Autor: Beta

Info
03.03.2021.
06:52
Nekoliko hiljada zaposlenih u mađarskim bolnicama dalo je otkaze, osuđujući nove državne ugovore o radu, ali je uprava u utorak pokušala da uveri da promene odluku tvrdeći da se Mađarska suočava s trećim talasom epidemije korona virusa.
  • Maks

    03.03.2021 13:23
    Otkazi usred pandemije
    Sta bi tek rekli sta se radi kod nas dodje na pola ili sat da ga vide i onda dalje po privatnim klinikama ili na fakultetu , a pacijenti cekaju po nekoliko meseci na pregled. A ostalo medicinsko osoblje popadose od posla a koverte sve tanje a njihove sve deblje.
  • Zoki

    03.03.2021 12:36
    realno
    Dali su i prodavci, konobari, niko nece pod maskom, da sam hteo da se skolujem i radim pod maskom, skafanderima ucio bi za rad u otpad, rudar, kiselinama, epidemiologa ali pravog ne ove pod kravatom na tv a kolege po skafanderu i gusenju.. ne moze postojati krizni stab, vec privremeno radno delo i to za skupljanje bolesnih, pravih bolesnika a ne asimptomatski, jer smo svi i lazovi, ubice asimptomatski a toliko npr. Kon se poziva na pravo o zastiti stanovnistva.. zamislite kupis plasticni pistolj kod kineza i ti si asimptomatski ubica, ili imas ruke ti si asimptomatski davitelj.. bukvalno podjednako poredjenje. o kakvom pravu pricamo.. sta cemo sa radnim pravom, gradjanskim, upravnim gde se kaze tok lice, preduzece ima prava i obaveze, kada mu se uskrate prava moraju i obaveze, sta sa porodicnim, ustavnim, deklaracijom, uredbom un, ej zato sto je neko rekao da asimptomatski su opasni.. krivicno, niko nije kriv dok se ne dokaze NJEGOVO DELO NAMERA, a ne asimptomija ili sta vec.. Neodgovoran krizni stab treba ukinuti, clanove procesuirati po brzom postupku protiv covecnosti, nepostovanju SILNIH pravnih akata i lecenju bez dokaza bez obdukcije, izolovanog virusa to je jos plussss
  • @cviko

    03.03.2021 10:56
    Osim opštih mesta fidesovske propagande, mogao si se još malo potruditi "cviko"....
  • Vlada

    03.03.2021 10:45
    Ako nista drugo
    I Mađari su dokazali da posle svih nacista, rusa, i ovog fašiste sada, i dalje imaju sko nista drugo ono barem dostojanstvo, što u srbalja nije slučaj! Kod smrdina mozes da budeš siguran ssmo u jedno: ko vise plati, toga vise voli, jos sko može iza ledja da ti sredi neko nameštanje zarad lične koristi, pa gde mu je kraj?!!!!
  • /

    03.03.2021 10:33
    /
    eto, ipak ste trebali uciti madjarski
  • cviko

    03.03.2021 10:12
    u ovakvoj gadnoj Korona situaciji
    . vidi se da je jako teško lekarima , sestrama i svakom drugom osoblju u bolnicama i ambulantama
    . zato se kaže da će zdravsteni sistem PUĆI
    /
    ALI
    . u Mađaraskoj ima ogroman broj onih koji se protive vakcinisanju
    . takođe sve partije opozicije u Mađaraskoj žestoko agituju i potkuvavaju protiv vakcine ( ruske , a kineske pogotovo)
    . iste te partije ne bore se za narod i njegove potrebe, NEGO zato da DOĐU NA VLAST
    /
    ALI
    . partije opozicije sa Đurčanjom su bile na vlasti i 2003 godine
    . TADA (2003 godine) su PUCALE NA NAROD u demonstracijama
    . i BILO JE MNOGO KRVI i IZBIJENIH OČIJU od metaka
    /
    ja ne volim partuju koja POLICIJSKIM MECIMA U KRVAVIM DEMONSTRACIJAMA drži vlast
    /
    TAKO DA
    . o Mađaraskoj neka pišu oni koji čitaju tamošnja novine
    . o Mađarskoj neka pišu oni koji NEMAJU očeve, dede i pradede iz vremena komunizma
    . komunizam u Mađaraskoj je bio mnogo brutalniji, nego ovaj odavde
  • L

    03.03.2021 09:47
    Gospodine Meštar,
    Izgleda niste dobro pročitali tekst članka, a tekst je veoma jasan, ako znate mađarski jezik, možete pronaći i tekst zakona na internetu. Sve je kristalno jasno.
    Lekari su "revoltirani" zato što im neće više biti dozvoljeno da istovremeno tezgare u privatnoj ordinaciji i da budu zaposleni na državnoj klinici, a isto tako biće zabranjeno primati "poklone", što znači neće moći uzimati pare na ruke za preglede i intervencije.
    To treba uraditi i kod nas, ili da lekari rade u privatnoj ili državnoj ustanovi i gotovo. A ljudima dozvoliti da biraju gde žele ići na lečenje i da to jednako pokriva zdravstveno osiguranje i gotovo. U Mađarskoj čovek sa zdravstvenom knjižicom može i sada ići u privatnu ordinaciju, a kod nas ne. Kod nas u državnoj klinici nema termina za pregled, pa isti taj lekar popodne za 2 sata pregleda duplo više ljudi nego što bi pregledao u celo radno vreme u državnoj klinici. Naravno, svaka čast izuzecima, ima i takvih, ali sve manje.
    E to su ovim zakonom sprečili i regulisali u Mađarskoj. Svako može izabrati gde želi da radi, a ne da iz državne klinike ljude šalju na privatnu za isti pregled pod izgovorom da nema termina, nema uslova i slično, ili da uzimaju "poklone", tj. mito.
    Dakle, ovo nema veze sa diktaturom. A možda ste i vi u sličnoj situaciji, pa ste solidarni sa lekarima u Mađarskoj?
    Pozdrav
  • Zoe

    03.03.2021 09:25
    Bravo
    Pa bravo komšije! Niste beskičmenjaci kao mi koji dozvoljavamo svakom da nas jaše i trpimo razna s*anja.
  • Luk

    03.03.2021 09:24
    Ne znam da li je istina, ali sam čuo da medicinski tehničari u Mađarskoj imaju manje plate nego u Srbiji. Ako je to istina, oni žive od mita (iako to ne podržavam).
  • Musaši

    03.03.2021 08:52
    Nije mi nešto drag Orban, Vučićev gari, ali šta ima loše u tome što je lekarima zabranio privatnu praksu, ako rade u državnom sektoru?
    Neće biti "nema mesta u bolnici, dođite kod mene u kliniku da vas operišem i ponesite pare".
  • pera

    03.03.2021 08:22
    ..
    Znaci, po ovom tekstu, lekari su rekli "Svetla su ugašena" zato sto vise nece primati bonuse. Kakva stoka. Ili mozda ipak neko nesto nije dobro preneo.
  • Meštar

    03.03.2021 07:17
    U toj diktaturi raste samo mržnja i imovina partijske oligarhije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna