Autor: N1

Info
28.11.2022.
20:21
Pune tri godine Tijana Prizrenac vodi bitku sa državom da joj odobri korišćenje embriona koje je zamrznula sa svojim suprugom koji je 2019. godine iznenada preminuo.
  • Bilja

    29.11.2022 07:21
    Podrška
    Ne vidim u čemu je problem,ako Tijana ima pismenu saglasnost pokojnog supruga. Podrška Tijani.
  • Bns

    29.11.2022 05:58
    Ljudska prava
    Ovo je sjajna tema kad govorimo o ljudskim oravimd, a ne ono što mediji najviše vole (dugine boje i tako to).
    Puna podrška za ovu ženu!
    Ne razumem zašto je problem, kad je muž testamentom to dozvolio? Birokratija i kvazipravda.
  • Bananamem

    29.11.2022 04:59
    @pragmatika,

    Nasledstvo jeste jedan od aspekata ovakvih problema, ali se to resava pristankombsupruga pismenim putem. On je pristanak dao. Ovde se opet radi o stisnutim sluzbenicima koji se uplase svakog slucaja koji do sad nisu videli i dok PreCednik ne presece niko ne sme nista da uradi.
  • Zamena teza

    28.11.2022 23:53
    Ovde je malo nejasno, pa da li ima pismeni pristanak muža za to? Naslov je tako mogao biti i da tri godine se bori da postane samohrana majka. I nije tačno da naslednici nasleđuju kredite, nasleđuju ih samo ako prihvate nasledstvo obuhvaćeno kreditom.
  • Deks

    28.11.2022 23:23
    Podrška Tijani! Bila je u braku i vidi se koliko je volela svog supruga. Zajedno su se voleli, uzeli, imali velike planove, na žalost opaka bolest je sve prekinula. Zahvaljujući napretku medicine ona ima šansu da ispuni veliku želju pokojnog supruga da imaju potomstvo. To je sasvim ostvarivo sa medicinskog aspekta ali apsurdni i veoma surovi zakon to sprečava. Pritom zakonski sistem nema problem da da zeleno svetlo za hiljade prekida trudnoće na godišnjem nivou ali ne i kada treba podržati jedan novi život.
  • Ns

    28.11.2022 22:53
    @sali
    Meni zvuci da se radi o tome da ce dete znati da nastalo iz ljubavi dvoje ljudi koji su se borili da ga dobiju, ali je smrt osujetila plan. Dete bi znalo da ga je otac zeleo i da bi ga voleo da je ziv.
    Po logici grujicic koja zabranjuje, trebalo bi zestoko osuditi i njenu odluku da nema dece zarad karijere da oseti kako je kad te neko osidjuje zbog sopstenog izbora, a ova zena cak nije ni birala da se nadje u ovakvoj situaciji, dok se kod grujicic radi o cistom voljnom izboru.
  • Lao Ce

    28.11.2022 21:29
    U čemu je problem?
    Reč " posmrče " sve objašnjava. Koliko se dece rađa posle svakog rata kada milioni očeva ginu i novorođena deca ih neupoznaju.
    To nam je moralno i normalno?
    A ovo nije !
    Kakva hipokrizija !
  • Pragmatika

    28.11.2022 21:21
    Motiv
    Da li motiv može biti i nasledstvo ?
  • lovely day

    28.11.2022 21:14
    Meni ništa nije jasno u ovoj priči. Šta postoji zamrznuto, embrioni ili sperma? Ako su embrioni i postoji saglasnost pokojnig supruga, ne vidim razlog zašto ne bi nastavili VTO. Ako je sperma u pitanju, to je već problematično, sa etičkog aspekta
  • Sali

    28.11.2022 21:02
    Ne znam kako bismo to mogli poredti kredit odnosno novac ili neku stvar sa embrionom koji ima potencijal da se razvije u coveka? Pri tom ne mislim da posthumnu oplodnju treba zabraniti, ali je potrebno imati na umu da to dete sasvim izvesno nece imati priliku da upozna svog oca… jasno je da postoje i slucajevi kada otac iznenada premine pre nego sto se dete rodi ali ovde je unapred sasvim jasno da se o detetu i njegovoj potrebi da ima/upozna oca, uopste ne vodi racuna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna