Autor: Novosti

Info
21.10.2022.
11:36 > 11:37
Rešenje građevinskog inspektora po kome viseći most na Zapadnoj Moravi nije za upotrebu, stiglo je na adresu JP "Gradac" dva sata posle rušenja mosta.
  • Mr.No

    21.10.2022 13:51
    Puu! Šljam...
  • Marta

    21.10.2022 13:51
    Namestaljka!
    Ovo je sve namesteno i smisljeno! Antidatirano resenje!
  • Pozajmljen komentar

    21.10.2022 13:25
    Zakon o opštem upravnom postupku poznaje i usmeno rešenje, savršeno prikadno za ovakve situacije, jednako kao i nesuspenzivno izvršenje rešenja, kada je ono već doneto u pisanom obliku. Ako je zaista utvrđeno da most nije za upotrebu, rešenje se donosi i sprovodi istog trenutka. U praksi se rešenje sprovodi odmah samo kada se ide protiv interesa građana, kada ne preti nikakva realna opasnost i tada inspekcija zna da može da odmah izvrši rešenje. Gotovo je nemoguće da nije u pitanju antidatirano rešenje, u konkretnom slučaju nužno uz pomoć nekog iz pošte, ko je u knjigama evidencije protokolisao prijem pošiljke osam dana ranije. U ozbiljnom sistemu tužilaštvo bi ovakvo ,,zakasnelо: rešenje zanemarilo, sve i da je ono autentično. U ozbiljnom sistemu tužilaštvo bi zastupalo tezu da je most trebalo da bude zatvoren istog trenutka kada je inspektor utvrdio da nije bezbedan, bez obzira na pisano rešenje i dužinu obrta pošte. Zašto? Pa zato što niko normalan i minimalno savestan ne bi dozvolio da se takav most koristi i minut duže od vremena koje je potrebno da se takav most fizički zabrani za upotrebu. Most koji nije za upotrebu je smrtna opasnost. Smrtna opasnost se ne otklanja čekajući da stigne pismo, već se otklanja koliko juče. Ipak, sve prethodno navedeno važi za ozbiljan sistem. Dakle, nikom ništa. Inspekcija radila svoj posao u skladu sa ovlašćenjima, imaju i papir za to, a čak i pečat. Eventualno kriv poštar, stariji i spor čovek, šta da se radi, više sila ili antidatirano
  • Sanja

    21.10.2022 13:14
    Znači Zorana
    Na najvišem nivou od 2018 ništa nije uradila.
  • Zoi

    21.10.2022 12:33
    Ne održavate mostove, narod gine,ova vlast hvali gradi sve nakaradno samo brzo da se ugradi. Nisam primetio da su se baš zabrinuli i da je neko odgovarao što nije postavljena tabla. Važno da smo imali tablu sa Dodikom u Srbiji.
  • Pako

    21.10.2022 12:17
    Srbija
    Ne bi me čudilo i da je bila okačena tabla da most nije za upotrebu,a da je neko ko tuda stalno prolazi to skinuo...Jer ko će meni da zabrni da prolazim...
    Milion je ovakvih primera,bahatosti i dubljeg ne razmišljanja o mogućim posledicama.
  • ex chapman

    21.10.2022 12:17
    falsifikat
    resenje je falsifikat. napisano je juce ili pre koji dan, antidatirano je da bi se inspekcija "pokrila". a stiglo je sa 2 sata zakasnjenja da ni JP "Gradac" ne bi bio odgovoran. inspekcija: "mi smo resenje doneli na vreme"; Gradac: "resenje nam je stiglo tek kad se nesreca vec dogodila". evo kao da ih gledam i slusam kako se dogovaraju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna