Autor: Jasmina Lukač (Demostat)

Info
19.09.2021.
16:43 > 16:45
Stanje raštrkanosti u srpskoj opoziciji vodi ka pojavi nepolitičkog kandidata na predsedničkim izborima 2022.
  • Jusuf Golubović

    29.09.2021 23:35
    ...
    Od predsedničkih kandidata priznajem samo prof. dr. pseud. sci. Andreja Fajgelja, ali da pre kandidature objavi fotografije sa vakcinacije.
  • Komifo

    22.09.2021 10:56
    @Ajd

    A nisam ni sumnjao da je "čiko" fizički radnik... A što ne zarađuješ pošteno od toga kući, treba varilaca po Hrvatskoj, nego ovde živiš od pisanja patrijockih komentara na jeziku koji ne poznaješ najbolje?
  • Komfo@

    21.09.2021 10:13
    Ajd
    Da te ciko nauci variti da nesto pridoneses svojoj voljenoj Srbiji....od kakanja nema para
  • G pen

    21.09.2021 00:00
    Samo za onog ko spomene lustraciju i pusti u javnost spiskove udbinih saradnika kao sto su rumuni uradili. Pa vi zaposlite onog ko vas je cinkario.
  • Komifo

    20.09.2021 21:06
    @Moze

    Čiko opet si se zabunio, ovo nisu vesti o izborima u tvojoj državi - ali u redu je, i u Hrvatskoj ima dobrih psihijatara da leče taj tvoj kompleks od žena.
  • Neko

    20.09.2021 12:38
    Neki
    Samo Malagurski ili Arno Gujon. Niko drugi!
  • /

    20.09.2021 12:19
    /
    A da za početak zanemarimo ko je, šta je, odakle je i dr. "Novi kandidat".
    Dajte da ovog skinemo, pa posle ćemo da se bavimo novima.
    Mislim da je prioritet ove oterati.
  • Milenko

    20.09.2021 10:08
    Ono sto je meni veca briga je ovaj kretenski narod koji posle ratnohuskacke propagande "za 1 Srbina 100 Muslimana" opet glasa za istu bandu. Da li bi bilo ko u Nemackoj glasao za Hitlerovu partiju posle svega sto im se desilo? Upravo to se desilo Srbiji.
  • Rasa sa salasa

    20.09.2021 08:27
    Narodu samo treba otvoriti oči. Kad kažem narod, mislim ovi što su prikopčano na Pinkove, Happije i RTS.
    Kad pokažeš narodu kakva je lopovčina, i hohštapler AV, može i baba sera da ga pobedi.
  • Optimista zauvek

    20.09.2021 07:10
    Dva su uslova
    Dva uslova bi bila potrebna za pobedu nad ovom vlašću.Prvi-da jedan od kandidata bude Mićko ili Kesić koje će javno podržati prava opozicija a drugi je da izlaznost na izbore bude bar 75 procenata ukupnog biračkog tela.Ako se to desi onda ga je SNS ugasio.
  • Инспектор Вишекруна

    19.09.2021 22:37
    @Banderaš
    Uglavnom bih se složio, samo ne mislim da baš svi rade za službu! Da ima ubačenih u svaku stranku to sigurno. Pitanje je samo koju stranku/pokret kontrolišu potpuno a koju delimično!
    Lično mislim da brzina kojom je rasturen pokret "Samo Jako" (Beli) samo dokazuje da država nije imala kontrolu nad tom ekipom barem do predsedničkih izbora!
    Priča da je Beli naprednjački projekat, po meni, ima za cilj da se stvori utisak kod potencijalnog glasača protiv vlasti, da su svi opozicionari pod kontrolom i da nema smisla izlaziti na izbore.
  • vuk karadzic

    19.09.2021 22:11
    Kakav Ivanovic, za danasnju Srbiju idealan kandidat je Seceroski.
    Lepo se skupe svi antiglobalisti, anti5G, antivakseri, antievolucionisti, anticivilizacisti, antiprotivni, ravnozemljasi i ostali varvari i zombiji i izglasaju sebi ravnog (mora da bude ludji cak i od Vucica, sto nije lako).
    Onda mi iole normalni da se pokupimo odavde i u EU lobiramo protiv ulaska Srbije u istu kao i za podizanje ograda duz cele granice
  • Pera

    19.09.2021 21:55
    Moze moze
    al ne moze da bude selja kao ovaj sto predlazete ;)
  • Joki

    19.09.2021 21:14
    Ponavljanje Prevare
    Uvek istu foru prodaju. Shvatili su da narod vise ne zeli da glasa za bilo koga iz bilo koje politicke partije, jer shvata da su svi jedna tim. Sad pokusavaju da üroguraju prevaru sa "nestranackom" licnoscu koja je "komicar". Pa ta fora je vec prodanbna u Ukrajini sa Zelenskim. Pokusali su i sa Belim Preletacevicem, a slicna beli je bio i u Rusiji. Uvek isto. Samo posmatrajte druge zemlje i videcete da je to sve iz iste kuhinje. Jeste komicar simpaticniji nego oblizivac, ali nista se promenilo ne bi.
  • juki

    19.09.2021 21:00
    bravo
    Bravo Pannonian!
  • Pavle

    19.09.2021 20:46
    Sistem je nepromenljiv
    A šta može predsednik ako kapitalisti (sponzori) vuku konce? Eno Milo kao izgubio u CG i ništa.
    Interesantno je koliko malo sadašnji plaća svoju armiju "pristalica" da bi mogao da potplati 55% onih koji glasaju. Mnogima su dovoljna i obećanja.
  • Ne glasam

    19.09.2021 20:38
    jer nemam za koga
    Osoba za koju bih izasao da glasam bi morala da:
    1) ne bude deo ove ili bilo koje prethodne vlasni
    2) bude obrazovana i strucna u svojoj bransi sa karijerom pre politike
    3) ne brljavi sa fasistima (dverima, levijatanom i slicnima), popovima, kao ni sa bilo kojom prezvakanom politickom opcijom
    4) bez rezerve bude okrenuta prema Evropi i modernom svetu, ne vrednostima iz srednjeg veka

    I ne ne bih glasao za ove tupave, dosadne TV voditelje
  • Gagy

    19.09.2021 20:35
    Može Kesić,ili Ljubičić Mićko...bili bolji od zlatoustog...
  • Remus

    19.09.2021 20:33
    Veverac
    19.09.2021 • 20:03
    @Remus
    Najbolje bi bilo da, bez "dvojbe", gledaš šta se zbiva u miloj ti "lijepoj domovini" Hrvatskoj. U srpskoj državi jugonostalgičarski predsednici poput milog ti Borisa sada su prošlost. Pomenuti Ivanović, kao i njemu slični "kandidati", još samo u krugu dvojke mogu da računaju na značajan broj glasova. Zna to i Jasmina Lukač, kao i njen gazda. Ali, nije im lako da to otvoreno priznaju. Blizu je april, i novi brodolom za opoziciju, kao i u aprilu 2017. godine...

    Ovaj je bot na korak da bude prihvatljiv i pored agresivnog, omalozavajuceg, iskljucivog, polupismenog nacionalistickog knjizevnog stava ali bi trebali da mu pomognemo sa plusevima da se oseti vaznim i inkorporiranim medju ljude koji citaju ovaj portal a da nisu na placenom zadatku...i to bez dvojbe ili trojbe...
  • Pannonian

    19.09.2021 20:32
    Teško ćemo mi iz ovog izaći
    Zvuči zanimljivo ali postoji jedan veliki problem na ovom prostoru, a to je državna bezbednost. Ovde jeste, na žalost potreban kandidat koji će biti omiljen među većinom odnosno umeće da okupi podeljen narod. Jer jedan deo želi da ide putem evropskih integracija i sve što to obuhvata dok drugi ne želi za to ni da čuje, naravno za to je potrebna otvorena rasprava i slobodni mediji. Taj jedan, jer ovde narod pati od lidera što je kulturološki fenomen, će morati pre svega da oko sebe okupi jednu elitnu policijsku jedinicu i krene da hapsi. Sudije, advokate, političare, preduzetnike, navijače, korimpirane službenike i to je samo početak liste ukoliko zaista želimo istinske promene u ovoj zemlji. Sledeći korak je lustracija, koja mora biti precizno definisana odnosno oduzimanje imovine i istraga svih članova porodice jer niko ne bi trebao biti bezbedan sa protiv pravno stečenom imovinom. Tu bi se svašta otvorilo, oduzimanje nekretnina u zemlji i inostranstvu, zamrzavanje bankovnih računa prijateljima i porodici osumnjičenih. Onda slede izmene zakona, kako izbornih tako i krivičnih, menjanje sistema poslovanja i naplate poreza. Taj koji bi bio nosilac ovih promena mora da uspe da preživi! Jer ova organizovana kriminalna grupa zna šta bi mogla da izgubi. Dakle nama ne treba samo kandidat, već neko ko će biti spreman na ogromnu žrtvu, da narod bude jedinstven u odluci da se sistem menja i da mnogi moraju da odgovaraju pred zakonom. A ovo sve nemože jedna osoba da uradi, dakle teško.
  • Lazo

    19.09.2021 20:30
    @Veverac
    Grešiš,pa nismo veverice.
    Ode ti AV u istoriju...ali pre toga moraće u Zabelu.
    I to ti je to.
  • Banderaš

    19.09.2021 20:28
    @ Inspektor Višekruna
    @Inspektor Višekruna
    Poštovani inspektore,
    U Srbiji niko nije u bilo kakvom poslu ili politici,a da nije Udbaš,ili bivši Udbaš,tako da je sav taj ološ koji sebe nazivaVIP personama istog,jadnog nivoa kao Simo Spasić kome je mesto u umobolnoj bolnici,a ne kao SNS barjak na TV ili na ulici,pa i u skupštini.Ništa nemam protiv Udbe,baš bi me radovalo da pocne raditi svoj posao,a onda bi prvi zadatak trebao biti ispitivanje predsednika o vezi sa direktorom MI6. Oni zato postoje da bi eliminisali bilo kakav pokušaj,a ne ktvorebe sastanke i poslušnu sarDnju vučića na sve zadatke koji stižu iz MI6. Simo Spasić,Beli to su jadni mucenici sa kraja bedničje liste.
  • kategoricki ne

    19.09.2021 20:13
    Ovo kao Sergej Trifunovic kad se hteo kandidovati. Dobro mu ide taj tok sou, ali zar ova sada vlast nije dovoljna sprdnja sama po sebi vec treba voditelje, glumce itd. da stavljamo na celo iste? Zasto ne npr. neko poput Ceptera, ne da bi se on latio toga jer gotovo sigurno ne bi jer nema potrebe za tim, vec neko ko je kapital stekao napolju i ko se pokazao kao uspesan rukovodilac firme, a zeli i moze ovu drzavu da ucini boljom? Muka mi je od profesionalnih politicara, vec ih decenijama gledamo kako se bogate na racun gradjana, zasto da se opozicija ne ujedini iza nekoga ko je sposoban da stvori neki kapital i da rukovodi firmama, sto drzava u sustini i jeste, jedna velika firma?
  • Veverac

    19.09.2021 20:03
    @Remus
    Najbolje bi bilo da, bez "dvojbe", gledaš šta se zbiva u miloj ti "lijepoj domovini" Hrvatskoj. U srpskoj državi jugonostalgičarski predsednici poput milog ti Borisa sada su prošlost. Pomenuti Ivanović, kao i njemu slični "kandidati", još samo u krugu dvojke mogu da računaju na značajan broj glasova. Zna to i Jasmina Lukač, kao i njen gazda. Ali, nije im lako da to otvoreno priznaju. Blizu je april, i novi brodolom za opoziciju, kao i u aprilu 2017. godine...
  • Dejan

    19.09.2021 20:03
    Servusi
    Merkelovu su namestili da ima drugi mandat ali da prihvati jos jednu turu uteklica ! Sad se mi ovde pitamo u vezi za precednika, stranke,parkament, ionako nam se sudbina odlucuje iz kancelarije na ostrvu, niste to dosad shvatili, to funcionise vec 7 decenija
  • Инспектор Вишекруна

    19.09.2021 20:01
    @Banderaš
    Iako cenim tvoje postove, mislim da nisi u pravu za Belog, nije radio za vlast barem do kraja predsedničkih izbora. Beli je bio projekat više ljudi, ekipa je razbijena nakon početnih uspeha. Stevan Vlajić, mozak ekipe, sigurno nije čovek vlasti. Pogledaj malo na internetu šta je radio Vlajić u zadnje vreme, mislim da ćeš se razuveriti!
  • 49

    19.09.2021 19:59
    Realno
    Čak i da su živi Čarli Čaplin i Baster Kiton ne bi imali šanse protiv sadašnjeg tragikomičara.
  • Žarko

    19.09.2021 19:45
    @Remus
    Bravo za komentar.
  • Лиманац

    19.09.2021 19:44
    Друга Србија себи чини медвеђу услугу. Ако насупрот Вучићу понуде некога као што су Ивановић, Кесић или Обућина, Вучић добија изборе са преко 90 одсто гласова. У принципу, само напред.
  • Zak

    19.09.2021 19:31
    Krenuli jadni botovi...
  • Moze

    19.09.2021 19:11
    Ivanovic
    Za presjednika samo ako 4 MUSKARCA postanu ministri....imaju moj glas....ALI da opletu i po tkz opoziciji..jednako kao sto tuku po AV
  • Glasač

    19.09.2021 19:11
    Show program
    Mislim da svako treba da radi svoj posao, ne mešajte babe i žabe.
    Nemam ništa protiv čoveka, gledam njegovu emisiju, ali nemojte se sprdati sa već napaćenim narodom, koji prolaze haos poslednjih 30 godina.
  • Remus

    19.09.2021 18:59
    Botovi su se uspanicili...dobro, mozda i nisu jako ali su dobili direktivu da Ivanovica omalovaze na sve moguce nacine sto i cine relativno kvalitetno imajuci u vidu koliko su pismeni i zainteresovani za posao koji rade.
    Ukrajina je uradila upravo ovo i izabrala Volodymyr-a Zelensky-og i mislim da su uradili najbolju mogucu stvar za svoju zemlju.
    Ivanovic osim visoke verbalne inteligencije ima i izrazen osecaj za pravdu i cast tako da bi mogao da se izbori sa coporima hijena koje bi ga sacekale i nemam dvojbe da bi bio najbolji predsednik i verovatno najbolji politicar ovde ikada...
  • MM

    19.09.2021 18:59
    Mozda i nije losa ideja
    Mozda i nije lose da kandidat bude poznata, a nestranacka licnost. Samo, iako volim Ivanovica, ne bih voleo da on bude taj. Nekako mislim da bi najidealniji bio Micko Ljubicic. Inteligentan i harizmatican, mislim da bi bio najbolji predsednik kog smo do sada imali. Mada to bas i nije tako tesko...
  • D

    19.09.2021 18:53
    @djomla pa bio je apolitican dok nije presao vamo, tu mora vlast da kritikuje, hteo ili ne, takva je plata, kao sto i na pinku i tim medijima neces cuti ni rec protiv predsednika.
  • Kao da biramo sefa

    19.09.2021 18:47
    magacina.
    e a pazi ovoga predsednik ne sme da bude pravnik :-)))
    jer drzavu i pravo zna bolje inzenjer i lekar :-) Kakvih primeraka ovde ima. Sine, jedino je pravnik polagao teoriji drzave i prava, upravno pravo, privredno pravo, ekonomiju i sl. sto cini drzavu DRZAVOM
    Kad sve ovo procitam treba nam Secerovski za ove primerke sto hice predsednika da nije iz sektora usluga.
  • Инспектор Вишекруна

    19.09.2021 18:44
    Насловне стране
    Имам утисак да је захваљујући овом тексту Ивановић обезбедио бар неколико насловних страница таблоида следеће недеље!
    Вучићев противкандидат се мора напасти на сам помен кандидатуре.
    Једино не знам шта ће му пришити? Педофил?, наркос?.......
  • Mile Blaser 300 wm

    19.09.2021 18:42
    Ccc
    Jel neko od vas citao makar iz zezanja teoriju Drzave i Prava ?
    Nije ?
    Politikom se bave politicke partije.
    Koje uravnotezavaju potrebe ciljeve i ideje i spram toga dobijaju podrsku na izborima.
    A TV voditelji sles glumci glume i vode tv emisije .
    Dakle ideja je glupa.
  • A'be

    19.09.2021 18:42
    al di iskopste Vijtihovsku???
  • Tragičar

    19.09.2021 18:41
    JA
    Evo mogu i ja sa produkcijskim timom. Molim vas, ovo već vređa. Srbija jeste bolivudska B produkcija, ali valjda težimo promeni toga. Pa imamo pametnih nestranačkih ličnosti, ljudi od integriteta. Miša Majić, Rodoljub Šabić, Vladimir Grbić. Vodeći opozicioni lideri treba samo da urade jednu stvar - da se odreknu svojih ambicija i da u kampanji ne blate tog kandidata pošto će mu vlast i onako iskopati sve svađe sa drugarima iz obdaništa. I da pripreme dobar plan za osvajanje RTSa. I to bi bilo dovoljno za tračak svetlosti. Od grudve kreće lavina.
  • Žak

    19.09.2021 18:39
    @Bole
    Grdno se varaš prijatelju...
  • Ptić Rugalac

    19.09.2021 18:38
    @Slucaj
    Slažem se. Uzgred rečeno, Ukrajina je najveća banana država na svetu...
  • Žak

    19.09.2021 18:34
    Zoran Kesić.
    Najbolji protiv kandidat Vučiću.
    Ubedljiva pobeda Kesića.
  • Banderaš

    19.09.2021 18:28
    Korupcija/neznanje
    Taj beli je klasičan Udbaški kandidat,i i sam beli je rekao da se javio da bi dobio pare od države.
    Bude li se kandidovao bilo ko,bilo ko-ko nije u vlasti ili sadašnjoj opoziciji,ja ću za njega glasati. Znači bilo ko osim ove ološke ekipe na vlasti i ljigavaca iz opozicije.
  • V5

    19.09.2021 18:18
    Nazadnjački raj
    Već imamo glumca, veoma lošeg, na mestu predsednika. Još jedan, sličan kandidat nije neophodan. Potrebni su legalni, slobodni izbori. Pošto je to neizvodljivo u zemlji sa diktatorskim režimom najgore vrste, mogućnosti za promenu su minimalne, gotovo nepostojeće. Srbija se nalazi u ekstremno nezavidnoj situaciji, a vreme teče.
  • Gea

    19.09.2021 18:09
    Hahahah pa ovo je vic godine. Ivan Ivanovic hahahah
  • M

    19.09.2021 18:02
    Sto se tice ove branse, jedino bih glasao za Kesića.
  • Ivan

    19.09.2021 17:45
    Gluposti. Već smo pokušali sa Belim, to je već potrošeno kao adut. Da je imao kakav bilo produkcijski tim iza sebe bio bi daleko ispred drugoplasiranog Saše Jankovića koji je uzeo mizernih 16%. Ipak, i to bi bilo nedovoljno - AV je imao 55%.
    Nama treba kandidat za koga će glasati i građanisti i nacionalisti, jer takav je i AV. Nikako klovn, jer AV je parodija svega ozbiljnog. Dakle, treba neko ozbiljan, principijelan, sa biografijom. Treba prvo anketirati javnost, telefonski, sa više imenima tipa: Marinika, Alek Kavčić, Lompar, neki sportista (Bodiroga, Grbić, Divac?), itd. Zatim, odabrati par najpopularnijih, pa ih gurati u javnost, da vidimo koliko će ih oblatiti. Ako se ne pokažu, gurati druge. Važno je da protivkandidat ima čistu biografiju i da cela „prava” opozicija bude iza njega sa svom logistikom koja joj je preostala.
  • Djomla

    19.09.2021 17:30
    Ajd realno
    Kako nepoliticki kad se bavi politikom I otvorena je opozicija.jer da je nepoliticki prozivao bi sve politicare a ne samo vladajuce.beli je bio najveca konkurencija Nepoliticka zajebantska
  • Slucaj

    19.09.2021 17:25
    Citala sam negde ovaj tekst u skracenoj varijanti. Ovde sam se brzo zaustavila da bih videla ko je autor, pa dalje nisam ni citala. Cemu pozivanje salabajzerovica na mesto predsednika? Je l ovde nema ozbiljnog coveka za tu funkciju? Kampanja kao parodija? Pa je l Srbija gora od banana drzave?
  • Zemlja zove Mars

    19.09.2021 17:13
    Istina
    To nije nepoliticki kandidat, zna se ciji je. dakle, u pitanju je jedna obicna prevara, a oni koji bojkotuju izbore opet nece glasati za ovog ili bilo koga iz tog medijsko politickog kartela, dva puta nece biti magarci iako se taj kartel i dalje arogantno odnosi prema bojkotasima.
  • Limanac

    19.09.2021 17:13
    Hahahhaha dobar vic.
  • Ringišpil apsurda

    19.09.2021 17:12
    nemojte
    Se šegačiti, nama treba domaćin čovek, profesionalno dokazan ( lekar, inženjer, eventualno ekonomista) ne estradna zvezda, ne pravnik ne sa iskustvom u sektoru usluga!
  • eeeee

    19.09.2021 17:09
    Super
    Odlična ideja daj da se mrdne sa mrtve tacke!
  • V

    19.09.2021 17:06
    Predsednice Vucic dobija 100%.
    BG izbore jedino moze da izgubi jer u BG nema toliko sirotinje koja glasa za njega.
  • Bole

    19.09.2021 17:03
    Odlican kandidat za Vucicevih 75%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna