Autor: 021.rs

Info
25.02.2022.
09:43 > 09:54
Da li će Srbija osuditi ili neće rusku agresiju na Ukrajinu javnost će saznati danas, kada će se građanima obratiti predsednik države Aleksandar Vučić.

Komentari 101

 • Stranac

  03.03.2022 17:33
  Sankcije
  Nema sta Srbija da podrzava sankcije rusima. Ko je udario sankcije Americi kad su nas bombardovali. Ovo je sve zapad zakuvao a Ukrajina je nasela. Zao mi je ukrajinskih zrtava al isto i jadnih ukrajinskih rusa koji trpe teror vec godinama. Nato nikome nije dobro doneo.
 • Nikola

  28.02.2022 17:51
  Da li Srbija treba da osudi Američku agresiju na Srbiju?
  Da li Srbija treba da osudi Američku agresiju na Irak?
  Da li Srbija treba da osudi Američku agresiju na Avganistan?
  Da li Srbija treba da osudi Američku agresiju na Libiju?
  Da li Srbija treba da osudi Američku agresiju na sve žrtve Zapadnog Monstruma?
 • Osudio

  28.02.2022 13:31
  Neosudio
  Navijali za Bajdena protiv Putina ili za Outina protiv Bajdena....kako god ovo je pocetak 3.svj rata 2025 je kraj toga rata. .Sumljam da ce itko pisati komentare 2025
 • Lekar

  28.02.2022 11:23
  dijagnoza
  Putin je jednostavno blizu kraja. Fizicki. jedino tako moze da se razume sta radi. Da li je uhvatio neku rakcinu pa su svabe odbile da ga lece, vreme ce pokazati.
  Ako ga neko ne zaustavi pre toga otici cemo svi sa njim u plamenom oblaku, ili pak bez kose i bez zuba direktno u nuklearnu zimu. bez ruskog gasa. A da, on vec odlazi.
 • nebitna

  28.02.2022 00:25
  Nas i Rusa
  Treba učiti istoriju. Ovo je odbrana od NATO pakta!
 • Bojan

  27.02.2022 23:26
  @Милан

  A sad je deo druge samostalne države - nešto kao Srbija i Prizren.
 • Zare

  27.02.2022 11:31
  @Милан
  Istambul (Konstantinopulj) je bio glavni grad istocno rimskog carstva ili ti Vizantije. Sumljam da bi ga Turci prepustili bilo kojim hriscanima.
 • Zare

  27.02.2022 11:24
  Tu nema sta da se razmislja. Ukrajina je suverena drzava na koju je izvrsen vojni udar uz pretnju celom svetu nuklearnim bombama a jos bolesnik naziva agresore herojima. Ludilo 100%.
 • Милан

  26.02.2022 16:19
  Русија се брани! Образујте се! Кијев је био главни град Русије пре Москве. Руска православна црква има највише верника у Кијеву итд. итд.
 • pismen

  26.02.2022 12:38
  agresija..
  hm, zar ne spada ovo pod humanitarne intervencije?
 • Srba

  26.02.2022 11:21
  Mir sto pre
  NE treba nikog da optužuje
  Niti da se mesa
  Na bilo koji nacin

 • Odlican potez konjem

  26.02.2022 10:58
  @podbarac
  Upravo to.
  Rusi su ih prevarili a nato nije lud da krene jer posle kovida niko nema sredstava za pravi rat.
 • ekosremac

  26.02.2022 10:43
  protiv vojne agresije
  zalosno je da je pujtin toliko mocan a toliko slab. Gradjani Rusije ce ga oterati sa vlasti jer se bude i protiv su ratnog sukoba.
 • Ratko

  26.02.2022 09:11
  Ni Švajcarska nije udarila sankcije iako je rekla da hoće i neosuđuje samo Rusiju.
 • Proleter

  26.02.2022 06:58
  Licimuri
  Srbija je zadojena sa tezom da su nam rusi prijatelji a tu propagandu uspešno širi ruski čovek po imenu Voislav Šešelj sa svojom srs(sns) strankom. I to traje 30 godina. Svi bi da voze bmv, audi vole dolare i evre a podržavaju diktatora putina koji sad preti Švedskoj i Finskoj. Mi smo narod licemera čast izuzecima. Bojim se da se neće završiti sa Ukrajinom novi Hitler je opasnost za čitavu planetu.A ljigavi bajden je i te kako doprineo ovom scenariju u kom strada i stradaće nedužni narodi.
 • Posmatrač

  25.02.2022 20:05
  Anketa jedna priča, a komentari druga. U komentarima dominiraju oni što se pale na botoksiranog KGB kepeca. Uvek je tako. Tiha većina i grlata, drska i nevaspitana manjina. Dokle? Možemo li trećeg aprila to da sredimo?
 • Ђорђе Ивковић

  25.02.2022 19:05
  Чудна реч "агресија"
  Час је видиш час је не видиш.
  За крезаве, пијане, примитивне, функционално неписмене, заостале, простачке ниже расе са југа и истока, реч "агресија" се просто залепи и кад тенис играју. Јер, у ствари, рекет је сублимација калашњикова, а лоптица је бомба која се шаље да уништи лепе, беле и пристојне.
  Од лепих, високих, културних, пристојних, са вредностима, над-људи са запада, реч "агресија" бежи као ђаво од крста.
  Одбрана вредности је кад "напалм бомба пржи децу", ако су горе лепи и високи, а доле мали, жути и ружни.
  Агресија је кад се браниш од лепих и високих, који су ти дошли незвани на кућни праг.
  Милосрдно је и анђеоски кад лепи и високи просипају уранијум по вишима од себе. Да буду још виши.
  Кога доле у главу погоде, тај схвати кад сме да се користи реч "агресија", а када не сме, ни за живу главу.
 • Popara

  25.02.2022 18:31
  ...
  Treba da podrže Ruse, jer Srbi vole sankcije, izolaciju, bedu, čekanje u redovima i šećer za 8 dinara.
 • A3

  25.02.2022 18:29
  Teško pitanje
  Pre osude Rusije, Srbija prvo treba da osudi američko rovarenje u i oko Ukrajine. Putin je morao da reaguje. Ruku su mu vodili kauboji. Znači nevinih nema. Nedužan narod će da strada kao i mnogo puta do sada. Osuditi treba i jedne i druge samo treba imati na umu da krivice nisu jednake. Za Srbiju bi najbolje bilo da se sakrije pod kamen - po savetu vođe koji je vrludao od Zapada do Rusa i Kineza i sad je u nebranom grožđu a i cela zemlja s njim.
 • Zapadni patent

  25.02.2022 18:03
  @Nikola
  Da, tako je. Treba da budemo isti. Decenijama vlada ta retorika da dok svi rade suprotno i licemerni su do srži samo mi treba da se razlikujemo i glumimo neko poštenje, principijelnost i "gledanje u svoje dvorište", a do sada ne da to nije pomoglo već nam je suprotno više puta i štetilo dok oni svi ispadaju veliki mirotvorci i poštenjačine. Prepošteni susedi napravili najveće etničko čišćenje posle II svetskog rata a Srbija ispala ta koja je loša i sve najgore dok njih primaju u EU i još dan danas slave svoj zločin i masovno ubistvo kao nacionalni praznik valjda da proslave taj paradoks gde je Srbija optužena i ponižena a jedino Srbija ostala ta koja nije etnički očišćena. Dok mi lovimo svoje zločince ovo njima samo daje povod da učvrste "dokaz" da smo "genocidan narod" dok veoma vredno peru svoju istoriju a svoje zločince slave i prave im spomenike. E pa dosta više, može proći jedan konflikt bez našeg svrstavanja na ičiju stranu i da primenimo taj "zapadni patent" konačno i kod nas kada im se već toliko "divimo". Ionako nismo nikakav značajan faktor u svetu osim za potkusurivanje velikih sila, možemo pozvati da se obe strane vrate na pregovarački sto i da konflikt nije rešenje i od nas dosta. Svakako ćemo popiti nečiju kritiku šta god da uradimo.
 • Moć mašte

  25.02.2022 17:57
  Zamisli državu u kojoj je sporno osuditi nasilje.
 • Nikola

  25.02.2022 17:22
  @Zapadni patent
  Znači mi treba da budemo isti ti koji su ćutali kada su nas bombardovali? Umesto da ne ćutimo i učinimo sve da ne budemo kao oni. Nije bitno da li je Amerika ili Rusija. Kada neko vrši agresiju prema drugome to je uvek za osudu.
 • K

  25.02.2022 17:07
  K
  Apsolutno osuditi ovaj zlocin od strane Rusije i ograditi se od ludog Putina! Amerikanci su nas vise podrzavali i vukli za rukav da budemo strateski partneri krajem 80-ih i pocetkom 90- ih ali mi kao mali narod uvek izaberemo pogresnu stranu i na kraju nas razbiju od batina!!! Rusi su nas uvek izdali kada su nam bili najpotrebniji! A jednom ko izda taj nezasluzuje nikakvu podrsku i sto dalje od njega!!!
 • Tamni vilajet

  25.02.2022 16:40
  Dzonsonov govor
  Kolko je vremena prošlo dok nas englezi nisu opet žrtvovali?
 • Posmatrač

  25.02.2022 16:28
  Ukrajinski konflikt
  Ne mogu sa sigurnošću reći šta Putin hoće, ali sa 100% sigurnosti mogu reći da USA već decenijama koristi podmuklu taktiku: ZAVADI PA VLADAJ. Usa uvek nađe nekoga ko možda nije sasvim zadovoljan sa svojom političkom situacijom i tu dolazi Amerika. Mi ćemo to srediti. Vi samo započnite rat, a mi ćemo se onda praviti ludi. Obećavaćemo vam svaku pomoć ali SAMO ako to nama donosi profit. I to je sve što Ameriku interesuje. Kada je Rusija svojevremeno na Kubu smestila svoje rakete, bilo je "mamika, vata me panika" i svet je bio na rubu apokalipse. Rusi su svoje takete vratili kući. Amerika je smislila bolji (podmukli) plan. Mi ćemo male države u okruženju Rusije uključiti u NATO i onda mi možemo da smeštamo oružje u tu zemlju pod parolom zaštite zemlje. Pošto su sa svojim proširejem NATO-a ka granicama Rusije PRETERALI, sad imamo ovu situaciju. Putinu je "pukao film" i rekao je: DOSTA. Sad se ja pitam. Žao mi je svih onih koji su, ili će tek stradati, ali kad vidim Klička sa puškom (negde na sigurnom, jer nije lud da reskira svoj život) dođe mi loše. Svi oni znaju da šalju NAROD da gine i to je ono što je JAKO loše u svakom sukobu. Odrecite se pristupa NATO-u i sve će biti odmah završeno, ali ne. Glad za vlasti je uvek velik i ide na račun malog čoveka.
 • Ja

  25.02.2022 15:11
  Sta..treba da puste da im nato umarsira u Moskvu
 • Bili Piton

  25.02.2022 15:06
  !
  Rusija se brani u Ukrajini, a Srbija se trebala braniti u Krajini, ali je Zloba sve izdao, pa nam je NATzO na kraju zaigrao i pred našom kućom.
 • Prva

  25.02.2022 15:02
  Srbija
  Naravno da ne, pa nije Srbija u Vojvodini već je Vojvodina u Srbiji pa da se povlađuje njihovoj političkoj volji !!!
 • Zapadni patent

  25.02.2022 14:55
  @Dragan
  Zašto bi bilo ko ovde ćutao o podršci naroda drugih zemalja protiv bombardovanja? Vaš pogled na svet je malo izvitoperen ili volite da se pravite blesavi i naivni kao da ne znate o čemu pričam, ne govorim o protestima pojedinačnih građana protiv rata kakvih ima svuda već o onome šta su zvanična rukovodstva država podržavali i radili u to vreme. Retke članice NATO u Evropi su odbile da učestvuju u napadima na SRJ ili to osudile, a nakon otimanja i proglašavanja nove države na teritoriji Srbije samo nekoliko članica EU ih nije priznalo i to većinom zbog svojih sličnih unutrašnjih problema a ne nekog poštenja. I nijedna nije za to što su uradili i silnu "kolateralnu štetu" odgovarala niti je iko ikada za to ni procesuiran a kamoli osuđen, gde je Irak još tragičniji primer obzirom koliki obim razaranja i smrti su im doneli SAD i Britanci, pa niko recimo nije tražio da se Britanija isključi iz SWIFT.
  To je taj "zapadni patent", a vi samo nastavite da se pravite blesavi i drugima namećete kako su "neobavešteni" ili "lupetaju", neće biti dovoljno samo da mi nalepite etiketu bez ulaženja u suštinu.
 • V

  25.02.2022 14:50
  Nedostaje jedini logičan odgovor - Srbija treba da ćuti i da se drži po strani koliko god je moguće. Inače ni na šta ne možemo da utičemo, a koga god da (ne)podržimo naderali smo.
 • Tesa

  25.02.2022 14:36
  Vucic se jedino plaši Rusa i njihove batine.
  Sa Zapadom on savršeno igra, pogotovo sa Izvrsnim direktorima Blackrock, Vangarda, Svetskog Ekonomskog Foruma...
  EU, USA je njegov teren- pokraveni i korumpirani- to je to.
 • Podbarac

  25.02.2022 14:32
  Da i ne
  Naime:
  - Jasno je da je Ukrajina, vođena "uputstvima" NATO i USA, odbacila EU, tj. Minski sporazum (specijalni staus za LNR i DNR, amnestija, slobodni izbori... itd.), ali i Budimpeštanski sporazum (neutralnost, ne širenje nuklearnog oružje... itd.) iz 1995-te.
  - U februaru 2022. Ukrajina je započela ofanzivu na LNR i DNR u skladu sa "predviđanjima" USA da će Rusi krenuti sa invazijom...

  Gde su se tu preračunali Ukrajinci?
  - Očekivali su da će Ruska invazija biti ograničena na regione LNR i DNR, Tačnije, to je očekivala EU deo NATO-a i Ukrajina - jer ameri su "nekako znali" da će se desiti ono što se desilo:
  Rusija je podigla ulog i krenula u sveobuhvatni napad i invaziju Ukrajine...

  I šta sad?
  - Ukrajinci shvataju da su se preračunali i da "dara prevršila meru" i da neće moći da kopiraju hrvatsku oluju" - jer nema vojne podrške NATO-USA, kao što je imala Hrvatska,
  - Rusija je izolovana od strane EU i dela sveta, jer jeste postala "agresor" i to treba osuditi,
  - EU shvata da je jedini dobitnik u ovom ratu USA, a da je EU ugrožena prvi put posle II svet. rata mogućnošću novog svetskog rata, ali i posledicama sankcija...

  Kad se sve sabere i oduzme:
  - Treba osuditi spiralu događaja koja je dovela do ovoga: Kršenje Minskog i Budimpeštanskog sporazuma, kršenje ljudskih prava u Ukrajini (npr. upotreba maternjeg jezika), reći da rat traje od 2014...
  - Treba osuditi rat kao takav i nepotrebne žrtve,
  - Treba agresiju kao princip nastavka vođenja "humanitarne" politike...

  Tolko.
 • Xxx

  25.02.2022 14:31
  Nikako
  Srbija ne treba da osudi napad Rusije. Čitav svet nisu Evropa i Sad sa Komonveltom. Dosta je zapadnog pljačkaškog prava i pravde.
 • Zapadni patent

  25.02.2022 14:14
  @dogodine u Botošu
  Volite da to napominjete svuda kao papagaji ali neće vam uspeti. NATO opravdava agresiju na SRJ pa onda je sasvim legitimno i ovo u Ukrajini. Vreme ne teče unazad, zna se ko je prvi postavio pravilo i standard da međunarodno pravo ne postoji i krenuo da nasilno menja tuđe granice. A ako Zapad kojem težimo može da opravdava jedno a osuđuje drugo, onda možemo i mi.
  A da napomenem i ja nešto kad se igramo te igre napominjanja: za napad je kriva Ukrajina jer se inatila velikoj sili, a za posledice napada nije kriva Rusija koja ih bombarduje već SAD i kompletna EU koja ih ne brani. Tako bar vi volite da napominjete i opravdavate naše zapadne prijatelje i partnere a pljujete po Rusiji davno pre ove situacije sa Ukrajinom.
 • Mile

  25.02.2022 14:02
  @Hipnotisana masa
  Brate jesi hipnotisan. Rusija je izvela agresiju na Ukrajinu!!! Napad, jel znaci da je napad na nas 99 isto bio potreban? Hoces da kazes da Ukrajina nema pravo izbora da li hoce u NATO ili ne? Na kraju krajeva zar osvajanjem Ukrajine, Rusija bi se direktno granicila sa ostalim NATO zemljama.
 • ns ja

  25.02.2022 14:00
  Još 2008. Medlin Olbrajt, sa pozicije državnog sektretara USA, se javno ižvalila "...kako je nepravda da svo bogatstvo, sirovine, rude i minerale ima samo jedna država na svetu.."!?? Ej !!! Nakon što su kao skakavci oglodali celu planetu, počeli su velikim gladnim okicama da gledaju još jedino što nisu preorali i opljačkali...

  Sve ostalo što se dešava je nažalost, posledica velikih "lukavih" igrarija anglosaksonske "demokratije" sa samo jednim ciljem: pokoriti Rusiju i dočepati se ruske nafte, gasa, ruda, dijamanata...!!!!

  Zna Putin da ako uleće u tuču, mora prvi da udari, a svakako da bi Rusija bila potpuno (i nepravedno) udavljena da je scenario igran do kraja po američkoj režiji - e ovo su bili ubeđeni da Putin neće uraditi!!!

  Svi smo zatečeni, i krivo mi je što slovenski narodi bivaju uvučeni u krvoproliće zarad ostvarenja tuđih pohlepnih interesa, jer "američki san" počiva na ovakvim dešavanjima još od II sv. rata pa sve do danas!

  Ali Rusija im nije Srbija, Irak, Libija, Sirija, Iran, Vijetnam... tu su se malo zaj.bali.. Sad im ostaje da zavade Kinu i Rusiju -po svaku cenu-u suprotnom su izgubili potpuno i totalno!

  Očekujem probleme i na relaciji Indija-Pakistan! Sve, ali SVE će da sruše i spale samo da se dočepaju ruske nafte i gasa - a puna im usta baterija i električnog pogona (baš kao što su 1969 bili na Mesecu holivudski astronauti)

  Nadam se da će operacija u UA biti kratka i bez štete po UA i Rusiju, a da će pravi krivci osetiti štetu u svom dvorištu!
 • Bbb

  25.02.2022 13:59
  Wwe
  Ko podrzava agresiju taj mora biti fasista! Jedno dete ako strada, Putin bi trebao da odgovara za zlocin!
 • ns ja

  25.02.2022 13:57
  Bolje pitanje je da li vojno neutralna Srbija treba da se, svojim glupim izjašnjenjima i optužbama jednih ili drugih, u ovom slučaju uopšte meša u raspravu ???
  Ako neko podmukao ipak misli da treba, onda je pitanje da li treba osuditi i NATO za podjarmljivanje Ukrajine iluzijama o zapadnom životu i šarenim svetlima, i provociranje NATO na granici sa Rusijom??? Pri čemu isti ti smrdljivi Ameri imaju "objašnjenje" za zaštitu svojih interesa čak i u napadu na Vijetnam!?!? OMG, pa kako???
 • boringoldfart

  25.02.2022 13:56
  Pre 10-15 godina kaze meni drugar, Rumun iz Bukuresta: lako je vama, Srbima, da volite ruse kad ste daleko od njih...
 • Dragan

  25.02.2022 13:45
  Odgovor
  Dragi moj "zapadni patent". Neobavešten, a lupetaš. Znaš samo ono što ti je ovde servirano. Za vreme bombardovanja SRJ, u Budipešti su desetine hiljada njih demonstrirali protiv bombardovanja. Da li je to ovde objavljeno? Ko zna ko je sve dizao glas protiv bombardovanja a ovde je sve to prećutano.
 • Kasper

  25.02.2022 13:36
  Ovo je rat Rusije i Nato
 • Mladen

  25.02.2022 13:27
  Ne treba ih osuditi, ako vec ne smemo da ih podrzimo. Zlotvor je NATO, a Ukrajinci su nesrecnici jer su ih navukli. Rusima je prekipelo, pa su se brutalno obracunali. Sigurno da ima i nevinih zrtava i to je tragedija, pogotovo jer su bratski narodi...
 • Stankela iz magacina

  25.02.2022 13:20
  eh....
  Već nekoliko poslednjih decenija politika i diplomatija su biznis. Samim tim, anketa je loše koncipirana jer ne nudi neki među odgovor. Na stranu emocije i činjenica da su ruke uradile ukrajni ono što i nama nato, ali bi stav srbije trebao da zadovolji obe strane jer je to naš interes. Ja bi im pustio kao saopštenje onu pesmu džona lenona geve peace a chance i podelio po đipus.
 • Hipnotisana masa

  25.02.2022 13:12
  Tuzno
  Stvarno tuzno koliko su svi postali tupi. Malo se informisite pre tako jakih stavova. Rusija je sabijena izmedju 4 zida, primorana na ovaj akt da bi, kao sto i jeste bila okarakterisana kao agresor. Ukrajina izmanipulisana SAD, preti Rusiji nuklearnim oruzjem, Krimu je ukinut dovod vode 8 godina, ubijaju civile. A Ameri kao i do sada, zakuvaju pa ostave zrtveno jagnje da se pece. Ne zaboravite da su iste ove sile koje optuzuju Rusiju, uradile 10x jacom merom nama, ali je to okaraterisano kao humani gest. Mi nismo hteli rat, nasi mostovi, nase institucije su srusene. Mi smo bili 3 meseca po sklonistima. A to je bila humanitarna akcija pod nazivom Milosrdni Andjeo. Nama je oduzeta teritorija, i data siptarima. A mi smo u svetu proglaseni teroristima, kao sto su sada Rusi.
 • Srbija da izjavi

  25.02.2022 13:06
  imam resenje
  Srbija da izjavi cuvenu recenicu "pozivamo obe strane da se suzdrze od provokacija i nasilja" i jos dodati recenicu "mir nema alternativu". Ako neko bude imao jos pitanja za Srbiju, dati mu odgovor, "razmotricemo , zakazacemo sednicu za bezbednost, i trebalo bi za mesec dana da izadjemo sa novim preciznijim informacijama na ovu temu".
 • dogodine u Botošu

  25.02.2022 13:03
  Samo da napomenem, ako opravdavate agresiju Rusije na Ukrajinu sirenjem NATO, onda je sasvim legitimno i da opravdate eventualni upad NATO u Srbiju. NATO bi po vama trebalo i uradi isto sto i Rusija Ukrajini. Da je "demilitarizuje" i spreci da predstavlja "pretnju po bezbednost". Je l vam to OK?
 • Umerenokonzervisan

  25.02.2022 12:57
  Da,jer...
  3.Čitajući o sukobina u tim oblastima,jasno mi je da Putin ne bi reagovao bez razloga,i sigurno mu je jasna ozbiljnost situacije. Ali isto tako, zna da nema podršku od drugih zemalja, i da je to bitka koju će izgubiti, postaće ,u očima svih,zločinac i diktator (sada još veći)
  2.Ako ne grešim,većina Rusa ne želi rat,
  1.Kad strada civilno stanovništvo, sam si sebi presudio, kao vođa, predsednik
 • bardo

  25.02.2022 12:51
  nikako
  netreba da osudi ,i oni nisu osudili kada je NATO nas napao,kada su opustosili avganistan,siriju,libiju,itd.gde su onda demokrate,cutali,pa imali smo i mi decu i zene,zar su njihovi zivoti vredniji od nasih,proglasili nas za genocidan narod,ko s djavolom tikve sadi same mu se obijaju o glavu.
 • Zapadni patent

  25.02.2022 12:45
  @sve ludaci
  Više zemalja regiona podržavaju američko otimanje teritorija a osuđuju rusko, a van regiona veći deo zemalja EU kao i SAD. Da li ste i ove zemlje nazvali bolesnim i gde možemo ovo pogledati? Ili ovaj princip "iste stvari=ista osuda ili podrška" treba da važi samo za nas? Ako se želimo ugledati na SAD i veći deo EU, onda bi bilo prirodno da ovo podržimo a otimanje Kosova osudimo jer je licemerje zapadna valuta.

  @Nikola
  I prvi put kada su nas bombardovali su drugi ne samo ćutali već to i otvoreno podržali pa i učestvovali. O čemu vi pričate? Bilo je i izuzetaka, iako retkih, zapadna medijska mašinerija te prvo maksimalno demonizuje da ceo Zapad pa i šire poveruju da si đavo lično i onda te napadnu, bombarduju, ubijaju i otimaju. Koliko su ispirali mozak o iračkom tzv. "oružju za masovno uništavanje", i gde je? Napali su suverenu zemlju, pobili milion ljudi i šta je bilo, jesu li snosili ijednu posledicu ili sankciju od bilo koga, da li je iko zbog toga na neki način odgovarao? A sada se upljuvaše od osuda Rusije, sve poštenjačine.

  Slažem se međutim da treba osuditi svaki rat, bolje je pregovarati i 100 godina nego ratovati ijedan dan. Žalosno je što je došlo do ovoga gde gube svi osim Amerikanaca.
 • LoL

  25.02.2022 12:45
  Naravno da trebamo, ne moze se cutati na napadanje strane drzave i strane teritorije bez ikakvog razloga (ako kukamo sto od nas otimaju Kosovo, sto onda ne osudimo otimanje Luganska, Donjbasa i Krima od strane Rusije?). Isto ono sto Amerikanci rade po svetu to i Rusi rade u Ukrajini (Gruziji ranije ili jos vise tokom SSSR-a). Bajden i Putin se fleksuju a narod Ukrajine strada.
 • Andjelina

  25.02.2022 12:44
  Ima li ovde pismenih? Pa citajte malo tekstove od pre 10 godina, 8 godina. Rat je "poceo" pre 8 godina kad su Ukrajinski poceli da ciste L i D od Rusa, decu, stare, mlade, zabranili pismo, sve. I lepo im cika govori da prestanu, lepo im govori da nece NATO u svom komsiluku, ali dzabe. Pa i dete kad ne slusa dobije po usima, i sta nije jasno? Nije mi drag nijedan rat, nikakav napad, ali mislim da je Amerike i NATO-a dosta svima na svetu. Neka sede kuci i cute, dosta je.
 • CiljOpravdavaSredstv

  25.02.2022 12:43
  Ne mogu da verujem sa kakvom gomilom beskicmenjaka delim zemlju. Ljudi ginu, gube domove, svoje najmilije, gazi im se dostojanstvo i ko zna gde ce sve ovo da zavrsi, a beskicmenjaci pricaju o nekoj naplati racuna iz proslosti. Kakve veze ima neki tamo coban iz ukrajine sa kosovom ili bilo cime sto se kod nas desavalo, pa da vam je to opravdanje sto se sad radujete njihovoj nesreci? Isto toliko utice na pravac kojim njegova zemlja ide koliko i bilo ko u srbiji na to sta srbija radi. Oni koji govore da ovo ludilo treba da se zaustavi ne govore da je nato u pravu i da treba da se zaboravi bombardovanje ili kosovo ili bilo sta. Ljudi sada gube zivote, neko ce uzgubiti sina, oca, brata, sestru, majku... U svakom ratu postoje samo zrtve, bol i patnja, dok nalogodavci i vodje sakupljaju poene i poziciraju se na sceni istorije kako bi ostavili sto veci trag. Mislim da bi svaka budala u srbiji radije izabrala da se te 99te pokrenuo dijalog umesto sto su nas bombardovali. Zasto se onda u ovom slucaju likuje nad tudjom nesrecom? Ovo nije trenutak da se biraju strane, vec da se ovo ludilo zaustavi. Ukrajina je sad poligon za odmeravanje snaga. Umesto Sirije sad se odmeravaju u Ukrajini. I nevini ljudi stradaju, to je poenta, to treba da se zaustavi. Ne moze se pravdati stradanje nevinih uspostavljanjem tamo nekog novog svetskog poretka.
 • ne znam

  25.02.2022 12:40
  Ne znam da su Rusi bili prinuđeni da napadnu, s obzirom na namere Nato da se proširi na Ukrajinu.
  Mislim da su Ukrajinci morali biti mnogo pametniji, godinama unazad, s obzirom na svoj geopolitički položaj.
 • Voldi

  25.02.2022 12:37
  Naravno da treba osuditi. Mi smo Evropa, pripadamo Evropi i treba da razmišljamo Evropski.
 • KB

  25.02.2022 12:36
  Diktator Putin, fuj!
  Ovo je zločin protiv čovečanstva. Kakva sramota i poraz za civilizaciju. Nije nam dovoljan korona, je l'?
 • Glas razuma

  25.02.2022 12:29
  @Misa
  Jao Mišo, id' u ocov!
  Ala si me slarko nasmejao :-)
  Tako je bre- ne zaboravimo izdajice!
  Glava me boli od ovih p(l)aćenih botova i krvožednih patrijota koji su imali 30 godina da pokažu i dokažu svoj patriotizam ali eto nekako nisu uspeli.
 • Tamni vilajet...

  25.02.2022 12:16
  ...Ili slatke muke
  Da sam ja neki strateg u ruskom generalštabu, i da sam spreman za rat protiv natoa, razmišljao bih o tome kako da rasteretim južno krilo. Nato boraniju ( rumuni, bugari, turci, mađari, pa i aviano ) bih gledao kako da ih angažujem u borbi protiv drugih. A ko je u tom okruženju, a da nije u natou? Srbija! S druge strane, ako naš predsednik osudi Rusiju, ostaje bez 99% glasova na predstojećim izborima. Onda, opet treba se setiti da se 1. IX uzima kao početak ll sv rata, zato što je tad nemačka napala Poljsku. Tek 2 dana kasnije, britanci su im objavili rat '39 god. A prve borbe su vodili tek '40 kad su slavno, pognute glave pobegli iz dankerka, ostavivši francuze. Kad je trebalo da rasterete egipat, bez skrupula su nas žrtvovali i uvukli u rat. E sad, ako ovaj naš osudi Rusiju, opet če nas englezi žrtvovati, a ako to ne uradi, verovatno će nas i Rusi žrtvovati prvom prilikom
 • Srbin student

  25.02.2022 12:14
  @Srbin Veternik
  "Kako možete tako slepo da podržavate bratoubilački rat između Rusije i Ukrajine, kada tu profitira jedino omraženi zapad? Jedni će biti devastirani za decenije a druge će zamrzeti pola sveta."

  Ispravka, Ruse već mrzi pola Evrope jer se dobro sećaju kako su ih držali pod gvozdenom čizmom od kraja 2. Svetskog rata do devedesetih. Taj sistem je bio zasnovan na ugnjetavanju i kažnjavanju i iz njega je bežao ko god je mogao.
 • ja

  25.02.2022 12:07
  @D

  da, osudjujem sve sto su u Hravtskoj radili Srbima, ukljucujuci i proterivanje cirilice.

  Slazem se da su isto tako u Ukrajini poceli i dobili su pobunu slicu krajini.
  Slazem se da je i razlicita sila Rusija pa nece trpeti nikakve oluje.
  Ali i mi proterujemo latinicu, isterujemo pravdu pa smo kao rezultat idiotske politike izgubili Kosovo po istom receptu.
  Srbija treba da se drzi po strani / pokrije usima i cuti. Sta bude bude, nismo ni mi zlatni. Obican narod ce da nadrlja kako god okrenes.
 • Milan

  25.02.2022 12:06
  Da
 • Bosanac

  25.02.2022 12:01
  Netreba Srbija da se izjašnjava ni po jednom pitanju u vezi ove krize. Zauzeti neutralan stav. Ovo je sve zakuvao zapad englezi i ameri. Da su htjeli mogli su ovo da spriječe. Zelenskom reći da neće u nato i kraj priče. A svi su se utrkivali ko će više oružja da proda Ukrajina pa sad za njihova s... nja treba cijeli svijet da zauzima stav koji njima odgovara.
 • Idi begaj

  25.02.2022 11:56
  Svako rešenje koje će doprineti miru za nas je prihvatljivo.
  I kao papagaji......
  Svako rešenje koje će doprineti miru za nas je prihvatljivo.
 • Scheveningen

  25.02.2022 11:54
  Uskoro ćemo gledati putina sa slušalicama na ušima.
 • Hm

  25.02.2022 11:54
  Da li bi Sbija i Vojvodina bila u stanju da se odupre ovakvoj invaziji? Zimi? Leti? Da li bi istrajala godinama? U kojoj zemlji bi bilo srpsko zlato?
 • Antiratna

  25.02.2022 11:54
  Propaganda
  Kao i u svakom ratu jedini moralan je antiratni stav.
  Sve ostalo su fukare, profiteri, bezboznici i losi i nedorasli politicari.
 • Majka

  25.02.2022 11:52
  I tako
  Mi tiho posmatramo kako su “muškarci” uništili svet, igrajući se svojih egokompleksaških igara...
 • Pera

  25.02.2022 11:50
  Čoveče, koliko krvožednih!
 • Gile

  25.02.2022 11:48
  Sta je sad frkaaa, kao bolje da gledamo svoja posla, ahahahah
 • Djuri

  25.02.2022 11:45
  @X
  Slovenska braca?Pa sve su rasturila,Komunisti,ustase,balije,cetnici,dukljani,vojvodjaneri,vmrovci,a tamo dalje da nepricamo o vekovnoj mrznji izmedju poljaka i rusa,i cega svega nema…Kakve gluposti.I Rusofilija i podrska Ukrajini.
  Samo ime drzave Ukrajine govorio njenom geostrateskom smislu.
  Evropa je pod okupacijom Amerike i Rusije od 1945 godine,Od propasti SSSR ,Rusija polako ali sigurno gubi teritorije pod okupacijom,ni jedna drzava nije samostalna izmedju,sve je Nato uzeo.Trenutno Rusi pokusavaju da povrate deo okupacione zone,I sad sta mi da osudjujemo ovde,kada je Putin morao da pokaze misice,a Bajden,pogledajte kako je blazeni sav sretan sto je putin zapoceo.
 • sve ludaci

  25.02.2022 11:42
  Putin je ocigledno poludeo u izolaciji za ovih par godina pa vise ne zna sta ce sa sobom i Rusijom.
  A ovi sto podrzavaju rusko otimanje teritorija a osudjuju americko su jos bolesniji, za iste stvari ide ista osuda ili podrska.
 • Лиманац

  25.02.2022 11:39
  Не треба.
  Нарушавање неутралности нарушило би и сигурност државе. Србија треба да остане неутрална, не треба нам губитак пријатеља, а ни непријатељи.
 • Miloš

  25.02.2022 11:38
  Ćutimo!
  Najpametniji smo kad ćutimo. Dosta smo stradali u 20. veku. Najbolje su prošli narodi koji su se pritajili. Mislite malo na budućnost naše dece.
 • @Dario

  25.02.2022 11:37
  "Agresija? Ukrajina je prva napala teritoriju sa većinskim ruskim stanovništvom nadajući se da će se NATO umešati... "

  I šta je bilo još na TV Bastilji?
 • Tjax

  25.02.2022 11:34
  Što bi rekao naš
  Veliki umetnik i nosilac nacionalne penzije “ boli me dpe za irak i iran, oni se rokaju a ja sam miran”.
 • citalac

  25.02.2022 11:34
  srbija treba da osudi nato i da vojskom uđe na kosovo
 • D

  25.02.2022 11:30
  D
  Ako podrzavate ono sto su Hrvati radili Srbima 90te..otpustanje s posla ukidanje srpskog jezika cirilice formiranje crnokosuljasa HOSa velicanje Pavelica i NDH...onda naravno podrzavate to isto u Ukrajini protiv Rusa..odrede AZOV NATO itd...jedina razlika sto Rusi nisu spremni na ustaske Nato oluje ....jbg sooorii ..malo se cika Bajden zaj.bo
 • Nomad

  25.02.2022 11:28
  Da, Srbija treba da osudi napad na Ukrajinu i okupaciju jedne nezavisne zemlje.

  Baš zato što se nama to desilo, mi PRVI treba da branimo međunarodno pravo i dižemo glas protiv takvih intervencija. Nebitno je da li je Amerika napala Siriju, ili Rusija Ukrajinu, mi treba da pogledamo našu istoriju i branimo ostale od nepravde.
 • *

  25.02.2022 11:21
  Da cutimo i budemo neutralni... imamo mi svojih problema kojima treba da se bavimo... jos se nismo oporavili od rata 90ih a ni od 1999...
 • /

  25.02.2022 11:20
  /
  nemoj posle da kukate ako nato predje vojvodinu
 • ns

  25.02.2022 11:20
  Treba da iznese stav da kao žrtva agresije i bombradovanja svoje zemlje i prestonice u Evropi krajem 20. veka od strane više moćnih sila, ne podržava upotrebu sile protiv bilo koje suverene države, već se zalaže za nalaženje diplomatskog rešenja. Ovako neće direktno osuditi rusku akciju jer u pozadini ipak likuje što se jedna moćna sila konačno suprotstavila velikoj sili (NATO) koja je generalno izvor nestabilnosti i stvaranja sukoba.
 • Misa

  25.02.2022 11:16
  Da li neko može da zamisli scenario u kome se ministar informisanja Ukrajine trenutno useljava u novi, luksuzni stan u Novom Kijevu? Evo, ni ja...
 • Dragan

  25.02.2022 11:09
  Ah
  Rusija se izvukla umesto da plati što je treći rajh naoružava i hranila,sa Adolfom okupirali Poljsku i likvidirali poljske zarobljenike preko 100 hiljada,zatim SSSR je napala Finsku,ali kad su osvojili 80% Finske ta država se probudila i oterala Ruse do Lenjingrada,zatim Rusi okupiraju baltičke zemlje,Ukrajinu nisu smeli pa su krenuli na Besarabiju u Rumuniji.Adolf čestita rođendan Staljinu,Staljin čestita Adolfu za okupaciju Francuske. Gledajte dokumentarnu seriju"dnevnik drugog svetskog rata" od 1939 do 1941 na you tube.
 • Bjanka

  25.02.2022 11:05
  tja
  možemo mi da osuđujemo ili ne, ali velike sile rade šta im se hoće. USA ili Rusija, isto im dođe. Obe države mogu šta im se hoće i mi možemo samo da se nadamo da nas neće zakačiti posledice. Budimo realni, šta god mi radili, obe države će da rade šta im se prohte. Niko decenijama nije osuđivao USA zbog napda po Azijskim državama, čak ni zbog Vijetnama iako je to bila očigledna agresija. Sad kad se vidi da se velikima sve može, i Rusija kreće jer rezonuje, i u pravu je, da im se takođe može. Obe države drže novac i resurse pa ostatak sveta može samo da bude "u se i u svoje kljuse" i pazi na svoje. Mi imamo mogućnosti da uzgajamo hranu, imamo rude i neka bogatstva koja MORAMO da čuvamo, a to je veoma bitno. Ono što je važno je nipošto ne postati zavisan od bilo koje od ove dve države. Ko god im se "proda" nadrljaće. Ostati neutralan, paziti na svoje. Niko nas ne pita za mišljenje nikog nije briga. Spustite se na zemlju.
 • Nikola

  25.02.2022 11:02
  Ne mogu da verujem
  Treba osuditi svaku agresiju jedne države na drugu državu. Ako ćutimo sutra mogu da krenu da bombarduju ponovo nas, a drugi će da ćute. NATO agresija na Srbiju je omogućila svakoj jačoj državi da napada slabije (Irak, Avganistan sada Ukrajna). Ovim nje Putin pokazao da nije bolji od NATO a i Amerike. Na kraju će stradati obični i jadni ljudi. PS. Svako ko podržava ovu agresiju dovoljno je samo da vidi slike uplakanih I uplašenih ljudi pa da zapita sebe da li sam ja normalan.
 • Srbin Vernik

  25.02.2022 10:59
  Kako možete tako slepo da podržavate bratoubilački rat između Rusije i Ukrajine, kada tu profitira jedino omraženi zapad? Jedni će biti devastirani za decenije a druge će zamrzeti pola sveta. Ovo je PORAZ Ruske politike i suštinski izraz nemoći.
  Ameri su im na granici i daviće ih godinama, kao zmija žabu.
 • predrag

  25.02.2022 10:59
  Pa dobro ...
  Jos se nismo odlucili.
  Kao kad nas je Putin pitao da se više odlucimo na cijoj smo bili strani u 2.sv.ratu (fasista ili partizana).
  Tu gde se vecina slicnih zemalja odlucila da su bili sa fasistima i to "ne znamo" nije tako lose.
  A do 1988.god bi znali gde smo bili i gde cemo ..
  Sad su svuda fasisti i izdajnici, qurve i pederi ..lopovi i starlete ..
 • Veteran

  25.02.2022 10:58
  U se i u svoje kljuse!
  Mene fascinira zaslepljenost patriJota Rusijom. Neverovatno koliko ne prihvataju činjenice:
  - koga je Rusija podržala u San Stefanskom miru? Na čiju štetu?
  - kome smo bili dom nakon Oktobarske revolucije? Da li je general Vrangel potomak komunističke ili carske Rusije?
  - ko od naroda koji su bili pod Ruskom dominacijom danas voli Ruse? Zašto? Zato što su dobri, plemeniti, nisu bahati i surovi?
  - šta su Rusi učinili '99 za nas?
  - čiji je KGB pukovnik Putin potomak- komunističke ili carske Rusije?
  Da ne bude zabune- učesnik sam i '91 i '99. '91 sam se nagledao pijanih bradatih patriota koji su nam pravili silne probleme. '99 sam imao problem sa pijanim zemama na topovima koji su se usr..li da pucaju na Američki S&R helikopter koji je vadio svog pilota iz Dunava kod Futoga.
  Nemam iluzije da su nam Ameri, Englezi i sl. najveći prijatelji.
  Ali isto tako nemam iluzije ni da su nam Rusi najveći prijatelji.
  Nema tu ljubavi, uvek je samo interes.
  U se i u svoje kljuse!
 • Najbolje rešenje

  25.02.2022 10:52
  A da Srbija jednom gleda sebe, umesto da navija za nekog tamo daleko?
 • Brka

  25.02.2022 10:49
  Srbija treba da se pravi mrtva.
 • Pamtim

  25.02.2022 10:48
  Rezolucija 757
  Da, treba.
 • Dario

  25.02.2022 10:37
  Agresija? Ukrajina je prva napala teritoriju sa većinskim ruskim stanovništvom nadajući se da će se NATO umešati... žao mi je što u takvim situacijama strada običan narod a inicijatori tih događaja se kupaju na Bahami ma.
 • X

  25.02.2022 10:33
  Kao vecina Srba bio sam uz Putina , al od juce vise NE , nije smeo prvi da "povuce obarac" mi smo Sloveni i napasti bracu je greh , po svim zakonima on je sada osudjen covek u bekstvu , doneo je veliku tragediju Ruskom narodu i sram
 • M

  25.02.2022 10:29
  Ne treba da se mesamo, najbolje je cutati koliko god je moguce i pozivati na "diplomatsko resenje". Ionako nista ne zavisi od nas.
 • Kolja

  25.02.2022 10:28
  99% Srba je bezrezervno uz Rusiju, 99% manjinasa je uz ukrope. Sreca pa se u Srbiji vise ni o cemu nece pitati.
 • Naravno

  25.02.2022 10:27
  Da ne
  Ne sme i ne treba da osudi to što se Rusija brani! Nije reč o agresiji! Reč je o odbrani! Obrazujte se ljudi!
 • Racionalan

  25.02.2022 10:18
  S jedne strane - Srbija ne bi smela da ostane nema, jer je istom ovakvom agresijom jedan deo nase teritorije otcepljen jer je vecinski narod koji na toj teritoriji zivi proglasio nezavisnost, a mi kao drzava matica bili predmet agresije. Za polupismene - 1999. je Srbija bila "Ukrajina" a Kosovo je nas "Donbas". Ako danas podrzimo Rusiju - de fakto priznajemo isto pravo Kosovu na pripajanju Albaniji.

  S druge strane - sve drzave koje su javno osudile Rusiju nisu dupe mrdnule da pomognu Ukrajini a istovremeno i dalje kupuju rusko oruzje, naftu, gas... tako da ne mislim da trebamo biti veci "katolik od Pape"
 • Kiki

  25.02.2022 10:15
  Putin ovaj napad naziva intervencijom kao što su amerikanci nazivali svoj napad na Irak. Političari se zezaju a sirotinja strada.
 • Nismo somovi!

  25.02.2022 10:09
  Ne, ne treba da podrži Ukrajinu. Filozofsko je pitanje da li su Rusi u pravu ili nisu, oko toga se može natezati godinama, ali činjenica je da imaju balističke rakete koje će u slučaju poraza sigurno isporučiti na mnogobrojne adrese diljem planete. To su i obećali. Dakle, pitanje se svodi na opstanak planete i zaista ih ne bi trebalo dalje provocirati.
 • Vertigo

  25.02.2022 10:05
  Zašto?
  Šta da se osudi? Zelenski je, kao i njegov prethodnik Porošenko, želeo da ostvari vlažni san Aškenjazija (Hazara) o vaskrsenju hazarske države, koju su Rusi osvojili još u X veku. Ništa od toga. Rusija, Kina i Iran su tek počeli da postavljaju NATO i EU tamo gde im je mesto. To jest, na smetlište istorije...
 • Laza

  25.02.2022 10:00
  A kako bi bilo da dodate još jedno pitanje: Treba li Srbija da osudi NATO zbog huškanja na rat? Jer, moj odogovor je DA u oba slučaja. Parcijalno neću da odgovaram. Svaki događaj ima uzroke, a i piletu bez mozga je jasno šta je uzrokovalo ovaj.
 • NN

  25.02.2022 09:59
  Nema sta da se osudi, vec da se denacifikacija podrzi! Nacizam je preovladjujuca ideologija u tzv. eu i to se ni sekund vise ne sme tolerisati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna