako to misliš "buduće", klošari i džeparoši su se tu oduvek okupljali.
  • Zokins

    27.01.2021 11:26
    narod
    Kakve veze mi imamo sa njime?
  • Лиманац

    27.01.2021 11:02
    Слава Немањићкој династији
    Будуће окупљалиште патриота и нормалних људи, а уједно рак рана круга двојке. Па где ћеш лепше... Замерке јесу то што Стефан Немања не држи крст већ мач, као и цена.
  • Laki

    27.01.2021 10:42
    Laki
    Ovom gluposcu su upropastili Balkansku Ulicu. Ta ulica ima veci istorijski znacaj nego osoba kojoj dizu spomenik o kojoj nista neznamo. Samo znamo daje bijo katolik....? Ostalo je sve po obicaju opevano sa guslama!
  • Bombon

    27.01.2021 10:22
    Otkrivanje činjenice da je car go.
  • CitizenX

    27.01.2021 10:08
    Sramota
    U najvecoj svetskoj krizi i plandemiji se grade megalomanski spomenici i stadioni i peru pare.Ovo je pišanje po narodu.
  • Alo

    27.01.2021 09:58
    @Dušan
    Alo majstore mi kao nazovi,narod,nacija nemamo nikakvih dodirnih tačaka sa ovim Nemanjićima. Više od 500godina smo bili,šakica jada,dasi sve pravoslace skupijo nebi bili dovoljni nikom da posolimo ručak. A kojim slučajem i dasmo bili krvno vezani predugačak je bijo period,vladavine Turaka dabi bilo šta dokazali. Ja bih pre rekao dasu,pravi potomci Nemanjića,Goranci ako znaš kosu,odakle su...? Imao sam priliku da pre par godina,idem u Dragaš,Prizren i u Gori gde sam boravijo mesec dana kod svog prijatelja iz detinstva Goranca. Cela Šar planina je obeležena sa nazivima iz srednjeg veka,od njiva,planina,sela,reka,jezera do ličnih imena,koja su promenjena u islamska. Maternji jezik im je izvorno iz tog perioda jer ja kao Srbin nemogu ništa da pročitam šta piše u Dušanovom gradu kod Prizrena a moj prijatelj Goranac to čita na svom maternjem jeziku. Treba putovati,čitati,dokazati dabi nekom rekao daga bude sramota. Niko više normalan neveruje u našu falsifikovanu istoriju. Ovo sam napisao kao običan,čovek koji je laik za ovakve stvari ali koji gleda neke dokaze i logiku.

  • Лиманац

    27.01.2021 09:48
    @Corona party
    Биће то претопљено, чим вођа падне, а пашће.
  • S

    27.01.2021 09:44
    Hoce biti prenosa na tv,za bake i deke?
  • Iz Beograda

    27.01.2021 09:36
    Sve je isto samo Slobe nema
    Prosao pre sat vremena tu 10 ak penzionera i vise majstora koji ciste za sobom.Spomenik je NEZAVRSEN i visine je svega 5 metara.ispod njega je neka metalna kugla precnika 3 metara u sirini i duzini od izlivene zice industrijske zice prekrivrena ofarbanim aluminjiumom sa tamno zelenom bojom koja se stapa sa bojom spomenika.

    Drugim recim 5 metra spomenika gradjani Srbije i poreski obveznici su platili 9 miliona eura.

    Ono kad vidi covek ko nije iz Beograda misli NEKA CEREMONIJA.Kada pridjete licno na 10 metara spomeniku shvatite SAVRSENU PREVARU.ALI SAVRSENU.
  • Scotch Bonnet

    27.01.2021 09:26
    Posle 700 godina da se odužimo onom zbog kog danas imamo državu.
  • Corona party

    27.01.2021 09:14
    Corona party i parada kiča, šunda, neukusa, malograđanštine i nadasve nacionalizma najprimitivnijeg tipa.
    Neka nova vlast da ga izmesti na manje vidljivo mesto i da služi kao podsetnik na sve promašaje ovog režima.
  • otac Makarije

    27.01.2021 08:42
    Možda
    je zaslužan za mantijaše i zidanje crkava kao velmoža
    za narod od čijeg je znoja i dece otkidano od usta ne
    bih baš rekao da ima neki značaj.
    Upravo kao i danas kada ovaj AVelmoža piša po narodu
    vraćajući ga u srednji vek koji u istoriji i nije baš zapamćen
    po napretku osim po zlatnom dobu .
  • Olivera

    27.01.2021 08:39
    Otkrivanje?
    Sta ima da se otkriva, pa otkriven je svakako i svi su ga vec videli. Bolje da su deca isla danas u skolu i onako nista ne uce zbog ovog kovida.
  • Komšija

    27.01.2021 08:35
    Pre neki dan sam prošao tuda. Megalomanski, ruzan spomenik.
  • Mirja

    27.01.2021 08:27
    Donji deo nemojte ni otkrivati jer uzasno izgleda pojasnite ljudima sta predstablja
    ......prevrniut lonac,zir i nesto dole ne znam ni ja sta.A i ne morate spomenik je sem gornjeg dela katastrofa
    Majstori su ga bas odradili
  • rale

    27.01.2021 07:57
    Sam lik na spomeniku i izgleda nekako, ali zlatna podloga sa jajetom je takav bezukusni kič dostojan samo SNS bratije i njihovog kvazi patritizma.
  • Dusan

    27.01.2021 07:51
    Umesto krsta mac
    Da li je moguce da se zbog arapa umesto pravoslavnog krsta na ovo ruglo u ruke uglavi macetina kako se nebi zamerali svojim vlasnicima sa beograda na vodi? Da li je moguce da se toliko stidimo onoga ko smo , odakle smo i ko su nam pretci? Da li je moguce da smo pored Kosova izgubili jos i identitet i cast? Da li je moguce da smo tolike ovce pa da nas 1milion zaposlenih na budzet i 2.5 miliona penzionera komunjara uslovljavaju kako cemo ziveti? Da li moguce da smo postali toliko nezainteresovani za svoju vlastitu buducnost, decu , mir?
    SRAM NAS BILO "SRBI"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna