Autor: Tanjug

Info
12.04.2021.
19:33
Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju da stavi van snage radni nalog upućen pre tri godine svim centrima za socijalni rad u Srbiji prema kojem su, između ostalog, dužni da decu koja žive i rade na ulici po hitnom postupku oduzimaju od roditelja i pokreću sudske postupke za oduzimanje roditeljskog prava.
  • Dragan

    13.04.2021 08:58
    Ah
    Slučaj u Hrvatskoj-devojčica bila u hraniteljskoj porodici.Posle izvesnog vremena roditelji tražili da im se dete vrati.Pre vraćanja dete i roditelji bili kod psihologa i socijalnog radnika.Sutradan majka ubila dete.Majka u zatvoru, socijalna radnica otkaz.To je već treći slučaj za godinu dana.Ukinuti dečiji dodatak porodicama koje nisu sposobne da othrane i iškoliju dete.
  • Lenka

    13.04.2021 00:01
    Ne samo oduzimanje dece, nego i krivična odgovornost roditelja/ staratelja, odnosno osobe koja to dete eksploatiše!!!
  • Vlada

    12.04.2021 21:02
    A po čemu je štancovanje dece koju ne možeš da hraniš toliko manje strašno od trgovine ljudima?
  • Nik

    12.04.2021 20:04
    Bravo za ministarstvo! Ako bi se išlo logikom Ombudsmana, to bi značilo da deca koja prose na ulici (to nije rad) imaju roditelje, a nemaju šta da jedu. Pa za to su odgovorni roditelji. Ako nemaju roditelje, tim pre treba da budu negde smešteni. Ovo što zagovara Ombudsman vidimo svaki dan u centru Novog Sada, kod Norka, kako deca traže novac od ljudi u zaustavljenim automobilima na semaforu. To je krivično delo od strane onih koji su ih tu doveli i rekli im da to rade - trgovina ljudima, robovska eksploatacija, jer ta deca skupljaju novac za neku lenčugu, koju mrzi da radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna