Autor: Danas

Info
14.12.2022.
06:49 > 11:02
Nadzorni odbor EPS usvojio je odluku i dao predlog Vladi da promeni formu EPS-a u zatvoreno akcionarsko društvo sa 100 odsto akcija u vlasništvu države.
  • Trta Mrta

    15.12.2022 19:48
    Najefikasnija prodaja
    To znači,da je opljačkan,razvaljen i da ide na doboš.
    Kupaca pogadjajte sami.
  • Dragan

    15.12.2022 09:02
    As
    Ppgledati kako funkcioniše mafijaško akcionarsko društvo AD Srbija Kargo koju je ministarka Zorana smenila 3 diremtora za 3 godine.Em su otpustili pola radnika,zadržali me radnike i članove SNSa.Yako da yo tavori.Naravno akcionarsko društvo ne postoji bez akcija.Akcije treba platito građanima i zaposlenima.
  • Stojan S

    15.12.2022 08:08
    A glavni akcionari su ?
    "Šta znači to što EPS postaje akcionarsko društvo.."
    - Sve zavisi od toga ko bi bili glavni akcionari. Budu li to bivši direktori, od 2000. pa do danas, onda odmah "piši propalo". Stanje EPS-a sve govori o uspešnosti njihovog rukovodjenja. Slično važi i za PTT koji je takodje tražio da od JP postane AD.
  • @Cekamo

    14.12.2022 19:25
    Pitas za Norvesku firmu ? Gledao sam skupstinu Srbije i tamo je poslanik mislim Jeremiceve stranke sedi dole u prvom redu, izneo podatak da je za ovo Norveskoj firmi placeno 1 milijarda evra. Ponovicu cifru 1 milijarda evra je od budzeta gradjana Srbije placeno ovim Norveskim zgubidanima da podele nase pare medjusobom . Sta mi imamo da ucimo od Norveske koja ima svoje Severno more i ima nafte i gasa za 200 godina ? Sta moze da drzavu kao Srbiju koju nema naftu i gas moze da nauce drzave koje leze na nafti to je isto kao da smo pitali Saudisku Arabiju da nas uce o energetskoj stabilnosti.
  • Hublo

    14.12.2022 16:31
    Sada kada smo se odvojili od EPS-a, mi iz EDS-a navijamo za privatizaciju EPS-a.
  • Član biblioteke

    14.12.2022 16:25
    Sve je to ...
    ...trla baba lan, da joj prođe dan...
    Zatim sledi enormno trpanje "braće i saradnika".
    Najgluplji, najbahatiii, a milijarderi.
  • NAIVAC

    14.12.2022 16:18
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije DugmeKum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
    Kum Nije Dugme
  • Dex

    14.12.2022 15:54
    To znači kombinacija.
  • Cekamo

    14.12.2022 15:29
    Čekamo tekst istraživačkog novinarstva o “norveškoj” firmi koja bi “sredila” EPS…
    Ko tu sa kime šuruje?
    Gde je firma osnovana, ko je preuzeo, koje poslovne veze ima, sa kime ovde odavno saradjuje…
    Dok se mrdnu novinari kojima je to posao ode EPS
  • frka

    14.12.2022 15:16
    promena vlasnika
    Ode ovo Amerima. Konsultacije sa Norvezanima su samo dimna zavesa. Cene struje tada nece skociti ali ce pola radnika izgubiti posao koji inace nisu ni radili. Mini elektrane ce postati ruine.
  • Paraziti

    14.12.2022 15:08
    To su sve SNS paraziti koji rade u EPS-u i 80% je tehnoloski visak, nista ne rade i mnogi i ne dolaze na posao , a plata i radni staz im idu. Jedino resenje je otkazi, i nikakva druga prica ne pije vodu. Povecaju li cenu struje da bi i dalje namirivali plate parazita u EPS-u i u javnom sektoru, svi na ulice na proteste i blokade
  • Prodaja

    14.12.2022 15:06
    EPS-a
    E narode sto je bila pristojna cena struje bila je, nakon prelaska u AD pa u privatne ruke nekog biznismena struja ce biti barem 10 puta skuplja. To je jedino sto se sprema. A najzalosnije sto se niko nece usprotiviti.
  • petar

    14.12.2022 14:15
    dosta vise
    Naravno da ne bi doprinelo efikasnosti poslovanja, samo bi ga upropastili ko sva ostala.
    Dogod krivci nisu ni optuzeni ni kaznjeni, najbolja je strategija je zamrznuti svaku dalju inicijativu i vratiti tip organizacije unazad na onaj kad je EPS imao veliki prihod. To ce vam reci i svaki menadzer i svaki majstor kako se nesto pokvareno popravlja.
    EPS je propao jer je kao profitabilna drzavna firma pod prisilom losih drzavnika i loseg nametnutog rukovodstva bio primoran da izdrzava sijaset gubitaskih firmi i gramzivog nepotrebnog nestrucnog kadra.
    Drzava je preko loseg rukovodstva samo cerupala EPS a nije se dovoljno ulagalo u nove kapacitete zasnovane savremenim tehnologijama kao ni u one zasnovane na starim proverenim tehnologijama.
    Odavno zapoceti projekti jos nisu zavrseni a pare su uzete nebrojeno mnogo puta za recimo dovrsavanje projekata na Djerdapu.
  • Bombon

    14.12.2022 14:14
    Znači to da ga je roštiljar namerno razroštiljao da bi se otvorio put ka priči kako “država ne može više da održava sistem bez upliva privatnog kapitala”. Pa će onda oni lepo pare od privatizacije u džep a ti narode ćeš da plaćaš tržišnu cenu struje. A kad se i desi eventualni izvoz struje, država od toga neće imati ništa. Sve su oni lepo smislili za glupi narod koji ćuti i trpi. Ne samo ćuti i trpi već podržava. Samo napred(no).
  • Bojan

    14.12.2022 13:55
    Tenderisanje
    To je plan i za JP Srbijagas,ali neko koci vec 7 godina restrukturiranje dok ne marne dobru lovu na radovima sa svojim strateskim partnerima pa ce onda da pusti dizgine, ono evo vam ga sada oglodjanog.
  • Hoćemo referendum!

    14.12.2022 13:50
    Znači da će ga kao i brojna namerno uništena državna preuzeća širom Evrope kupiti neka strana firma, a onda dići cenu struje u nebesa, a nas baciti u bedu i glad mnogo goru od trenutne. Cene svega počivaju na ceni struje, a kada ona ode u nebesa, i hleb će nam biti misaona imenica.
    Uništavanje EPS i privatizacija će imati iste efekte po narod kao okupacija u vreme drugog svetskog rata ili sankcije devedesetih.
  • Milanče

    14.12.2022 13:40
    neradnici
    Ja lično poznajem jednog čoveka koji već godinama radi u Elektrovojvodini a uopšte ne ide na posao, nema radno mesto, nema kancelariju, ne pojavljuje se samo prima platu. Takvih ima ko zna koliko. Glasačka mašina.
  • Comby

    14.12.2022 13:32
    Šta ih
    sprečava da budu efikasni danas?
  • Ivko

    14.12.2022 13:21
    Gotovo je
    Deca bogatih naslednika nasledila gomilu nekretnina i vrednih stvari, ali ne mogu više mesečno da čekaju već hoće veće pare odmah i šta rade? Pa prodaju teško stečenu očevu imovinu. I ne zadugo dođu do prosjačkog štapa. To se ovde i sad dešava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna