Autor: Danas

Info
18.06.2021.
18:34
Grupa profesora istorije pokrenula je peticiju da se po hitnom postupku ukine reformisani program nastave istorije u gimnazijama i srednjim stručnim školama.
  • Niko bitan

    19.06.2021 13:33
    @ Milan NS
    Kao roditelj troje dece (1.dete 1987.godiste, 2.dete 1996.godiste, 3.dete 2001.godiste) mogu samo da potpisem svaku rec, Vaseg komentara. Kroz osnovno obrazovanje a kasnije i gimnazije svoje dece, sam uspeo isto to da konstatujem, a to je raspon od 20+ godina!
  • Theo

    19.06.2021 10:56
    Pravi cilj je skriven
    Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu meru, uvoditi je postepeno, “na kašičicu”, mesecima i godinama. Promene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, biće sprovedene politikom malih koraka. Svet se tako vremenom menja, a da to ne budi svest o promenama.
    Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod proseka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.
    Dakle, obrazovanje je jako oružije vlasti. To se već godinama koristi i ima rezultata, deca nam liče kao da su kopirana, čast izuzecima. To je i cilj vlasti pa, prosvetni sektor ne treba kritikovati, oni to rade iz straha.
  • Marija

    19.06.2021 09:21
    Istorija
    Istorika je učiteljica života. Narod koji nije naučio svoju istoriju zaslužio je da mu se ona ponovi. Mi, izgleda, nikako da naučimo.
  • Milan NS

    19.06.2021 08:16
    Dragi nastavnici,
    kasnite za ovim skoro 30 godina.
    Sećam se knjige istorije moje mlađe sestre od strica, mislim da je bila 92/93. U njoj je, između ostalog, oružani sukob u bivšoj Jugoslaviji prikazan kao da su se Srbi samo branili i oslobađali, a ostali su prikazani kao povamireni nacisti iz II sv. rata, isključivi krivci za taj sukob
  • Mane

    19.06.2021 06:42
    Ipak sve dolazi iz porodice. Ako su ljudi vredni, pošteni, tako će i dete biti i uložiće trud u svoje obrazovanje. Mnogo toga smo mi propustili u predmetu istorija, u Titovoj Jugoslaviji, ali smo znali da čitamo knjige i sami izgradimo svoje mišljenje o istoriji.
  • milenko

    19.06.2021 04:43
    :-(((
    30ak god. demokratsko revizionistčko-četničke istorije !!!
  • Mihailo

    18.06.2021 23:58
    Podrska
    Podrzavam predlog profesora Istorije, prosto ne mogu da verujem zbog cega se toliko urusava skolstvo...sta ce se postici? U svakom slucaju, drzava gde profesori zaradjuju deset puta manje od molera ( za koji posao je dovoljna trogodisnja srednja skola, a i to je puno), sudije tri puta manje od prosecnog keramicara, a lekari 5 puta manje od prosecnog elektricara, osudjena je na glupost i novac kao jedino merilo vrednosti...Naravno, ne kazem da ne treba svi da zaradjuju, ali bez srednjeg sloja, poznato je kako se zavrsava eksperiment... Doziveli smo ga
  • Dejan

    18.06.2021 23:01
    Servusi
    Tito se vise voli od tate i mame ! Hvalili ste tita, ziveli kao ljudi,sad posao dovrsavaju njegovi puleni unuci,izvrcu istoriju, zaduzuju nas dodatno...
  • Borax

    18.06.2021 22:27
    Beznadežna situacija
    Našli su profesori kome će se obratiti: lažnim doktorima, stručnjacima sa kupljenim diplomama, keramičarima, bivšim milicionerima i magacionerima i ostaloj, polupismenoj eliti.
  • Cile

    18.06.2021 21:21
    Prosta manipulacija
    Manipulacija koja targetira većinu stanovništva, namerno uništavajući obrazovanje kako bi ono moglo da regrutuje samo poslušnike nije novina kod naših vlasti. To je način koji se primenjuje u svim državama Sveta.
    Manje informacija, skretanje pažnje na "opasna pitanja i razmišljanja" na Jovanice i turbo folk, gde su vam osobe sa marginama društva idoli i to je po sve režime sjajna stvar i tako se uči omladina a ne veći deo pedagoškog osoblja koje se plaši za svoja radna mesta, i to sa pravom, jer moraju da slušaju onog iznad, koji je em manje obrazovan, em zatrovan partijskim znanjem, prosečnog retarda. To je i cilj, usitnjavanje obrazovanja, marginali likovi su heroji i eto ti vlast.
  • Nervozni glasač

    18.06.2021 19:31
    Omladina je na You Tube-u. Tamo se obrazuje. A vi se profesori zamislite zašto je tako i zašto gubite autoritet.
  • Ilije

    18.06.2021 19:29
    Istorija se najbolje uči u razbijačkim, pardon navijačkim grupama, uz laganu turbofolk muziku, po programu SRS i uz blagotvoeni uticaj biljnih melema iz jovanjice. Čak se dele i stipendije za praktične vežbe iz antisemitizma i fašizma.
  • V

    18.06.2021 19:15
    Laka je nasa istorija svi oko nas su nas napadali i ubijali samo su godine drugacije.
    Dobro je da vise ne mrzimo komsiluk…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna