Autor: Euronews Srbija

Info
04.01.2022.
21:44 > 21:44
Radna praksa će se ubuduće računati u radni staž, neće smeti da traje duže od šest meseci, a biće plaćena u iznosu od dve trećine minimalca, što je oko 23.000 dinara.
  • Lazar

    05.01.2022 11:02
    Uzas
    Neka ih drzava zaposli i uhlebi zato nam je i ovako nema strucne radne snage oni maltretiraju privatni sektor tamo gde drzava baca pare tamo neka sticu radnu praku i kod tih sindikalca ce zovot praznu pricu pricaju sta su za obicnog radnika nekada uradili samo za svoj dzep
  • Dragan

    05.01.2022 08:45
    Ah
    U moje vreme sedamdesetih učenici srednjih škola imali su praksu.Neki u firmama,servisima tj gde je ko našao.Drugi koji nisu našli radili su u školi.Mi iz elektrotehničke koji smo radili u školi dobijali smo i neke sitne pare.A taj deo škole je bio servis fabrike Sever Subotica.Mašinska je imala sve naj modernije mašine i gde se proizvodilo sve od metala za sve kojima treba.Mi čak i preko letnjeg raspusta smo imali obavezu mesec dana raditi u školi ili servisima.Praksa je bila 1-2 puta nedeljno u trajanju od 7h.
  • gogiFTN

    05.01.2022 08:37
    pedala iz srbije
    Deco bezite iz ove glupe zemlje, ne zna se koje je gori drzava ili poslodavci,
    cuj drzava da im pomogne sa mizerijom kojom placaju praktikante,
    iako smo pod SNS dahijama, ne moramo u 5 vek, ako neko radi kod tebe u firmi, pa makar i praksu, MORA biti placeno !!!! bednici
  • Nebojša

    05.01.2022 07:46
    Idiotlucima nikad kraja
    Iako sam bio voljan da primim srednjoskolce na praksu i da steknu znanja, odustao sam kada sam video kakvi idiotluci su stvoreni od kompletnih idiota koji su to kao propisivali.
    Prvo u znanju je sve i ako neko hoce da dobije kvalitetno znanje od mene nema logike da mu ja placam.
    Drugo na prakticnu nastavu se gleda kao na slobodno vreme i mnogi potpisuju u prazno da je radjena iako nije.
    Trece nenormalno mnogo je papirologije i na kraju PRAKTIKANTE UZIMAJU ISKLJUCIVO ONI KOJIMA PRAKTIKANTI SLUZE KAO JEFTINA RADNA SNAGA A KOJI PRAKSOM NE STICU NIKAKVA ZNANJA NI USAVRSAVANJA. Sto se tice usavrsavanja jedino usavrsavanje se odnosi na to da ne nose u rukama kutije nego rucnim paletarom.
    Naravno posto su propise pisali i za njih glasali nepismeni sa kupljenim diplomama, ovo nam je realnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna