Autor: Tanjug, RTS

Info
08.12.2022.
05:20
Ministarstvo prosvete saopštilo je pokrenut postupak protiv nastavnice OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu koja je pretila učenicima batinama.
  • Xxx

    09.12.2022 11:49
    Iskreno se nadam,da će tužiti roditelje učenika za snimanje i deljenje snimka na društvenim mrežama,bez njene saglasnosti.
  • Aaaa

    08.12.2022 21:30
    Podrska koleginici
    Uskoro ce roditelji cupati kosu sa glave i plasiti se svoje dece. Nastavnika je sve manje,izgrednika sve vise. Uskoro ce ta stolica biti izmaknuta mamama i tatama koji ne traze pomoc psihijatra za svoje obolele maze koji nas maltretiraju a uskoro boze zdravlje videcete bumerang koji vas ocekuje. Niko nas ne stiti. Ispisite decu iz skole na koju toliko kukate,učite ih sami . Ali ih prvo vaspitajte. Da bi to radili morate vi da budete vaspitani i obrazovani. Ali tesko! Podrska koleginici jer DOSTA VISE BAHATIMA !
  • Sali

    08.12.2022 15:22
    @ Milan
    Problem je sto se tako azurno ne vode postoci protiv dece, odnosno roditelja koji su ih tako vaspitali. I da, u pravu ste da odrasle osobe niko ne tera da rade posao nastavnika, ali isto tako taj posao ne sme da podrazumeva torturu koju nastavnici trpe, a ne mogu da ucine nista jer su direktori i roditelji ti koji to zataskavaju. Nastavnici apsolutno nemaju podrsku nikoga, po najmanje direktora.
    ja se ne secam da je i jedan nastavnik pre 20-30 godina deci da pretio. Jednostavno, tada nije bilo potrebe za tim. Roditelji su resavali svoju necaspitanu decu. A danas pokusavaju da ‘rese’ nastavnike koji ne idu uz dlaku njihovoj deci.
  • sulja

    08.12.2022 10:57
    skolstvo
    Obrazovanje i školstvo nam je na nivou kamenog doba, stoga se može samo takav rezultat i ponašanje i očekivati. Što je najgore većini nastavnika ovo i odgovara pošto bi drugačije ipak morali više da se angažuju i uključe u svoj posao. Plata jeste loša, ali to nije izgovor da "otaljavaš" svoj posao, pošto je vrlo odgovoran. Ovako...RTS planeta na projektor, prepisivanje sa table, suvoparno bubanje bez smisla i vozi... Ovi što pominju " u moje vreme je..."...nauka napreduje, znate? Nazalost ne i u Srbiji.
  • Nastavnica

    08.12.2022 09:33
    Haos i blam
    Škole sada žive posledično. Prošlo je dosta vremena da naraste svest loših đaka i vaspitno zapuštene dece, usled nakaradnog zakona. Sve se može, šutneš nastavnicu, izmakneš stolicu, istučeš fizički slabijeg učenika, rugaš se njegovom roditelju, podsmevaš se direktoru, pedagogu i psihologu, ali ostaješ u statusu redovnog učenika. Procedura oko izricanja vaspitnih i vaspitno disciplinskih mera se oduži i na celu školsku godinu i na kraju ništa.Data su učenicima sva prava dok su nastavnici totalno poniženi i sada se dešavaju frustraciona netolerantna ponašanja. Uskoro će sami nastavnici odlaziti iz škola. Čime su motivisani?Sivi dom.
  • KirkaYU

    08.12.2022 09:21
    @ Инспектор Вишекруна
    Saglasna!
  • Zerstorer

    08.12.2022 09:15
    ...
    Pa sigurno nije iz cista mira pretila...mozda je prvo bilo izmicanje stolice u pokusaju...
  • Mama S

    08.12.2022 08:59
    I onda zasto deca maltretiraju nastavnike, zasto ih tuku i zasto ih ne postuju? Skroz sam protiv nasilja bilo koje vrste, ali nije sve crno-belo.
  • kizza

    08.12.2022 08:43
    ovaaj..
    Na koji način "radite" sa decom, kojim kvalitetom, zeljom i entuzijazmom, metodama, zalaganjem za besplatne udzbenike, niste ni zasluzili drugo vec da vam izmiču stolice.
    Čast izuzecima.
  • Dejan

    08.12.2022 08:42
    T
    Pa to,kakvi psjiholozi i kojesta,samo udri uciteljice,i nas su klepali pa sta nam fali
  • Steva

    08.12.2022 08:40
    koji kude
    Sali
    08.12.2022 • 07:30
    Kako se odmah radi sve po protoklolu cim neki nastavnik zgresi… a deca kad budu siledzije, onda se mesecima to prikriva, cuti, ‘to je samo decja sala’ dok situacija ne eskalira.
    Kakvo licemerje. Nece vise niko hteti da nam poducava decu. U skoli ce se zaposljavati samo onaj ko bas nema gde…

    A,šta će nam škole kada imamo farmu i parove,oni će preuzeti "brigu" o našoj deci.Rijaliti emisije su nada i budućnost ovog naroda,pa ko voli nek izvoli.
  • Чика Стева

    08.12.2022 08:35
    Пуна подршка за наставницу, ко зна кроз шта пролази кад је дотле дошло...
  • Ddd

    08.12.2022 08:35
    Uzalud
    Šta li je tu ženu dovelo do toga da tako reaguje? Dobra deca i dobri uslovi rada sigurno nisu. A ni deca nisu slučajno ovakva kakva su, ima tu puno odgovornosti svih nas a najviše onih koji su plaćeni da vode računa o deci.
  • Milan

    08.12.2022 08:34
    @Sali
    Čemu sad ovo. Neko ko deci preti na ovakav način ne treba da bude nastavnik, kakve veze to ima sa nekim drugim nerešenim stvarima.
    Po zakonu, OŠ je obavezna i sva deca moraju da je pohađaju, i "dobra" i "loša", a odraslu osobu niko ne može da natera da bude nastavnik ako to ne želi, a ako želi, onda mora da ispunjava određene uslove.
    Jeste, ima svakakve dece, roditelji su mi tu nekako najgori, ali nastavnik je profesionalac. Imali smo pre par dana primer nasilja nad nastavnicom i deca su isključena iz škole, podržavam proteste koji su na to skrenuli pažnju, ali nastavnici i direktori su ti koji zataškavaju i umanjuju vršnjačko nasilje "da škola ne izađe na loš glas", a zapravo da ne bi morali da nešto konkretno urade povodom toga ili da se ne zamere nekom obesnom roditelju.
  • Nataša

    08.12.2022 08:30
    Ne znamo ništa
    Zavisi u kom kontekstu, i šta je prethodilo izrečenom, a ni snimak nije viđen. Ne može se svaka medijska objava koristiti za osudu i linč.
  • Ranko

    08.12.2022 08:22
    Nastavnica ima inicijativu, podstiče zapošljavanje mladih, nevidim šta je problem?
  • Инспектор Вишекруна

    08.12.2022 08:13
    Матор сам
    али ми учитељица никад није претила батима!
    Само ме млатила без икаквих претњи. Да сам се пожалио ћалету, добио бих још једне батине!
  • Eto

    08.12.2022 08:02
    Zato što čekate svaku priliku da urnišete život profesora, zato što ste platama degradirali njihovo zvanje, zato što su deca previše zaštićena, zato će i biti onih snimaka maltretiranja profesora i zato će nam deca biti zaostale isfrustrirane roditeljske bljuvotine.
  • Sali

    08.12.2022 07:30
    Kako se odmah radi sve po protoklolu cim neki nastavnik zgresi… a deca kad budu siledzije, onda se mesecima to prikriva, cuti, ‘to je samo decja sala’ dok situacija ne eskalira.
    Kakvo licemerje. Nece vise niko hteti da nam poducava decu. U skoli ce se zaposljavati samo onaj ko bas nema gde…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna