Autor: Beta

Info
07.12.2022.
18:06 > 18:08
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je sa predstavnicima japanske kompanije Micubiši o mogućnostima saradnje u oblastima energetske tranzicije i obnovljivih izvora energije.
  • previše slučajnosti

    08.12.2022 18:45
    nikad nije slučajno
    I ovo saznajemo baš isti dan kad i za Rivijan, a Rivijan kupio Micubišijevu fabriku u SAD.
  • Vratimo Kosovo

    08.12.2022 13:14
    i rešen problem
    Imamo na Kosovu dovoljno uglja da ne moramo da brinemo za struju, a od uglja se može praviti i dizel i benzin (tako ga je Nemačka pravila pre 90 godina).
    Zelena tranzicijaa je antinarodna i antidržavna agenda globalističkih moćnika koju sprovode preko svojih vazala.
  • Garica

    08.12.2022 09:43
    A braća?
    Pa što s Japancima, kad Srbija, tačnije Vučić, ima većeg roda na dalekom istoku? Kinezi nisu za to? A zašto brat Putin, u predahu između dva bombardovanja porodilišta i vrtića u Ukrajini ne pomogne Srbiji, kao jedinom prijatelju u Evropi? Zašto Toma i njegova kancelarija nešto ne učine na saradnji? Upss! Dolazi zima, a ona je i u Kini i u Rusiji surova, bolje je Tomi da se greje u sauni, i tako je mi plaćamo...
  • Panta

    07.12.2022 21:23
    "Obnovljivi" i "zeleni" izvori energije su se tako dobro pokazali u Nemačkoj da sada ruše vetroparkove kako bi kopali lignit. Odlično su se pokazali i u USA prošle godine kada je zazizmilo u Teksasu da su prvo zamrzle vetrenjače. Možda da kao u Šri Lanci prestanemo da koristimo veštačko đubrivo pa da pređemo na "kobasice" od crva i da se takmičimo sa pacovima za ručak. Ili kada su u Danskoj napravili vetropark na Severnom moru (off-shore) pa tek onda skapirali da zbog turbulencije moraju da imaju veliko rastojanje između vetrenjača i da je efikasnot više nego duplo manja nego što EPP eksperti misle. Najsmešnije je kada se, naouržani znanjem iz EPP programa, zalete da kupuju PV panele, pa kada vide koiiko koštaju pretvarači, baterije, održavanje, koliko je potrebno predimenzionisati sistem, kao telci u šarena vrata... Švajcarska pre neki dan zabranila EV jer nema struje!!! Kalifornija isto, ali na leto... Nego, ko se to nama sprema da uzme "proviziju" za ovo "ozelenjavanje"?
  • Tošiba

    07.12.2022 19:06
    Topiči
    Bravo, možda se naučimo skromnosti i posvećenosti od Japanaca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna