Info
09.11.2022.
09:54 > 09:54
Biti roditelj znači stvarno mnogo toga.
  • Fibi

    23.11.2022 16:41
    Odlično
    Mnogo mi se dopada kako je ovaj tekst napisan!
  • Marko

    10.11.2022 10:34
    Ja sam zaljubljen u hathor
  • B

    09.11.2022 15:52
    Roditeljstvo
    Koliko sam ja razumela, poenta ovog teksta nije da li neko vodi dete na sportic, fudbal, ntc... ili ne, poenta je iz kojih pobuda to roditelji rade. Za detetovo dobro, ili za svoje dobro u smislu, osecace se sami vise vrednim ako je njihovo dete u aktivnostima bolje od prosecnog. Poenta teksta je da roditeljstvo nije samo odgajanje deteta kao "projekta" nego i odgajanje sebe i ugadjanje sebi, ali ne kroz dete nego kroz svoje i samo svoje zelje. Poenta je da i dete ima svoje zelje, a to sigurno nisu svakodnevne aktivnosti, jer svakom detetu je bitna samo najobicnija igra, nije bitno da li se igra na engleskom, ntc, uci matematiku... Poenta je da je sasvim ok da dete nekad ne radi ama bas NISTA ako nama kao roditeljima nije do vozanja i vodjenja na aktivnosti. Poenta je da dete nije takmicenje u roditeljstvu izmedju roditelja. Zar ne?!
  • Комша

    09.11.2022 13:29
    Као родитељ сматрам да ми је обавеза да своје дете научим да буде добар и поштен човек. Да га оспособим за живот и пустим да ствара своју породицу. Не желим да лечим своје комплексе са њим тиме што ћу га форсирати да оствари моје неостварене дечачке снове, нити мислим да ће тиме што ћу му купити скупе патике бити бољи од других. Тешко је то све остварити у данашњем друштву које је искомплексирано до бола и које размишља само кроз новац на који гледају као једино мерило нечијег квалитета.
  • Mi

    09.11.2022 12:42
    odlican tekst
    Bravo pravo u metu!
  • Ijao

    09.11.2022 12:11
    Kad pocne prica i hvaljenje dodje mi da pobegnem...tesko osobi sa iole vecim IQ na tim rodjendanima i takmicenjima. Jadna deca s takvim roditeljima.
  • Yellieena

    09.11.2022 12:09
    ok
    Čitam cesto Vaše tekstove, sve na mestu. Ono što mi "para uši" je to što mi se nekako čini da su napisani samo za jedan sloj društva. Onaj sa redovnim primanjima i krovom nad glavom. Činjenica je da je takvih opasno sve manje i manje. Sve više stanovnika ovog grada kopa po kontejnerima. Volela bih da pročitam nešto i na tu temu od Vas. Hvala.
  • Ja

    09.11.2022 11:36
    @bananamen
    Uvek se divim onima koji imaju vremena da pišu besmislene komentare, ali ne i da pročitaju tekst ili makar provere o čemu pišu. Ovaj tekst je pisala mama troje dece, tako da, valjda, zna šta radi. Ja imam dvoje, nijedno nije išlo na sportić pre predškolskog, na engleski je ćerka krenula sa 8 (i to zato što škola očekuje da dete zna engleski, a ne da ga nastavnica nauči), klinac ide u muzičko zabavište pošto voli da peva... Ali, sve to nije bitno, pošto su deca različita i nešto što interesuje jedno, ne mora i drugo. Tako da postoji socijalizacija i van sportića, postoji razvijanje pažnje i logike i van NTC-Mensa-Mali genijalci programa, postoji zabava i van telefona sa 6-7 godina... A ako vam je dete spasio sportić, onda definitvno negde grešite. Uzgred, sportić, atletika, gimnastika, plivanje... služe za pravilno držanje. Fudbal sa 5 godina služi samo mamama i tatama da leče svoje komplekse.
  • Saša

    09.11.2022 11:14
    @bananamen
    Molim Vas da čitate pažljivo.
  • Aleksandar

    09.11.2022 10:52
    Nužno zlo
    Mi smo odrastali u drugo vreme...

    Iskreno ja i jesam pričao engleski sa 5, znao sva slova i sabiranje i oduzimanje do 10...

    Nije mi bio potreban sport jer sam po ceo dan bio u velikom dvorištu i igrao se sa loptom...

    Danas se deca vode i voze, zato što su zatvoreni u 4 zida dok su roditelji 8h na poslu, zato što nemaju više branka kockicu i crtani u 7:15 imaju umobolne sadržaje na TV-u i tabletu po čitav dan, ako i toga nestane imaju igrice na telefonima, tabletima, televizorima... Imaju na hiljade bezvrednih kineskih igračaka...

  • Bananamen

    09.11.2022 10:20
    Da bi pisala o ovome posteno moras biti roditelj. Postoje mnogi problemi u roditeljstvu i nije lako. Ni malo nije lako ni ocu ni majci. Sportovi se forsiraju od 5. Godine ne radi prestiza nego radi kicmi koje se lose drze od malih nogu. To je slucaj kod nas. Trunke kompleksa nemamo. Takodje deca idu na sport jer je socijalizacija u gradovima za petogodisnjake teska. Nase dete je sportic spasao psiholoski i fizicki. Kad budes i ako budes imala decu videces kako ces razmisljati kad osetis da sa detetom nije nesto u redu socijalno ili fizicki i upisaces ga na bilo sta samo da bude ok. Novo vreme, novi problemi, nova resenja. Ne drami, ne kukaj.
  • Ana

    09.11.2022 10:20
    Tekst koji oslikava sitiuaciju u celom drustvu, ne samo kod nas nego u celom svetu….
  • nema

    09.11.2022 10:11
    Bravo
    Otišlo se predaleko, svi su poludeli , treba malo zastati, vratiti film, možda ugasiti fb, inst, mreže.....i napraviti svoju mrežu sa decom i sebi dragim ljudima, raditi stvari tako da niko ne zna, ne pričati, ne slikati šta se dešava u našim "privatnim" životima, kućama...Tada bi se možda jasnije videlo koliko toga radimo jer je tako popularno, a koliko je onoga što je zaista važno . Roditeljstvo je samo deo, važan ,ali samo deo nas , da bi bio dobar roditelj moraš imati život i mimo dece.
  • Tix

    09.11.2022 10:08
    Bravo
    za tekst.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna