Autor: Beta

Info
31.03.2022.
16:50
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o novom postupku plaćanja ruskog gasa - u rubljama - sa zemljama koje nisu prijateljske, javlja ruska državna agencija RIA Novosti.
  • Petar Pan

    01.04.2022 07:08
    Izgleda da je najkorektnije objašnjenje zašto je Rusija uvela obavezno plaćanje u rubljama dato od strane Rojtersovih reportera. Glavni razlog po njima nije da se rublja raširi po Evropi niti Rusi to očekuju, već je razlog taj da se izbegne plaćanje iznosa u evrima ili dolarima, pa da se onda ti isti iznosi odmah zamrznu u zapadnim bankama. Ovako će se plaćanje i dalje odvijati (sad samo u evrima) ali jedino preko Gasprombanke, kojoj zapad nije uveo sankcije. A Gasprombanka će onda „zameniti“ evre u rublje (zapadne banke to ne mogu da rade t.j. da bi mogle, opet bi morale kupiti rublje u Rusiji). Ovaj potez Rusije je jedini način da se novac plaćen za energente automatski ne zadrži na zapadu zbog sankcija, već da stigne u Rusiju.
    Zapad i njihov propagandni aparat (t.j. svi demokratski mediji) će proglasiti pobedu da su se oduprli Ruskom ultimatumu i da i dalje plaćaju u evrima. Ruski propagandni aparat (t.j svi njihovi mediji) će isto proglasiti pobedu da su naterali zapad da plaća u rubljama. Na kraju su i vuk sit i ovce na broju. Zapad dobija energente i plaća u evrima, a Rusi sprečavaju zamrzavanje plaćenih iznosa i obezbedjuju da oni preko Gasprombanke dodju u Rusiju, i time dobijaju preko potrebne evre za otplatu dugova, plaćanje uvoza roba i drugo.
    Rusija nije imala drugi izbor, jer pored automatskog zamrzavanja novca ima zahteva (po Rojtersu, pre svega od Baltičkih zemalja) da se zamrznuti novac od kupovine energenata iz Rusije usmeri u Ukrajinu za oporavak posle rata.
  • Cccc

    31.03.2022 18:44
    Slava antifasistickoj Rusiji!!!
  • Z

    31.03.2022 17:55
    aprililili
  • G pen

    31.03.2022 17:37
    Hvala internetu jer ja sam nasao drugu vest. Placace se u EURIMA ruskoj banci koja ce konvertovati u rublje.
  • ivan

    31.03.2022 17:10
    Aprilili
    Zapad je vec rekao ne, sad ce samo da ispasta ruski narod
    zbog bednog diktatora. Slava Ukrajini i slava ruskom narodu koji ne podrzava Putina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna