Autor: Tanjug,RTS

Info
22.06.2021.
21:37
Direktor YUTA Aleksandar Seničić kaže da je turistička inspekcija prava adresa na koju putnici treba da se obrate kako bi rešili svoj problem s agencijom.
  • Aleksandra

    23.06.2021 17:05
    @Gramzi - Bagins
    YUTA je udruženje turističkih agencija. Agencije koje žele da budu članovi YUTA-e se prijavljuju i YUTA ih prihvati ili ne. Postoje i druga udruženja turističkih agencija.
    Ne može udruženje da ima veća ovlašćenja od Ministarstva.
    Ministarstvo propisuje uslove za dobijanje licence. Da bi agencija dobila licencu nije uslov da bude članica YUTA-e.
  • Gramzi - Bagins

    23.06.2021 10:38
    @Aleksandra
    Da li možete da se bavite advokaturom ako niste član advokatske komore? Naravno da ne! Isto tako, ni turističke agencije ne bi smele da dobiju licencu ako nisu članovi YUTA jer je ta organizacija svojevrsna komora turističkih agencija. Stoga, ako zaista Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija daje licence, YUTA mora da se pita kome se te licence daju ili postojanje te organizacije nema svrhe i smisla i treba je ugasiti.
  • Aleksandra

    23.06.2021 08:00
    @Gramzi - Bagins
    YUTA nema pravo da određuje ko će dobiti licencu, a ko neće. Licence turističkim agencijama dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
    Plan B je obavezan deo poslovanja turističkih agencija i podrazumeva skupe polise osiguranja koje plaća svaka agencija (bez polise ne može da dobije licencu). To znači da je osiguranje dužno da nadoknadi štetu putnicima.
  • Milan NS

    23.06.2021 07:30
    @NS
    ovako bi i Jehovini svedoci napisali... kakva "prevarantska agencija"?!
    Pa ko ih uvodi u registar, na osnovu čega i ko proverava garancije u slučaju insolventnosti?
    Odgovor: isti oni kojim plaćamo porez.
    To što Seničić "nije kriv", pa naravno da jeste. Da je valjao građanima, ne bi se ustoličio tu gde je sada.
    I još nešto: obratio sam se pravnicima YUTE za pomoć u vezi sa nevraćanjem para od strane agencije. Pravnik je rekao: "ma sigurno će Vam vratiti. Ako ne oni onda DDOR kod kojih su osigurani..."
    I to mi je "pravni savet"?!
  • Gramzi - Bagins

    23.06.2021 06:53
    Opet ovaj S(t)eničić lupeta gluposti i prebacuje odgovornost sa YUTA i naših agencija na strane partnere! Problem, uopšte, nije u Grčkoj, nego u Beogradu! Pre svega, zašto YUTA dozvoljava izdavanje licenci agencijama koje nisu njihovi članovi? Drugo, putnici ne sklapaju ugovore sa stranim agencijama, nego sa domaćim, u ovom slučaju beogradskom! Njima su pare dali i ta agencija treba problem i da reši! Dužni su da, za ovakve situacije, imaju plan B i finansijska sredstva da mogu da reaguju i klijente obeštete, a ne da prebacuju odgovornost na strane partnere! U ovom slučaju najbolje su prošli oni koji još nisu otputovali!
  • Marija

    22.06.2021 22:47
    Putovati bez agencije
    Bez agencije
  • NS

    22.06.2021 22:27
    Jako nezgodna situacija kad odete u stranu zemlju a ne daju vam smeštaj iako ste vi platili. Ljudi doputovali, umorni i nervozni, a pogotovo ako su sa decom. Nikako da se stane na kraj sa ovim prevarama a imam utiska da se agencije nekako izvuku.
    Srećom u Novom Sadu nema puno takvih prevarantskih agencija a koliko se sećam bilo je samo tri. Jedna u Zmaj Jovinoj, jedna u Ćirpanovoj Sport travel gde je vlasnica pobegla u inostranstvo i još jedna kojoj sam zaboravio ime.
    Kako tu napraviti reda ne znam ali to se mora učiniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna