Autor: FoNet

Info
29.10.2022.
20:57
Evropska centralna banka mora da podigne kamatne stope zbog inflacije izazvane ratom koji ruski predsednik Vladimir Putin vodi u Ukrajini, izjavila je predsednica ECB Kristin Lagard.
  • Realista

    30.10.2022 08:04
    @ELO
    Ono što ne valja je tvoje nerazumevanje ekonomije. Zamisli da danas imaš ekonomiju koja vredi 1000 dinara i ti ih naštampaš - tu ti je inflacija 0%, sutra ti ekonomija propadne 30% a ti i dalje imaš 1000din, to znači da si precenio ekonomiju sa 42% i tolika će ti biti inflacija. Jedini način je da povučeš novac iz opticaja i uđeš u privrednu recesiju ali to se izbegava po svaku cenu jer se iz iste teško (čitaj: skupo) izlazi.
  • Banderaš

    30.10.2022 07:53
    Srpski recept
    Uvek je neko drugi kriv,to je srpski recept koji je stigao i do EZB.
    EZB je 4 godine ubacivala u privredu po 30 milijardi €/dnevno,to nema veze,to što su kamate bili na nuli,čak u minusu,to je pravi razlog haosa koji ste sami skuvali,a svi mi moramo da pojedemo.
    Dovoljno imamo naših prevaranata koji su nas iškolovali i naučili za ovih 10 godina je srbija sa 14 milijardi duga,došla na 40 milijardi i do 01.01.2023 stižu nam 3,4 milijarde koje trebamo da vratimo,a mi smo pozajmili 1,6 milijardu u zadnje 2 sedmice da bi preživeli,pa dragi građani ješćete korenje iz parka uskoro.
  • R49

    30.10.2022 07:14
    Oni uvek podupiru kuću s krova
    Mislim da ne treba optuživati Putina već zaštitnike svetske demokratije.
  • D. Mićović

    30.10.2022 06:28
    D. Mićović
    Koliko sam informisan ako EU preživi ovu zimu bez većih posledica Putin od Aprila ima da bere kožu na šiljak! Ima da ga opale prvo sa Juga Rusije i terace do Moskve! Niko nije nitice dobiti Rat bez saveznika! U ovom je Putin sam Rusija jeste geografski najveca ali nema naroda i vojske da prvo sebe brani a ne da napada! Videcete raspad Rusije i pad Putina vrlo brzo! Jedino...ako nespusti loptu i ceo ovaj Rat i haos nestavi za sto nekih pregovora...onda se moze izvuci sve ostalo vodi u propast koja dolazi iz same Rusije i njenog naroda! Vecina nezna sta se radi po Rusiji...kupe se mladi iz kuca i ulica za Rat a to se vraca kontraefektom!!!
  • Zemlja čudesa

    30.10.2022 04:50
    Biće da sam ja malo glup pa ne mogu da shvatim, ali:
    1) Uveli ste sankcije Rusiji,
    2) Finansirate i naoružavate Ukrajinu,
    3) Oteli ste 400 milijardi ruskog novca i imovine,
    4) Nećete da uvozite ruske energente i plaćate u rubljama,
    5) Nećete ni da prodajete svoje proizvode Rusiji.
    Sa druge strane, naštampali ste brdo eura za vreme korone kako bi "održavali rast privrede" i podelili ih šakom i kapom k’o Vučić.
    Ja bih nekako pre pomislio da ste vi u EU bolesni.
  • Fantom

    30.10.2022 02:15
    Sećanja radi...
    Od 2014, ECB drži kamatne stope na nuli ili negativne. Ko je prvi uveo bail-IN, tj konfiskaciju depozita građana? Uzgred, i naša država je uvela i ratifikovala iste bail-in zakone. Ko je štampao EUR kao sumanut i kupovao obveznice Italije, Francuske itd? Tržište državnih obveznica u Evropi ne postoji! Kada bi pustili slobodno trgovanje njima, jer je zabranjen njihov short-selling, U roku od juče bi sve države Eurozone bile nelikvidne. Primer, UK i njihova BoE su u istom sosu i zamalo pre par nedelja cela UK da pukne. Isto kada god pomenete C. Legarde, morate da napomenete da se radi o sociopati koja je u Francuskoj suđena i osuđena za korupciju. Kriminalac upravlja ECB!
  • ELO

    30.10.2022 00:37
    Ajde
    @Realista
    @Lopovska posla

    A otkud ondak nama inflacija? Jesmo i mi stampali trilione dinara? Odakle nama inflacija usred "zlatnog doba" a jos i vecina naroda obozava Putka. Trebalo bi da smo zajedno sa rusima najuspesnija ekonomija sveta, a ne da imamo inflaciju i cene hrane i benzina vece nego u EU.

    Nesto tu nije kako treba...
  • Realista

    29.10.2022 22:14
    ...iz neprimećenosti!
    Inflacija niotkuda?! A ne, inflacija se uvek javlja kada se štampa previše novca za budućnost tj. kada su projekcije razvoja privrede veće do očekivanih - tu vam nije kriv putin već vi sami, lezilebovići, koji ste oslonili evropski razvoj na jeftinu rusku energiju i onda vam je neko izmakao stolicu...
  • Kać

    29.10.2022 22:12
    Mozda gresim
    Daleko od toga da mi je Putin simpatican, ali nekako imam utisak da Evropu hoce da uniste SAD, i da iza haosa u svetu stoje Amerikanci pre svih.
  • Lopovska posla

    29.10.2022 21:52
    A to što ste naštampali milijarde evra to ne utiče na inflaciju? Još malo pa će vam i za stomačne probleme biti kriv kepec iz Kremlja.
  • Goran

    29.10.2022 21:11
    Predsednica
    Evropa kuka na Putina kome je uvela sankcije,Evropa kuka na Putina koji svoje proizvode želi da prodaje za rublje.Pa ne razumem u čemu je problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna