Autor: FoNet

Info
08.06.2022.
19:24 > 20:02
U dopunjenom tekstu izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji, u koji je RTS imao uvid, od Beograda se traži da uvede sankcije Rusiji i jasno se opredeli da li se nalazi na evropskom putu.
  • Za eu

    06.07.2022 21:48
    Ja jesam za uvodjenja sankcija Rusiji,takodje sam i za ulazak u eu.Sve mi se nekako oduzilo,ako kazu iz Brisela da treba uvesti sankcije i da treba reagovati na Rusku agresiju,totalno podrzavam uvodjenje sankcija.Nadam se da cemo uci u Eu i da ce se zivotni standard poboljsati,takodje i plate rasti.U eu vidim Srbiju,kao uredjenu demokratsku Zemlju.Cemu toliko hejtovanje Eu,ima puno dobrih stvari ulaskom u eu.Takodje sam i za uvodjenje Evra kao zvanicnu valutu.
  • Dejan Luca

    12.06.2022 16:45
    @Ivan, Osijek Obzirom da u Francuskoj zivim, vrlo dobro mi je poznato, kao i svima u EU, kako i ZASTO su u EU primljene Rumunija, Bugarska a narocito Hrvatska. Niti jedna od navedenih ni dan danas ne ispunjava uslove za prijem a kamoli u momentu kada su primljene. Iritantno i pateticno je slusati komentare licemernih i iskompleksiranih Hrvata kako Srbija mora ispuniti uslove koji oni sami nisu a primljeni su. No, kada Hrvatai ti ne bi cinili, ne bi bili Hrvati, bili bi Danci. O "vrednostima" EU, ne bih se izzjasnjavao: to i dete razume a kamoli odrasla osoba. Naravno, mentalno normalno razvijena osoba.
  • Ni

    10.06.2022 18:34
    slučajno
  • gradjaninX

    10.06.2022 13:58
    U EU od pre ~20 godina vredelo je ulaziti, u ovu sad kakva je - jok.
  • Обсервер

    09.06.2022 17:45
    Млада
    Ови из ЕУ, никако да ожене младу, па јој све постављају услове, она лепотица, они ружни, а ни дарове не нуде ! Па како онда ? Увесељавају ме бројни курири, гласници, који преносе исте поруке и вероватно се кладе, у ком моменту ће млада пристати на удају. А, ако се удаш, нећеш небо више видети !Гласници и курири су бројни, они за сваки службени пут дижу дневнице и могу својима да кажу да су покушали. Могућност да млада пристане на удају је иста онолика, колико ја имам шансе да добијем седмицу на лото. Иначе, драго ми је да се Панониан вратио из шока, после избора, ма где ће те у бели свет. И немојта са Хрватима да нас поредите, ако Бога знате !
  • Zrenje

    09.06.2022 15:56
    Nezreli smo@ Da smo nezreli to stoji, ali sa druge strane vi predstavljate tzv. 'evropske' što je malo neispravno jer i Rusija je u Evropi, verovatno mislite na EU a ne Evropu, ruske i kineske vrednosti kao potpuno disjunktne, što je takođe nezrelo jer mnoge se vrednosti preklapaju. Evo baš na primeru Ukrajine vidimo potpuno preklapanje EU-SAD sa jedne i ruskih vrednosti sa druge strane - ni jedni ni drugi ne vide problem što su napali suverenu zemlju i oteli joj deo teritorije, i isto tako i jedni i drugi jedan takav slučaj priznaju i podržavaju a drugi ne priznaju i osuđuju. Samim time, dvostruki aršini i krajnje licemerje predstavljaju sam srž evropskih vrednosti bilo da je u pitanju EU ili Rusija.
  • Ema

    09.06.2022 15:39
    Meni treba šećer za kolače! Dete mi slavi diplomu, ide u Ameriku.
  • Nikola@

    09.06.2022 14:44
    Hehe, ovaj lik je pompezno i pun sebe posle izbora najavio ovde kako je to tada njegov poslednji komentar da bi se naravno ponovo vratio da prosipa svoju ogranicenu mudrost. Ni toliko malo nije ispostovao, to ti je uzivo primer one izreke 'cim zine slaze'.
  • Nikola

    09.06.2022 09:01
    Pannonian @ Ti si najbolji primer kao eu i njene pristalice masno i debelo lazu. Nego, nemas ti gde, ovde si provaljen, a u Madjarskoj takve uvaljaju u katran i perje. Neopisivo mi je drago sto vas i Ameri i Rusi i Kinezi sinhronizovano razvaljuju i dezintegrisu, ima da vas nema, potpuno je izvesno.
  • Osveta loših đaka

    09.06.2022 08:21
    @Pannonian
    Lepo objašnjeno!
    'Mudri' Vučko svima obećao štanim treba pa i Evropi koja se kladila na njega jer nije skrivao prezir prema glupom i povodljivom zaostalom narodu sa kojim on savršeno ume da manipuliše. A sada je došlo vreme na naplatu.
    Problem je što režim podržavaju:
    - interesne grupe
    - tradicionalno zavedeni
    - oni što ne razumeju
    - oni koji iz protesta nećenda glasaju
    Nemamo 'i' od integriteta.
    Rumuni na svojim protetlstima nose transparent 'Nismo mi Srbi'.
    I šta ćemo sad sa us..anom opozicijom?
  • Pannonian

    09.06.2022 07:15
    Is that simple!
    Postoje 35 poglavlja koja su predočena svakoj i ponavljam svakoj zemlji koja namerava da postane članica E.U. Ova poglavlja se tiču reforme koje bi zemlju približile standardima E.U. a pre svega su povoljne za dalji razvoj same zemlje kandidata u svakom smislu. Od 35 poglavlja Srbija je otvorila, odnosno tvrdi da je započela reformu kroz 22 poglavlja a zatvorila je privremeno samo 2 poglavlja (Nauka i istraživanje kao i Obrazovanje i kultura). Identična poglavlja je Hrvatska otvorila i zatvorila u periodu od 2005 do 2011, dakle tokom 6 godina je Hrvatska završila sa usklađivanjem zakona, protoka robe i standarda sa E.U. Srbija je prvo poglavlje otvorila 2015, i za 7 godina je zatvorila samo 2. Srbija tvrdi da želi da postane članica E.U. i da radi na usklađivanju kroz predočena poglavlja ali to tvrdi samo da bi koristila E.U. fondove koji je održavaju u životu a da građani toga nisu ni svesni. Srbija odnosno vladajuća kasta ne želi u E.U. jer bi time mogućnost finansijskih mahinacija i propagande (kriminala) bile mnogo manje te bi političari koji su trenutno deo ovog sistema nesposobni kakvi jesu i korumpirani kakvi jesu veoma brzo propali usred transparentnosti. Samo smanjivanje pristupa fondova E.U. bi političari u Srbiji predstavili kao nekakve sankcije, time ucenjuju E.U. jer u prkos lažima Evropa želi da Srbija bude deo unije ali građanima se ne predstavljaju dobrobiti ni činjenice jer su mediji pod striktnom kontrolom vladajuće oligarhije.
  • Stanoja

    09.06.2022 07:07
    U EU bar može da se kupi kilo šećera. Kod nas lažu kriminalci i špekulanti.
  • mimi

    09.06.2022 07:06
    Stoglava aždaja nikako da nam se skine sa grbače ! ostavite nas više na miru ! niste zanimljivi više
  • zgađen

    09.06.2022 07:05
    Glava bez mozga je prazna
    Ako Srbija uđe u EU, svi će da odu u inostranstvo, a država će propasti. Ako Srbija ne uđe u EU, opet će mnogi otići u inostranstvo, a država će propasti. Krajnji rezultat biće u oba slučaja isti, a tako i treba da bude jer pameti nema.
  • alex nejaki

    09.06.2022 06:51
    dok
    Vučko vodi Srbiju ne brinem ! a za 10-15 godina videćemo hehe!
  • w/e

    09.06.2022 05:00
    novo
    Do sada je bilo priznanje nezavisnosti Kosova, sad je ovo aktuelno... U svakom slucaju sta dobijamo "Evropskim putem?" Nova obecanja i nista drugo. Sta dobijamo clanstvom u EU koje se nikad nece ostvariti? Zivotni standard Rumunije i Bugarske.
  • @zasto se praviš

    09.06.2022 03:45
    Tebi očigledno nisu
    Bas sve ovce na broju??
  • Dr Analitičar

    09.06.2022 00:08
    Kompleks božanstva: Srbija je toliko posebna da joj svi zavide i hoće da joj otmu dušu (nije)

    Kompleks niže vrednosti: Bićemo građani drugog reda u EU pa zato nećemo tamo (suština pridruživanja je da budemo ravnopravni i da delimo iste vrednosti)
  • Liman 3

    08.06.2022 23:32
    Hvala bogu
    E sad bi mogli da malo odmorimo od usklađivanja. Vise mi dosta slusanja o tome. I o putu tamo. Da bogda se raspali dok mi stignemo.
  • Sremac

    08.06.2022 23:19
    Tamaš Nikola-alijas@ Meni zvuči odlično! Konačno da podignemo granice i uvedemo carinu na novosadske mostove, pa kada se konačno i u miru raziđemo onda možemo praviti tu "Otvorenu Vojvodinu". Ono što vam obećavamo to je da ćete sigurno dobijati besplatne vize za posetu Kameničkom parku.
  • Nezreli smo

    08.06.2022 23:04
    Krajnje je jednostavno - ili prihvatamo evropske vrednosti, ili prihvatamo ruske vrednosti - ili kineske.
    Nesvrstani više ne postoje.
    Ja bih stvarno voleo da se raspiše rederendum i da ga više prelomimo.
    Ovako se narod ponaša kao mala deca hoću piški-neću piški dok vlast to zloupotrebljava, ne donosi odluke, nema principijelnosti i plivaju svukuda - dok se nesnosno bogate a prosečni stanovnik se vraća polako ali sigurno u 90-te.
  • Bns

    08.06.2022 22:53
    Sreća
    Veoma me raduje ova vest!
    Nemamo mi šta da tražimo u toj birokratskoj tvorevini zvanoj EU.
  • @Инспектор Вишекруна

    08.06.2022 22:28
    A zašto se praviš
    veći blesan, nego što jesi? Zato što si najobičniji trol i bot radikalnog porekla. Koliko smo to poglavlja zatvorili da bi se bilo koje novo otvaralo? Poto se praviš nevešt, evo, za sve ove godinekoliko je ova bulumenta na vlasti: NIJEDNO! Pa zašto bi bilo šta i otvarali? Tamo gdekobajgi hoćemo, običaj je kad nešto otvoriš i zatvoriš. E sad što si ko i većina ovde kao rođen u čamcu to je druga stvar. Zato su ti i sva poglavlja na koje smo pristali pre deset godina nova. Ništa na što smo pristali pre dest godina nije dodano. Uvođenje sankcija Rusiji je samo praćenje evropske politike. Ali ne, hoćeš pristup EU fondovima ali ne da slediš i njihovu poltiku i da mudruješ? E pa ne može. Vidi zbog takvog razmišljanja već sad tamo ima podosta onih koji su da nam se uvedu sankcije. A trebali su danam uvedu poodavno sankcije da se naučimo pameti.
  • Ce

    08.06.2022 22:27
    Nije problem EU kao mesto za zivot i posao, problem je nacin I konstantne ucene, a vec I mala deca znaju da o pristupu Srbije u EU nema nista.
  • /

    08.06.2022 22:25
    /
    stvarno mislite da se ne zna sta je u poglavljima ili ste toliko glupavi.

    srbija i nije zasluzila vise od pasaluka prisajedinjenog sa rs.
    a to joj je ocigledno ambicija
  • cuvar

    08.06.2022 22:20
    eeee...
    Ne moze da dobijamo pare za penzije od EU,a da nismo na njihovom putu. U pravu su!
  • W

    08.06.2022 22:11
    Smaraci…
  • Yiko

    08.06.2022 22:06
    Drzi se Acke!!!
    Da li ce naterati naseg Acu da potpise kaputulaciju? Drama.
  • Lala

    08.06.2022 21:57
    Daleko vam lepa kuća
    Ovakva Evropa nam ni netreba ucenjivačka,nadmena i nikakva. Tako da možemo i bez nje i da nas niko ne uslovljava.
  • Nikola

    08.06.2022 21:30
    Jednostavno
    Na Povučemo molbu za ulazak i vratimo pare iz predpristupnih fondova i gotova igra
  • MaloNikad

    08.06.2022 21:26
    ...
    Putuj evropo! Sto dalje i vi i vase ucene! Da se pokorimo idiotima pa posle da rade sa nama sta hoce...ma more..
  • Goran

    08.06.2022 21:22
    Ja ukuću ne primam goste koji ne cene moja pravila: cipele sizuvaju u predsoblju i nema da se puši. Tako i Evropa. Ako hoćemo da budemo ravnopravni sa njima onda moramo da se držimo nekih pravila. Svi koji voze nemačka kola i štede u evrima da ćute.
  • Ivan, Osijek

    08.06.2022 21:16
    Bilo bi najbolje da Srbija službeno odustane od članstva u EU. Ne možete istovremeno surađivati sa neprijateljem EU i i voditi pregovore o članstvu. Kad se Srbija usuđuje ovako ponašati sada kada traži članstvo što bi tek radila kada bi bila članica.
  • Branka

    08.06.2022 21:11
    Kolonisti nastavljaju pohode
    Gde su vam energenti Evropo i ostali resursi ....neeema .
  • Mihajlo

    08.06.2022 21:11
    EU
    EU odgovara upravo ovakva Srbija kakva jeste. Izmucena, ucenjena, izvor jeftine radne snage, (za njih) dzabe odskolovane, sa resursima na izvol' te. Ne treba njima uredjena i razvijena Srbija jer niko ne bi odlazio odavde, a Nemackoj fali milioni radnika. To vazi za ceo Balkan, ne samo za Srbiju.
  • Nik

    08.06.2022 21:08
    50% stete nastalih sankcijama 90ih, 100% stete nastale 99te i onda da pricamo dalje.
  • Ns

    08.06.2022 21:07
    Ns
    Bugare i Rumune primili expresno... kako su krenuli i Ukrajince ce primiti preko noci.. od Briselskog sporatuma ni najave kada ce priatina da ga sprovede.. a nas sralno uslovljavaju sa novim stvarima a sanse da udjemo u EU su manje od 20%... da nisu ne bi sada citali ni rec oko malog sengena i sl...
  • PABLO

    08.06.2022 20:59
    bez
    Može.Kupljeno.
  • Hm

    08.06.2022 20:50
    Praktično su rekli “Ne” Srbiji. Dobro, odosmo sami.
  • Bili Piton

    08.06.2022 20:49
    !
    Već je EU počela da se raspada. Dok ne "otvore poglavlja" ima da ih nema. 1999 i ostala zlodela vam nećemo zaboraviti!
  • Лиманац

    08.06.2022 20:49
    Стоп евроинтеграцијама!
    То је то — директна уцена од стране Европске уније.
    Имајући у виду већински став грађана против приступања Европској унији, Србија треба да замрзне отварања нових поглавља до даљњег.
    Србија не сме да поклекне, прекрши већински став грађана и уведе санкције Руској Федерацији, то би била неповољна одлука по интересе државе и српског народа.
    Предаја није опција!
    Живела Србија!
  • Prosto NE

    08.06.2022 20:45
    Ucenjvanje
    ... svako ko imalo drži do sebe, ko očdkuje da bude ravnopravan partner sa nekim kod koga treba da dođe, svako i se na ovakve ucene i licemerje okrenuo na drugu stranu... to ne znači prema Rusiji, već na drugu stranu, graditi neku drugu opciju... ionako nam ni do sada nije bilo dobro, pa možemo mi izdržati još...
  • Zoran

    08.06.2022 20:38
    Eu
    Smrt fašizmu sloboda narodu !!! Živela Rusija koja se bori sa vampirima !!!
  • Aleksandar

    08.06.2022 20:36
    Odgovor
    Ovi što su kivni na EU prvi decu šalju u istu tu EU.
  • Tamaš Nikola-alijas

    08.06.2022 20:33
    Politički "4-ti put"
    Inicijativa "Otvoreni Balkan".
    Ok.
    Inicijativa, "Otvorena Vojvodina".
    Kako zvuči. Može, jel?
    Lepo svima, nama najviše. Bez centara moći s jug.
  • Slađana

    08.06.2022 20:33
    Ha,ha,ha...
    Oni misle da smo mi majmuni ?
    Ko ih šiša.
    Glupani...
  • Ratko

    08.06.2022 20:30
    Kosovo i Krim ne može da se poredi, ja to znam.
    "Kosovo" Ukrajine treba da osudimo ali naše Kosovo moramo priznati.
    I usput moramo sami sebi uskratiti energente i grejanje.
    I svakako ne dobijamo ništa jer kriza tek dolazi.
  • Paja

    08.06.2022 20:19
    omg
    Sto dalje od nas!
  • Рон Џереми

    08.06.2022 20:17
    Један од примера у низу је био и хапшење оптуженика Хашког суда.
    Сад је друга шаргарепа на штапу.
  • Branislav

    08.06.2022 20:10
    Kad uvedemo sankcije Rusiji svodimo se u narednih par godina na Beogradski pasaluk...Srbija ce biti od Beograda do Nisa...
  • Slucaj

    08.06.2022 20:04
    Pa to je super. Mnogo lakse nego da prethodno zatvorimo ona koja stoje otvorena, a mi ne znamo sta s njima.
  • Miki

    08.06.2022 19:51
    Dosadni su
  • Može

    08.06.2022 19:50
    Čim uplate iznos koji srpske firme zarade od izvoza u Rusiju za godinu dana unapred i razliku cene gasa. I 50 % ratne štete iz 1999e, drugu polovinu do kraja godine.
  • Ns

    08.06.2022 19:47
    Ako nas uslovljavaju ne moramo nikad otvoriti vise ni jedno poglavlje. Nismo nikad pa necemo ni sad da se odreknemo suvereniteta.
  • Dule

    08.06.2022 19:42
    Ako bi Srbija usla u Eu od Srbije ne bi ostalo nista..Imamo 6.5-7mil stanovnika od toga oko 1.7mil penzionera ,1-mil ljudi je od 45 do 65 godina i ne znam tacno koliko od 1 do 15 godina ali otprilike u Srbiji zivi oko 3 miliona ljudi od 15 do 35 godina e tih bi pola otislo u EU u roku od 2-5 godina.Sta se onda desava reproduktivno stanovnistvo bi otislo u eu kao i radno aktivno a ostali bi stari i deo radno sposobnih..Pocelo bi masovno zatvaranje u raznim delatnostima u kratkom roku.Za 20 godina Srbija bi bila polu prazna i sa tek po kojom firmom ili ugostiteljskim objektom koji bi mogao da radi u sled nedostatka radne snage..I sada vi meni objasnite u cemu je drzavni interes da udjemo u EU..Nase resenje je zakon o monopulu skinuti sa sadasnjih 40% na 10% ,ponovo uvesti carine i razvijati domacu privredu posebno se fokusirati na kvalitet i zdravu hranu.Nikako se ne takmiciti sa Kinom i tim velikim pricama samo kvalitet i skupo..Za 20 godina bili bi prepoznati kao zemlja kvaliteta u kojoj se lepo zivi..Ja molim sve koji odlucuju okrenite se od EU.Kao trgovinski partneri ok ali da udjemo u EU ni slucajno.
  • Инспектор Вишекруна

    08.06.2022 19:36
    Па шта?
    Нова поглавља након санкција?
    Колико поглавља?
    Људима се овде ЕУ управо смучила због таквих ствари!
    Набројати експлицитно шта треба урадити до ког рока и онда чланство!
    Иначе ја сам за приступање ЕУ. Нимало ми се несвиђа што због оваквих потеза подршка чланству у ЕУ опада. Уведите санкције па ћемо отворити које поглавље? Ови као да нас гурају ка Путину!
  • НАДА

    08.06.2022 19:29
    6
    Чекај магарче док трава нарасте!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna