Autor: Tanjug

Info
23.06.2022.
06:51 > 10:17
Finska se decenijama priprema na ruski napad i pružila bi snažan otpor ako do toga dođe, rekao je prvi čovek finskih vojnih snaga.
  • Moreeee!

    24.06.2022 20:10
    Koliko ja vidim, od silne Rusije nije ostalo mnogo! Da nemaju atomsko oruzje, bili bi pregazeni za dva dana! Posle ceriri meseca rata u Ukrajini, napreduju na jedvite jade, jedino sto im preostaje je da upregnu lajavce Lavrova, Medvedeva i onu ostrokondju Zaharovu, da svakodnevno prete zapadu! Kakva Finska!? Da je napadnu, dobili bi po usima samo tako! To vam je kao onaj mali pas, koji laje do iznemoglosti, znajuci da mu to jedino preostaje!
  • trebor

    24.06.2022 13:20
    tri.jabuke@gmail.com
    Ne postoji velesila kojoj treba samo hoš parće nećije zemlje ili kulture (pa da se za uvek povuće) i nema najmanjeg plemena ili državice, koje se ne bi branila, kad več postoji...samo ljudska mašta može da vidi nebo zeleno, a travu plavo...
  • @Novosadjanka

    24.06.2022 10:42
    Finci su ih vec stamburali dok su ovi bili i jaci i veci kao SSSR. Cak ih i siromasna Ukrajina bije po usima. Samo neka tamane ruske komuniste, da se iskompleksirani botoksovani KGB patuljak vrati tamo odakle je dosao.
  • Novosadjanka

    23.06.2022 14:23
    da pojasnim
    moguce je da gresim, mislim, sta ja znam? Ali mislim da se pravi demonizacija Rusije od trenutne situacije sa ciljem da se forsira vestacka kriza u svetu. Nije slucajno sto svi najavljuju glad, nestasice, krize, itd. I to tako odjednom, zbog Ukrajine, a kao svi oni raniji ratovi bas nista nisu uticali? Mislim da se priprema teren za globalnu krizu, kao sto i kod nas se najavljuju odjednom nestasice svega i svacega, bez pravih razloga. U Americi nekoko desetina fabrika hrane "odjednom eksplodiralo". kod nas "kradja drzavnih zaliha"... S tim se od ove situacije, umesto da se radi na gasenju problema i pregovorima, doliva bukvalno benzin na vatru i forsira jos vise ratova i kriza i ne razumem zasto EU ucestvuje u tome. A ni vas medije sto radite to isto. Bukvalno nam se namece "svi cete pomreti" konstantno, a sve to pod izgovorom "rata u Ukrajini". Niko normalan nece progutati tu pricu ali zahvaljujuci ovakvim vlastima, kakve sad sve drzave imaju, i medijima koji sire paniku, mnogi ce izginuti i stradati. Nije to dobro. OVo je jako jako los presedan, da se forsira dalje sirenje rata, slanje oruzjai vojske, bez ikakve potrebe, a pregovori odbijaju.
  • Novosadjanka

    23.06.2022 13:17
    Kako?
    Ne razumem zasto "pudlica" od drzave kao sto je Finska uopste provocira slona poput "Rusije"? Niko ne vidi razlog da Rusija krene na Finsku, svako ko prati dogadjaje u svetu zna zasto je Rusija krenula na Ukrajinu i razlozi su vrlo slozeni, isto sto se desilo i kod nas na Balkanu, nista crno-belo. Ali Finska, drzava na koju bukvalno niko ne obraca paznju, koja ima nekih smesnih 340000 km2 da odjednom provocira Rusiju sa svojih 17 miliona km2 je komicna i dokazuje da mi ipak nemamo najgoru vlast u Evropi.
  • Obrad

    23.06.2022 12:11
    Kako da ne
    Svi koji bi da ratuju sa Rusima zaboravljaju vrlo bitnu činjenicu a to je da u Ukrajini ima dosta Rusa i da se vodi računa da bude što manje civilnih žrtava. Kada Rusi "napadnu" Finsku ili bilo koju drugu državu gde ne moraju da brinu da li ima ili nema Rusa, pa zgaziće ih za par dana. Nisu Ukrajinci hrabri i jakog morala nego su Rusi spori i temeljni.
  • Mare

    23.06.2022 11:56
    Fin
    Vrlo moguc scenario, da Rusija napadne finsku pre nego što postane članica NATO saveza. Jer ako sačekaju da finska udjem u NATO biće im odmah na granici a to Rusi nikako ne žele. Takodjer ako ih napadnu pre ulaska u savez, savez nema pravo da brani finsku isto kao što nema pravo da direktno ulazi u sukob u ukrajini jer Ukrajina nije u natou
  • Milojko

    23.06.2022 11:25
    @Mile
    Da bili su na strani nacista u drugom ratu, razlog tome je sto ih je SSSR napao 1939. godine kao danas sto je RF napala UA. Zelja Staljina je bila da zauzme teritoriju. Finska nije imala nista, lovacke puske. Razvili su gerilsko ratovanje. Rusi su napali tenkovima, ljudstvom, cak i avionima. Malena Finska se odbranila.

    Niko ko se granici sa Rusijom nije bezbedan, nikad. Nasa je sreca sto nismo blize Rusiji, danas kao nacija ne bi postojali.
  • Zemlja čudesa

    23.06.2022 11:24
    40-ih godina ratovali sa Rusijom, zajedno da Vehrmachtom, i to sada sa ponosom ističu?
  • Ma

    23.06.2022 10:29
    Da
    Niko normalan ne vidi mogućnost da Rusija napadne Finsku, pre svega jer nemaju nikakve sličnosti sa situacijom u Ukrajini gde se problemi dešavaju bukvalno od raspada SSSR-a. Finci ovim daju sebi na značaju i ovo je samo prebacivanje loptice Rusiji da bi ispali potencijalni agresori prema čitavoj Evropi i opravdanje da se naoružaju do zuba.
  • Zebra

    23.06.2022 09:14
    Rusija ako napadne Finsku, front se širi. Jako je skupo. A mislim da Rusija neće progledati kroz prste. Plašim se da će svašta moći da se desi.
  • Mile

    23.06.2022 08:55
    Samo pitam
    "Finska je 40-ih godina prošlog veka dva puta ratovala protiv svog istočnog suseda s kojim deli 1.300 kilometara dugu granicu."

    40-tih kad su bili na strani nacista?
  • Banderaš

    23.06.2022 08:05
    Gengule
    Ovom se izjavom potvrđuje da nemamo samo mi Dr Gengule na vlasti koji donose sulude,tragične poteze za svoje države kao što to naši naši kukuruz diplomirani rade .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna