Autor: 021.rs

Info
28.08.2021.
09:33 > 09:33
Koalicija Vojvođanski front, koju čine LSV i Vojvođanska partija, reagovala je na izjavu direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića o izjašnjavanju kao Vojvođani na popisu.
 • @Vladan

  04.09.2021 11:03
  Дно, дна и
  Типично одсуство основног васпитања, тако некарактеристично за Војводину.

  Не ти ниси код куће, овде ти није место са таквим речником и са таквим ставом.
  И не трипуј да можеш са Војводином шта хоћеш. Ни ти ни нико други не може шта хоће са Војводином, а није да није било покушаја разноразних фашиста да је очисте и оставе само за своје унуке.

  Биће и Србија и Војводина овде за свачије унуке, а не само за твоје. Можеш само да се једеш и изгориш у твојој мржњи.

  А што се живине тиче, ево јавно јој се извињавам што је упоредих са тобом.
 • Vladan

  03.09.2021 13:24
  @@

  Tipiča komentar živine: tripuje gazde, nacije i slična sranja, dok mu kljun govari po bunjištu a guzica mu u pelenama jer pauzu za klozet nema. Ja sam ovde kod kuće, pa mogu s Vojvodinom šta god hoću, biće ona ovde i za moje unuke - za razliku od buđave parodije države na koju se ti ložiš, koja teško da će dočekati i sledeću olipmijadu.
 • @Vladan

  02.09.2021 09:10
  ...
  @Vladan
  Сад ми те и жао, заплео си се у кучине и нема ти излаза.
  На крају ће те газда скувати, неће ти остати ни та твоја гола gu*ica. Једино ће ти остати срамота.

  Ти као што свака живина која не може да лети, а птица је. Крила јој се временом скратила и висине никад неће видети. Стално на земљи, чепрка по блату, несретна од зависти кокодаче и гледа слободне птице како са поносом лете.
  Не, не може да је спусти.

  Оставите Војводину на миру, нисте је достојни
 • Vladan

  01.09.2021 19:01
  @Можда објавите

  E konačno si shvatio: ljudi se rode i naprave nešto od svog života, a živina nema šta drugo osim lažnog ponosa nekakvom nacijom da pokrije svoju sramotu i golu gu*icu. A kad je taj ponos ponese previsoko, onda živina krene da pridikuje ljudima. na svu sreću, ovde je svako malo spuste na zemlju, tako će i ovog puta s Vojvodinom.
 • Можда објавите

  01.09.2021 15:14
  @Vladan
  Сведок сам тих догађаја. Сећам се много тога, не само последњих 40 година.
  Е сад, нека сећања у народу би неке политичке газде волели да избришу. Па су тих неколико минорних политичара а још мање пажње вредних људи у политичком памфлету описали, и дали својим слугама да их понављају, да би се некако заборавило. А све да би се газде бар још мало огрејали на пламену власти. Без обзира што је на ту ватру наложено много тога од људи са ових простора и за ових 40 година а и пре тога.

  А кад смо већ код сећања, сећаш ли се лекција из биологије из основне школе. Пише, пилад се испиле, људи се роде. Људи би као врста требало да имају много више од пилећег мозга. И као што већ написах, памет у главу, мислите својом главом.

  И још нешто о људима. Човек треба да има понос, ако га нема остаје му само срамота.
  То што је теби твог лажног поноса доста, то је свакако твоје право. Пошто ти је сада остала само срамота гледај да празнину попуниш неким другим поносом. Тако ћеш мање да завидиш другима што га имају. А срамота те неће бити?

  Јер свима онима који су склони повременим променама партије, става, нације, све по потреби, потребан је и нови понос. И тако поново окупан тај политичар водиће ту нову нацију у светлу будућност, а прошлости неће ни да се сећа, па ни оне из прошлог века
 • NEVERNIK- KOMUNISTA

  01.09.2021 09:08
  POPIS VERNIKA
  Da li je ovo popis Srba u Vojvodini ili popis pravoslavnih Srba u Vojvodini ili Srbiji?
  Isto se radi i u Crnoj Gori "Srbi crnogorci" i "crnogorci".
  Ovde je pitanje je ste li za Srpsku pravoslavnu crkvu ili ne.
  Popis vernika!!!!!
 • Vladan

  31.08.2021 16:26
  @Ваљда ћете објавити

  Čekaj malo, Sloba je 90-tih izmislio izraz "autonomaši"? Znači to nema nikakve veze sa dovoženjem Kosovara 80-tih da nam divljaju po gradu, a da bi zauzvrat dobili da se šire dole po Kosovu uz podršku policije? Ako ti misliš da je svet počeo kad si se ti ispilio, to ne znači da se mi ostali ne sećamo šta se sve ovde desilo u poslednjih 40 godina. Ti se ponosi što si Srbin do mile volje, nama je tog lažnog ponosa dosta.
 • Voja

  31.08.2021 15:36
  Voša
  Vojvodina se već opekla sa Miloševićem i jogurt spletkama, izgubila svoja ustavom zagarantovana prava, a sada je kasno da se ta priča svi smo isti ponovo poteže.Da je njima stalo do Vojvodine vratili bi prava koja su potpuno varvarski oduzeta '88.Sada to mogu da prodaju nekim klincima koji tada nisu bili rođeni, ali niko od starijih to nije zaboravio i neće.
 • J J Zmaj

  31.08.2021 15:32
  J J Zmaj
  Учили нас, мучили нас
  да будемо све,
  само синци српске мајке,
  само Срби не.

  Ал’ дружећ’ се с вуком, лисом,
  лав је ост’о лав,
  још нас има што кличемо,
  ја сам Србин сав!
 • Право кажеш

  31.08.2021 14:09
  @Lala
  ”U Americi su svi Amerikanci a u Vojvodini vojvodjani !!! Živela slobodna višenacionalna Vojvodina !!!”

  Понашајући се у складу са овим твојим моделом, онда сад важи:

  У Америци су сви Американци а у Србији Срби!!! Живела Србија!!!
 • Ваљда ћете објавити

  31.08.2021 14:04
  Збогом памети
  Не видим разлог зашто би ико од вас ”Војвођана” био већи Војвођанин од мене.

  Само што сам ја ипак Србин, и тако ћу се изјаснити. Исто тако је мој другар Мађар, и тако ће се изјаснити. Има нас у друштву још и других. Не бавимо се политиком, не бројимо крвна зрнца другима. Држава нам је Србија, и нико не поставља питање да није тако. Радујемо се спортским успесима, певамо химну, идемо на славе, крштења, честитамо божиће и ускрсе, неко пише латиници неко ћирилицу, знамо сви и једно и друго.

  Смета ли вам то?

  Такође путујемо по целој Србији, и могу вам рећи како смо богати и колико квалитетних људи ова земља има. Интересантно је како никоме од њих не смета из ког краја смо дошли и ко смо. И верујем да их баш брига за ваше коментаре.

  А ви се палите и даље на изјаве политичара. Како је Слоба 90тих измислио и форсирао појам ”аутномаша”, да би плашио народ и правдао своје постојање. А ових неколико минорних политичара а још мање пажње вредних људи прихватило такву додељену улогу од газда. Тако то раде и данс политичари са ове или оне стране Саве и Дунава, већином исти, са повременим променама партије, става, нације, све по потреби.

  Зар стварно мислите да су политичари мученици, аскете који због својих идеала лоше живе?

  Зато памет у главу, мислите својом главом, не верујем да је све испрано.
 • Za svaki slučaj

  31.08.2021 05:49
  Potvrda
  Da ne bi bilo neke muljačine posle popisa svaki građanin bi ako to bude želeo trebalo da dobije potvrdu da je dao podatke koji se traže popisom a posebno kako se izjasnio i da li se izjasnio o teritorijalnoj pripadnosti .Naglašavam,ako to sam želi.Onda ćemo biti sigurni da vlast daje tačne podatke u vezi popisa.
 • Raja

  30.08.2021 16:13
  Ne vidim cemu tolike rasprave. Za srpski nacionalni korpus, ovo je odlicna prilika da se procisti. Pustite ih neka idu od nas kad toliko iskreno zele. Nece biti ni prvi ni posledji.
 • pa

  30.08.2021 15:08
  Новосађанин

  ti znas da su sve nacije izmisljene? znas li da je i Srbin samo onaj koji se okupio oko ideje o naciji, a ne genetski entitet? shvatas li da svetom upravljaju izmisljotine kao sto su nacije i religije? ne razumem oko cega si ponosan toliko, ne delis ama bas nista sa eminentnim pripadnicima iste ideje i to te ne cini boljim covekom, naprotiv.
 • Pa lol

  30.08.2021 12:51
  Imam resenje, da je nazovemo Republika Vojvodjanska Krajina, ovi ce se botovi sa pravom glasa zbuniti potpuno i nece im smetati naziv Vojvodina.
 • Новосађанин

  30.08.2021 12:36
  Јак вам је тај „идентитет”...
  Само Србин и никако другачије!
 • Lizaci Podriguse

  30.08.2021 11:10
  Ajmo botovi odbranite srBsku Vojvodinu.... stigla direktiva SNS-a.... ajmo lupajte mi minuse, pokazite svima koliko vas ima.... znate da postoji onaj softver sto vam meri aktivnost....ajde neka se usija....ajde botovi moji, ajde navalite....da dobijete po masku i sendvic....ajmo botovi..
 • Krsta

  30.08.2021 11:03
  Primecujem da su botovi poceli i da pisu komentare i hvalospeve na racun lika i dela Vrhovnog Vodje Radikalskog Kulta i njegove manipulativne propagande Vojvodine nastale od Srba, a ne samo da udaraju minuse!
  Nadam se da su im povecana primanja ili bar smanjena partijska davanja, ili bar svez sendvic sa Matijevic smrdusom i uzeglim majonezom...
 • Franja

  30.08.2021 10:50
  MK
  Ja Vas molim da objasnite ko su Bosanci. Verovatno 75 procenata od njih govore i pišu, a možda i više srbski ili hrvatki. A oni kažu dasu BOSANCI. Hvala.
 • мк

  29.08.2021 23:51
  Господо коментатори, предлажем да мало обновите градиво из историје – многи немају појма о историји Војводине - и ко је и када где живео, и где се доселио, и ко се борио за Војводину, за српску аутономну територију?! Хајде што се не зна старија историја, али многи немају ни основне представе о Првом светском рату и његовим последицама! Ви изгледа, рачунате, скупио се народ у неко мирно време да одлучи шта ће и куда ће, већинским демократским одлучивањем, и они који су изгубили рат и они који су њиховим поразом стекли слободу и права. Боље немојте паметовати о томе, користећи неке аргументе који вам изгледају јако убедљиво, али само показују оно што је на почетку установљено – да о томе немате појма! Поштујте своје прадедове, многи су учествовали на Великој народној скупштини, срећни и поносни што су доживели тај тренутак! Иначе, посланици су били јавно и демократски изабрани – први пут је проглашено опште право гласа, добили су га сви пунолетни грађани, укључујући и жене, припадници потлачених народа Аустроугарске, јер су савезници на самом почетку рата прогласили да се рат води и ради ослобођења потлачених народа Аустроугарске и право њиховог самоопредељења.
  Послушајте чика Јову, научите нешто о свему, у томе је сила и моћ, а прочитајте и шта је чика Јова мислио о свом српском народу и о Војводини!
 • Lala

  29.08.2021 21:06
  U Americi su svi Amerikanci a u Vojvodini vojvodjani !!! Živela slobodna višenacionalna Vojvodina !!!
 • 021

  29.08.2021 20:02
  ...
  Свако има право на сопствено мишљење, тако и ситне душе. Таквима је данас захваљујући технолошком напретку омогућено да буду скоро свуда присутни. Па тако и да пишу коментаре и на овом форуму.

  Такви жуде да се истакну и не бирају средства да се чују, и могли би чак понеког и преварити да их има више него што их стварно има. Међутим да је стварно тако они би свакако бирали речи. Не би били толико политиком или ко зна чим острашћени а у свом говору толико непристојни.
 • Milan

  29.08.2021 18:47
  Backa
  A zasto ne bih bio vojvodjanin,pa od srbije ce ostati beogradski pasaluk
 • Kombi

  29.08.2021 18:30
  E pa ako je ovaj "Front" sastavljen od jednog člana to rekao, onda to mora da je tako bez i najmanje sumnje.
 • MK

  29.08.2021 17:52
  Vojvodina
  E, moj Saša! Znate, kada neko bude pobeđen u ratu, i to svetskom, onda ga obično ne pitaju šta bi on voleo, a naročito koju bi teritoriju želeo da ima, dobije ili zadrži! Tako je bilo i 1918!
 • Nsadjanin

  29.08.2021 15:09
  Sremac!
  Dobro je da sam kupio plac na Krusedolu, sad cu se izjasniti da sam Lala. :)
 • Mastodont

  29.08.2021 13:34
  Najjače mi je što nijedan od ovih likova koji se lože na svoje "srpsko poreklo" ne znakako se pravilno piše reč "preci" na svom rođenom, maternjem jeziku. Tako ti je to kad se u glavu nabije srpstvo a u du*e praziluk, ne ostane između mesta za obrazovanje.
 • bogdan

  29.08.2021 12:17
  vojvođanin
  Kao stanovnik Novog Sada i kao čovek rođen u Bačkoj,ja sam Bačvan.Po poreklu/moji pretci su unazad 250 god.iz banata ,ja sam Banaćan ali sve to vreme su mi pretci ,a time i ja ,bili i ostaće Srbi.Dakle ,kakvog god ustrostva bude Vojvodina ja sam Srbin sa velikim S i nemam zašto da se toga stidim.Nikome tu činjenicu ne namećem ali neću da trpim da me kojekakva komunistička deca uče šta sam.To nikakav Zakon neće promeniti.Svi mi koji živimo na teritoriji Vojvodine smo ,logično,Vojvođani ali i svako od nas ima svoje nacionalno obeležje osim Komunjara koji to nemaju.
 • smisao

  29.08.2021 11:09
  "izjašnjavanje"
  Zagarantovana sloboda izjašnjavanja ne znači da možete da se izjašnjavate da ste ove ili one nacionalnosti, već znači da možete slobodno da iskazujete svoju nacionalnost, na popisu i u svakoj drugoj prilici, onu koja jeste, prema DNK genima i poreklu roditelja. Ona ne znači da možete da se izjašnjavate da ste "vojvođanin", ako ste Mađar, Srbin, Slovak, Rumun, Rusin.. ono što stvarno genetski jeste. To nije moglo čak ni u Titovo vreme voljom pojedanaca, već je on, ispunjavcajući večite germanske ciljeve, to sproveo putem nelegitimnih zakona, izmišljajući nove nacije, uključujući i apsurdnu naciju "jugosloven".
 • Slovak

  29.08.2021 09:41
  Tamante se gluposti
  Najboje da se izjasnite kao klingtonci.... Srbi ste i budite ponosno na svoje poreklo , svoje predke... Ja se izjasnjavam kao Slovak i nemam problema... Srbi braco nedajte da vas svadjaju! Ocistite korov u svojim redovima!
 • @Sasa

  29.08.2021 08:57
  Da, Srbi čine apsolutnu većinu u Vojvodini od skoro 67%.
  Pa šta?
  Je l' svi ti Srbi misle isto? Jesu svih 67% Srba zatucani nacionalisti i patriJote koji vole Kosovo i tzv. "republiku" srpsku, a mrze Vojvodinu?
  Je li oni svi hoće da ukinu Vojvodinu? Što onda niste već ukinuli Vojvodinu?

  I 1918. je bila apsolutna većina Nemaca i Mađara u Vojvodini, pa je li se ta apsolutna većina onda nešto pitala? Nije.

 • Sasa

  29.08.2021 08:15
  Срби чине апсолутну етничку већину становништва Војводине. Према попису становништва из 2011. године, у Војводини је живело 1.289.635 Срба, и они су чинили 66,76%.
  Према томе пссссстт!!!!
 • @Historičar

  29.08.2021 07:38
  Napisali ste:
  "Svako ko uspe da pronadje pojam "Vojvodjanin/ka/i" (ne i Vojvodina), u bilo kom dokumentu, novinama, belešci pre 1918. zaslužuje da bude akademik"

  Nađite vi nama bilo koji tekst gde se spominju Srbi pre doseljavanja u ove predele...
  Sve nacije su jednom nastale, neke su i nestale.

  U čemu je problem?

  Vojvođani dabome!
 • Talac

  28.08.2021 23:46
  Ajd da probam da objasnim zasto je neke od nas sramota da kazemo da smo Srbi. Do 1991. manje-vise nikog nije bilo sramota. Neki od nas nismo ni znali koje smo nacije (niko se nije setio da nas pita pa nismo ni razmisljali o tome, bile su vaznije stvari koju si skolu zavrsio i sta znas da radis, na primer). E onda dolazi ta sramna 1991, rusenje Vukovara, granatiranje Dubrovnika. Pa 1992 i trogodisnje silovanje Sarajeva. Pa pokolji u ostatku Bosne. Za sve to vreme drzava se ne distancira od ubica vec je uporni narativ da su to "heroji i zastitinici srpstva". Paralelno sa tim, od stanja da smo uvazeni deo sveta, svojom krivicom postajemo izopsteni bednici. Pa cekajte malo, mi koji umemo da razdvojimo dobro od zla, izmaknemo se sa strane i posmatramo objektivno stvari, ne mozemo da se poistovetimo sa takvim stavom vec nas je prosto - SRAMOTA.
 • Piplfoks

  28.08.2021 21:08
  @Veverac

  Tako ste se i 98-e širili, pa je posle bilo 'joj, kuku, milosrdni anđeo'.
 • .

  28.08.2021 21:03
  Neke patriJote ovde uporno pišu tipa: za stranke koje su za Vojvođane ili za otcepljenje (a takvih stranaka inače nema)... je glasalo ukupno 5 ljudi ili promili...

  Manite se vi broja glasova za stranke koje su glasači kaznili na izborima zbog nakaradnih koalicija sa vašima.

  To što je LSV neka u urbanim delovima grada bila 2. najjača stranka, a sad više nije ne predstavlja odraz raspoloženja naroda prema Vojvodini nego prema konkretnoj partiji.

  Jako, jako ćete se iznenaditi i uprpati kada vidite koliko će biti Vojvođana na idućem popisu.
  Puno, puno više.

  Svi koji žele, nek se slobodno izjasne kao Vojvođanke i Vojvođani. Ustav vam to pravo daje. Ko ne želi, ne mora.
 • Ponosni Vojvodjanin

  28.08.2021 19:22
  Polako bice Vojvodina nezavisna, vodja je svojom kontrolom rasturio i unistio sve institucije Srbije, Vojvodinu cekaju bolji dani u buducnosti.
 • Nemanja

  28.08.2021 19:08
  @Лиманац

  Srbijaneri ne mogu da prihvate da im je zemlja južno od Beograda skoro prazna i da je za 10 godina neće više ni biti, pa dreče i besne tamo gde im je glava još jedino iznad vode.
 • XY

  28.08.2021 18:20
  @Limanac
  Nije bitno je ko “ zastupa” te, kako kažete “ Vojvodjanere”. Bitno je da se o tome govori i da vas i slične to prilično nervira. Ne zaboravite, i ranije su te “ vojvodjanere” zaatupali minorni pa Ustav nije prošao u Vojvodini. Da budem jasan, ne treba niko da zastupa pametne ljude sa poreklom, stavom i opredelenjem, mogu sami za sebe da odluče. “”Vojvodjanerima” ne treba tutor za razliku od trenutnih nacional- patriota koji bez vodje čopora ne mogu. Nemojte se zamajavati.
 • Лиманац

  28.08.2021 16:21
  Реакција на реакцију
  Војвођанери не могу да прихвате да их у административном центру Војводине, Новом Саду, има толико да су странке које заступају њихове интересе вазда испод цензуса.
 • Nemac

  28.08.2021 15:41
  @m
  "Bar cemo znati koliko ih ima, a o otcepljenju mogu samo da sanjaju."
  Ne mora biti većina da bi se otcepilo od osvajača.
  Nije bilo ni većine 1918 godine, jer ni tadašnja "skupština" nije bila proporcionalna sastavu stanovništva, nego su tajno izabrani delegati odlučili.
  I sada Vojvodinom vladaju preobučeni radikalni nacionalisti za koje je glasalo 20%stanovništva.
 • Đura

  28.08.2021 15:21
  VV
  Vojvođanin, naravno.
 • Zovem se Stevo

  28.08.2021 14:53
  Inače
  Ja sam Vojvođanin i tako će da se izjasnim, a vi kako god oćete.
 • Ana

  28.08.2021 14:51
  Price za glupake
  Čitavih 5 članova Čankove partije ovo misli, pa ne znam čemu objavljivanje priče koja nikog ne zanima. Dosadni ste više sa izmišljanjem nacija i narodnosti, čisto da na osnovu nečeg dobijete prostor u medijima. Pomirite se da ste izgubili fotelje i da ih ove priče neče vratiti, naročito sad kad ove teme nikog ne zanimaju.
 • +384

  28.08.2021 14:29
  Sudeci po nekim komentarima (ovih sto "vole maticu", a nisam bas siguran da je ta ljubav i uzvracena) ni 33 godina propadanja (od re-prisajedinjenja) ocigledno nije dovoljno da shvate neke stvari. Kakav kvalitetan mazohizam, zavidim vam.
 • Veverac

  28.08.2021 14:24
  @Bojan
  Šteta samo što je tvoj ljubljeni NATO pakt za tih dvadesetak godina toliko oslabio, da nije više u stanju da "deli packe" ni u Siriji, ni u Venecueli, ni u Avganistanu (iz kojeg junački beži ovih dana). Vremena su se promenila. ali ti - očigledno - živiš u prošlosti...
 • M

  28.08.2021 14:20
  Citajuci komentare, deluje mi da 99% onih koji se na popisu (regionalno) izjasne kao Vojvodjani, su u sustini separatisti. Bar cemo znati koliko ih ima, a o otcepljenju mogu samo da sanjaju.
 • Mastodont

  28.08.2021 14:16
  Komentari likova koji srbuju ovde po portalu najslikovitije objašnjavaju zašto ljudi ne žele da imaju ništa s njima. Što se mene tiče, nije mi problem da se izjašnjavat kao Vojvođanin, Hrvat ili Marsovac samo da me ne trpaju u isti koš s takvima, a kome to smeta nek izvoli u Srbiju, tamo će mu biti bolje.
 • Posmatrač

  28.08.2021 14:06
  Apsolutno za slobodu!
  Apsolutno sam za slobodu da se svako izjašnjava kako hoće.
  Isto tako sam za slobodu da se svako sprda sa tim izjašnjavanjem kako hoće.
 • Vojvodjanin

  28.08.2021 13:53
  Ajmo
  Ja bih zamolio sve ove sto se ne osecaju Vojvodjanima da se presele nize od Save i Dunava pa neka budu tamo gde pripadaju. A nasu domovinu neka ostave nama. Zivela Vojvodina bez Srbije.
 • PurgerNS

  28.08.2021 13:51
  nju pametnu
  bilo sramota reći da je srpkinja a Nole eto "glup" pa se ne stidi...
  mala...ne njajke
 • @Detelinarac

  28.08.2021 13:44
  "Srbi iz Vojvodine su uvek bili uz maticu" floskula.
  Pa, vidi derane, ta matica se tako ponaša da ni oni više neće sa njom.
  6 republika vas je ostavilo i šutnulo, a sad ni "vaši" javno i otvoreno neće više sa vama.

  Pa da nije kanda maaalko i do vas, srblji? Hm?

  Vojvodina Vojvođanima.
 • Ko 9

  28.08.2021 13:35
  Ty
  Živela Vojvodina. Ja sam Srbin vekovima ali ćemo se svi deklarisati kao Vojvodjani.
 • marjan

  28.08.2021 13:31
  @Igor Grozni
  jel imate vi neki problem sa "oslobodiocima iz like" možda? nit sam iz like nit ću se izjasniti ko vojvođanin ali ako oće i kolonisti i izbeglice i meštani i bilo ko da se izjasne kao vojvođani ne znam što vi imate problem s time? nisu dovoljno praaaaavi vojvođani za vaš ukus možda? mi smo svi jedno, bili mi srbi, mađari, vojvođani, ličani, proterani, rusini itd. a vi što potencirate te podele kao nekakve nepremostive jazove možda bolje da izađete iz kuće ponekad u životu
 • Historičar

  28.08.2021 13:25
  Svako ko uspe da pronadje pojam "Vojvodjanin/ka/i" (ne i Vojvodina), u bilo kom dokumentu, novinama, belešci pre 1918. zaslužuje da bude akademik, 'Ajd bar učeni neka probaju. Možda slučajno i pronadju (u šta malo verujem) a da ne budu u pitanju Srbi.
 • Stevan

  28.08.2021 12:52
  Evo, ja sam iz Novog Sada i nije mi jasno šta je to Vojvođanin. To su verovatno Hrvati iz Vojvodine koji neće da se izjašnjavaju kao Hrvati. Hrvati, ako vam u Srbiji nije dobro pa ajte vi u Hrvatsku ,tamo će vam biti bolje. Inače sam rođeni novosađanin, da ne bude zabune, da mi ne pišete odakle si došao i slično.
 • VV

  28.08.2021 12:51
  Od Beograda su se odvojile sve bivše republike SFRJ i Kosovo ali se udbaška bulumenta i dalje junači, preti svom narodu glumatajući opasnu družinu. Cvilećete za Vojvodinom i Vojvodjanima jače nego za bilo kojom drugom izgubljenom teritorijom. Prelistajte udžbenike iz istorije pročitaćete da je srbijanska vojska 1918. nasilno upala i OKUPIRALA Vojvodinu. Stvarno ste mislili da će to trajati doveka i da ćete od Vojvodine napraviti dinarsko brdsku prćiju?! Brzo ćete se osvestiti i vratiti na svoje mesto.
 • Bacvanin

  28.08.2021 12:47
  Muka mi je vise od samog imena Vojvodina , moja zemlja je Srbija
 • Bondage

  28.08.2021 12:47
  Sve su ovo gluposti. Canak je Vucicev igrac I ovo sluzi za zamajavanje javnosti. Canak ima svoju ulogu, Seselj svoju itd... Ali proci ce I Vucicevo kao sto je svacije proslo.
 • to

  28.08.2021 12:47
  To kako ću se ja nacionalno izjasniti je MOJA stvar, i to kako se izjasnim ima da se zapiše, bez uvaljivanja u "regionalnu" sraćku $rp$kih šovinista.
  Jer, ko je taj koji će da propiše šta jeste a šta nije nacija? Da ga vidim? Da ga čujem? Čak i po smešnom ustavu ove tzv "države" je tako nešto kažnjivo.
 • Bojan

  28.08.2021 12:44
  @Napoleon

  A nekada se za izjave poput tebe uvodilo opšte prevaspitavanje države koja stoji iza takvih stavova. To nije bilo tako davno, pre samo dvadesetak godina.
 • Kuka i motika

  28.08.2021 12:44
  Hoce se Crnogorac isto tretirati kao regionalna odrednica posto je sada apsolutni hit u Srbiji da su Crnogorci Srbi. Izvodjaci tog hita su patrijahalni Crnogorci iz Vrbasa i Beograda koji kad su u Srbiji onda su Crnogorci a kad su u Crnoj Gori onda su Srbi. Znam sizofrenija ih puca jako dobro.
 • Vojvođanin

  28.08.2021 12:41
  @SrđaNS

  A zašto uslovljavate rešavanje problema Vojvodine problemima koje vi imate u svojoj državi? Samim time što se više time bavite pokazujete da nemamo mnogo toga zajedničkog.
 • Napoleon

  28.08.2021 12:29
  Nekada su za ovakve izjave isli na prevaspitavanje zbog razbijanja jedinstva naroda. Trebalo bi to opet nekako zakonom regulisati. Pogledati kako su na zapadu to uradili i tako primeniti, ne treba izmisljati toplu vodu.
 • Elemirac

  28.08.2021 12:25
  Ja ću se izjasniti kao Vojvođanin. Na to imam pravo po Ustavu i baš me briga šta nacionalisti pričaju.
 • mimi

  28.08.2021 12:08
  Meni nisu jasni ni jedni ni drugi. Sve koji se izjašnjavaju kao Vojvođani, Sremci, Novosađani, Šumadinci itd. trebalo bi popisati pod "regionalno izjašnjavanje", jer je nemoguće navesti u popisu sve opcije. Međutim, treba zapisati u rubriku pored kako se ko izjasnio i u rezultatima popisa objaviti sve izjašnjene opcije i broj osoba koje su se tako izjasnile. Tada bi svi bili zadovoljni i imali bismo tačne podatke. Ali izgleda ni jednima ni drugima to ne odgovara jer će prepucavanjem preko medija sakupiti više političkih poena.
 • N.Sad

  28.08.2021 12:00
  Snažan vojvođanski pokret na čelu sa Ličanima hahaha.
 • Ops

  28.08.2021 11:53
  2 pitanja
  1. Ko je 1848. inicirao i proglasio autonomiju Vojvodine? 2. Da li je u vreme bilo koje kraljevine, režima, fašističke okupacije, socijalizma, demokratije bilo moguće nacionalno izjašnjavanje Vojvođanin?
 • Dragoljub

  28.08.2021 11:50
  Kod nas je nacionalizam zamenjen sa šovinizmom.
  Još malo pa će početi da nas hapse po kućama zbog ratnih zločina.
  Još kad se vrate Nemci
 • +384

  28.08.2021 11:44
  Kad pomeneš kosovo ili nekakvu krajinu onda si patriota, a kad samo pisneš Vojvodina, tada si izdajnik. Kako? Zašto?
  Unazadio nas Zloba sa jogurtom za nekoliko decenija.
 • Imre

  28.08.2021 11:37
  Kukavicije jaje od SNSicomicke
  Comicka je ovu politicku platformu iznela da bi se SNS zastitio od afera koje ispadaju iz kontejnera i mogu mnogo da uticu na pad ove vlade,a to i Comicki ne odgovara.Jednostavno smo zaboravili ; jovanjicu; Belivuka i njegove cevape,kao i desetak afera u kojima po pravilu uvestvuju vodece licnosti iz SNSa.Na ovu udicu se uhvatise svi slobodni mediji u Srbiji.
 • Vojvodjanka

  28.08.2021 11:36
  Sramota
  Vec dugo zivim u inostranstvu i imam i drugo drzavljanstvo, ali me je u poslednjih 30 godina uvek bilo sramota da kazem da dolazim iz Srbije, pa sam dodatno objasnjavala da sam sa severa, iz Vojvodine! I nisam ja jedina. Ima ih mnogo i u Srbiji koje je takodje sramota! Pa pobogu, svi pobegose od Srba i Srbije. Razmislite zasto, umesto sto zivite u mitovima i legendama!
 • Bojni brodovi

  28.08.2021 11:28
  I Nosaci aviona
  Koalicija koju cine liga socijaldemokrata bojnih brodova i front nosaca aviona skuplja potpise za predstojece izbore.

  Podrzite nas i mi cemo se boriti za vase pravo da se na popisu izjasnite kao bojni brodovi i nosaci aviona, niko ne sme tu vasu "nacionalnost" da negira
 • Комша

  28.08.2021 11:28
  Толико је снажан да су партије које се залажу за сепаратизам добиле гласове у виду промила.
 • Peja

  28.08.2021 11:19
  Vojvodjani su bili moji preci a bice i deca,to je fakat,,,,,,
 • vojvodjanka

  28.08.2021 11:10
  apsurd
  Vojvodina je teritorija sa različitim nacionalnostima tako da je ova rasprava apsurdna iz puno razloga .
 • Kapiten Atalante

  28.08.2021 11:04
  Republika Vojvodina
  Živela suverena, nezavisna Republika Vojvodina članica EU.
 • .

  28.08.2021 11:01
  Neko kaze "mizerna grupa" su Vojvodjani.
  Na proslom popisu preko 20.000.
  Na sledecem ce biti sigurno preko 30.000 Vojvodjana.

  Vojvodjani su najbrze rastuca nacija u drzavi i nebitno je od kojih naroda poticu i sta im je maternji jezik.
  Bitno je da je to svojevoljno izjasnjavanje, a to garantuje Ustav.

  Prpa patriJote...prpa?
 • Laloš

  28.08.2021 10:57
  Vojvodina je u svojoj istoriji naj ali najmanje je bila srpska ...to je prava istina!!!Živela Vojvodina!!!
 • Abc

  28.08.2021 10:53
  Sve za vlast
  Kad se govori o vojvodjanima, onda se postavlja pitanja o kojoj vojvodini je rec. Austrija je tada bila podeljena i na vojvodine. To je kao kad bi dana sebe zvao okruzaninom posto zivi u nekom okrugu.
 • SrđaNS

  28.08.2021 10:52
  Zla namera
  A ko je to vređao?Zašto lažu iz LSV.Rečeno je da se vojvođanin može svesti samo pod regionalnu propadnost.Tako je svuda u svetu.Kako im nije palo na pamet da bude Bačvanin,Mačvanin,Sremac ili Banaćanin kao nacionalna pripadnost.Više je nego očigledno da nemaju dobru nameru prema Srbiji.Kad Dalmatinac,Slavonac,Krajišnik,Ličanin i Banijac budu nacionalnosti e onda ćemo da razmislimo.A naravno da se to neće desiti.
 • Bojan

  28.08.2021 10:28
  ...
  Nije pitanje šta Beograd može da prihvati, pošto ove nebuloze ne prihvata ni ogromna većina građana te iste Vojvodine.
  Drago mi je da će biti izjašnjavanje po regionalnom principu jer će i to biti dovoljno da pokaže koliko je mizerna grupa okupljena oko bizarne istorijski ničim utemeljene ideje.
 • Detelinarac

  28.08.2021 10:20
  Sramota
  Срам вас било сепаратисти, Војводина је Србија, Шајкаши и Срби из Бачке, Баната и Срема су вековима били уз своју матицу, никада нису имали жељу за сопственом државом.

  Sram vas bilo, Separatisti.
  Vojvodina je SRBIJA,
  Sajkasi i Srbi iz Backe, Banata i Srema su vekovima bili uz svoju maticu , nikada nisu imali zelju za sopstvenom drzavom.
  pisem Latinicom da bi i vi separatisti Razumeli
 • Novosadjanin

  28.08.2021 10:19
  Miletic nije bio vojvodjanin
 • Pero

  28.08.2021 10:06
  Lsdv zabraniti jer ruši ustavni poredak.Razbijaju jedinstvo.
  Čanak može da piše da je Dođoš e to treba uvesti ili Krajišnik
 • Иван Грозни

  28.08.2021 10:04
  Имам предлог за једно занимљиво истраживање. Колико "Војвођана" говори мађарски, словачки, русински или румунски језик? Имам неки предосећај да је већини "Војвођана" матерњи језик српски. Ако бисмо истраживали мало детаљније, видели бисмо да су преци многих "Војвођана" "ослободиоци" из Лике.
 • Džo

  28.08.2021 09:59
  .
  LSV opet hoće jeftine poene zavadjanjem naroda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna