Info
20.09.2021.
14:00 > 13:37
Saobraćaj je oblast u kojoj se "nova normalnost" najbrže i najvidljivije uspostavlja.
  • Glavni

    21.09.2021 11:28
    problemi
    Glavni problemi jesu da nema gde da se parkira osim u zonama crvena i ponekad plava, zatim imamo najezdu vozača koji voze 20-30 na sat i koji prave haos i zagušenje saobraćaja, gomila ljudi sa sela je došla u Novi Sad, grade se zgrade bez parkinga i garaža.............................i još ih je tona samo me mrzi da pišem.
  • Ns 49

    21.09.2021 07:07
    Novi Sad je sad više nego preopterećen pre svega drumskim saobraćajem i vidim da će se sitacija samo pogoršavati. Izgradnja četvrtog mosta još nije krenula a nadam se da njegovi protivnici neće sprečavatu izgradnju jer će on dosta smanjiti gužvu u delu grada blizu Dunava.
    Izgradnja javnih garaža isto nikad da počne a merenja su pokazala da 40% vozila oko centra kruži tražeći parking.
    Sve više građana se doselljava u Novi Sad a ranije nisu ništa uložile u njega, a svi oni imaju bar po 2 auta tako da nam se crno piše.
    Nedavno 021 najavio izgradnju sedmo spratnice na uglu Radničke i Stražilovske a koja će imati samo po jednu garažu za svaki stan što znači dodatno zagušenje ulica blizu centra.
    Ne vidim rešenje sve dok se ne pojave leteća vozila. Možda da pomognemo Željku Mitroviću da ih proizvodi?
  • Zokins

    20.09.2021 19:29
    rešenje
    Nisu rešenje ni električna vozila nego raseljavanje iz gradova i život na selu. Što se tiće EV imam jedno pitanje koju struju oni troše ? Onu iz termoelektrana koja zagađuje više od svih dizel i benzinskih vozila. Smanjite doživljaj sa elektrikom inače eto nam braće iz Saudijske Arabije sa terorizmom na vratima. Oni inače samo od toga žive.
  • Joca

    20.09.2021 18:07
    Nema izlaza osim...
    Stalno se namece zakljucak da je resenje svih problema drasticno smanjenje broja stanovnika na planeti.
    Navike koje smo stvorili, modeli zivljenja zasnovani na (sve vecoj) potrosnji, i na kraju preterano zagadjenje, dovesce do kraja ove civilizacije. Udavicemo se u sopstvenom otpadu.
    Nece pomoci ni da svi automobili postanu elektricni, jer ce ih i ovako biti svejedno previse. Sta ce vam automobil? Da idete njim na posao? Lakse je putovati ili vam vise sluzi kao statusni simbol? Niste dovoljno musko (ili zensko) ako nemate svoj automobil?
    Ljudi, nema nam vise pomoci. Zakon velikih brojeva je neizbezan, a za vasu informaciju, odavno smo presli granicu kada je povratak na stare uslove ciste okoline bio moguc.

    Ljudska pohlepa je pobedila, a mi smo svi izgubili.

    .
  • Mile rent-a mozak

    20.09.2021 16:35
    Malo kraći tekst, molim, jer ako crtač svih puteva i obilaznica, sa svim mostovima, uzme ovo da evolvira i pozajmi od kineza još 15 milijardi evra, svi ćemo da letimo.
  • Anonimus

    20.09.2021 16:35
    Nije dovoljno samo napustiti fosilna goriva, još je važnije smanjiti broj privatnih automobila na gradskim ulicama.
  • NezavisniVojvodjanin

    20.09.2021 15:57
    Nista specijalno
    Samo skromno predlazem da sad kad budu zatvorili Kisacku zbog izgradnje novog nadvoznjaka za prugu da u tom periodu naprave i kruzni tok izmedju Kisacke i Bul.Jase Tomica. Za 6-8 meseci ga mogu napraviti taman toliko ce trajati i izgradnja nadvoznjaka. Nadam se da neko razuman cita ove komentare. Gustina saobracaja je nepodnosljiva. Takodje i Bulevar Oslobodjenja i Bul.Jase Tomica kod Zeleznicke stanice bi mogao da se pretvori u veliki kruzni tok sa 3 trake.
  • Rock bob

    20.09.2021 15:34
    ima resenja
    iskljuciti permanentno iz saobracaja sve one koji nisu za volan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna