Autor: 021.rs

Info
24.07.2021.
13:07
Epidemiolog Predrag Kon kaže da su etički principi javnog zdravlja drugačiji od opštih etičkih principa, zbog čega bi trebalo razmišljati o načinu za odvajanje vakcinisane i nevakcinisane populacije.
  • K

    25.07.2021 08:07
    K
    Kada se Novak Đoković bude vakcinisao tada ću i ja!
  • Ljilja.

    25.07.2021 07:58
    Kada imate titulu doktora morate da pazite kakvu izjavu dajete kako se obraćate javnosti,ne možete prstima da lupate sto i da galamite.

    Članovi kriznog štaba imaju niz kontradiktornih izjava ili jednostavno zaborave šta su izjavili za neke novine pa sutradan daju poptuno drugačiju izjavu.


    -Dobro dr Kon nosi beli mantil i sedi za kompjuter u kancelariji,posao epidemiologa nije bolnica nego mere i suzbijanje epidemije koja do sada neuspešno,ali nije narod kriv,kriv je ceo KŠ,kontraproduktivnim merama nas je dovela do ovakve situacije,od početka se pričalo nebuloze od toga da corona ima senzolnost pa nema pa opet ima pa nema i na kraju ima itd.

    Za godinu dana i sedam meseci ista priča KŠ ništa novo.
  • Zivkovic

    25.07.2021 06:28
    Deka Kon prepričava ono što smo svi čitali u novinama. To su sve podaci za Fajzera iz Izraela. I otkud sad te "opšte preporuke" dolaze ? Sa YouTube-a? Što nismo objavili podatke o ucinkovitosti npr Sinopharm jer nas je milion vakcinisano. Imaju svu statistiku.
  • Leksi

    25.07.2021 00:05
    "Etički principi javnog zdravlja drugačiji su od opštih etičkih principa", kaže Kon. Da, oni uopšte NISU etički.
  • Mr.M

    24.07.2021 17:15
    Racionalno je da prvo povratite poverenje naroda a ne da vam Vesic odredjuje mere
  • Borax

    24.07.2021 16:40
    Ćorav posao
    Kon izgleda nije upoznat sa onom starom: Gluvom priču pričati. Osim toga Srbi su uvek imali višak pameti. A vole i da teraju inat, makar i na sopstvenu štetu.
  • ns021

    24.07.2021 16:28
    Šta su
    sve napričali Kon i ekipa dobro se iko vakcinisao.
  • Eto

    24.07.2021 16:27
    Citat: "Komentarišući potrebu za trećom vakcinom, Kon je kazao da će vakcinisani odluku o tome donositi sa svojim izabranim lekarom, a da iako nova istraživanja pokazuju da dve doze imaju efikasnost u sprečavanju zaražavanja od 42 odsto, i dalje imaju efikasnost protiv težih oblike kovida u 91 odsto slučajeva."

    Jesam vakcinisan "Sinopharm"-om vakcinom sa obe doze, i to bez prethodnih konsultacija sa svojim izabranim lekarom, ne znam žašto se to sada traži sa trećom vakcinom. Ranije su govorili o efikasnosti svih vakcina preko 85 %, odkud sad 42 % što je malo, znači da i pored vakcinacije postoji velika šansa da obolite. I onda se pitate doktore zašto narod neće da se vakciniše. Zašto favorizujete Američke vakcine koji imaju promenjen RNK i S protein, a Sinofarm sadrži komplet virus, ali umrtvljen.
  • @B

    24.07.2021 15:08
    Razumem da ste izjavili da vam više ništa nije jasno, što međutim insinuira da vam je u nekom trenutku u prošlosti sve ili makar nešto bilo jasno. Hajde zato ovako: ko vam je rekao ili na koji način ste došli do informacije da vama kao vakcinisanom, nevakcinisani ne može preneti virus ako vakcina radi? Pretpostaviću, odnosno bar se nadam, da je lapsus vaše navođenje "vakcine protiv penicilina".

    U pravu ste zato da su izjave nacističke. Zamislite molim vas ja odem u tuđ stan ili u neku kompaniju gde nisam zaposlen, ili čak i veći apsurd, u javnu ustanovu koja je na službi građanima, i oni mene neće da puste da tamo vršljam kako meni padne na pamet jer ne živim u tom stanu odnosno nisam zaposlen kod njih ili nemam ovlašćenja da vršljam po javnoj ustanovi. Ravno nacizmu i za svaku osudu.

    Osnovno ljudsko pravo mora biti da možemo nekažnjeno i bez ikakvih ograničenja širiti zarazne bolesti i ugrožavati javno zdravlje kako mi to želimo!
  • Dusko

    24.07.2021 15:04
    Nije mi jasno da li dr.kon radi vaksersku ili antivaksersku kampanju? Sa ovakvim nastupom samo još više odbija ljude od vakcinacije.
  • Mile

    24.07.2021 14:45
    "Na koji nacin mene vakcinisanog, ugrozavaju nevakcinisani?" Na koji nacin mene dok vozim trezan ugrozavaju vozaci koji su pijani?
  • B

    24.07.2021 14:45
    B
    Nista meni vise nije jasno? Jasam vakcinisan samim tim nevakcinisan mi nemoze preneti virus ako vakcina radi? Sve je ovo na staklenjm nogama i nista me necudi sto veliki deo ljudi u svetu kao i kod nas nemaju nikakvo poverenje! Zasto niko nepravi problem ili sumnja za vakcine protiv variole,penicilina,besnila....itd? A ovakve izjave su ravne nacistickima i za svaku su osudu! Hvala.
  • Klu smu

    24.07.2021 14:38
    Znate li sta je Bottom?! Vakcinisani bot!
  • @M

    24.07.2021 14:20
    Ljutko je nespretan s rečima
    nije ni izbliza kao prof Radovanović, hebiga referent je......

    "Na koji nacin mene vakcinisanog, ugrozavaju nevakcinisani?"

    Ako si vakcinisan ne znači da ne možeš da prenosiš virus,shvataš???
  • Živeti slobodno

    24.07.2021 14:16
    Potpuno čist nepatvoren fašizam, segregacija i teško kršenje Ustava i Zakona.
  • Talac

    24.07.2021 14:15
    @M
    Da ti odgovorim, kako nevakcinisani ugrozavaju vakcinisane. Tacnije, ugrozavaju sve. Ukratko: dokle god se virus nesmetano siri, on mutira. Mutiranjem moze da dodje do varijante protiv koje je tvoja vakcina bespomocna.
  • Ice

    24.07.2021 14:07
    Kakav fašizam i segregacija. Ko hoće da se vakciniše neka to i uradi i onda je jednostavno zaštićen od nas nevakcinisanih. Pritome, kažu da vakcina štiti i od novih varijanti. Priče kako neki ne smeju primiti vakcinu je čista glupost, vakcina je valjda bezbedna i ne može biti gora po njih nego virus. Isto važi i za decu, deca već primaju mnoge vakcine pa zašto ne i ovu? Rešen problem a nas ostale ostavite na miru.
  • M

    24.07.2021 13:45
    Na koji nacin mene vakcinisanog, ugrozavaju nevakcinisani?
  • Tamy

    24.07.2021 13:41
    Penzija
    Kone niko ne slusa sta lupetas, idi bolje u penziju i cuti svima si se smucio!
  • Ilo

    24.07.2021 13:21
    Jos si tu?
  • Set

    24.07.2021 13:18
    Da li vi znate šta su ljudska prava i sloboda izbora. Verovatno ne jer kako mi sve ovo izgleda, neodoljivo me podseća na Orvela.... Možeš sebe predstavljati humanistom, no u ovoj oblandi je upakovan totalitarizam i jednoumlje. I bez obzira šta mislio o sebi i kako kod sebe predstavljao, tvoji interesi nisu motiv koji bi mi predstavljao podstrek. Šta je sledeće?; Razdvajanje? Kampovi za nevskcinissne? Prisilno vakcinisanje? Oduzimanje dece nevskcinisanima? Jer sve ovo podseća na 30-te prošlog veka.... Nekima samo brk fali.... Ili obrijana glava....
  • Otto Schneider

    24.07.2021 13:17
    Herr Oberst Kon!
    Ovo što sada izlažete dr pukovniče Kohn, jeste širenje zloglasne politike koja je donela samo zlo čitavom čovečanstvu.
    Pazite šta pričate, Vi ste javna ličnost, nametnuta da izlažete mišljenje vladajućih krugova, a i sondiranje terena za nove planove i prilagođavanje finiširanja za krajnji cilj, osvajanje plena na Izborima.
    Prvo su vam bili prioritet 65 plus, pa posle ciljna grupa radno sposobnog stanovništva, sledeća je grupa tinejdzera, i čak dece od 12 godina.
    Zatvarate krug i pokazujete da želite sve!
    Idete korak po korak, tj, ne idete vi, već politika a vi ste samo lutka koja priča.
    Pukli ste.
    Mnogi su vam rekli, napisali, demostrirali, "NESTANITE I VI I VAŠI MENTORI", sloboda je na dva nivoa, ako si odabrao, u redu, ako nećeš, u redu. A ne prisila. Ona upravo priziva zlo! To niko normalan neće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna