Autor: FoNet

Info
02.03.2021.
05:17
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće danas kontingent vakcina kompanije Astrazeneka, koji Srbija donira Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz kabineta predsednika.
  • Dzoni

    02.03.2021 08:56
    Da ne bude zabune.. AstraZeneca ima velike pogone u Indiji, Indija je jedan od najvecih, ako i ne i najveci, proizvodjac lekova i vkacina na svetu. Narocito su poznati po proizvodnji generickih lekova.
    AstraZeneca vakcinu u Indiji proizvodi Insitut za Serume, sa godisnjim kapacitetom od 1.5 milijardi doza. Fabrika zauzima 42 hektara! Cak i Engleska, koja najvise koristi Astru uvozi iz tog pogona jer engleski i evropski pogoni imaju problema sa proizvodnjom trazenih kolicina.
    Sve ovo se moze naci na netu za nekih 2 minute.... Kao i prica od prosle nedelje kako Sinofarm vakcina stiti 70%.... A niko nije dodao vest da Sinofarm ima 2 vakcine, iz dva razvojna centra. Mi i veci deo sveta koristimo Sinofarm iz Pekinga, a Sinofarm iz Vuhana (koji je predmet te vesti) je potpuno drugacija vakcina koja se za sad osim Kine nigde ne koristi.
  • Novosađanka

    02.03.2021 08:50
    Ta nemojte kasti
    @vojvodjanka
    Kovišild vakcinu razvili su Univerzitet Oksford i AstraZeneka, a proizveo indijski Institut za serume koji je najveći svetski proizvodjač vakcina.
    Nego el neko video kako su čoveku greškom dali prvu dozu Fajzera, a revakcinisali kineskom? I svi se prave ludi i uskraćuju mu odgovore a čovek se uplašio baš.

  • samo kazem

    02.03.2021 08:32
    samo kazem
    CoviShield jesu Astra Zeneca, jer je Indija, za razliku od mnogih zemalja, sacuvala kapacitete za proizvodnju vakcina i sad su, uz pomoc Britanaca, potpisali licencni ugovor sa Astra Zeneca-om. Nisam mogao da pronadjem potvrdu za indijske tvrdnje da je fabrika gde se te vakcine proizvode najveci pojedinacni pogon za proizvodnju vakcina na svetu.
  • vojvodjanka

    02.03.2021 08:01
    Malo sam Astra a malo AShield
    Iako je na zvaničnom sajtu predsednika Srbije najavljeno da će biti donirane vakcine proizvođača "Astrazeneka", Savet ministara BiH je dobilo informaciju da stižu vakcine Kovišild koje su proizvedene u Indiji.

    Čime se u Srbiji vakcinišemo Astrazeneka ili Kovišild ?????
  • Alane Oprosti

    02.03.2021 07:35
    Mogli bi ste...
    Da zadržite i njega sa vakcinama... Jedno 20 godina, da napravi i od vas ekonomskog tigra i lidera u regionu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna