Autor: Radio slobodna Evropa

Info
02.03.2021.
07:34
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je sa ministrom prosvete Brankom Ružićem dogovorio da ministarstvo i Vlada Srbije počnu izmenu dva zakona kako bi se stvorili uslovi da država izradi udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju.
  • Šokiran

    03.03.2021 19:04
    ....mislite o tome
    Sve ,uzdbenike da stampa drzava i samo jedan uzbenik ,a ne otimanje novaca svake godine od roditelja.
  • Džo

    03.03.2021 10:00
    .
    Nije se smelo ni dogoditi da nam stranci rade školske udžbenike.
    To mora biti pod kontrolom države ali šta ako ih budu pisali profesori poput Samardžić, Stojanovićke... pa bolje da ih nema.
  • Novosađanka

    02.03.2021 09:17
    Ta nemojte kasti
    Država, mislite Vučić? Pa neće on toliko potrajati, smučili ste se svima. Ja sam poskidala Zavodove besplatne pdf udzbenike i turila razrednoj zakon pred nos, pa neka ona vidi sa svojim sns direktorom kakoćeštaće jer zakon je na mojoj strani.
    Turite Vulina da vam piše udžbenike a Palma neka mu pomogne bar oko muzičkog. Vučić može da napravi neku vakcinu u trenucima dokolice. Ovaj narod bi i to progutao.

    Pitanje za Ministarstvo prosvete: hoće li u program biti uvrštena i nastavna jedinica "Sto za jednoga" ili ćete i dalje da računate na separativno i kratko pamćenje ovog naroda? Dno dna. Svako ko ćuti i žmuri na ovo je saučesnik. Svako.
  • Goran NS

    02.03.2021 08:30
    auuuu ... kakva ce nam sad tek biti istorija!!!
    ovi "strucnjaci" bi i matematiku promenuli
  • hmm

    02.03.2021 08:26
    lopovi
    svake godine novi komplet...lopovima nikada dosta...
    toliko brzo se ne menja gradivo a niti znanje evoluira da brat od brata ili komšije ne može da nasledi knjige niti se istorija ili goegrafija promene, jedino ako zemlja nije ravna ploča stvarno postala...
    sramota kolika je korupcija i iživljavanje po roditeljima sa izdatcima a po deci kao "tovarnim mazgama" da npr. u 2. razredu iz samo srpskog jezika imaju 5-6 knjiga!!!
    UMOBOLNO!!
  • BjelogrdicBezMorala

    02.03.2021 08:05
    Dokle? Gde je kraj?
    Jedan covek, jedna istina, jedna buducnost Srbije, sto Vulina...
    Toliko o nezavisnosti, toliko o slobodi.
    Njima je to normalno, a vama?!
  • Ja

    02.03.2021 07:59
    Ne treba drzava da sprema udzbenike nego da Zavod za udzbenike i nastavna sredstva NS i BG stampaju knjige a ne da Klet stampa 85%knjiga i iznosi novac iz Srbije.Umesto da nasa deca u osnovnim skolama i srednjim imaju besplatne udzbenike nasi politicari i dalje dozvoljavaju da stranci vec 20.god.nasoj deci prodaju svoje knjige.Sramota.Steta sto nemamo drzavu za svoje gradjane nego protektorat.
  • pape

    02.03.2021 07:48
    Eeeeee
    Na šta si spala Srbijo! Da ti ratni huškači i zločinci, jednom rečju, neljudi, pišu udžbenike.. Sramota!
  • vojvodjanka

    02.03.2021 07:43
    Sramota
    Врхунска је неморалност да покушавате да се бавите питањима школства и уџбеника у Србији, уколико вам је дете завршило приватну средњу школу (11.000 евра годишње!), чијег сте власника, по матурирању детета, поставили за министра просвете Србије!

    DT

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna