Autor: Beta

Info
15.07.2021.
07:37
Evropska centralna banka (ECB) je saopštila da pokreće dvogodišnju analizu o tome da li treba uvesti digitalnu verziju evra koja bi dopunjavala gotovinu.
  • Dule

    18.07.2021 11:50
    Dobra ideja, nadam se i isplativa, tj zanima me koliko bi manje izašlo da se umesto imanja kovanice novca i upotrebe resursa za njihovo čuvanje i skladištenje koriste serveri i računari generalno za transakcije. Druga stvar koja me brine, jeste ko bi u tom slučaju bio zadužen za bezbednost te valute i da li će koristiti blockchain i da li će se moći dokazivati da su pojedinačni "istampani" digitalni evri validni, i preko čega će moći da se validiraju (da li preko banke ili će svaki korisnik digitalnog evra biti u mogućnosti da to uradi)?

    Eto jedno polu-tehničko pitanje, stvarno je transfer blama kad na 021 čitam izraze kao ,,plandemija" i slične gluposti, sramotite sebe iako vas anonimnost čuva.
  • Dragan

    16.07.2021 16:37
    Ah
    U Hrvatskoj uvidekovani evro sa likom Tesle.
  • Toza

    15.07.2021 12:40
    Mnipulacija rezultatima rada
    Ja zelim za svoj rad da dobijem novac a ne tamo neke brojeve koji se nalaze tamo negde. Odakle ce mi ih neko dati kad on zeli i koliko on zeli. To imamo sad sa bankomatima i isplatama na salterima. Necu novac u banci da bi stajao satima u redu i ziveo u neizvesnosti dali ce ga biti i koliko ce ga biti. Ako niste sposobni da vodite novcanu politiku zemlje i Evrope red je da se povucete i prostor ostavite sposobnim. Elektronika je tu da olaksa a ne da mi stvara poteskoce. Ko je zeli nek izvoli. Mucite me sa racunom i podracunom,karticom, punomocju,ovlascenjem,licnom kartom, licnim brojem..., sve vam zapinje i uvek neki problem. Naucite da radite a ne da maltretirate klijente.
  • Pera

    15.07.2021 09:34
    Virtualni novac postoji od kako je uveden "nevirtualni". Naivni veruju u novac.
  • inflacija

    15.07.2021 08:02
    Znači nije im dovoljno što ga štampaju preko mere, nego će sada da naprave i digitalni, da bi prikrili stvarno stanje i da bi lakše ucenjivali ljude plandemijskim merama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna