Autor: Danas

Info
29.09.2022.
07:34 > 07:35
Srbija bi mogla da iz sedam paketa sankcija koje je EU uvela Rusiji izabere one delove za koje misli da će najmanje naškoditi odnosima sa Moskvom i narodu Rusije.
  • @Milojko

    29.09.2022 17:59
    I sta s tim, u Ceskoj ima 11 miliona ljudi
  • Milojko

    29.09.2022 16:44
    A u Pragu u Ceskoj juce 200.000 demonstranata protiv sankcija Rusiji, a i protiv EU. Cudno da Srpski mediji to ne objavljuju. Ali imaju snimci na YT-u, to su ogromne demonstracije, a nigde vesti o tome?
  • Blu Trabant

    29.09.2022 16:33
    @HS
    @HS ko ce to da uvede Srbiji sankcije za rat u kojem ne ucestvuje ? Ciju ti propagandu ovde siris ? Prvo u UN-u niko Srbiji ne moze da uvede sankcije jer tamo Rusija i Kina imaju Veto, tako da trgovina Dunavom i preko Bosne i Neuma moze nesmetano da ide. Nisam siguran da EU iz istog razloga da moze da uvede sankcije Srbiji jer Madjarska ima Veto, a setimo se sprecila je Madjarska tako EU sankcije Dodiku. Amerika i Britanija slobodno neka nam uvode sankcije sa njima nista ne trgujemo, a taman da ih otkacimo jednom za svagda . Uostalom najbolje pustiti da vidimo ko ce to Srbiji da uvodi sankcije za rat od 2000km daleko u kom ne ucestvuje, i da ih otkacimo sve zauvek.
  • Miki

    29.09.2022 16:01
    I Rusija je nama uvela sankcije 1992,kaźu toje bio Jeljcin a ne Putin,sada ćemo i mi njima uvesti sankcije to nije Milosević nego Vučić...
  • Boba NS

    29.09.2022 15:35
    Sankcije
    S obzirom na geografiju mi smo sankcije vec uveli. Nema trgovine, nema izvoza nasih proizvoda. Ima samo kupovine gasa i to cemo videti dokle. Zanci nista ne funkcionise sem gasa. Sankcije funcionisu hteli mi to ili ne.
  • @Voldi

    29.09.2022 15:00
    Savet pametnijih i razvijenih Evropskih država, sviđalo se to nama ili ne, je da je sasvim normalno i prihvatljivo vojno napasti suverenu zemlju i oteti joj 15% teritorije. Stoga ako moramo pratiti ovaj evropski stav moramo pružiti apsolutnu podršku ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini.
  • Dzo

    29.09.2022 14:59
    HS @ Jedva cekam da nam se eurupa skine sa vrata, ako su njihove sankcije nama zbog naseg neuvodjenja sankcija Rusiji put ka tome, sa obe ruke sam ZA!! EU je vece zlo za Srbiju od turaka i svaba zajedno.
  • Dragi anglofili

    29.09.2022 14:52
    @HS
    Pa da uvedemo onda sankcije EU, ni njih naše sankcije realno ne bi uopšte pogodile a svakako imamo daleko više razloga za to jer veći deo članica te EU ne poštuje teritorijalni suverenitet Srbije i štaviše je učestvovalo u nelegalnom vojnom napadu na tadašnju SRJ, kada su Srbiji bombama napravili 120 milijardi štete i pobili hiljade građana Srbije? Iako je jasno da će naši evropski prijatelji i partneri lako uvesti sankcije nama kao što su to već radili, hoćeš li ti svojim novcem da snosiš posledice 20 puta skupljeg gasa? Da li si ti i kada "kukao" kada su EU članice priznale baš to Kosovo? Da li si proklinjao dan kada si mislio da su ti evropljani braća a za koje tražiš da se žrtvujemo u njihovoj bezumnoj i licemernoj politici?
  • pajo patak

    29.09.2022 14:34
    Лиманац
    nisi dobro kucao na google: 1945. je bila parola nećemo kralja, hoćemo Tita- narod se pita. A inače, ko tebe pita nešto ?
  • Sankcije Rusiji je

    29.09.2022 14:23
    uvlacenje Srbije u tudj rat
    Posto Amerika hoce da Srbiju uvuce u tudji rat u Ukrajini, nadam se da Vucicu nece pasti na pamet ni da pomisli takvu gadost i glupost i da uvodi bilo kakve simbolicne sankcije Rusiji. To bi bio pocetak gradjanskog rata u Srbiji isto kao i u Ukrajini. Jednu stranu ce da naoruzavaju Rusi , a drugu Amerikanci i Britanci. A u tom ratu nesumnjivo ce da pobedi proistocna strana. Treba se drzati po strani od ovoga, jer uvodjenje sankcija nuklearnoj sili je stvar opasnosti, ne samo prestanak neutralnosti. Treba se ponasati kao 160 drzava koje nisu uvele sankcije Rusiji, recimo kao Izrael ili Turska.
  • HS

    29.09.2022 14:18
    Dragi rusofili
    Vi koji verujete da treba da stitite Rusiju od sankcija, a koju nase sankcije realno ne bi uopste pogodile, onda verujete i da vi i vasa deca treba da snosite posledice sankcija na svojoj grbaci, je l' tako??? Posto ce one biti uvedene nama ukoliko se ne dozovemo svesti u kratkom roku. Nemoj posle da kukate "Nepravdaaa, nismo tako mislili, nije feer!" Isto tako, nemojte da kukate kad Rusija bude priznala Kosovo zarad priznanja "njenih" novih republika. A to ce se desiti u vidu kompromisa sa zapadom. Tada cete proklinjati dan kada ste pomislili da su Rusi braca i da se za njih vredi zrtvovati.
  • Mister

    29.09.2022 14:04
    "Rado ide srbin u vojnike, dva ga vuku, a trojica tuku"
  • Voldi

    29.09.2022 13:40
    Mi nismo nikakav Evropski izrod, već ravnopravni stanovnici Evrope.
    Pripadamo Evropi, samim tim je normalno da poslušamo savete pametnijih i razvijenih Evropskih država. Sviđalo se to nama ili ne.
  • /

    29.09.2022 13:36
    /
    i treba da uvede
  • @Narod Srbije

    29.09.2022 12:31
    Sankcije su tu da bi narod prestao da podrzava osvajacku hulju na celu drzave. Ako vise voli hulju od sebe samog - onda su sankcije odgovarajuce i dobrodosle
  • Nikola DE

    29.09.2022 12:31
    Zna glumac šta ga čeka
    Kakve sankcije?
    29.09.2022 • 11:31
    Kakve sankcije ??? O cemu ovo pise ??? Uvede li Srbija sankcije Rusiji za 1 dinar bilo cega, ni jedan racun niti porez vise nikad necu platiti. Ja takvu izdajnicku drzavu necu da finansiram. Posto Vucic pred izbore nije rekao da ce da uvede sankcije Rusiji, ovo je prevara glasaca, i ovo se nece zavrsiti mirnim putem.
    ---

    Zna glumac od "predsednika"šta ga čeka.Milion ljudi na ulicama.Zato ide na finjaka i razrađenim monolozima pred kamerama kao nižerazredni glumac u pozorištu ono tipa"uzdah" pogled,patetika u glasu.

    Na svu sreću narod ga je spoznao.Čak i ovi najgluplji penzioneri su ga provalili i spremni su da izađu na ulicu bude li uveo sankcije Rusiji.To on savršeno zna.Zato ne sme reč da pisne o tome.

    Istog dana može da se spakuje i da ode i Srbije i on i njegova sekta.I članovi njegove sekte to savršeno znaju ako padne vođa sekte i članovi sekte moraju da beže iz države od probuđenog naroda.Nema nazad.

  • Kakve sankcije?

    29.09.2022 11:31
    Kakve sankcije ??? O cemu ovo pise ??? Uvede li Srbija sankcije Rusiji za 1 dinar bilo cega, ni jedan racun niti porez vise nikad necu platiti. Ja takvu izdajnicku drzavu necu da finansiram. Posto Vucic pred izbore nije rekao da ce da uvede sankcije Rusiji, ovo je prevara glasaca, i ovo se nece zavrsiti mirnim putem.
  • dule

    29.09.2022 11:29
    bb
    29.09.2022 • 08:27
    Svašta
    Sankcije na uvoz uglja, koji ni ne uvozimo, sankcije prema Sberbanci koje ni nema... Hoće europljani biti slepi, kao neće videti kakve sankcije biramo za Rusiju?



    A vidi, ako je to samo za politicko pro....vanje, onda je sasvim dovoljno. Cisto da mogu da nastave da seren..ju. Ako je to pak neko zaista moralno stanoviste, onda sasvim slobodno mogu prvo da zamere Amerima sto uvoze gomilu stvari iz Rusije - djubrivo, retke metale, ... Naravno, ako tu ima i trunke morala.
  • Milosavljević Dragan

    29.09.2022 11:01
    Samo Vi slušajte Amere
    Cela fora oko "rata" u Ukrajini je ta da Amerika nesmetano uvozi ruski gas i energente po cenama iz 2019 e godine a izvozi i prepakuje celom svetu po cenama iz 2022 e godine.

    Zato "Dolar" veštački raste jer se prodaja ruskog gasa i ruske nafte odvija u američkim dolarima a kupuje se takođe za dolare.

    ----
    Sjedinjene Američke Države i dalje uvoze rusku naftu

    SVETU FOKUSU

    VESTI

    8.4.2022 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs

    Iako su sve zapadne zemlje formalno uvele embargo na ruske energente one ne samo da ih i dalje uvoze u nesmanjenom obimu već su Sjedinjene Američke Države čak i povećale uvoz nafte iz te zemlje za 43 odsto tokom prošle nedelje.

    Naime, tu informaciju je prošle sedmice obelodanio Mihail Popov, zamenik sekretara Saveza bezbednosti Ruske Federacije, rekavši da je uvoz ruskog „crnog zlata“ u SAD podignut na nivo od 100.000 barela dnevno. On je dodao da je osim toga, Vašington dozvolio svojim kompanijama da uvoze mineralna đubriva iz Rusije, priznajući ih kao esencijalna dobra.

    Ta vest je iznenadila mnoge zbog toga što je administracija u Vašingtonu početkom marta zabranila uvoz ruske nafte zbog vojne intervencije Moskve u Ukrajini. Međutim, dobri poznavaoci poteza koje povlači američka vlada objašnjavaju da je i pored te odluke američkim kompanijama dozvoljeno da uvoze rusku robu, pa tako i naftu u slučaju da je to potrebno za nesmetano funkcionisanje privrede, piše Danas.

    https://biznis.rs/vesti/sjedinjene-americke-drzave-i-dalje-uvoze-rusku-naftu/


  • Narod Srbije

    29.09.2022 10:49
    Pamti
    Sankcije su zločin protiv čovečnosti.
    To smo iskusili kada su ih nama uveli isti ovi koji od nas sada traže da ih uvedemo Rusiji.
    Samo hulja i nečovek bi mogao da podrži sankcije zbog kojih će neki narod biti gladan, bolestan, bez posla.
  • Лиманац

    29.09.2022 10:46
    Живела Србија! Живела Русија!
    Неће бити увођења санкција Руској Федерацији!
    Још увек се народ нешто пита!
  • srpski vo

    29.09.2022 10:39
    @Branko
    Može, ali samo ako ti lično dođeš da mi dostaviš kartu i otpremiš me na prevoz. Jedno je ku*čiti se preko Interneta, a sasvim je drugo ku*čiti se uživo.
  • Nikola

    29.09.2022 10:39
    Da nije "zapada" Srbija bi bila prebogata zemlja. Sankcije, bombardovanja, pljacka nasih resursa koja traje decenijama. Samo na Kosmetu su nam oteli stotine milijardi rudnog bogatsrtva, a gde je sve ostalo... Vremena se menjaju, a menja se i geografija. Samo pametno i sa najvecom mogucom distancom prema zlocincima.
  • Kaja

    29.09.2022 10:25
    @Dušan
    A gde je Srbija? u Africi? Nemojte da se pravite ludi, ako se ne usaglasimo sa Evropom propali smo. Ne oslanja se naša privreda na Nigeriju ili Tunis, već na zemlje EU.
  • Mile

    29.09.2022 10:00
    @Dušan
    Jel ti živiš u Africi?
  • Strawman

    29.09.2022 09:46
    Imperija u opadanju napala susednu državu da bi Slobodan... pardon Putin još malo jahao i da se njegovi pajtaši bogate.
  • Voja

    29.09.2022 09:33
    Izbor
    Što su birali, birali su.Ništa se tu više neće birati.Došao je kraj tom retro sistemu sedenja na dve stolice.Bilo je izuzetno glupo voditi politiku u suprotnosti sa kontinentom na kome se nalaziš.
  • Ozvalavljen

    29.09.2022 09:29
    @Opet ja
    Srbiji je mesto, sa ovakvim narodom, u srednjem veku.
  • Dušan

    29.09.2022 09:28
    KO je uveo sankcije ? 15% zemalja sveta a 85% nije.
    3 Države nisu u evrope
    1 je uvela sankcije u Aziji (Japan)
    Afrika niko nije uveo
    Južna amerika 1 zemlja uvela.
    I šta ćemo sada matematika je jasna. Predstavlja se da je ovih 15% ceo svet.
  • Hm...

    29.09.2022 09:27
    Sankcije na uvoz uglja iz Rusije? Ok, ne uvozimo ga direktno nego indirektno, preko Bosne. Ko se seća, bilo je reči o tome i pisalo se tome, nemamo dovoljno struje pa uvozimo ugalj iz Bosne...a Bosna uvozi ugalj iz Rusije...
  • Branko

    29.09.2022 09:13
    Bravo Pikac
    Bravo Pikac, dobro si rekao. Što pre organizovati referendum za prisajedinjenje Ruskoj federaciji!! A ovima koji bi zbog toga napustili zemlju da se plati i karta za odlazak... neka se i naša zemlja malo pročisti kao što se Rusija sada čisti...
  • NN

    29.09.2022 09:06
    mesto na zapadu
    @ Opet ja
    Šta kažete, mesto je Srbiji na zapadu? Žele nas, pozivaju nas, a mi nikako nećemo! Ili će biti obrnuto! Malo nas bombarduju, da nam pokažu kako nas žele! Jeste li Vi odjutros popili kafu, ili ste još bunovni, pa još sanjate... Na primer, srećni, negde na zapadu, vozite kamion ili nešto slično, kad ono, jutro i buđenje! Mada, da vozite kamion, uvek možete, kažu da je oskudica na zapadu, pa što ne idete, ako mislite da Vam je tamo mesto!
    Samo, niti oni misle da nam je mesto na zapadu, a srećom ni većina ovog naroda ne misli da je nama mesto među takvima! Da ne govorimo o tome šta su sve radili u prošlosti, nego da samo pogledamo šta danas rade! O sudbini čitavih naroda, sveta, odlučuju ljudi mizernih intelektualnih sposobnosti, da i ne pominjemo neminovne posledice starosti po sposobnost racionalnog razmišljanja, da to izaziva prosto zaprepašćenje!
  • Zorica

    29.09.2022 08:55
    Sankcije nikome!
    Kao zemlja koja je itekako propatila pod sankcijama, ne smemo sebi dozvoliti da ih kkome uvodimo.
    Plus, imamo mi mnogo većih problema kod nas samih...treba prvo svoje dvorište da očistimo od državnih parazita koji već decenijama sišu ovaj napaćeni narod!
  • Ni

    29.09.2022 08:43
    istok ni zapad, ni putin ni nato, ni jedna religija i religijski fanatizam ni laži ni strah i nikakav novac u rukama prebogatih, nije iznad života, slobode i nema moc da zarobi buducnost u prošlosti. Život i vreme su istinske i strpljive sudije zločincima. Danas misliš da si vladar života i smrti , a vreme je sudija koji te neumoljivo čeka da ti pokaže da si samo prolaznik na ovoj planeti za kojim je ostao neljudski trag.
  • bb

    29.09.2022 08:27
    Svašta
    Sankcije na uvoz uglja, koji ni ne uvozimo, sankcije prema Sberbanci koje ni nema... Hoće europljani biti slepi, kao neće videti kakve sankcije biramo za Rusiju?
  • 55

    29.09.2022 08:25
    Sankcije
    Zašto bi Srbija uvodila Rusima sankcije. Zato što su nas bombardovali ili možda. Što su okupirali Kosovo. Ako treba da se uvode sankcije ima mnogo drugih kandidata. Uvođenje sankcija Rusiji bila bi velika sramota i dokaz da smo okupirana država.
  • V

    29.09.2022 08:21
    V
    Mozes sta hoces ali posledice ce biti ogromne po narod i zemlju! Nemoze AV da bira! Kako mu Gazde kazu tako ce uraditi! Dali neko normalan zaista veruje da je mogao dobiti izbore i ostane na vlasti bez podrske Zapada..ja ne! Ostace sve dok obecano-naredjeno ne sprovede u delo! Jedino da zaista narod ustane ko 2000 zaustavili bi ovo raspadanje jer Zapad zabole za nas Ruse i sve ostalo sem svog interesa! Sve ostalo je prica i analiza u prazno! Nas je premalo njih je previse i prejaki su valja nam preziveti i sacuvati ono sto nam je preostalo i ako se sacuva?
  • Pikac

    29.09.2022 08:21
    Najbolje
    A da se u Srbiji organizuje referendum o pripajanju Srbije Rusiji? Ima toliko budala i idiota koji će glasati "za" (pametni će emigrirati na neprijateljski zapad), pa kad Srbija postane ruska gubernija, neće joj trebati veća kazna, a istovremeno će biti kažnjen i Vrhovni komandant i svi rusopatofili!
  • aga

    29.09.2022 08:01
    vidi
    botove što iznose mišljenje o sankcijama , miševi mali ima ko da brine o važnim stvarima vi nedostojni brinite da bar malo obraz sačuvate !
    živela Srbija !
  • Opet ja

    29.09.2022 07:50
    Nema tu sta da se bira. Srbiji je mesto na zapadu.
  • jo

    29.09.2022 07:40
    ...
    Ma o kakvim sankcijama vi pricate?? Dosta vise. Nema sankcija nikom. Imamo mi svojih problema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna