Autor: RTS

Info
29.10.2022.
08:01 > 08:04
U GAK Narodni front počelo je vakcinisanje beba koje su umesto BCG vakcine primile fiziološki rastvor.
  • Mika

    31.10.2022 08:31
    Vakcine u Narodnog Fronta
    Kakve "ostavke"...?!
    Ovo je za Tužilaštvo i za trajnu Zabranu rada u medicini.
    U najmanju ruku...!
    Ili ćemo i u ovom slučaju da čujemo ono po zlu čuveno :
    "Ne dam Danu, ne dam..."
  • Nebitni su direktori

    29.10.2022 15:32
    Šta sestra kaže?
    I šta kaže ona sestra? Jel zadovoljna kako sada ide vakcinacija? Ona što je bola decu fiziološkim rastvorom.

    Ministarka, direktori, glavne sestre ionako ništa ne znate i, kako ministarka kaže, nemate odgovornost. Samo dobijate platu.
  • Lekarska komora??

    29.10.2022 14:18
    Lekari, gde ste?
    Ministarka zdravlja koja izjavljuje " greška desila na nivou jedne osobe, te da ne možemo suditi o bolnici na osnovu ovog što se desilo." ne bi trebalo da bude neko ko uopste radi u zdravstvu a ne da je ministar.
    Ne, ne mozemo suditi o bolnici. Samo ljudi mogu suditi o svima vama medicinarima koji tako rezonujete i imate stav da je ovo mala greska, greska samo jedne osobe i to jedne medicinske sestre.
    Izbrisala je ministarka direktora klinike, lekare, farmaceute i glavne sestre. Oni nisu niko i nista. Oni samo primaju platu, ne rade nista i nemaju nikakvu odgovornost. Sestra vodi posao klinike, bode deci 600 puta pogresan sadrzaj i ona je odgovorna za sve. Apotekar u bolnici izbaci u hodnik 600 puta "neke" bocice, sestra uzme i bode a ne zna sta daje bebama. Nazdravlje vam vasa struka i pogled na kompletnu odgovornost obavljanja ovog posla. Lekari, ministri, direktori klinika, nacelnici, sestre, pokrijte se usima. Sram vas bilo sto ne reagujete. Vi, u ocima najnovije ministarke, ionako nemate nikakve kvalitete, zadatke i odgovornosti. Sestra je tu za sve vas.
  • 600 puta!?!

    29.10.2022 13:56
    Šta je pisalo na bočici?
    Dr Grujičić, hoćete da kažete da nije strašno i da je kriva samo ta jedna sestra koja je 600 puta bebama ubizgala nešto što nije znala šta je u bočici jer ne čita? 600 puta ( mesec dana) nije pročitala šta piše na bočici u koju ubada iglu a posle toga sadržaj ubrizgava kao nepoznatu tečnost bebama? Ima li oči ta sestra? Ima li zdravstvenih problema ta sestra? Ima li ta sestra glavnu sestru, šef apoteke koji izdaje vakcinu i direktora iznad sebe? Koga ste pustili da radi i da bode bebe nepoznatim preparatima? Da li piše na svakoj bočici šta je sadržaj bočice ili možda i ne piše? Šta ste nabavili? Vi to smatrate greškom samo te sestre a ne i njenih nadređenih? Nije vama dobro.
  • Halo

    29.10.2022 13:36
    Dr Danice Grujičić???
    "sestre na odeljenju koje su vakcinisale decu su dobile informaciju da je to već rastvorena vakcina. Ništa se strašno."
    Dr Grujičić, od koga su sestre dobile informaciju? Od baba Vange????
    Kako može ovako da lupeta ova doktorka i da kaže da je to greška jedne osobe. Greška koja činjena mesec dana a da niko od nadređenih nije reagovao mesec dana!?!?! Šta god da je pogrešno ubrizgano bebama ili bilo kome, greške su pravljene mese dana! Na koji nivo je pala Dr Danica Grujičić da ovako umanjuje odgovornost svih u lancu!?!?!
  • Ha

    29.10.2022 12:52
    evo mi jasno zašto je postala ministarka. Kako je javnosti "servirala" objašnjenje o aferi , garant je pored med.specijalizacije specijalizirala i na SNS akademiji.
  • Msp

    29.10.2022 12:30
    Staro pravilo
    Kaže bez obzira što je rečeno da je vakcina bezbedna prava sestra
    Bi uvek morala da proveri dali je to tako i tek onda da da vakcinu.
    Tako je bilo kada sam ja radila tako bi trebalo uvek da se radi.
    Stitis sebe i pacijenta.
  • Svetlana NS

    29.10.2022 12:21
    Gde je odgovornost?
    Gospođa ministarka treba da da ostavku zbog ovakve izjave. Inače ovaj događaj je dokaz odnosa zdravstvenih radnika prema nama. Vakcinišu bebe kao stoku, redom. Rutinski i bez mozga se vakciniše? Postoji li tu procedura? Ko je zaprimio vakcine, da li je pregledao šta je primljeno itd? Kako može samo jedna osoba (mlada, neiskusna) da vakciniše danima, valjda imaju smenski rad kad se sestre menjaju? Mnogo se šta ovde gurnulo pod tepih, a nama data ulepšana priča.
    ps. dr Snežana Rsovac iz Tiršove da ne opravdava i ne hvali na TV ovo iznošenje istine jer sama nije vakcinisana ni jednom vakcinom.
  • Yo

    29.10.2022 11:29
    Uputstvo
    za primenu novog leka ili vakcine smo pomno citali mi lekari da bi tek tada dali sestrama instrukciju za tehniku davanja i cuvanja u frizideru. Tako je bilo nekada dok sam radila. Sestra nije kriva, nego nadlezni lekari! Ume li ko da cita tamo? Pa nije na kineskom pismu uputstvo!!
  • Lala®

    29.10.2022 11:25
    A šta ćemo sa pretpostavkom da je umesto(bolnog srećom bezopasnog)fiziološkog rastvora jadnoj deci moglo isto tako ko zna šta ubrizgati(jer nema kontrole).Nemam reci
  • Rade Austrija

    29.10.2022 11:20
    Igraju se života dece
    samo zato što ste im poklonili poverenje.

    Isto kao neko nepoznati kad ga pustiš u kući na isti način kada decu dajete nepoznatoj osobi u bolnici na"čuvanje" Vi mislite da je ta osoba zaista"Lekar" ili "Medicinska sestra" a ono 95% svi sa kupljenim diplomama sa 15 dana kursa i uposleni preko rodbinskih,političkih i komšijskih veza,pa posle vidiš da ti je nestalo nešto najvrednije.Ali kada?Kada lopov ode pa nakon par dana kada kreneš da sređuješ kuću shvatiš da je ukrao dragocenosti,nakit i novac dok si mu ti spremao kafu ili ručak.

    Kome mogu da se žale roditelji te 600 ušpricane dece na kasnije bolesti koje bebe razviju od toga što su dobili a što je navodno "Fiziološki rastvor"?

    Kome da se obrate?Istim tima kojima su im špricali decu koja će se kasnije razboleti i imati smanjen ili doživotno poremećen imunitet a rođena su zdrava i prava od zdravih i pravih roditelja?


  • Nikola

    29.10.2022 10:46
    Tuga
    Jel sad jasno zašto je dotična dobila ministarsko mesto, ovo se kod naprednjaka ceni. Obraza i morala bez.
  • Nenadović Zdravko

    29.10.2022 10:39
    A intervju sa roditeljima?
    Zašto nema nijednog intervjua sa roditeljima 600 špricane dece da kažu kako su im deca?Zašto se u medijima pojavljuje samo jedna ličnost koja govori u ime svih 600 roditelja ušpricane dece?

    Je su li je roditelji 600 špricanih beba ovlastili da govori u njihovo ime?

  • T. J.

    29.10.2022 10:35
    Za ovog doktora sam čula da je vrhunski stručnjak, ali izgleda da obraza nema, ili obraz kao đon.Umanjivati značaj ovog javašluka bez presedana može samo neko bez skrupula (a i dece, naravno). Malo morgen je odgovornost na jednoj osobi; da, da... svalite na tehničarku i mirna Bačka. Fuj! Ova žena je dno dna, baš kao i cirkus čiji je klovan odabrala da bude. Još jednom, FUJČINA od izjave!
    Nije ni čudo što smo, kako je neko od komentatora lepo primetio, na začelju civilizacije. Gori smo od čopora, jer se i tu zna neki red.
    Jadne bebe, jadni njihovi roditelji. Previd i greška je kad bude neki broj, ali 600... ej, šest stotina krhkih i nezaštićenih stvorenja. Povraća mi se od ove države. Da je pravde, svi bi bili najureni i doživotna zabrana bavljenja poslom plus slobodna osuda javnosti.
  • Sertifikat kvaliteta

    29.10.2022 10:32
    Akreditaciono telo zna
    Kako moze mlada sestra da bude jedina kriva a postoje procedure, matrice odgovornosti i sertifikat kvaliteta koji izdaje akreditaciono telo?
    Koje akreditaciono telo stoji iza kvaliteta rada i postovanja procedura u GAK Narodni front? Da li se sertifikat izdaje tek tako, da bi se radila javna nabavka ili da bi se znale procedure i lanac odgovornosti? Ispitati Akreditaciono telo sta su radili. U procedurama pise ko je odgovoran.
  • Mr.M

    29.10.2022 10:30
    Ni manje ni više već 600 dece je primilo fiziološki rastvor(daj bože da je samo to)...pa da je stoka u pitanju ja bih razumeo ali ovako...
  • Rada

    29.10.2022 10:29
    Često u komentarima čitatelja nailazim na reč “nejće” (neće), zanima me odakle je taj lokalizam?
  • Mina

    29.10.2022 10:24
    Bol
    fizioloski ubrizgavati u misic boli kao djavo.Jadne bebe.
  • Kakav nemar!

    29.10.2022 10:18
    Sta ce biti sledece?
    Nije fizioloski rastvor nastetio nego je krajnje stetno da bilo ko od osoblja daje nesto pogresno pacijentima. Stetno je imati ministarku koja to opisuje kao gresku jedne osobe pa to onda nije propust cele ustanove i rukovodstva. Znaci ministarka kaze da u GAK ili drugoj ustanovi moze jedna osoba, tehnicar, da gresi mesec dana i ubrizgava deci nesto pogresno a da niko mesec dana to ne primeti. Po ministarki to je greska na nivou jedne osobe. Direktor klinike nema nista s tim, ni sef apoteke, ni neonatologije. Po ministarki oni ni ne organizuju posao u ustanovi u kojoj rade pa samim tim nisu ni krivi. Posao organizuje tehnicarka i samo je njen propust? Ko je zaposlio tu osobu?
  • Pravda

    29.10.2022 10:17
    Visokouvažena gospođo ministarko, uz poštovanje vaše karijere, znanja i reputacije - morate uraditi istražni postupak i kazniti odgovorne da se ovo, slično ili daleko bilo, još gore ne ponovi!
  • Danilo CH

    29.10.2022 10:16
    A gde je potpis
    da su bebe ZAISTA DOBILE FIZIOLOŠKI RASTVOR?

    Zašto nema nijednog potpisa nadležnih da je u pitanju bio zaista fiziološki rastvor?

    U Švajcarskoj je ova BSŽ vakcina zabranjena i nedaje se više od 2007 e godine.

  • Kakav nemar!

    29.10.2022 10:16
    Sta ce biti sledece?
    Nije fizioloski rastvor nastetio nego je krajnje stetno da bilo ko od osoblja daje nesto pogresno pacijentima. Stetno je imati ministarku koja to opisuje kao gresku jedne osobe pa to onda nije propust cele ustanove i rukovodstva. Znaci ministarka kaze da u GAK ili drugoj ustanovi moze jedna osoba, tehnicar, da gresi mesec dana i ubrizgava deci nesto pogresno a da niko mesec dana to ne primeti. Po ministarki to je greska na nivou jedne osobe. Direktor klinike nema nista s tim, ni sef apoteke, ni neonatologije. Po ministarki oni ni ne organizuju posao u ustanovi u kojoj rade pa samim tim nisu ni krivi. Posao organizuje tehnicarka i samo je njen propust? Ko je zaposlio tu osobu?
  • Zaključak

    29.10.2022 10:15
    Nema odgovornosti u Njrgovoj piramidi!
    Svi su nedodirljivi i strahuju jedino od tužbe u tabloidima, presude trbuhozborčevih glasnogovornika, a svi znate ko su, i kazne svemogućeg-jedinopametnog vođe!
    Postoje Oni i mi ostali koji smo niža rasa, glupani i nesposobnjakovići da se snađemo.
    To nam je danas i Srbija i srpska nacija.
  • Doktor iz Nemacke

    29.10.2022 10:08
    Fizioloski subkutano???
    Samo da napomenem kao lekar da fizioloski dat subkutano, kako se daje bcg vakcina, pece samo tako ... Kod vakcine boli ubod, ali neki lekovi ili solucije umeju i te kako da peku, pa se i s'toga daju na razlicite nacine .... Zato fizioloski dajemo uredno pijancima koji su agresivni subkutano ili intramuskularno da se malo smire sto bi rekli ... Ali ne mogu da zamislim koliko jedna malena beba moze da propati kada dobije na taj nacin fizioloski (naravno da nema posledica u zdravstvenom smislu, jer je ipak u pitanju fizioloski, ali sama bol je dovoljna)
  • Rade

    29.10.2022 09:53
    Nije još ni stupila dobro na funkciju a već kiks u zdravstvu, šta li je sledeće...
  • Goran

    29.10.2022 09:47
    Goran
    U pravnim i civilizovanim drzavama za ovako nesto se daju ostavke i ide u zatvor gospodo! Zato smo na samom zacelju civilizovanog i pravnog sveta! Zaista ovo je za svaku osudu...ali koga..? SNS mafija!
  • Mr no

    29.10.2022 09:39
    Napredna
    Bagro!
  • Milan. G

    29.10.2022 09:38
    Milan. G.
    Koje bre mere! Gde je lancana odgovornost sa neopozivim ostavkama za ovaj"zlocin" od Ministarke? Sramota!!! Ali ovo je Smrdija gde nema odgovornosti ako ste clan vladajuce SNS sekte! Mogu samo da sumnjam koliko je gradjana,preminulo od drugih bolesti a zavedeni su kao Kovid pacijenti itd!!! Glasali ste i sada gledajte i upitajte se mozda nejce na meni napraviti gresku!!! Osuda u svakom smislu!!!
  • Ns

    29.10.2022 09:35
    Ne moze biti greska jednog coveka, cela procedura ne valjda, uvek mora postojati kotrola prethodnog koraka pre sledeceg.
  • Otkaz svima!

    29.10.2022 08:55
    Mesec dana niko nista
    Znaci Danice, mesec dana moze u bolnici da se gresi i da niko nista ne primeti? Mesec dana Danice niko nije primetio da ona druga komponenta koja treba da se razmuti negde stoji bez uparene druge bocice?
    Nemoguce je u sta se ova inace strucna zena pretvorila.
  • London

    29.10.2022 08:52
    1952.g
    Može li nam Dana objasniti koliko na našu dacu utiče to što ovih dana žive kao u Londonu 1952.g?
  • Pera

    29.10.2022 08:46
    Zasto se brinete, ceo svet je primio fizioloski rastvor umesto tzv vakcine za koronu
  • Ćuti Danice

    29.10.2022 08:40
    Ne brukaj se
    Gospođo, da li je moguće da Vi, lekar sa reputacijom možete da izgovorite "Ponavlja da se greška desila na nivou jedne osobe, te da ne možemo suditi o bolnici na osnovu ovog što se desilo.
    ". Da li bolnicu i rad vodi jedna osoba koja ne zna da čita, osoba koja od 16.09. do 19.10. gresi svaki dan i daje pogresno vakcine bebama ili bolnica ima hijerarhijski postavljen tim????? Gde je direktor? Gde su procedure?
  • Nuklearni

    29.10.2022 08:32
    Rat
    Ajde da je 10 oro dece dobilo pogrešnu vakcinu ali 600....i to je trajalo mesec dana. Od babice do načelnika otkazi da pljušte BRE!
  • Ostavka

    29.10.2022 08:30
    Gosdpođo ministar, ostavka!
  • Darkoni

    29.10.2022 08:15
    Nikada više neću verovati zdravstvenom radniku koji se približi meni ili mojoj porodici sa bilo kojom vakcinom za bilo koji virus ili bolest.
  • pera nevera

    29.10.2022 08:10
    Bravo za savesnu pedijatrijsku sestru. 600 beba nije izloženo potencijalnom riziku. Još samo da roditelji isprate ovakvu šansu.
  • Kako

    29.10.2022 08:10
    Se to namesti
    Prvi dan nije bio prijatan. Najblaze receno. Ni najmanje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna