Autor: Nova.rs

Info
14.12.2021.
11:05
Porodilja Ana M. (42) iz Kragujevca preminula je od posledica kovida19 u UKC Kragujevac.
  • Andrija Šrek

    14.12.2021 19:29
    @Biljana
    1. Bog ne postoji.
    2. Jesam medicinski radnik i lečim decu obolelu od korone.
  • Milan

    14.12.2021 15:21
    Slažem se sa kolegom Radovijevićem koji je izvrstan pulmolog, da se slika pluća menja uz dana u dan što znači ako sada odete na uraditi RTG pluća i sve bude dobro to ne znači da će tako ostati i sutra to se dešava kod svake virusne infekcije Treba biti dobar lekar pa prepoznati šta je grip a sta je covid, a ne da pišu ljudima covid suspect i da time šalju ljude na testiranje gde će sigurno pokupiti koronu.

    Studija ima tako je, ali imamo declining efficiency vakcina za 4meseca, ja mojim pacijentima kažem da se vakcinišu ko hoće neka se vakciniše, a ko neće nije moje da ga ubeđujem da se vakciniše,svako ima pravo da radi sa svojim telom šta hoće, tako mi moramo poštovati pravo pacijenata u to spada da traže drugo mišljenje od drugog lekara i da se leči u drugoj bolnici a ne kod mene.
  • Biljana

    14.12.2021 15:11
    Na žalost ne mogu vam na kraći način objasniti koliko traje proizvodnja vakcina sa svim procedurama, niti vam mogu na kraći način reći šta je sve potrebno da se odobre vakcinacija za decu i trudnice,svako ima pravo na mišljenje, ali sa medicinske strane sve je odobreno vrlo brzo što nije dobro. Prave studije traju duže od 5 meseci, hvala bogu niste medicinski radnik pa da morate biti skoro dve godine u covid bolnici lečeći obolele ljude corone.


    Svuda će umirati ljudi dok ne budu lečili pacijente svojim terapijama, a ne da lečimo ljude protokolnom terapijom koja je SZO pravila tako što izbacuju neke lekove koje po njihovom mišljenju nisu efikasne pa ubacuju neke druge lekove koje takođe nisu efikasne.

    To je moje stručno i privatno mišljenje.
  • Andrija Šrek

    14.12.2021 14:59
    @Biljana
    Veoma je bitno da li je bila vakcinisana ili ne. Ako je sama odlučila da se ne vakciniše, uprkos savetu svog ginekologa, onda je sama, svesno preuzela rizik za tešku formu oboljenja i smrtni ishod. Ako joj je ginekolog dao savet da se ne vakciniše, to onda već spada u stručnu grešku tog lekara ili čak zlonamerno postupanje sa smrtnim ishodom i podložno je oduzimanju licence pa i krivičnom gonjenju.
    Studije o uticaju vakcine protiv COVID-19 kod trudnica itekako postoje i NIJEDNA nije našla nijedan negativan efekat ni po trudnicu ni po plod. Zato i postoji ZVANIČNA stručna preporuka da se i trudnice (kao i deca starija od 12 godina) mogu vakcinisati protiv ove bolesti.
  • ?!

    14.12.2021 14:02
    @ Biljana
    Kao prvo, informacija o vakcinalnom statusu je itekako bitna. Drugo, ako Vi tvrdite da nema dovoljno studija o vakcini za trudnice i decu gresite, a ovakvi slucajevi ce se nazalost ponavljati.
  • Biljana

    14.12.2021 11:42
    Mora se preuzeti nešto da se ovakve situacije ne dešava.

    Što se tiče toga da li je vakcinisana bila ili nije to nije bitno, bitno je da se spreči umiranje trudnica, mediji mogu da pišu da nije bila vakcinisana a u stvari je bila vakcinisana.


    Nema recenzija ni studija za vakcinaciju trudnica i ako postoji neke to su samo preliminarni rezultati i to nije dovoljno da se odobre vakcinacija za decu i trudnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna