Autor: Beta

Info
28.11.2022.
21:32
Predsednica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard rekla je da nije uverena u to da je inflacija dostigla vrhunac nakon što je prešla najviše zabeležene nivoe u evrozoni.
  • F. Engels

    29.11.2022 02:20
    Inflacija u Srbiji
    Za inflaciju nisu krivi oni što podižu cene, nego oni koji pristaju da ih plaćaju, jer tako smanjuju vrednost sopstvenom novcu. Kad bi odbili da plaćaju, pala bi potražnja pa bi se i tržišta stabilizovala. Tako kaže logika tržišnog zakona ponude i potražnje. Međutim postoji jedan ogroman problem a to je što su tržišta osnovnih životnih potrepština koja se ne mogu bojkotovati, poput hrane, energije/grejanja, zdravstvene zaštite, edukacije, potpuno prepuštena liberalnom kapitalizmu bez državnog upliva i intervencije, čak štaviše ova država čini stvar još gorom podižući neke obavezne namete, socijalna davanja - penzije kao i primanja u neproduktivnim kategorijama - svojim činovnicima. Kad se svet stabilizuje, ovde će tek tada da krene sunovrat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna