Autor: 021.rs

Info
24.09.2022.
08:17 > 08:19
Uprava carine Srbije saopštila je da se neosnovano našla na udaru pojedinih medija kao jedna od odgovornih službi u lancu bezbednosti hrane, povodom uvoza viršli, zaraženih bakterijom listerija.
  • Ema

    24.09.2022 13:40
    Bezbednost hrane
    Ne, mi nismo deo tog sistema RASSF. Kod nas to nije uvedeno, kao ni mnogo toga što je EU odavno nama naložila jer smo kandidat. Barem smo bili, sad možda više i nismo...Imala sam priliku da pročitam izveštaj EU o radu naše vet.inspekcije i tome šta je urađeno od toga što je naloženo još davno i znate kakav je zaključak? Ništa nije urađeno :-( Tuga :-(
  • Zaključak

    24.09.2022 12:48
    Ekipa iz '90-tih nas vratila u '90-te.
  • /

    24.09.2022 12:26
    /
    @Miloš J.
    90-e
    prodaju takvih proizvoda po pijacama su vratili bas naprednjaci kao i kockarnice i menjacnice.
    sto rece-drzava je u sve to umesana
  • Sat

    24.09.2022 11:21
    Ne, ne ja sam kriv!
  • Podbarac

    24.09.2022 10:41
    Lopovi se bogate
    Narod masovno umire I to ponosno,set veterinarske inspekcije je javno opisao uvoz mesa koje nije za ljudsku upotrebu jer to ne daju ni kerovima da jedu vec to uglavnom uvozi Neoplanta iz NS I to 1500 TONA pilecih glava nugu itd.Sve to ide u virsle pastete kobasice it'd.Veterinari tvrde da Neoplanta nije zaklala .
  • IBELIN

    24.09.2022 09:51
    listerija
    Bilo bi divno da imamo samo listeriju uvezenu.Meso matijević,uvoz robe koja je na zapadu škart i to po cenama koje su na zapadu za prvoklasnu robu.Sramota jer ovde niko nije odgovoran ni za šta.
  • Mile

    24.09.2022 09:17
    Fito sanotarna inspekcija na carini ne radi svoj posao i tačka...
  • Miloš J.

    24.09.2022 09:06
    Odete do Kvantaša. Bilo gde. Subotica, Novi Sad, Beograd… A tamo kobasice, kuleni, sirevi… Raznih proizvođača, naravno stranih.
    OK. Uvezeno. Alo uporedite cenu istih proizvoda u Mađarskoj i ovde. OK, izbije li te mađarski PDV (AFA kod njih), ali dodate carinu i transportne troškove, jasno je da nešto nedostaje. Nedostaje carina! Naša. Dakle uvozi se bez carine! Da vam pominjem korupciju?
    Neeeee, nema tu korupcije!
    Često sam u banji u Mađarskoj. Na izlasku iz Mađarske, na njihovoj carini, sa desne strane (na Röske – naš Horgoš 1 i Tompa – naša Kelebija, koji su jedini prelazi iz Mađarske gde oni kontrolišu povrat PDV) stoje naša vozila i lepo vidite kako sve istovaraju da bi njihova carina konstatovala da stvarno iznose to za šta će ih osloboditi PDV-a. Radi se o kutijama sira ili na klupu poslaganim kobasicama i kulenima (poneki se otkotrlja na zemlju, ali ga uredno vrate nazad!). Tone su u pitanju! A onda se ta vozila uključuju u kolonu i vidite te iste kombije sa zatamljenim staklima kako na našoj carini prolaze bez da iko i zaviri unutra! Isto je i sa tehnikom, kozmetikom, kućnom hemijom itd.
    Narod je osiromašio, nema se i Kvantaši ne da posluju! A država na ovo žmuri i time se uklapaju državne službe u koruptivne tokove, a sa druge strane se kupuje mir osiromašenog naroda.
    Pitanje je samo kada će se nešto zaraženo pojaviti i ovde.
    Naravno, ni Carina ni Policija neće biti krivi.
  • Milan

    24.09.2022 08:37
    Ko je kriv
    U Sremskoj Mitrovici kod sanitarnog inspektora ispred kuće ulica Palanka koji kontroliše hranu na granici svaki dan neki gosti besna vozila, vidim nose ukrasne kese verovatno pokloni pa nije ni čudo što je to kod nas prošlo granicu.
  • Kolonija!

    24.09.2022 08:30
    Mediji su preneli "da je Agencija za bezbednost hrane Bosne i Hercegovine putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaveštena da su na tržište BiH isporučene pileće kobasice poreklom iz Italije u kojima je utvrđena prisutnost bakterije Listeria monocytogenes iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije su nam kazali da Uprava za veterinu sprovodi hitnu kontrolu."

    Nas treba BiH da obaveštava?

    Mi nismo deo sistema?

    Ili neko nije pročitao mail 2-3 dana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna