Info
16.12.2021.
10:46 > 13:56
U domovima u Srbiji boravi oko 600 dece sa smetnjama u razvoju, u kojima se zbog veoma loših uslova i nebrige oštećuje njhov razvoj.
  • Damir

    19.12.2021 17:39
    Država i institucije treba da se maksimalno trude da takvim porodicama izađu u susret i pomognu jer mnoge porodice i ne znaju šta sve može da se izdejstvuje od države i institucija po zakonu! To se može laku uraditi jer se dobro zna koje su to porodice i to se ne može sakriti! Ali sistem i odgovorni za to, uopšte ne rade svoj posao po tom pitanju nego još i sprečavaju na svaki mogući način da do neke pomoći te porodice uopšte dođu! Naročito kada su finansije u pitanju! Da se razumemo, 90% te dece i starijih osoba su na neki način 100% invalidi!
  • Ljubičica

    16.12.2021 18:16
    Sramota
    Kakvo smo društvo,kad smo zaboravili nemocnu i bolesnu decu čije okice traze spas od nas jer ne mogu da se pomere. Žalosno.
    Potencirati ovu temu i dalje.
    Vrsiti pritisak da se napravi savremen stacionar i dnevni boravak za nepokretne.
    Bravo 021! Jedini se setite ove dece!
  • Lola

    16.12.2021 18:10
    Društvo sebičnih
    Treba hitnooo napraviti savremen dom,gde ce deci biti zadovoljstvo.
    Nehumani smo zato su nam takvi domovi i odnos prema nesretnoj deci.
    Ni jedna vlast nije napravila savremen dom zadnjih 50 god. Sramota i grehota!
  • Lola

    16.12.2021 18:09
    Društvo sebičnih
    Treba hitnooo napraviti savremen dom,gde ce deci biti zadovoljstvo.
    Nehumani smo zato su nam takvi domovi i odnos prema nesretnoj deci.
    Ni jedna vlast nije napravila savremen dom zadnjih 50 god. Sramota i grehota!
  • HQ

    16.12.2021 15:50
    Verujem u bajke
    Kakvi su nam domovi soc zastite takva nam je i Srbija, plastican primer u kakvoj zemlji zivimo. Kad se tamo pocnu desavati promene/cuda, ne samo puste zelje, znacemo da nam je napokon krenulo na bolje!
    A prolece ce nam reci u kom smo pravcu krenuli...nadam se ka cudu!
  • E

    16.12.2021 12:37
    Spisak lepih želja
    ali potpuno nerealnih. U domovima se retko nalaze deca iz bogatih porodica, a hranitelji se teško nalaze i za decu koja nemaju probleme u razvoju? Razmislite za koliko para bi ste bili hranitelj takvom detetu? Treba poboljšati uslove u domovima, a ne predlagati rešenja koja su realna koliko i platonova država.
  • Novosađanka

    16.12.2021 11:08
    Ta nemojte kasti
    "...Morate da znate ko je ta osoba koja će vama pružiti sve moguće informacije o tome na šta vi imate pravo i kako da ga ostvarite. To kod nas nedostaje", navodi Lazarević.
    Bravo! Pre par dana drugarica koja ima dete sa posebnim potrebama(100% invalid) se obratila Centru za socijalni rad, ne bi li saznala na šta sve ima pravo(samohrana je). Vodili su je od šaltera do šaltera, pa u sobe nekih nazovi pravnika i niko od njih nije znao da odgovori na mnoga pitanja, čak ni na pitanje zašto njeno dete nije dobilo pre par meseci obećanih 6000 dinara, za šta je i popunila i predala formular. Ne znaju ni da odgovore da li je možda u pitanju to što nema prebivalište nego boravište. "Možda zna koleginica koja je na bolovanju, ostavite kontakt javiće vam se " Naravno, niko se nije javio. Pitam, čime je ta gomila neukih parazita koji se ne mešaju u svoj posao uopšte zaslužila da tamo radi, čemu onolika nova zgradurina,kome odgovara da su sva vrata zatvorena i svi bitni odgovori od kojih zavisi egzistencija te dece na dugačkom štapu i zašto ne postoji jedno centralno mesto na kojem se građani mogu informisati o svojim pravima?! Retoričko pitanje, naravno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna