Info
01.11.2022.
13:50 > 13:48
Na svetskom tržištu je velika potražnja za hranom, te se očekuje da nova srpska vlada što pre uveća agrarni budžet i tako podstakne sušom snažno pogođenu poljoprivredu.
  • Darkoni

    02.11.2022 16:09
    Ne znam da li da kupim litar mleka u tetrapaku iz Mađarske ili iz Poljske za 180 dinara. Zašto su cene u prodavnicama u Mađarskoj ili Grčkoj niže nego u Srbiji a plate više nego u Srbiji?
  • Nada

    01.11.2022 23:41
    Nista od reprograma
    Nije tacno da je omoguceno odlaganje poljoprivrednih kredita svima. Razvojni fond Vojvodine to nije omogucio nikom kazu mi komsije,poljoprivrednici! Proverite i uverite se sami. A trebali su to,kao drzavni fond,uciniti prvi! Toliko o pomoci sa tv a.
  • Anonimus

    01.11.2022 21:34
    Ovakav podbaćaj usled suše može da se nadomesti samo snažnom novčanom podrškom kakvu samo država može da realizuje.
  • s one strane duge

    01.11.2022 19:01
    uskoro cemo da uvozimo hranu
    ovi znaju samo da pljackaju, prvo su stradali penzioneri a zatim poljoprivrednici/ Za vreme ,,zutih,, prosecna penzija je bila 60 % od prosecne plate, danas jedva 40%, /oteli 20%/, a za poljoprivredu da ne pricamo davne 2012. g. subvencije po hektaru bile su 14.000 dinara, danas 4.000 dinara, za vreme SNS vlade prepolovio se broj poljoprivrednih gazdinstva. Mnogi otisli u grad da MOTAJU KABLOVE. Ako ovi nastave da ovako vladaju necemo imati hrane ni za sebe.
  • Branko

    01.11.2022 15:50
    Branko
    U kolapsu smo mi odavno! Pored tako bogate zemlje nama hrana naj skuplja u Evropi i sire a primanja najniza! Ali narod je to glasao i sada neka glodje ako ima sta...a ovo je tek pocetak! Videcete i osteti pravo siromastvo krajem Januara pa nadalje....
  • X

    01.11.2022 15:14
    X
    A sta da preduzmu kada su sve najbolje prodali i skoro sve postalo privatno!
  • Jovan

    01.11.2022 14:11
    Mogu se kladiti u šta god hoćete da nikakve konkretne pomoći neće biti. Poljoprivrednici od države mogu da očekuju samo uvećane poreze, doprinose, takse za odvodnjavanje i sve ostale obaveze. Kao i do sada podeliće se neka sredstva nekolicini bliskih partiji to će se medijski objaviti na sva zvona kako država pomaže poljoprivredu. Obični poljoprivrednici neka ne očekuju baš ništa nikakvu pomoć neće imati pred narednu sezonu. Nisu je imali ni prethodnih godina ali je klima bila povoljnija i omogućavala kakav takav rod. Sada ih je i ona napustila lično ne vidim kako će se poljoprivreda održati na nogama. Koncept je i ranije bio da se hrana i gotovi prerađeni proizvodi uvoze iz inostranstva. Koristimo uvozna semena, đubriva, pesticide, goriva, mehanizaciju, tehnologiju... Od naše poljoprivrede naša je samo radna snaga i zemlja donekle. Problem je što sada nema odakle da se uveze a cene na berzama su astronomske. Niti poljoprivrednici mogu da kupe skupe uvozne inpute za novu proizvodnju niti stanovništvo ima novca za skupu hranu iz uvoza. Nismo baš bili pametni kada smo sebe doveli u ovu situaciju ali sada je kasno za žaljenje. Toliko smo mogli bolje nismo umeli.
  • joska paor

    01.11.2022 14:09
    tri obroka dnevno
    pa i bio je red ihaha propasmo u crnicu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna