Autor: Beta

Info
16.09.2021.
16:55 > 16:55
Više javno tužilaštvo u Kragujevcu naložilo je obdukciju tela žene (69) koja je juče preminula usled povreda od ujeda psa čiji je vlasnik, a pas je smešten u nadležnu ustanovu.
  • Ivan

    17.09.2021 21:44
    Opasno
    U Holandiji (za druge zemlje ne znam) drzanje ove rase tretira se kao neovladceno posedovanje vatrenog oruzja pa samim tim je i krivicno delo. E sad svo kerolisci i mrzitelji "trule Evrope" navalite s pljuvanjem da se malo smejem.
  • Miljojko

    17.09.2021 09:40
    Tužilac traži saglasnost????
    Tužilac traži saglasnot NVO!??!?! Saglasnost za šta? Po kom osonovu tužilac uopšte u svom poslu konsultuje NVO i traži od njih saglasnost za nešto?
    Da li je to ustvari saglasnost da se pas usmrti? Otkad to NVO odlučuju o takvim stvarima?
  • Beli očnjak

    17.09.2021 09:13
    @Djuri, @Dule, @Čvarkov i ostali mrzitelji vrlo jednostavno, pametan čovek ne udomljava psa kog nije u stanju da iskontroliše.
  • realno

    16.09.2021 23:23
    za Loreana
    "Loreana 16.09.2021 • 22:40 Kome verovati
    Upravo procitah da pas nije napao vlasnicu nego da je umrla od srcanog udara a on pokusao da je spasi. Mediji su vec objavili jednu verziju drugaciju, a sta je prava istina ?"
    Gde ste to pročitali? Tražim, ali ne mogu naći.
    Evo jednog stvarnog događaja. Moj otac padne u nesvet dvorištu, iz nožne vene mu šiklja krv kako puls radi. Naš pas, baš sa Šarplanine, kupljen od čobana, ali nije bio skroz isti kao šarplaninac, bio je manji (možda čak ukršten sa vukom) dotrčao je i lizao ga po licu i lajao dok ga nije osvestio, onda je otac dozivao upomoć i čula je komšinica. Da ne bi Reksa, iskrvario bi do smrti.
  • Branko

    16.09.2021 23:18
    Pitam se kakav je to sudija koji ne moze da donese odluku a da ne pita, u ovom slucaju, organizacije za prava zivotinja? Da li ih danas tako uce na Pravnom? Zasto nista ne pita familiju zrtve? I zasto ne radi svoj posao, sve po zakonu, i da ne pita nikoga nista? Sta njemu nedostaje?
  • Loreana

    16.09.2021 22:40
    Kome verovati
    Upravo procitah da pas nije napao vlasnicu nego da je umrla od srcanog udara a on pokusao da je spasi. Mediji su vec objavili jednu verziju drugaciju, a sta je prava istina ?
  • Mirjana

    16.09.2021 22:21
    Ne, nikako
    Sto je zeni trebao pas ? Pa jos sarplaninac. Svasta cu cuti i videti. Ljubitelji zivotinja su preterali. Neki dan u kaficu gledam devojku kako daje keru vodu iz case. Zivot mi se smucio. Sta ce kerovi u Promenadi u kaficu?
  • Marko

    16.09.2021 22:16
    Ocu u oci sa pobesnelim psom
    Davno pre 30 godina,napadne me komsijin pas koji je ceo zivot bio na lancu.zdostavljli du mu hranu i vodu pomocu stapa..Otkinio se i mene napao na ulici,bio je mesana krupan oko 30 kg.Prvi napad sam eskiviro pa mi je samo radni mantil pocepao.Za drugi napad sam se povlacijo unazad,pa sam petom od radne cizme udario u neki zaledjen veci grumen,pao na ledja al nisam udario srecom glavom od zaledjenu zemlju.U tom momenu pas je skocijo prema mome vrstu,rukama sam ga docekao xa cupav i debeo vrat,laktovi su mi bili oslonjeni na telu,falilo je 15-20 santimetara da me zgrabi za vrat.U tom momentu stigao je i gazda sa sinom.Sin je nekim stapom udario psa po ledjima batina skliznula pa dohvatila me po nogama.Valda od ufarca batinom istrgne mi se iz ruku i ponegne.Odmah su ga ubili.Tek kad sam dosao kucu poceo sam da se tresem uz pomisao da sam izgubio svest bio bih mrtav, a sake su me strasno bolele deset dana.
  • realno

    16.09.2021 20:56
    za Dule i Djuri
    Sad pročitah vaše komentare, razmislite o ovome. Pronađena je mrtva žena, nema svedoka tragične smrti i potrebna je obdukcija da se zasigurno utvrdi način na koji je usmrćena. Šta ako je neko to tako realistično uradio da liči da je pas izgrizao. Teško, skoro neverovatno, ali, ipak moguće. Zato treba sačekati sa ubijanjem psa.
  • Steva

    16.09.2021 20:28
    Sad kad na fasadama zgrada u Srbiji osvanu natpisi; Pravda za šerplaninca, jer eto mi Srbiji smo sentimentalni t.j. osećajni prema životinjama.
  • Čvarkov

    16.09.2021 20:27
    Kolko je dobar ,Tog ni Kinezi ne bi pojeli
  • realno

    16.09.2021 19:25
    Tragična sudbina. Ode život po onom "rani kera da te ujede", a u ovom slučaju ubije.
    Pomislih, kakvo smeštanje psa u nadležnu ustanovu, a onda videh da je naložena obdukcija, pa valjda tako treba da se zasigurno utvrdi način na koji usmrćena jadna žena. Pas koji izgrize/ubije nekoga, zna mu se sudbina.
    Ljubimci pasa trebaju znati ne samo koju rasu žele, nego i koju mogu držati. Šarplanincima je malo i dvorište, a nikako ne treba da se drže u boksu ili na lancu. To je pas čuvar koji voli prostranstvo, a mali prostor mu menja karakter, izlude.
    A ima i još nešto, znate ono, "pamti ko mali šarplaninac".
    Inače. imam psa, zlatnog retrivera, a šarplanince znam, brat ih drži. Oni su odlična rasa za ono čemu služe, a to je čuvanje, zaštita imanja i stoke/ovaca, ali nije za nasilno menjanje njegove sredine i uloge.
  • Dule

    16.09.2021 18:06
    Pas ubije gazdaricu i oni ne znaju sta ce sa njim.Pitace NEVLADINE ORGANIZACIJE za zastitu zivotinja..A ko su to pa oni da odlucuju majke ti..Tito vrati se molim te.Kod Tita je policija imala karabin i to resavala na licu mesta odma a za nevladine organizacije ih je bilo bas briga pa su nas samim tim i svi postovali.
  • Djuri

    16.09.2021 18:03
    Lepo
    Neka ga udomi neki od zastitnika prava zivotinja,bas tih iz NVO.Nije pas kriv sto je zver.Mozete ga ponuditi o onom Komandosu britanskom sto je spasavao macke iz Afganistana,valjda misleci da ce ih Talibani silovati.Mozda pomisli da ce ga Srbi zaklati pa ga uzme.
    Sto uopste ima da se pita nevladina organizacija sta da se radi sa opasnom zivotinjom koja je zaklala vlasnika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna