Autor: Blic

Info
13.02.2021.
16:18
Najviše zahteva za novčano obeštećenje bivših vlasnika, kojima u procesu restitucije nije mogla da se vrati oduzeta imovina u naturi, stiglo je iz Kragujevca, što znači da bi značajan deo novca od dve milijarde evra, koje je država opredelila kao naknadu po ovom osnovu, moglo da ode u ovaj grad, saznanje Blic.
  • zunzara

    14.02.2021 18:27
    Katastrofa za pojedince koji
    su imali imovinu koja je oduzeta i tokom godina uništena jer će za, recimo fabriku koja više ne postoji, dobiti crkavicu a onaj ko je imao lokal u centru Beograda dobio ga je nazad dakle tu je 100% obeštećen. Takva lopovija gde dobijaš 15% imovine koja ti je oduzeta i to na 10 godina, u nekim obveznicama za koje u stvari niko ne zna šta znače i koliko realno vrede je samo dokusurivanje i legalizovanje otimačine.
  • Tumač

    14.02.2021 11:19
    15% - naknada za korišćenje
    Kad se vrati 15% od vrednosti nečega, to znači da nije vraćeno 85% od te vrednosti.
    Obzirom da mnogo veći deo vrednosti nije i ne planira se da bude vraćen, veoma bezobrazno je govoriti o restituciji!
    Ovih 15% bi moglo da se shvati jedino kao naknada za 70-togodišnje korišćenje.
  • Bubuleja

    14.02.2021 07:48
    Restitucija
    Ovakvu sramotu nisam odavno citao.....15% vrednosti na 5 ili 10 godina .....itd.
    Obicna pljacka drzave. Komunisticke prostitutke i dalje vladaju. Treba sve poslanike koji su glasali za ovaj zakon pihapsiti i na dugogodisnje robije pislati. Kako ih nije sramota da nevracaju postojece objekte. Treba da ih vrate i jos daju obestecenje, bez obzira u kakvom su stavu i ko i sta se u njima nalazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna