Autor: 021.rs

Info
23.11.2022.
17:15 > 19:49
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice izrazio je danas zabrinutost povodom sve češćih slučajeva vršnjačkog nasilja u školama.
  • ...

    24.11.2022 15:09
    Veternik OS Mihajlo Pupin
    Zabrinuti vec je stanje zabrinjavajuce odavno. Od kad su besramno izbacili tog čoveka nasilje je u porastu i sve se gura pod tepih.
  • Mihajlo

    24.11.2022 14:53
    E moj Pupine…
    Riba smrdi od glave…
    Sad samo da mi je znati ko tu “ribu” čuva?
    Dok se “veliki” igraju direktora, deca su sve nebezbednija!
    Porast nasilja?! Pa videla deca kako to odrasli rade! Tiho i mučno!
  • Veternik

    24.11.2022 13:46
    Pupinovci Veternik
    Bravo "zabrinuti"! Direktorica nam izbacila coveka koji je nas i nasu decu znao u dusu da bi se (mozda za neki procenat) ubacili privatno obezbedjenje!!!
    A Veternik cuti, dokle!?!
  • Zabrinuti

    24.11.2022 12:28
    "Pupinovci" Veternik
    Da li je potrebno da se ovako nešto desi i u OŠ "Mihajlo Pupin" u Veterniku pa da se neko malo više zainteresuje za problem koji roditelji u ovoj školi imaju sa novom direktoricom? Hoće li se isto takva zabrinutost isticati i tada umesto da se ovim roditeljima i njihovj deci pomogne na vreme?
  • Gandži

    24.11.2022 08:49
    pod tepih...
    Eeee...setili ste se da poradite na tom pitanju, a kad Vam se obrate roditelji sa konkretnim prijavama sve gurate pod tepih... Imidž škole bez nasilja se mora održavati... A onda se desi samoubistvo ili teža telesna povreda, pa malo zamažete oči i nikom ništa. Od rukovodstva škola, pepsi službi, inspekcija, ministarstva... svi ste isti... Ali pitam Vas gospodo, da je to Vaše dete, zemlju bi okrenuli...
  • Pišta

    24.11.2022 08:31
    Nekultura
    Vratite vreme vaspitavanja iz devedesetih i osamdesetih, a ne iz dos vremena,
    danas deca su suviše slobodna, i misle da mogu sve,
    onaj režim je doneo zakon da dete nesmeš da lupiš po tur,
    da nesmeš da vikneš na njega, jer Bože moj to je nasilje nad decom.
    Setite se roditelji kad smo mi bili mlađi i kakva disciplina je bila.
    Poštovali smo starije, a danas nema toga.
    Kad neko uđe u učionicu, odma ustaju svi.
    E zato Tito je znao šta radi, bili smo zauzeti s radnim akcijama i vojnim rokom.
    Kakva droga, u školi danas ima toga na svakom koraku, to treba prvo da krene da se svako dete na sistemacki pregled proveri da li uzima nekakvu supstancu narkotika, i uvesti novi predmet a to je ponašanje i kultura, taj nam predmet nedostaje.
    I ako postoji problem svaki je iz kuće, svakako se sve može rešiti ako roditelji u saradnji s školom reaguju.
    Ovo je prešlo svakaku meru, i zabraniti telefone u školi.
  • savche

    24.11.2022 06:58
    Prut?
    Ako se predloženi "prut" vrati u škole, ja kao predavač ga sigurno neću upotrebiti. Zar treba ja da budem primer za rešavanje problema nasiljem? Jok!
    Rešimo se udruženja kriminalaca, zvano vlast, pa stvorimo bolje društvo.
  • Zabrinjava nasilje

    24.11.2022 04:57
    U skolama
    Srbija je takva zlocinacka drzavurina kojom vladaju nasilnici koji su je potpuno zarobili! Nasilje je svuda! Jeste da nema kradje beba vise, ali nema ni resavanja ni osude za te zlocine koji su ucinjeni uz ucesce zaposlenih u zdravstvu, policiji, vojsci i Udbi! Lebdi pitanje u Skupstini postavljeno "da li ste ih prodali za eksperimente". Da li ste nas prodali?
    Nasilje drzave postoji nad decom neistomisljenika vec u obdanistima, koja se izbacuju iz sistema.
    Mislite da mi ne znamo za nasilja onog poganog nastavnog osoblja, clanova ove jezive satanisticke sekte na vlasti i za njihov odnos prema deci politickih neistomisljenika, sa praksom iz vremena Milosevica i zastiti i forsiranju samo "njihove" dece!
    Deca i skolsko nasilje i nasilje prema nastavnicima je "uzvratno nasilje"!
    Napadace deca starice po ulicama, ako jos ne mogu po kucama, bas kako to radi pogana i besramna drzavurina sa direktnim nalogom, skrstenim rukama i zelenim svetlom Aleksandra Vucica, oca, sina i brata!
  • Motka!

    24.11.2022 00:14
    Ma hajde bando jedna lopovska neodgovorna!
  • Horororcina

    23.11.2022 23:35
    Beda
    Ni tu pisaniju ne bi objavili da im neko nije skrenuo paznju.
    Polusvet cast izuzecima.
  • -

    23.11.2022 22:37
    A sta je sa vrticim?
    Vrsnjacko nasilje je, nazalost, zastupljeno i u vrticima, ali se o tome cuti jer "nisu deca svesna da nekog mogu da povrede"...
  • Petar

    23.11.2022 21:11
    Sekretarijat sekretarijata
    Društvo lezilebovica na čelu sa večitim neradnikom od skora pesnikom ...gosn Mirkovićem ne pitaju se ništa sem da raspodele pare iz Beograda i sprovedu volju onih koji plaćaju ne pitaju se i ne odlučuju ni ocem sem što palamude ko svi sekretarijati ove nebitne pokrajinske nazovi vlasti
  • Senilko

    23.11.2022 21:05
    Prut
    Dok je ucitelj u skoli kao sredstvo za rad imao prut nije bilo nasilja, belivuka, sitnih dilera po skolama i slicno. Sada prvo zaseda jedno vece, pa drugo vece, pa savet roditelja, pa ministar i verovatno ce se i predsednik uključiti u jednom momentu. Dok je prutic bio sve se resavalo na licu mesta i sa roditeljima. Nisu se vadile slezene, nisu se tukli nastavnici nego su se malo zacrveneli dlanovi i pustila po koja suza. I posle 20 godina mature pricalo se o prutu uz osmeh i secanje na neku mangupariju.
  • Kolja

    23.11.2022 20:02
    Postoji jasna i nedvosmislena procedura koju treba da sprovode nastavnici i uprava škole i koja bi rešila skoro sve ove probleme očas posla! Samo da napomenem: neki direktori to i sprovode i nemaju ni jedan jedini problem sa disciplinom! Ali, eto, "deca" moraju da budu "srećna", a nastavnici se uvlače roditeljima. Roditelji se, pak, ni sekund ne bave decom. I ovo je rezulat. Dakle, batalite praznu priču: svako treba da radi svoj posao.
  • Detelinarac

    23.11.2022 19:17
    Vratite policiju u skole!
  • Joca

    23.11.2022 17:42
    U kakvom društvu deca žive i ko su im idoli, dobro je da su i ovakvi.
  • samo pitam

    23.11.2022 17:42
    I sta cete uciniti tim povodom? Mislim, konkretno, ne ovo tra-la-la.
  • a samo

    23.11.2022 17:37
    zabrinuti zbog vršnjačkog nasilja!?!? Pa samo prošle godine prijavljeno 750 slučajeva zvanično! Ovo je za oglašavanje sirena za uzbunu a ne za tobožnju zabrinutost. Gde je zvaničan broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici? Celo društvo se pravi ludo zatvarajuci i oči i usta na nasilničko ponašanje.
    Dg. negovanje kolektivnog pateceg mentaliteta, komleksa , frustracija , posledično vodi u agresiju, nasilje, destrukciju i autodestrukciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna