Autor: Radio slobodna Evropa

Info
07.10.2021.
21:11
"Pre svega želimo da izvezemo našu robu u Srbiju, a zatim da je izvezemo u evropske države", kaže u razgovoru za RSE Tatjana Trofimova, menadžerka zadužena za izvoz ruskoj kompaniji "Almando Melado".
  • Лиманац

    10.10.2021 10:50
    ЕУ има алтернативу!
  • Q

    09.10.2021 18:10
    @milicica
    Ja ne poznajem nikog iz moje generacije ko je spakovao kofere da je otišao kod te naše vajne slovensko-pravoslavne braće Rusa, nego svi u trulu genocidnu Ameriku, Kanadu, Englesku, Englesku, Švedsku, Nemačku, Australiju... I za divno čudo niko se ne žali, nikome ne pada na pamet da se vrati.
    Jesu li onomad Kosovski Srbi tražili rusko državljanstvo? Sećate li se šta im je Majka Rusija odgovorila?
  • milicica

    08.10.2021 14:43
    sta ste navalili
    U Evropu koja nas nece i nikad nas nece prihvatiti. Prvo koliko je pravoslavnih drzava do sad u Evropi ili delimicno pravoslavnih. Dovoljno nam je jedna ruka. Zalazem se da od EU prihvatimo sve ono sto nam u pozitivnom smislu omogucava da postanemo pravna drzava,nastavimo saradnju na poljima na kojima imamo uspeh i na kojima mozemo profitirati a to i jeste otprilike sto nam nudi EU ali masuci pretnjama i ucenama kad pokusamo i na drugoj strani koju oni nece. Pa i vrapci na grani znaju da EU ne odgovara jaka Rusija , a SAD ni Rusija, ni Kina, Indija. Vodi mudru politiku,klimaj glavom ako moras a radi u svom interesu i trazi prijatelje nije vazno da te vole vec pomazu kad treba. Mislite da EU nece puzati kad je u pitanju gas hoce ali mi necemo znati. EU, SAD gledaju sebe i svoje interese boli njih uvo za Srbiju sem kad mogu da je iskoriste i zadaju kvaran udarac e pa u cemu je onda razlika.
  • EU poštenje

    08.10.2021 11:32
    EU je pažljivo, da ne kažem licemerno odabrala sankcije Rusiji kako ne bi naštetila sopstvenoj ekonomiji, pa tako i dalje sa Rusijom sarađuju tamo gde im je interes. Takvo pravilo naravno ne važi kada je u pitanju Srbija, EU je i više nego spremna da kritikuje Srbiju za bilo kakvu robnu razmenu sa Rusijom bez obzira koliko bi to štetilo našoj ekonomiji dok istovremeno nemaju nameru da nadomeste gubitke praćenja njihove politike satelita SAD, odnosno koriste kao političko oružje to što je ekonomija Srbije, najpre zbog njenog položaja, takva da u mnogome zavisi od saradnje sa EU zemljama.
  • Pokojni Čika Franja

    08.10.2021 11:08
    ne verujte ruskoj politici
    Kad god smo s ruskom politikom* posla imali, uvek smo stradali - doslovno (čitaj: životima) i figurativno. Hoćemo li se, ikad, dozvati pameti!?!?

    *Pišem ruskom politikom, jer ne želim da generalizujem i grešim dušu prema običnom ruskom čoveku, koji jednako veze nema s onim što se dešava u Kremlju, kao što i naš čovek veze nema s onim što se režira na trgu Nikole Pašića i na Andrićevom vencu.
  • /

    08.10.2021 10:57
    /
    @haha
    vec su nam pretili zbog toga samo sto se ne prica bas puno.
    bas zbog toga sto smo tranzit onima koji imaju sankcije
  • LudaBudaletinaJedna

    08.10.2021 08:39
    Sve skuplji ti sendviči!
    Ahahahahaaha!
    Šefovi čitaju prave komentare na 021 pa su botovi dobili direktivu da danas počnu odmah ranom zorom!
    Sve skuplji ti sendviči!
  • Haha

    08.10.2021 08:14
    Dok ne popijemo sankcije a onda ce biti zapad nas mrzi a mi pravedni nebeski narod
  • Srba

    08.10.2021 07:41
    Dok god se srbija neokrene 100% prema evropi, nema nama slobode i napredka.
  • Detelinarac

    08.10.2021 07:28
    Pa? Mi smo mala zemlja, te pare koje oni ovuda provuku ne bi videli ni za 50 godina jos... samo nek smo im mi svima odskocne daske, i Rusiji ka EU a i u drugom pravcu! Izvolite, putarina nije velika, ne ogradjujemo se puno
  • g pen

    08.10.2021 07:06
    Rusi su izazvali ratove devedesetih. Njihov lobi je zamantrao bucku o velikoj Srbiji na koju su se nahvatali somovi i izazvali nesrece. Mi smo tada bili pozvani u Evropsku zajednicu BEZ USLOVA kao zajednica republika. Ali....radikali nisu hteli. Do bacanja jogurta ovde na severu nije bilo ni R od Rusa i Rusije jer sta su oni videli smo po Madzarskoj i Rumuniji. U to vreme na Kosovu su bas rusi pravili problema jer je u to vreme Albanija takodje bila pod rusima. Kada se srusio berlinski zid sta mislite gde su presli? Jos jednom, rusi su izazvali ratove devedesetih. Ne verujete? A gde su vam Milosevici i Karici pobegli?
  • zx

    08.10.2021 07:06
    rusija
    Ostavimo se i brace Rusa i Kineza koji sve iskoriscavaju
    Od Naftagasa koji je vredeo milijarde (Kostunica 44o mil ) od iscrpljenog zemljista u Vojvodini...pa odpustanja ljudi iz Naftagasa
    ....da ne govorio o namerno namestenim propalim preduzecima od 90 tih
    Ne trebaju nama gazde Ruje
    ----------------------
    Srbija i Vojvodina su jos 90 mogle da udju u EZ ali , treba ratovati sa granice i bogatiti se na racun radvojenih porodica
  • Ofšoranje po narodu

    08.10.2021 07:00
    Razvaljotka
    Ofšoranje po narodu se nastavlja. Do samog kraja. Oni trpaju u svoje džepove a država i narod tonu sve dublje i dublje. Dok oni slave i cvetaju u svojoj veličini. Već viđeno...?
  • Tako je

    08.10.2021 06:17
    Samo sam naslov pročitao, nisam ceo tekst.. o ovome ja mesecima pričam!
  • Rasim

    07.10.2021 22:37
    Nije ovo nista novo.Da nema ovih komunista i srpskih izdajnika odavno bi bili deo EU.Ovako zshvaljujuci njima, sovjeti imaju ulaz u Evropu.
  • EU

    07.10.2021 22:23
    Isto tako
    kompanije iz EU koriste Srbiju, kao odskočnu dasku za plasman robe u Rusiju, još u mnogo većem obima, i to nije ništa novo, a ni štetno...
  • Talac

    07.10.2021 21:53
    I tako sve dok i Srbija ne zaradi sankcije, koje ce naravno, opet biti "nepravedne i nicim izazvane".
  • Joca

    07.10.2021 21:25
    "jer je Srbija više evropska zemlja" - što je tužno jer umesto da su nam partneri razvijene zapadne zemlje OVI nas stalno trpaju u koš sa Rusima i Kinezima.

    "Zvanični Brisel na taj sporazum ne gleda blagonaklono" - pametnom dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna