Autor: Beta

Info
10.06.2022.
18:09
Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je u Beogradu da Berlin očekuje da se sve zemlje koje su kandidati za članstvo u EU pridruže sankcijama koje je Unija uvela Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu.
  • @Za par meseci kraj

    11.06.2022 12:32
    Sankcije nece nestati dok Rusi ne napuste Ukrajinu i plate stetu
  • Stepa

    11.06.2022 09:11
    Ispit
    Tako je pretio i Pocorek, pa znamo kako je prosao ma Ceru. Sve u svemu, uvek su nas fasisti napadali a mi uvek pobedjivali. Yandecak tandrcak, vreeeteno. Da na u Vojsci imam Stepu i Kursulu omesto ovih kreatura...
  • Proleter

    11.06.2022 08:25
    Većina komentara kao da gledam pink i hepy, na čelu sa krstićem vučićevićem i. t. d
  • V5

    11.06.2022 07:59
    Puno priče, a malo pomoći
    Nadam se da će ove svekolike "analize" ovde iznesene pomoći da se izbegne dalja eskalacija rata, ali me strah od nečijeg nervoznog prsta na dugmetu.
  • Milena

    11.06.2022 03:51
    Do sankcija bi svakako doslo i da do rata nije bilo, zbog prevelikih troskova koji su nastali zbog pandemije i slabe ekonomije,privrede i lose politike koja je vodjena tada..
    Zapadu je rat super posluzio kao izgovor da svojim narodima kazu- nismo mi krivi, Rusija je.
    Rat u Ukrajini samo doprinosi da se rast cena nastavi i naravno da se razmislja o drugacijoj ekonomiji.
  • Istine radi ...

    10.06.2022 23:53
    @B
    Imam reč od dva slova! .... 'B'!

    Da li vi stvarno i dalje ne kapirate da su Nemci sklonili manekena Tadića i doveli nikad vođa navijača Vučića?
  • Za par meseci kraj

    10.06.2022 23:49
    rata i sankcija
    Cim se potpise neki mirovni dogovor, na ovaj ili onaj nacin ce i sankcije nestati
  • Grof Sekereshi

    10.06.2022 22:33
    A da li bi USA/UK ili Francuska reagovale ako bi Rusija aktivirala nuklearno oruzje nad drzavama EU koje nisu nuklearno naoruzane, odnosno da li bi NATO nuklearne drzave izvrsile odmazdu nad Rusijom zarad svojih nenaoruzanih partnera?

    Najverovatnije ne bi ako bi znali da je u tom trenutku otvoren svaki poklopac na silosima za balisticke rakete sirom Rusije radi povratnog udara na USA i Evropu. Imali bi jednostavan izbor, bomdardujemo Moskvu zarad Berlina ili Varsave ili pretimo preko CNN/BBC-a a u sustini nista ne preduzimamo.

    Ilustracija ove tvrdnje odozgo? Pa, prosla godina i pocetak vakcinacije ptotiv covida - izdata je predsednicka naredba u USA da se zabranjuje izvoz ijedne vakcine van USA dok se ne vakcinisu Amerikanci. Iskljucivo sopstveni interes ispred svega.

    Uostalom zato i Zapad gleda da se ni na koji nacin vojno ne uvuce u rat protiv Rusije jer je tad sigurna eskalacija u nuklearnu.
  • Grof Sekereshi

    10.06.2022 22:25
    Naravno da EU nece ukinuti sankcije Rusiji dok je potpuno ne slome. Po zapadnim novinama se vec naveliko pise da po okoncanju rata treba rasparcati Rusiju odnosno odvojiti sve autonomne republike i teritorije koje su strasteski vazne odnosno gde druge drzave i narodi imaju svoje interese. A na sve to ide i visedecenijska otplata ratnih razaranja Ukrajine i troskova koje je Zapad imao zbog ovog rata. To naravno mogu ako Rusija totalno kalitulira.

    No, neki drugi autori kazu da postoji jednostavno resenje za Rusiju kada im krene lose, ako im drasticno padnu prihodi od izvoza nafte i gasa (trenutno zaradjuju 1 milijardu eura dnevno na izvozu energenata), zitarica i ruda, ako se nasluti da ce im Kina okrenuti ledja i ako efekti sankcija budu sve jaci. Resenje je da izvedu ograniceni nuklearni udar na EU, ne mora nuzno da bude udar na klasican nacin - dovoljno je i razaranje elektonske evropske infrastrukture udarima EMI (elektromagmetni impuls usled detonacije nuklearne bombe na visinama iznad 60km). Infrastruktura u EU bi bila unistena i sama EU vracena 30-40 godina unazad sa nesagkedivim ekonomskim kolapsom pa samim tim njihove sankcije ne bi imale nikakvog efekta a svet bi usao u toatlno novu eru politickih i vojnih odnosa.

    To se u politici zove "pelazenje nuklearnog praga", spremnost da se nuklearno oruzje upotrebi u vojne i polticke svrhe. Kad se taj prag predje nastupila bi nevidjena trka u naoruzanju, svi ce zeleti da imaju to oruzje.
  • @Dejan

    10.06.2022 22:04
    Kom crnom Berlinu, 3 meseca ne mogu do Harkova...
  • B

    10.06.2022 21:58
    O ulozi Nemacke
    Nemacka snosi direktnu odgovornost za rat u Ukrajini, jer su potpisali, a nisu sproveli sporazume iz Minska. Kako bilo ko, a posebno Srbija koja je za samo 85 godina bila 3 puta napadnuta i/ili okupirana od te iste Nemacke, moze da pomisli da Nemacka moze biti pouzdan i verodostojan partner? Sta bi sa Briselskim sporazumom i ZSO? Isto sto i sa sporazumima iz Minska, samo sto Srbija nije jaka kao Rusija.
    Nemacka i EU imaju svoju politiku i prioritete, a Srbija svoju. Mi ne mozemo da ih sprecimo da slepo slede americki diktat, a oni neka nas ne sprecavaju da vodimo svoju politiku.
    Nemacka je preuzela (neko bi rekao pod cudnim okolnostima) mnoge firme, otvorila svoje trgovine, a nesto je i ulozila, a puno zaradila, jnace ne bi bili tu. Ogromne pare su zaradili na cinjenici da je po SSP EU roba prakticno oslobodjena carina. Da li bi oni dozvolili da se neka jaca ekonomija tako ponasa prema njima?
    Dok su na vlasti bili DS i sateliti, na Nemce se gledalo kao na bogove. Mnoge projekte koji su im nudjeni glatko su odbili, pa su to sad preuzeli Kinezi i drugi.
    Svet se menja, centar ekonomskih i svih drugih aktivnosti nije vise na Zapadu, pomera se na istok i Nemci bi trebali da to shvate. Srbija ne treba da se slepo vezuje za Zapad, nego da radi ono sto joj je u interesu, bas kao sto radi i Nemacka.
  • Лиманац

    10.06.2022 21:51
    Свако мора знати да Србија неће нарушити традиционалне братске односе са Руском Федерацијом увођењем бесмислених санкција тој земљи.
  • Dr

    10.06.2022 21:49
    Na lipši magarče do zelene...
    Raspašće se EU do proleća, uništiće se sami uz svesrdnu pomoć Amerike. Kad se iscrpe resursi do zime, pa kad se na zapadu pobune gladni - ode mast u propast. Kad pukne tikva biće "svako na svoju stranu". Jadni Rusi neće imati ko da im ukine sankcije (ironičan sam)!
    Ovo se još malo koprcaju na putu prema propasti, dok ne pređu ivicu ambisa, a onda ćao, zdravo!!!
    Saberite sve što se najavljuje (nestašica energenata i hrane, ekonomska kriza, nova pandemija na jesen, predstojeća zima...) i sve će vam se samo kazati... Gledaće Rusi kako se trula zapadna imperija raspada...
  • pismen

    10.06.2022 21:42
    @Srpska istina
    ako smatras da je Nedic izdajnik zato sto je uradio ono sto je morao, onda bi (posto takva moralna gromada sigurno nije licemer) trebalo da smatras da je u ovom momentu priklanjanje ovakvoj EU, gle cuda, takodje izdaja.
  • Ja sam Radov

    10.06.2022 21:34
    Ukleta planeta
    Ovo je pitanje za buducnost,hocemoli biti na pobednickoj ili porazenoj strani,ili nece biti pobednika a rat ce se zavrsiti kao zadnji u postojanju covecanstva na pogresnoj planeti.
  • Scholz

    10.06.2022 20:23
    @Salamander
    Može brate. A vi vratite Vojvodinu i to je onda to. OK.
  • Gari

    10.06.2022 19:49
    Šolc ajde da neko uzme Bavariju i da od Nemačke traži da joj prizna nezavisnost ni u kom slučaju ne treba prihvatiti Šolca i Američke želje oni koji su nas rušili ,bombardovali i govorili o Srbima sve najgore ,kako nas treba istrebiti i ostalo ,sada su ti isti došli nama na vrata.Kako je Šolc čekao uputstva od Amerika šta i kako tako mi čekamo šta će reći Rusi,dozvolite da Lvrov dođe u Srbiju da čujemo njega pa ćemo dalje!!!!??
  • Dejan

    10.06.2022 19:40
    Ako su nešto do sada trebali naučiti u Evropi, to je da se nikada Rusija ne čačka toliko da je dovedete u situaciju da se oseća ugroženom. Rusija je troma, Rusija je aljkava, Rusija je korumpirana, Rusija je i ovakva i onakva, sve to stoji, ali jednom kad se meda zatrči, bolje da se izmaknete i pustite ga na miru, ili eto njega opet u Berlinu.
  • Kk

    10.06.2022 19:13
    @Salanander
    Za tvoju informaciju,novac za zrtve iz prvog rata je Kralj uzeo i dobio Kraljevinu! A za zrtve iz drugog rata Broz i komunjate su debelo naplatili! Gledajmo mi sada kako zivimo i kakocemo?! Jer Srbija i ovaj mali narod jos jednu izolaciju nemogu preziveti! Ako je meni mladost prosla u izolaciji i sankcijama mojoj deci nejce sigurno!
  • Imre

    10.06.2022 19:06
    Kako to mi Rusiji sankcije, Rusija vama gas i naftu.
  • Pera pisar

    10.06.2022 19:05
    Jeste li sigurni
    Da ćete izdržati tolike sankcije ? Izreka kaže " istorija se ponavlja "( u različitim oblicima ), zar ništa niste naučili iz vaše bogate istorije ?
  • Zemlja čudesa

    10.06.2022 18:42
    Odlična trgovina
    Priznamo nezavisnost Kosova i odreknemo se RS u BiH, a za nagradu dobijamo obećanje da ćemo jednog dana ko zna kad biti u EU i neće nam uvesti sankcije???
  • Salamander

    10.06.2022 18:37
    a ratne reparacije?
    za l i ll sv. rat?
    Dodjete nam oko 1000 milijardi €

  • naravno

    10.06.2022 18:37
    Znamo od početka da vam je cilj uništenje Rusije i otimanje njenih prirodnih bogatstava, odnosno da Ukrajinu samo koristite radi tog cilja. To ste pokušali i 1941. ali očigledno vas nisu dovoljno naučili pameti.
  • Srpska istina

    10.06.2022 18:27
    Ovo sam pozajmio jer mi se jako svidelo :-)
    A i kapiram da će biti smisleniji komentar od svih botovskih komentara zajedno:

    Više volem našu vladu
    nego evro da mi dadu,
    od kad Ana ljubi mladu
    nema frke ni na Prajdu
    U Njemačku arbajtujem
    U Srbiji zapad pljujem
    Radim u EU još od Mire i Sloba
    I radiću dok nam ne dođe zlatno doba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna