Autor: RTS

Info
11.09.2022.
18:01 > 18:04
Kad profesor ode u penziju, čak se i na društvenim mrežama postavljaju oglasi i traže se studenti završnih godina, koji bi predavali u školi.
  • gospodična

    20.12.2023 05:16
    Svi konkursi su lažni!
    U ove laži može da poveruje samo ko nikad nije obilazio škole i tražio posao u struci. Nije tačno da nema ko da radi ili da neće. U prosveti imate 3 vrste ljudi: ološ , sirotinju sa biroa i da ima onih ljudina. Meene je divna gospođa učiteljica rekla: "ovde je nekada radio svet i gospoda" ,a druga gospođa spremačica: "I za metlu ti je potrebna veza".

    Mnoge škole kriju radna mesta čak i kada je u pitanju zamena (imate sreće i da vam zazvoni telefon). Mnoge škole čak i neće da objave konkurs (čak i na duže), nađe se neko da iz dosade objavi oglas. Zna se ko se zapošlja i kako. Nije bitan vaš stepen obrazovanja, prosek i vaš rad.

    Nije istina da deca neće da uče i da slušaju, već su nahuškani od stane onih kvazi nastavnica ( i nafuranih roditelja) koje sam menjala. Vređana i ponižavana, a dotična "dovedena". Kao stoku me tretira,a tek da čujete kako nastavnici olajavaju decu i sa gađenjem ih gledaju. Zna se čija se deca maze i čija se deca zapošljavaju.
  • Nana

    12.09.2022 08:21
    @Bogdan S.
    Glup ti je komentar o sendviču, nisam pristalica ove vlasti, ali to je valjda jedini "argument" koji takvi kao ti mogu da daju.

    Moj komentar se odnosio na one koji drže časove i koji treba odlično da barataju materijom. Neupitno je da mnogi dobro zarađuju ali to ne znači i kavalitet, naš narod je poznat da je kao ovca, vodi se kvantitetom a ne kavaliteteom. Osim toga odlično znam da postoje i šeme između profesora i mnogih koji drže časove pa otuda i ta uspešnost časova. Kompletno školstvo je u raspadu a vaš jedini argument je senvič jer niste u stanju da sagledate komentar iz više uglova. Žalosno.
  • Gojko

    12.09.2022 07:38
    Nema nama spasa sa ovakvom kampanjom protiv škole. Vlast postavlja nesposobne poslušnike, a narod se loži na jeftinu propagandu i nada se da sebi kupi diplomu i radno mesto.
  • ....

    12.09.2022 07:31
    ....
    " Дођу, тако понекад времена, када памет зашути, будала проговори, а фукара се обогати"
  • Ha,ha,ha

    12.09.2022 00:01
    Ha,ha,ha
    99% sadašnjih prosvetara ne zaslużuje ni tu platu ,koju primaju. Deca i gradivo ih uopšte ne interesuju. Samo im je bitno da dobiju platu. Ugrađuju se u svaku exkurziju,knjigu,... Svake godine smišljaju nove knjige,kao da sledeće godine 2 + 2 više neće biti 4. Da ne pričamo o tome koliko ih je sa kupljenim diplomama. Evo primer iz jedne škole,profesor programiranja ne zna da upali kompjuter!?!?!? Ja pitam direktora škole,ko ga je zaposlio,on samo mahmo rukom i slożio facu,u fazonu "politika"!!!
    Nastavnici skoro ništa decu ne uče,nego moraju to roditelji da rade,da ne bi deca dobila loše ocene. Pa zašto onda primaju platu,ako ćemo mo roditelji da ih sve učimo. Znači obrazovanje je takođe uništeno kao i sve institucije na ovoj teritoriji .
    Mi smo jedna raspala kolonija,samo nas truju sa tv rijaliti programima,da se ne bi osvestili,a kad se osvestimo biće nam kasno,jer nas neće biti,a odavno smo u toj fazi da nestajemo.
  • Bogdan S.

    11.09.2022 23:14
    @Nana
    Pa da nemaju kvalitet rada niko im ne bi placao i ne bi imali 10x vecu zaradu od one koje imaju u skoli i vratili bi se u SNS skole da rade za 400 eurica poltronima i kupljeno diplomasima.

    Uzivaj u sendvicu.

    Nemoj preterivati sa majonezom.


  • Kolonija ruls

    11.09.2022 23:06
    U Temerinu direktorica tera nastavnike koji žele i vole da rade sa decom, a posle dovodi stranačke poslušnike koji nemaju pojma svoj posao.
    Za godinu dana oterala je sve što je mogla, ali zato stranka srećna što je ona tu
    Oterala nam je i najboljeg nastavnika
  • Nana

    11.09.2022 22:38
    @Filip R.
    I takvi su veliki problem za sadašnje i buduće obrazovanje, sveznadari. Nagledala sam se gluposti na sajtovima, kanalima, predavnjima da je to za rubriku verovali ili ne. Neverovatno je sa koliko puno samopouzdanja drže časove, predaju i "uče" takve osobe, a čim malo dublje uđete sa pitanjima u materiju, odgovor je uvek isti. Tipa šta će ti to, to vas neće pitati, traže samo to i slično. Dakle šuplje kao đevđir. Lepo rekao Endi Vorhol, svaka budala će imati pet minuta slave.
    Da ne bude zabune ne radim u prosveti ali radim sa gomilom koja je uzimala svkakve časove sa kanala i sajtova, kao što sam i sama par puta. I shvatila da mnogi koji "predaju" nemaju pojma. Zato je danas kvalitet svega u drastičnom padu.
  • II

    11.09.2022 22:30
    Nisu plate
    Nakon sto ti budu upucene uvrede u momentu dok pokusavas da obavis svoj posao najbolje sto mozes, odes da obavestis 'nadredjene' o incidentu, oni ti upute jos gore kritike: ne znas da se postavis, nesposoban si, nemas autoritet, nisi strucan, ti si kriv,... .podobne kolege te ogovaraju a ovi prvi, ismevaju. Totalna degradacija dostojanstva. Trpi samo ko mora ili je malodusan.
  • Gojko

    11.09.2022 22:28
    Ove budale što tvrde da nastavnici malo rade misle da se njihov učinak meri na kilogram ili na metar, pa nisu u pravu. Nastavnik mora malo i da ima vremena za stručno usavršavanje, praćenje literature, ažuriranje gradiva, pripremu materijala. Nije nastavnički rad samo papagajisanje u učionici. To samo neuk čovek može tako da percipira.
  • r

    11.09.2022 21:40
    r
    Sa nepismenim je lakše manipulisati.
  • Cocco

    11.09.2022 21:23
    Nastavnici? Kome to u ovoj zemlji neobrazovanih uopšte i treba?
    Lepo sačekaš da ispuniš starosni rok pa kupiš diplomu. Onda se učlaniš u vodeću partiju, uvučeš se u produžetak leđa vođi i sve rešeno. Ne moraš ništa da znaš, niti ti ikakvo znanje treba. A i šta će ti, kada i onako ništa ne radiš. To malo odlazaka na partijske skupove i udaranje minusa na diskusijama, pa to je ništa. Bitno je samo da se ništa ne menja. Jedino malo ima dinamike u tim rialiti programima. I tako, dan za danom…
  • Zemlja čudesa

    11.09.2022 20:55
    Suština
    Nisu toliko problem male plate koliko ono što je prof. Rakić precizno objasnio -"...sistematski je kroz zakone uništavan autoritet profesora, što znači da svi imaju veća prava nego profesori, što je nedopustivo".
    Postoji jedna velika istina - nastavnici i profesori moraju da trpe vaše dete do kraja školovanja, a vi ćete do kraja života trpeti to što ste vaspitali.
  • Rade

    11.09.2022 20:28
    Najveći neprijatelj srpskog naroda je u stvari ova diktatorska vlast!
  • Filip R.

    11.09.2022 20:17
    Svakoga koga poznajem
    Da zna nesto da uci i ima posteno stecenu diplomu ne kupljeno svako radi preko svog nezavisnog .com ili .net sajta i youtube profila i ima procesor platnih kartica na svom .com i .net sajtu i prima uplate iz celog sveta od gastrabajtera iz Evrope i sveta.Razbijaju se od para.Ispod 4-5 hiljada eura niko nije mesecno.cisto.Svi prebukirani do decembra.

    To sto je ostalo u skolama da radi kao prosvetni radnik je ili pred penzijom ili je kupio diplomu.

    To sto je vredelo u prosveti je odavno otislo iz drzavnih firmi.

    Kome da predajes?U kakvom okruzenji da radis? Prodavacica pica i sendvica preko puta skole koja prodaje pice i sendvice ima 70 hiljada dinara platu u centru Beograda oni bi prosvetare za 57 hiljada dinara plate.

    Bolesna drzava.Bolesno korumpirano drustvo.

  • Caca

    11.09.2022 20:14
    Naravno da nece niko da radi. U prosveti su svi sem tehnickog osoblja fakultetski obrazovani, a pogledajte prosek plata u obrazovanju i uporedite ga sa prosekom u drugim granama javnog sektora, javna preduzeca da i ne spominjem. A zna se strucna sprema tamo zaposlenih.
    Uslovi rada su ocajni - plata ispod republickog proseka, oprema zastarela, papirologije preko glave, ministarstvo vecito nesto novo izmislja, deca su nam, nazalost, iz godine u godinu sve gora, roditelji insistiraju na oceni, a ne na znanju...
    I onda neko treba da gine 4 godine, zavrsi fiziku ili matematiku i da se pati. Pa nisu mladi bas toliko ludi.
  • Dosledmi hejter

    11.09.2022 19:30
    Jeeeste
    Ajte molim vas, kome trebaju nastavnici...
    Kad su bili na raspustu dva meseca niko ih nije trazio!
  • Banderaš

    11.09.2022 18:48
    Zločin
    Tek će se videti razmere tragičnog sumanutog vodjenja države,vec sada nema ko da nas leci,uci,napravljen je ogroman zlocin prema srpskom narodu unistavanjem egzistencije penzionera,proterivanjem radnika u EU,ucenama,pritiscima SNS,nacinjen je strasan zlocin prema sopstvenom narodu.
  • Sinisa

    11.09.2022 18:25
    znanje kosta
    Obrazovanje je bitna stvar, i moralo bi joj se pokloniti znatno vise paznje. Ukratko, trebalo bi ceniti i realno platiti predavace po skolama.
    Na opstu zalost, profesori su sinonim bede i siromastva, zato niko nece da se bavi tim poslom. Ono sto nam predstoji jeste da cemo imati nepismen podmladak, a oni retki koji se potrude i nauce nesto otici ce dalje..
  • H

    11.09.2022 18:17
    Radiš 8 meseci godišnje, po 6-7sati dnevno.....Druga je stvar što to zanimanje spada pod strateška zanimanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna