Autor: Tanjug, K1

Info
08.12.2022.
07:44
Predsednik Mreže za restituciju Mile Antić rekao je da u Srbiji, ne samo da nije završen proces restitucije, već je zemlja na početku procesa, za šta su, kako tvrdi, krivi korumpirani pojedinci.
  • Aleksandar

    10.01.2024 14:48
    Pljacka
    Као наследници свог оца, 2013. године поднели смо захтеве за враћање имовине. Десет година Агенција за реституцију је чувала, а 2022. се “пробудила”, на основу наше ургенције. До дана данашњег, нема решења о враћању имовине. А сада сазнајемо да је фирма, која је од државе добила на коришћење нашу имовину, на волшебан начин , постала њен власник. Сада ће један од тајкуна да зида “велелепне солитере”, у делу Ниша које људи зову Дедињем. Наравно, уз подршку локалних власти.
  • Marija

    12.12.2022 09:44
    Obestece je
    Cak ni resenja o obestecenju se NE donose posle 10 godina od predaje zahteva. Uvodi se Novi geodeta, koji NE razlikuje kvadratne hvate od kv.metra tj. ara.
  • Borivoje Petrovic

    09.12.2022 10:32
    Restitucija u zbilji
    Vraceno je 90 hektara poljoprivrednog zemljista?!!!!!pa to je smesno.MI IMAMO 130 H,NA ZLATIBORU.Vratilisu nam 32h ali samo na papiru,od toga smo ,stvarno dobili 37ari,bukvalno u vlasnistvo,od 32 h "vracenih"i mi se uknjizili.Ne mozemo da udjemo u posed,vec 3 godine,zato sto putevi Uzice i opstina Cajetina,razvlace sudske procese u nedogled.Onih 100 h,razmatraju i dalje ,haha.Tako to izgleda u zbilji.Dva stuba zicare su stavili preko "vracene"imovine.Ma cirkus.A Stamatovic,prica na rts o ceni mleka koje oni prizvode.haha.Na Zlatiboru ima 5 krava.U stvari to sto vidite petospratnice na Zlatiboru,to nisu,zgrade,to vi vidite travu koju pase onih pet krava.Toliko o vracanju imovine....Prodavci magle.
  • El

    08.12.2022 09:40
    Ja ti prvo uzmem sve, to koristim 75 godina i onda ti vratim 15% al’ onoliko koliko ja kažem da to vredi i to u 10 rata !!! Sram vas bilo vlastodršci i udbaška mafijo !!!
  • НН

    08.12.2022 09:09
    Србија има таленат!
    У сегменту малверзација који је описан у тексту, машта нема границе.
    Актери су невиђени еквилибристи, а све на штету правих власника и деоничара који имају слабе шансе против хијерархијски организоване отимачине уз активно учешће свих државних структура !
  • Diskriminisani

    08.12.2022 08:52
    Samo naturalna restitucija
    Restitucija treba da bude naturalna čak i za preduzeće kada je to moguće, a obaveno za male privatne posede na selu, pošto država ima dosta poljoprivrednog zemljišta, ali ne želi da pravično obešteti stare vlasnike, dok istovremeno nekoj novoj poželjnoj populaciji poklanja kuće na selu.
    To govori da su stari vlasnici, čak i malih seoskih poseda i dalje diskriminisani, a obeštećenje od 15% procenjene vrednosti njihovih nekretnina, koliko država želi da plati za njihove nekretnine, je nova pljačka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna