Autor: Beta

Info
18.04.2021.
12:39
U vreme polarizacije i dezinformacija evropskim javnim servisima je sve teže da objektivno informišu građane, bilo zbog pritiska vlasti ili što su na meti kritika populističke opozicije, biše britanski list Ekonomist.
  • Старац Фочо

    18.04.2021 14:38
    Објективно новинарство
    На жалост, овај текст није пример тога.

    Ко одређује и како се мери "независност" медија?
    Уопштено, та подела на "зависно" и "независно" је потпуно бесмислена и једна њена сврха је да се опљује "онај други".
    Много би боље било да се бавимо појмовима као што су "тенденциозност", "заступљеност различитих вести", "поткепљеност изворима" итд.
    Све то је много јасније мерљиво у далеко бољу слику о неком медију даје.
  • Milanče

    18.04.2021 14:09
    stanje
    Takvom stanju medija svuda i kod nas su doprineli, pre svega politički ostrašćeni novinari, njihovi vlasnici medija, polupismeni novinari, novinari koji ne znaju da govore, novinari koji plasiraju poluistine, svoja tumačenja i svoja gledišta, , novinari koji misle da je njihova informacija jedina, novinari koji su površni, koji nemaju široko gledanje, koji žele da su prvi po svaku cenu. Nažalost, danas svako može da bude novinar jer je ubeđen samo u svoje kvalitete. Više od polovine novinara nemaju završene fakultete a srednje škole su poljoprivredne, mašinske i ko zna kakve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna