Autor: Beta

Info
28.12.2021.
22:22
Premijerno prikazivanje ovogodišnjeg najboljeg evropskog filma "Kuda ideš, Aida" (Quo vadis, Aida) rediteljke Jasmile Žbanić večeras je u dva termina organizovano u Kulturnom centru u Novom Pazaru.
  • demilitarizovanazona

    01.01.2022 21:11
    Objavite
    Film bi bio bolji da je na pocetku bila napisana samo jedna recenica "Snage bosanskih Muslimana stacionirane unutar zasticene DEMILITARIZOVANE zone, izvrsile su preko stotinu napada na srpska sela u okolini i ubile na hiljade srpskih civila". Ovako je falsifikovanje istorije i igranje na kartu viktimizacije jedne skupine ljudi. Pa procitajte samo komentare bosanskih muslimana na njihovim portalima koji se raduju jer ce nakon ovog filma biti ukunita RS. Svima je jasno da se radi o propagandno- politickom filmu.
    Btw,u filmu se indirektno optuzuje Srbija jer je snadbdevala oruzjem vojsku RS i proglasena je krivom jer je znala sta ce da se desi i nista nije uradila da to spreci. To je i deo zvanicne presude. Na desetine strucnjaka iz oblasti internacionalnog prava (koji nemaju veze sa Srbijom i Jugoslavijom) se ne slaze sa klasifikacijom ovog zlocina.
  • NS

    31.12.2021 14:40
    Ns
    Za ovaj zlocin su kaznjeni svi maksimalnom kaznom, Srbija ih je isporucila Hagu. Citav narod je proglasen genocindnim od strane Tonyja Blera i slicnih koji su uprkos protivljenju UN bombardovali R.Srpsku 95 a potom posle desavanja na Kosovu i tadasnju Srbiju i Crnu Goru. Do dan danas nijedan zlocin nad srpskim stanovnistvom u BIH nije procesuiran i kaznjen, a ima ih mnogo. Nije fasizam ako insistirate na pravdi za sve zrtve. Fasizam je kada zlocincima ili zrtvama pripisujete nacionalnost. Zrtva i zlocinac nemaju nacionalnost, a insistiranje na tome je fasizam u pamucnim rukavicama,sto i ovaj film dokazuje .
  • .

    29.12.2021 15:03
    U XXI veku mesta nepodobnim temama i cenzuri ne sme biti.
    A naročito se ne sme cenzurisati i zabranjivati istina (koja boli).

    Jedino mi kod patriJota nije jasno da li oni zaista negiraju Srebrenicu ili zapravo žale što nije pobijeno duplo više muškaraca i dečaka.
  • G

    29.12.2021 10:29
    G
    Zasto pojedine gradjane vredja istina? Genocida je bilo i to je istina! Dok smo mi radili i ispijali kafice sa porodicama i prijateljima,ljudi su ubijani kao i deca! Zato je Rat i nacionalizam najvece zlo!
  • Лиманац

    29.12.2021 10:02
    Приказивање антисрпског филма на територији Рашке области може само да доведе до немира и јачања сецесионистичког деловања појединих елемената. Коме је у циљу нестабилна Србија?
  • Komifo

    29.12.2021 09:52
    @Nidza, Iznogud

    A što vi to ne rešite sa sopsvenim narodom kući u Bosni, nego nama ovde pridikujete?
  • Vidoje

    29.12.2021 09:33
    Vidoje
    Nevidim nista lose i razlig za negativne komentare! Film je sniman po istinitom dogadjaju! Snimite i film o bratuncu,ovcari,oluji.....sve ima svoju tezinu i pouku ali mi nikada nejcemo nista nauciti! Istinu nemozes nikada sakrivati!
  • Nidza

    29.12.2021 08:28
    Ne postoji laz koju placena i to veoma losa "umetnost" moze da pretvori u istinu. Dzaba se bacaju pare, sve to izgleda izuzetno jadno i tuzno.
  • neko

    29.12.2021 07:31
    samo pitam
    "Rediteljka Jasmila Žbanić rekla je da je ovaj film posvećen ženama i majkama Srebrenice i njihovim sinovima, muževima, braći - muškarcima koji su ubijeni."

    Jel se to odnosi i na ubijene zene, decu i starce u Bratuncu, Kravicama...oko 3500 mrtvih dusa, koji nisu imali oruzje??!!

    Film prikazuje zlocin, ali negiranje drugog zlocina je isto tako - zlocin!
  • Iznogud

    29.12.2021 06:40
    Srbi pomažu u satanizaciji sopstvenog naroda. I sam sam svjedok tome koliko njih nikada nije čulo za Hakiju Meholjića i njegove izjave o Srebrenici, Aliji i Amerikancima.
  • BGD 011

    29.12.2021 02:14
    Za jednog Srbina sto Muslimana
    Vucic je u ponedeljak bio u Novom Pazaru, i posetu skratio navodno zbog pogibije cetiri mladica u saobracajnoj nesreci, ili je razlog bio saznanje da ce sutradan, u utorak u Novom Pazaru biti prikazan film "Quo vadis, Aida", tematski optuzujuci Srbiju za genocid u Srebrenici. A mozda se Vucic uplasio mogucnosti da prisustvuje projekciji filma, i da bi o filmu morao da izrekne i svoj komentar?! Jer nije bilo moguce da Vucic niti bilo ko u njegovoj pratnji nije znao da ce u utorak 28. 12. 2021. U Novom Pazaru biti prikazan pomenuti film. Mnogi Srbi, gradjani Novog Pazara su ga odgledali. Vucic se ocigledno uplasio...
  • posteni1

    29.12.2021 00:24
    Druga Srbija u ekstazi...
  • Aida

    28.12.2021 23:21
    A ima li u filmu scena kada Alija Izetbegovic postrojava El Mudzahid odred u Bosni 95.? Bas sam nedavno gledala delove na YT. Posle sam negde nasla neverovatne podatke koliko je tada sveta, nemuslimanskog stradalo. Tu se oblikovala ideja o islamskoj drzavi. To je takodje interesantna tema, filmska.
  • Ljiljana Berger

    28.12.2021 23:07
    Hvala Novopazarcima
    Film je letos prikazivan u berlinskim bioskopima. Ponovo izvanredno
    delo Jasmile Zbanic, cestitke iz Berlina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna