Autor: N1

Info
09.08.2022.
16:24 > 16:24
Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovelo je predistražni postupak u slučaju seksualnog uznemiravanja na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.
  • Iva

    09.08.2022 21:19
    Bravo
    Bravo devojke, svaka Vam čast. To osnažuje i druge devojke ali i momke sa sličnim iskustvima. Podrška!!!
  • Mile

    09.08.2022 17:27
    "Pripadnici MUP-a su po nalogu VJT u Beogradu obavili razgovore sa studentkinjama koje su se odazvale pozivu policije, a koje su prehodno Povereniku za ravnopravnost Arhitektonskog fakulteta podnele interne prijave za uznemiravanje posle javnog poziva dekana da to učine."

    Nisam znao da se krivična dela (protiv polne slobode?) počinjena u krugu fakulteta 'interno' prijavljuju nekakvom Povereniku za ravnopravnost Arhitektonskog fakulteta (kojeg je postavila uprava fakulteta) i to posle javnog poziva dekana žrtvama da to učine (tj. da krivično delo prijave tzv. Povereniku umesto nadležnima tj. policiji ili tužilaštvu).

    Cinik bi posumnjao da dekan (ili čija je već zvanično odluka) postavljanjem Poverenika za ravnopravnost Arhitektonskog fakulteta i "javnim" pozivanjem žrtava da podnesu interne prijave fakultetu umesto krivičnih prijava nadležnim organima (policiji/tužilaštvu) potencijalno prikriva izvršenje krivičnih dela protiv polne slobode na fakultetu? Za sprovođenje krivičnog postupka nikako nije nadležan Poverenik na fakultetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna