Autor: Tanjug

Info
15.08.2021.
10:22
Najnovije poskupljenje mesa je, prema oceni agroekonomiste Milana Prostrana, posledica drastičnog smanjenja broja grla stoke u našoj zemlji, kao i uvoza mesa.
  • Pićuka

    15.08.2021 12:47
    Od kada sam rođen, ima to godina, priča se da se mora ulagati u poljoprivredu i stočarstvo. Mora se ulagati u krajnje proizvode a ne usamo u sirovine. Ako se uzme u obzir da je narod gladan guma, opreme za autoindustriju, litijuma a ne mesa onda smo na dobrom putu. Narod je gladan fudbalskih stadiona, tržnih centara a hrana će se uvoziti. Stotine miliona eura se ulaže u puteve da bi neki ostvarili ekstra profit na na onome od čega mi nemamo koristi. Izvozimo sirovine od bakra, drveta, zlata do svega i svačega. Tu nema napredka. To se nekada zvalo kolonija a sada ekonomski tiga. Rađajte decu za rudnike i eksploataciju kao početkom 20-og veka. "Dimitrije Tucović je 1914. godine napisao članak za ,,Radničke novine "-Mali mučenici iz leskovačkih fabrika" , koji je objavljen u maju iste godine a u kome se objašnjava kako su deca, uzrasta ispod 10 godina bila mučena u fabrikama.
    "Deca iz tekstilnih fabrika u Leskovcu. Od četrdeset sedmoro, šestoro ih je stupilo u fabriku od sedam godina, četrnaestoro od osam, dvanaestoro od devet, osmoro od deset, sedmoro od jedanaest. Rade u fabrici po 12 sati. Njihova starost je: četvoro od osam, petoro od devet, sedmoro od deset, desetoro od jedanest, šesnaestoro od dvanaest, petoro od trinaest, jedno od četrnaest godina" , piše Dimitrije Tucović
    "Ovu decu fabrikanti Ilić, Teokarević i Popović upropašćuju u svojim preduzećima, tamo ih tuku, pa kad polumrtva od rada i tortura popadaju, dolaze im noću roditelji te ih nose kući."
  • Ja

    15.08.2021 12:33
    Sramota
    Zar u Srbiji nema dovoljno stoke nego uvozite ko zna sta i odakle. Pa se vi cudite sto sela izumiru.
  • pawlle

    15.08.2021 11:59
    meso poskupljuje zbog VASE NE BRIGE O SELU konstantnog unistavanja sela,degradiranja ,omalovazavanja................VI ste unistili sela
  • Pa

    15.08.2021 11:53
    Pa
    Pa sto ga uvozite....? Ova zemlja je bogata,hranom,vodom,mesom......ali nema strucnog kadra da to sve realizuje! Ima nas manje od 7 miliona sa bogatstvom koje nam je priroda dala 1l ulja nesbe biti skuplji od 90 dinara a brasno,meso...o tome da nepisem! Ali svi lopovi koji gledaju da strpaju proviziju sebi i stranci koja ih je tu postavila! Tako i treba kada ovaj narod to odobrava!
  • Toza

    15.08.2021 11:51
    bagra
    Ja bez mesa mogu sest meseci a ti ga hrani i lageruj. Da vidimo ko ce prvi popustiti, kad te stisnu troskovi. I ovako je meso stajalo u mesarama od vikenda do vikenda a sad ce stajati od prvog do prvog. Smrad se u prodavnicama samo povecava od ustajalog mesa.
  • Neko pamti

    15.08.2021 11:03
    Sramno
    Jesu li svi oni "na istoj sisi"? Ovaj tvrdi da je uzrok rasta cena, skok cene hrane, što opet nije tačno.
    Pre par dana mlađa i Matijević, inače predsednik PKS (a ko bi drugi), tvrdio da je cena otkupa stoke 170-180 din, što je rezultat povećanje cena mesa za 150 dinara?
    Ko će još da nas ubeđuje da smo kreteni?
    Zabranite uvoz otpadnog mesa iz EU, jer se tamo to baca posle 6 meseci, i uskladite propis sa njima!
    Ali, ko će onda soliti pamet građanima Srbije, i još dobijati honorare za analize?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna