Autor: Beta

Info
28.11.2021.
10:37
Agencija za privredne registre (APR) objavila je da će biti omogućena elektronska registracija svih privrednih subjekata.
  • Pera

    29.11.2021 10:48
    Više ne radi nego što radi
    Teoretski može sve, a praktično samo za preduzetnike može sve online. Za Doo ne prijavljuju automatski na Croso, te se mora onda taj dan kad donesu rešenje trčati u Socijalno na šalter. Pretraga po nazivu ili delu naziva loše radi te lako moguće da vam odbiju zahtev - i to prilično proizvoljno.
  • Milan

    28.11.2021 18:02
    ha ha elektronska prijava
    APR "omogućava" elektronsko osnivanje preduzetnika od 1.januara 2018 putem el.potpisa.
    Probah, ali...
    Kako sam početak rada odložio, što ću naknadno odrediti dok sve uslove ne ispunim, da ne bih plaćao nepotrebne troškove, to naravno nije moglo elektronski?
    Nego lepo na papir i šalter??? I tako je i posle 3 godine.
    Takođe, elektronski nisu primali zahteve ni za vreme vanrednog stanja od corone u periodu mart jun 2020.g., a nisu radili ni njihovi šalteri, nego samo putem PTT.
    Da ne spominjem pretraživanje APR registra, gde totalno NIJEDAN tačan pojam ne možete pronaći, nego se daje "više od 200 rezultata"?
    Jad i beda elektronike.
  • Djordje

    28.11.2021 12:49
    Jmbg
    Dokle ce apr biti jedina agencija u drzavi za koju ne vazi Zakon o zastiti podataka pa jmbg svih preduzetnika drzi na izvolte?
  • Nenad

    28.11.2021 11:10
    Navlačenje
    Da, registracija i preduzetnika i privrednog društva može, ali zato ne može nikakva promena podataka ili brisanje. Čim se registruje počinju nameti i obaveze a nema žiro računa ni prihoda.
    Za brisanje treba ogromnih živaca i papirologije, a sve važi 5 dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna