Autor: Beta

Info
24.11.2021.
19:57 > 20:00
Nekoliko sati nakon što je danas izabrana za premijerku Švedske, Magdalena Anderson podnela je ostavku jer parlament nije podržao vladin predlog budžeta.
  • pera

    25.11.2021 10:58
    pera@gmail.com
    Vest je neprecizna, a komentar @Askurđel netačan. Koalicionu vladu su napustili Zeleni, što znači da vlada više nema većinu. Napustili su je jer parlament nije podržao predloženi budžet. Nije dakle u pitanju samovolja premijerke, već činjenica da njena vlada više nema parlamentarni osnov da nastavi sa postojanjem, zbog odluke koalicionog partnera. Ovo, načelno, deluje pošteno i principijelno, na šta mi očigledno nismo navikli, pa jedan pravno zasnovan i demokratski postupak tumačimo kao napad na demokratiju i samovolju. Kod nas se funkcija ne napušta ni posle katastrofalnih i kriminalnih postupaka, dakle, nikad.
  • Ozvalavljen

    25.11.2021 10:35
    Pokusavam da se setim kad je neki nas politicar dao ostavku ali ne uspevam.
  • Askurđel

    24.11.2021 23:11
    U prevodu "Ako ne moze kako ja (vladajuca partija kojoj pripadam" hocu, povucu se sa funkcije".
    Sto je pljuvanje u lice i denokratiji i samom sistemu na koji vlada i parlament funkcionisu pri donosenju odluka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna