Autor: Tanjug

Info
18.03.2021.
22:38 > 22:43
Primena Zakona o e-fakturi u poslovanju javnog sektora u Srbiji i privatnog sa javnim sektorom neće početi 1. jula kao sto je u prvoj verziji nacrta bilo predviđeno, izjavio je danas direktor Centralne fiducione jedinice ispred Ministarstva finansija Nenad Vlaketić.
  • /

    21.03.2021 15:17
    @Miki Ns
    A zaboravili ste da svaka faktura izdata prema JP odavno vec mora da se reg u CRF... Pa i Bog ce zaboraviti put do krajnjeg cilja...
  • Miki NS

    19.03.2021 17:05
    @Neko
    Možda je i dobro što je odložen, jer ima šanse da bude promenjen.
    Šta je caka?
    Caka je u tome što svugde u svetu je to elektronski servis, kao recimo što je kod nas portal javnih nabavki, svima dostupan i besplatan. Kod nas su u implementaciji e-fakura, dodali posrednika/posrednike, firme kojima bi se plaćalo da tu fakturu koju vi želite da pošaljete klijentu, oni prvo zaprime i u vaše ime proslede krajnjem korisniku uz naknadu. Nigde veze sa vezom, samo još jedan namet. Ukida se sistem gde ste do sada direktno mailom mogli poslati PDF, poptisan ili nepotpisan na pisarnicu, a menja se sistemom gde vi šaljete posredničkoj kompaniji koja za vas ubacuje u neki centralni registar (pošto smo mi privatnici eto nesposobni) uz naknadu, i koji na kraju završava kod kupca, samo preko posrednika.
    Inače ako ste ikada fakturisali išta nekom javnom preduzeću, onda znate da bez obzira što ste vi poslali elektronski račun, oni to štampaju, pa prolaze na 5-6 mesta potpise šefova i zamenika šefova, neretko sa pravljenjem kopija za svakog potpisanog pre plaćanja.

    Ušteda postoji, ne troše se koverte, nema troškova poštanskih usluga, goriva, ali eto u Srbiji se nameće posrednik kao namet.
    Apsurd neviđeni.
  • Goran

    19.03.2021 15:34
    Eto sta nam donosi put u EU, samo nove propise, namete, probleme.... Mi nase zakone i propise nemamo, nego samo prepisivace koji prepisuju sve iz EU, bez uvida u nase propise i mogucnosti, kako finansijske tako i operativne.
  • neko

    19.03.2021 07:57
    samo kazem
    da li je neko iznenadjen??!! Umesto da se pomeri unapred, kao hitni dokument, oni ga pomeraju za sledecu godinu...mozda!
    Toliko u EU integraciji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna