Autor: 021.rs

Info
05.03.2021.
17:07 > 17:45
Član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da će od ponedeljka na onlajn nastavu preći sve srednje škole.
  • Tamara

    19.03.2021 19:45
    Škola....
    Ima se KORONE dr Kome i u nižim razredima, uvedite i njima online....... nastavu....... molim vas.......... eto OŠ DRINKA Pavlović ima zaražene...... Zašto se ćuti? Deca nisu imala 2 nedelje kantinu, svi su bili zaraženi.....
  • ?

    14.03.2021 13:19
    Nikada ne bih mogla da zamislim da cu na ovakav način završiti osnovu i prvu godinu srednje. Mi trebamo da budemo zajedno sa decom, ovo što nam radite se već odavno pretvorilo u bezobrazluk, shvatam da je sutuacija opasna, ali mi trebamo da se školujemo na pravi način, online škola je jedna čista glupost, zatvorim se u sobu i daju mi zadatak da prepišem nešto i da slikam, ja želim da budem sa svojim društvom, lakše mi je da sam pored ljudi, a ovako sam stalno sama i zatvorena u kući, to nije način za život lako je vama što odredjujete što ste škole završili. Ovo je sramota da za sve mi ispaptamo, škole ne rade ali sportske utakmice se igraju? Ja mislim da treba da bude obrnuto?!
  • skroz nebitno

    12.03.2021 16:48
    Slažem se da škola nije odgovorna da vaspita decu. Samo ne razumem poentu zatvaranja samo srednje škole, a da pritom rade kafići i drugi objekti gde se skuplja veća grupa ljudi. Dokle ćemo ovako? Ne kažem da će online nastava da upropasti decu ali smatram da ovo nije rešenje.
  • Kod

    06.03.2021 08:43
    Kod nas se online svelo na to da nam samo posalju svesku sta su pisali i mora da se prepise. Nigde objasnjenja, nigde zive reci. Ima profesora koji se ukljuce uzivo i popricaju sa ucenicima i pitaju sta nije jasno, ali u nasem razredu to nije slucaj. Bez obzira, opet sam za to sa se bar na dve nedelje predje potpuno online. Obim gradiva bi trebalo smanjiti, onda bi se i stiglo svima pojasniti. Kad je bilo bombardovanje, nismo isli mesecima i nije bila nadoknada casova i opet svi sve pozavrsavali. U Norveskoj ako ucenik nauci do 6.og razreda da cita i pise smatraju da je to uspeh. Opet bolje zive od nas sa znanjem kakvo imaju.
  • Dejan

    06.03.2021 08:35
    Online
    Pod hitno prebaciti osnovnu skolu na online!!!.Samo u OS Nikola Tesla ima dosta zarazenih i sve su deca kuci donela koronu ???
  • Bane

    05.03.2021 23:01
    Gde je ovde pravda
    Ja sam čuo kako će srednjoškolci samo od 8.do 12.marta ići na onlajn nastavu.Jel ovo realno, pa srednjoškolci idu svake druge nedelje, što znači da đaci koji idu u B grupu će svakako ići onlajn ove nedelje, a grupa A neće, što znaći da će grupa A imati 3 nedelje odmora, a grupa B samo 1 nedelju koju bi inače imala, gde je ovde pravda.
  • The the

    05.03.2021 19:59
    @///
    Pa, čekajte, kako to izgleda u vašem iskustvu? Samo TV časovi? U našoj školi imamo u realnom vremenu časove. Ili preko audio, video poziva ili dopisivanjem. Postoje objašnjenja, pitanja i odgovori. Šta fali takvoj nastavi? Malo je lakše objasniti uživo, ali ne mnogo.
  • Sun

    05.03.2021 19:52
    Gde ste vlastodrsci?
    Dva kafica u Danila Kisa poslednje dve veceri rade i posle 20h, sede u mraku, bez svetla i muzike i zakljucani. Gde su inspektori, komunalci...?
  • Logike bez

    05.03.2021 19:39
    Rizik
    Super, taman da imaju više vremena za kafiće. A i oni su sigurno mnogo rizičnije od osnovaca... pogotovo za bake i deke.
  • Mare

    05.03.2021 19:32
    S
    Gde nadjoste tih 50%? Radim u školi sa 180 zaposlenih i 1600 djaka. U proseku tri djaka nedeljno se razboli a od profesora trenutno je samo njih dvoje bolesno. Procenat je mizeran pa mi nije jasna vaša matematika...
  • Syracuse

    05.03.2021 19:30
    Kao i obično, nebulozne odluke bez objašnjenja. Ako ove ne skinemo uskoro sa vlasti loše nam se poše.
  • Dragan

    05.03.2021 19:26
    Poljoprivredni fakultet radi r
    Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu nastava se odvija najnormalnije kao da epidemija ne postoji! Ne postuju se mere, bila je situacija da se jedan od studenata zarazio i dolazio tako na fakultet dok mu se jaki simptomi nisu pojavili, i svi studenti cak i iz te grupe su nastavili da idu na fakultet najnormalnije.
    AKO SVE SREDNJE SKOLE PRELAZE NA ONLINE NASTAVU, PA ONDA I FAKULTETE SVE PREBACITE NA ONLINE NASTAVU!
    Inace nemaju smisla ove mere!
  • Ako

    05.03.2021 19:10
    Neverovatno da u eri interneta ovi roditelji misle da će im dete biti pametnije ako ide u školu i okrivljuju svakog samo ne sebe što im dete visi napolju i ne uči. Kao da će ga škola prevaspitati. Prošlo je to vreme, a poznato je da nadarena deca sede kuci i vežbaju a nisu im potrebne škole da bi se dokazali niti misle da mogu da kupe znanje. Brdo umetnika, pevača je to postalo jer su sami učili. Pa Pikaso je sam želeo da nauči da crta i još u to vreme je sam uzimao sve to mu padne pod ruku kako bi naučio. Kod dece se razvija kreativnost i želja da sebe iskažu u nekoj profesiji a ne da pohađaju školu i misle da će im to doneti nešto u životu. Poznato je da škola ubija kreativnost i realno samo mnogo gubite ali posto svi žele neke sertifikate, pa onda idite da dobijete neku diplomu a kasnije završite neki fakultet u nadi da ćete naći posao. U međuvremenu život prođe a vi shvatate da od toga nema ništa.
  • Svi ivi

    05.03.2021 19:03
    Ljudi koji ovde pišu kako će deca izgubiti što idu onlajn a da knjige ne valjaju. A sad vam nastavnici odjednom valjaju? Sta to oni mogu da vas nauče a internet ne može? Ako uzmemo u obzir da 90 posto nastavnika dodje i napamet ispredaje gradivo bez udubljivanja i razrade istog, mogu da kažem da Ama baš ništa ne dobijate. Čak štaviše kreativna i nadarena deca posebno gube u tom obrazovanju apsolutno nezainteresovani prosvetara. Ovo govorim na osnovu sadašnjeg i prošlog iskustva. Apsolutno je internet daleko stimulativniji za ambicioznije ljude. Želite da naučite engleski? Na YouTubu je mali milion objašnjenja, saveta za učenje, na Googlu imate milion vežbi, objašnjenja, slikovitih prikaza za svaki nivo, tako da danas ti nastavnik, avec dugo je tako,samo odmaze!
  • Mery

    05.03.2021 18:58
    Sada ce lepo srednjoskolci u kafice i kladionice...
  • Usranka

    05.03.2021 18:53
    Naslov
    Stvarno, jeste se setili a mogli su da uvedu i za osnovce mislim stvarno vise s preterali sa skolom.
  • blju

    05.03.2021 18:19
    pijaca moze
    pozoriste moze
    bioskop moze
    kafana moze
    a skola ne?
    pa koji vam je andrak
    vracajte decu u skole
  • Ll

    05.03.2021 18:17
    Ovi sto se bore da im deca idu u skolu nek se isto tako bore i da im deca ne idu u kafice.
  • M

    05.03.2021 18:11
    Katastrofa odluka. Kako mozete da dozvolite da se deca ne obrazuju? Pored pinka i ostaljih seljana, zadruga - samo jos ovo fali
  • ///

    05.03.2021 18:05
    Uništavate nam decu sa obrazovanjem.
    Plaćamo privatne časove, nema ko da im objasni.
    Tv nastava je sve što nije redovna nastava. Informativni progam.
    Deci treba živa reč i objašnjenje. Knjige su loše napisane. Da uče deca napamet ili sa razumevanjem?
  • Realno

    05.03.2021 17:54
    Njet
    Ovo sa skolama je losa odluka. Ta deca su vise napolju i imaju samo vise vremena da izlaze i uzivaju. Nemaju obaveze skoro godinu dana. Stalno se okupljaju, online nastava nije resenje. Ili neka se iznese broj koliko stednjoskolaca je obolelo?
  • Setili se...

    05.03.2021 17:54
    Trebali ste mnogo ranije, a i osnovne.
  • Daca

    05.03.2021 17:46
    Zašto je zdravlje osnovaca manje važno od zdravlja srednjoškolaca? Nije da su manje ugroženi. Solidan broj dece na nastavi ne nosi masku jer "oni i njihovi roditelji ne veruju u koronu". Fizičko uredno rade u sali, trče, skaču, duvaju jedni u druge bez maske. Druže se idu jedni kod drugih opet bez maski. Oni koji su na online nastavi dolaze u školu na sva ocenjivanja, a ocenjivanja ima mnogo. Ako se porazboljevaju usled novih sojeva kod mlađe dece će se bolest teže uočiti jer nemaju izražene simptome i ne radi im se testiranje. Ja više ništa ne razumem...
  • Munja

    05.03.2021 17:37
    Kafici rade a skole ne rade
    Sistemsko unistavanje generacija dece!
    Gde tu logika?
    Svaki dan Magacin pun, danas svirka... SRAMOTA
  • S

    05.03.2021 17:24
    Dobro ste se opsetili, 50% profesora je bolesno, dok se klinci nesmetano lizu po kafanama.
  • Pionir Vule

    05.03.2021 17:21
    Politika je pobedila virus
    Pobednik je ministar Prosvete R.Srbije, gospodin Ružić.
    Uspeo je da poveća šanse za zarazu nastavnog osoblja, učenika i roditelja kao i ukućana jer je pobedio na tekmi, Politika vs Zdravlje 1-0.

    Kao i uvek, zar ne?
    Pamti jer Izbori su da se izborimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna