Autor: N1

Info
19.02.2022.
15:03 > 15:06
Nekolicina sudskih veća u Vrhovnom kasacionom sudu bliskih bankama donose preinačujuće revizije u korist banaka, a gde je ranije odlučeno u korist građana.
  • Jaca

    20.02.2022 16:23
    Jel to to?
    Ne pišete da se i tetkicama iz škola, sprema isti scenario.Ono što je država dužna bila da daje, tužile su uz pomoć i nagovor sindikata.Dobijaju na sudu, podignu pare, pa kasacioni presudi vraćanje
    Ode pola plate mesečno.Advokati dobili
  • Ima li sudija rec?

    19.02.2022 21:58
    Sta sudije kazu?
    Sta kazu sudije koje su donele bezbroj presuda u korist gradjana? Kako se osecaju? Da li imaju nesto da kazu?
    Koji stepen ponizavanja su spremni da podnesu kad im odjednom neko kaze da nisu ispravno sudili tri godine u ovim predmetima? Ni jedan sudija se nije cuo u medijima.
  • Dragan

    19.02.2022 21:10
    Ah
    Ja imam pravosnažno presudu protiv poslodavca donetu još krajem 2020g.Al poslodavac državna firma jednostavno rekli da neće platiti za 4g duga +kamata+sudski i ostali troškovi.Znači za neke sud ne važi.Drugo ne može se unazad presuđivati.
  • 696

    19.02.2022 17:58
    Spolja gladac, a unutra jadac
    U ekonomskim tigrovima tipa srbistana privatna lica uvek nagrabuse ako se spore sa sistemom. Tome zdušno pomažu advokati koji prečesto rade u korist svoga džepa. Ustav i zakoni se ne poštuju i menjaju po potrebi. Jednom rečju u pitanju je imitacija pravne države i demokratije.
  • advokat

    19.02.2022 17:11
    Konacno nepristrasno objasnjenje svih posledica povlacenja tuzbe i odricanja. Konkretno, pre nekoliko dana sam upravo klijentu rekao da mi advokati ne idemo po televizijama i nemamo pristup medijima, dok je ocigledno da su banke ulozile u medijsku kampanju, pa od jedne presude prave obavezujuci pravni stav. Upravo suprotno, tokom proteklih mesec dana sam dobio samo odluke VKS kojima se revizije odbacuju kao nedozvoljene, a presude u korist gradjana potvrdjuju.
  • PEtar

    19.02.2022 16:28
    kakogod
    kako god da se okrene, advokati opet sebi napravili posla, za koje će uzeti novce, dal od građana, dal od države... njima je bitno samo da se okreće...
    ali nije sve ni loše, opet će banke a i neke druge firme zastati i makar malo promisliti kad budu smišljali sledeću stavku za dranje.
    A jedna od tih stavki je plaćanje PDVa na akcizu.... pa nek država plati sama sebi PDV od akcize koju su nametnuli građanima....
    PDV na gorivo, firme se oslobađaju toga a građani plaćaju, nek se onda makar smanji na 10%, akcize pod hitno smanjiti!!!
    modernizujte državnu upravu, neće narod više da vas plaća toliko, otpustite višak, uvedite digitalizaciju, preškolujte taj višak, nek idu u privatan sektor...
    ako je državna uprava dobra, onda bi trebalo da je još bolje u privatnom, a ne ovako nakaradno kao kod nas....
  • Sns = metastaza

    19.02.2022 15:18
    Sns će dovoditi svoje ljude u sva veća u VKS i svuda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna